Goga, hvala ti, za sad je sve ok, samo me neki umor lovi cijeli dan i blaga glavobolja na momente. Mislim da cu ici sutra na te konzultacije.
Be the change you wish to see in the world.. 💚
Petrato je zbilja puno bolje iskustvo od ovog mog ili xy zena sta dozivi. Sestre u radaoni i doktori sve super i na intezivnoj ali rijecko rodiliste je poznato po ekstra nadrkanim sestrama. Ja pak nemam nikakva ocekivanja od njih ali mi je logicno da ako im kazem da vidim jako slabo da mi trebaju moje naocale i da mi se pokaze plus sto sam prosla carski znaci treba mi pomoc da ce mi i pomoc. Medutim nisu. Rekla mi da mi moderme mame previse ocekujemo od njih. Kako je moderno ne vidjet?! I onda taj gospon doktor profesor sta li. Samo prosao. Normalno da sam vukla sve veze. Nije bilo malom.nis strasno samo granicni bilirubin pa ostao dan duze na promatranju. Ali ja bi to razumjela da je on to tako rekao. A to su 3 sec njegovog vremema. Pa sam ko "utjehu" cula 'a sto bi ti zene dozive i gore' . Onda mi se odlijepila gaza pitam da mi premotaju,nece, pitam zasto ne, pa nije jos vrijeme, ok al odlijepilo se past ce pa sto ce mi ranu pokrivat, nemaju oni flastera ni gaze bolnica nema sredstava, zvala ja muza odi kupi donesi,donio zovem sestru sad mi premotajte kupila ja ili cu sama, premota i pita jel ona to moze zadrzat kao ima jos tri carice a nema materijala….tugo moja eto. Sad idem sa kovzegom za hitnu pomoc sa sobom bog zna sto me na odjelu ceka 😅😅
Strasno, ma nadam se da me niti jedna od vas nije krivo shvatila, naravno da je ovdje faktor srece u pitanju, na kakvog naletis. Samo sam htjela rec da ima i pozitivnih iskustava. Zao mi je da si to prolazila. Moj malac je imao zuticu, i uzeli su mi ga u ponoc, ja sam plakala u wc-u kad je dosla dr sa neonatologije i sjela sa mnom i sve mi objasnila. Da se razumijemo, ne slazem se s tim da su ga u ponoc trebali uzeti jer je zut bio vec dan i pol prije i stalno su kontrolirali bilirubin pa sam bila bas pod velikim stresom... Vidjela sam ga svaka tri sata kada bi ga donijeli na podoj. Al evo i u mojoj nekoj nazovimo "losoj" prici ostalo mi je u sjecanju ipak ono dobro. Nadam se da ce nam svima ovi porodi proci u najboljem mogucem redu.
E i da...muz je sa mnom bio cijelo vrijeme, nema noc/dan, dosli smo u 8 navecer, u jedan sam rodila, do 2 je bio sa mnom. Stvarno ne razumijem to da muz ne moze na porod ponoci, koji k...?
url=https://lilypie.com][/url
Ovo s ciscenjem soba i makivanjem stvari je praksa na svim odjelima i to sestre forsiraju radi nekog reda. Makar,ko zna kako bi sobe izgledale da tu i tamo ne potaknu ciscenje. Npr jednu stariju zenu koja je bila sa mnom u sobi u bolnici je sestra tjerala svaki dan na tusiranje, zena se bas znojila i osjetila, a sama nije htjela na tusiranje pa se svađala sa sestrom. Takoder je bas bila neuredna pa joj je svaki dan prije vizite sestra rekla da spremi stvari. I nama naravno.
Petra istina je da sto manje ocekujemo manje cemo se razocarati, ali ti si srecom rodila dvoje zdrave djece. Mojoj frendici koja se probudila iz narkoze, hitnog carskog nitko nije spominjao satima dijete, pa je jedna sestra jos sapnula drugoj, a ona cula, zar je pn prezivio, a zena zadnje cega se sjeca je da radja vaginalno pa hitan carski. To su situacije di ipak netko treba isti tren s tom zenom razgovarati. Cim se probudi, a to se nece dogoditi. Sestre ti ne smiju reci i onda ti cekas nekog preuzvisenog doktora.
Goga odlicne vijesti! Samo polako, sve ces stici😘
Sto se tice iskustva iz bolnice, slazem se s Petrom,odradi to bez puno ocekivanja ali i koliko to das dobit ces nazad,moje iskustvo od 10 dana boravka. Ja se na cistocu i to koliko je novo u OB Karlovac nemogu pozaliti, cistacicu sam vidjala barem dva puta na dan. Sestre su bile divne, dvije tri mozda nadrkane al bi ja to rjesila (osmijeh,kako ste, hocete Gloriju,ja sam je procitala itd.). To s upadanjem u pola 6 mi nikako nije bilo jasno jer vizita dodje za 2,3 sata tek al dobro,njihova pravila. I kad sam isla na kiretazu,ajme kog god sam od dr pitala hocu li dobiti anesteziju gledali su me u soku,kao zasto nebi jer svi dobivaju i dobila sam opcu. Zadrzali me.do drugog dana i dali da muzu od zavrsetka (15h) do 22h bude samnom u sobi i gleda tv i pravi mi drustvo,cak su mu i veceru dale😳 Naravno da moze zena na sama na porod al ja osobno bi svaki put povela nekog sa sobom, ne smatram da sam manje hrabra ili manje heroj,mislim da ti je ljepše/lakse/ugodnije vatever. Al to sam ja. A sto se tice svercanja hrane i pica ja baš nisam za to. Mi smo u predradjaoni mogle imati svasta ali u radjaoni mobitel,gazu i vodu da nam se vlaze usta i mislim da to nije bezveze (moguce hitne operacije poslije).
Lavice mobitel, gaza i voda je i više nego dovoljno s obzirom da negdje ne može ništa kao što je Annika spomenula. Uvijek je lijepo čuti dobra iskustva s poroda.. Ja ne bi pošto po to nekog vodila na porod samo da nisam sama, ali naravno poštujem tuđe želje i stavove.
Lavice imamo isti "sustav obrane"... Svaki put kad mi netko nadrkan dodje ja jos ljubaznija i moram priznat da pali. 😅
Kengurica apsolutno da je ovaj nacin koji si opisala katastrofa (no pravilo je da sestre ne smiju davati nikakve informacije, no da su trebale odmah pozvati dr naravno da jesu) i naravno da sam, kako sam i napisala u mom recimo, nazovimo "losem" iskustvu imala ja puno srece. Al kako je i Losa napisala, imala sam i ja cimericu koja je s poroda dosla negdje oko ponoci, izvadila cevape s lukom, dizala se sama bez obzira na sestrino i nase upozorenje da ne smije prvi put sama, zakljucavala se u kupaonici kad je isla na wc i tusiranje, ulosci always koji su joj uredno propustali pa je sve uvihek bilo krvavo... Hocu rec da ponekad ne znamo kaj sve te sestre prolaze pa nadrkanost ne mogu uzeti za zlo. Doktori su druga prica, slazem se da ih ima koji misle da su bog al eto, ja sam ih u svojim trudnocama prosla jako puno i nemam losih iskustava i nadam se da cete sve imati takva iskustva 🤗💓
url=https://lilypie.com][/url
Ma može se o dokturima i sestrama razglabati u nedogled..i oni su ljudi. Al da ima snobova i sociopata ima. Također ima krasnih i ljubaznih doktora i sestara. Svi oni su prebukirani al isto tako imaju različit pristup prema pacijentima. I treba nastojati biti ljubazan prema tim ljudima ako želimo nazad istom mjerom. Slažem se da treba imati realna očekivanja. Surađivat s tim ljudima, ne urlikat i gubit energiju. Ne idemo u hotel rađat i ne možemo očekivati da netko bdije nad nama cijelo vrijeme, masira nas i tepa nam. Bit ćemo same neko vrijeme za vrijeme trudova zbog gužve i to je ok. Ali treba biti human prema ženama, odgovorit na poziv, pitanje, dati informaciju, biti podrška pacijentima čiji su životi u tvojim rukama a ne biti neempatični frustrirani snob.
Cure meni uvijek drago cut da je nekome bilo lijepo i da losijih iskustava ima manje. Svoje nebi svrstala pod lose jer i prijem i porod i intenzivna su mi bas bile ono super super. I babica koja mi sve oko malog pokazala isto super. Ali eto ja imam problem sa vidom i niti jedna sestra na odjelu mi nije htjela pomoc i pokazat mi ni za wc jer mi moderne mame previse ocekujemo i onda mi jos taj dr uzviseni opali ignor. Koliko god ja bila ljubazna one su nadrkane sve i uvijek i inace ja sve kuzim i sama se snadem ali tad u toj situaciji trebala mi je pomoc. Dok nisam digla hajku i zvala mamu i njene kolegice nista. Recimo donosi bebu i kaze mi mama procitajte broj onaj na narukvici ja reko ne vidim naocale mi trebaju a nisu mi ih jos donjeli sa intenzivne mama procitajte broj a ma ne vidim i pruzam joj ruku reko vi pogledajte ne vi mi morate procitat broj...pa da places...dosla cimerica sa kraja sobe uzela mi ruku i bebinu isto i procitala i rekla njoj sestri pa zena ne vidi sta ste gluha i nek joj vrate naocale ... dobila sam odmah nakon tog.. na cistocu hranu se ne mogu pozaliti ...cistacica doslovno vreba da odes ujutro na wc i mjenja plahte. Stalno kruze sa cajem ili vodom i nude rodilje. Pedijatrica na otpustu sve u tanane objasnila ali ove na odjelu koma
Sarita ma koma, pa da joj kažeš dva put da ne vidiš a ona ništa jbt.. da se zapitaš jesu li joj sve daske na broju.. Svaka čast cimerici.
Sortiraj odgovore
Najstariji