ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    annika
    08. Listopad 2019. 15:05

a ja iskreno ne vjerujem da Lesandrićka nije dobila ništa protiv bolova- dobila je vjerovatno lokalnu- to je i sam liječnik u st bolnici rekao, samo što oni to ne kažu pacijentici što je velika pogrješka i problem kod njihovog stava. Ja sam isto prošla kiretažu, dr je bio za 10. Lijepo mi je rekao da će mi dati injekciju i da ćemo pričekati da počne djelovati. Ništa ona ne umanjuje bol, možda malo ošamuti ali ja sam dvoje djece rodila i ta bol je fizički bila nešto najodvratnije što sam osjetila

[iimg]

08. Listopad 2019. 15:06

Mislim da je lako moguce da dvije žene u istoj bolnici imaju razlicita iskustva. Ovisno na koju smijenu naiđeš, koja je babica, doktori i kakav im je dan 🤣 No realno,puno žena gleda američke filmove, radi scenarije za porod i sl., a onda nekad ne ide baš sve po planu pa su često krive babice i doktori. Žene nekad ne žele prihvatiti nužnost i medicinsku (ne)opravdanost pojedinih postupaka. No činjenica jest da mi u HR, pa tako i babice i doktori,nismo baš najljubazniji te su česta izderavanja i namrgođenost. Recimo kad sam se vratila iz SAD-a to je bilo nešto na što sam se morala navikavati, da su ljudi ovdje jednostavno nekako živčani i ne baš obzirni jedni prema drugima. Sad mi je to opet normalno, no kad vidiš da je drugdje drugačije potrebna je prilagodba 😉

annika
    08. Listopad 2019. 15:21

LoSa84  slažem se s tobom. Ja nemam neke zamjerke na osoblje, ne interesiraju me previše niti ne očekujem od njih nešto posebno. slušam što mi kažu i odradim sve. U os bolnici bih ja više rekla da je to do politike bolnice. I nedostataka sredstava. Pa mogli ste svi vidjeti prije koju godinu kad je oluja poharala bolnicu na šta to liči. Redovito svako ljeto ostanu bez vode i i onda sestre griju vodu da bi mogle okupati bebe a rodilje se tuširaju u hladnoj vodi. Ali bitno da na stoliću ništa ne stoji kad ide vizita i da ja ne nosim ništa u rađaonu. Prioriteti se znaju

[iimg]

08. Listopad 2019. 15:22

Za necistocu u bolnicama su odgovorni voditelji odjela jer koliko god nesto bilo staro, nema opravdanja da bude prljavo. Jer koliko god se stedjelo, cistacice postoje... e sad ako pne ne rade svoj posao to je odgovornost njihovih nadređenih. Isto tako, nema opravdanja da se na silu, bez obzirnosti rade pregledi koji su na kraju neugodni ili da se ne daju anestezije i sl. pa da žene trpe bolove. To mi je grozno. Svaki ginekolog može obavit pregled da bude nježniji ili grublji, samo je pitanje jel želi.
    Poslovno suradujem sa liječnicima i nekad su mi smiješne njihove hijerarhije i inzistiranja na titlovanjima te glumljenje nedodirljivosti. No to su ostavštine nekih drugih vremena i čini mi se da se to mijenja. Ali i to ovisi od bolnice do bolnice,negdje je to jako naglašeno a negdje neznatno.

• Sarita15
    08. Listopad 2019. 15:38

Lorija drago mi je da djeluje i da je savjet bio koristan 😊 
    Gogaa jeeej! Super da ces moc kuci i samo pomalo srecom pa ima narucivanje sve ti moze pred vrata stic ne moras ti nikamo :) 
    Apropo doktora i njihovog stava i rodilista opcenito..vecina njih se drzi kako ste rekle da mi nis ne moramo znat niti imaju sta oni objasnit jer oni su profesori docenti a mi smo sta...samo pacjenti...meni to ide na zivce jer oni su tamo zbog pacjenata a ne obrnuto. I iako znam da su prebukirani i mozda potplaceni to nije razlog da su neljubazni. 
    U radaoni i sali te na intenzivnoj sestre i doktori su bili super ali na odjelu za babinjace ajme boze a doktori u viziti uzas. Sestre nadrkane nervozne svadale se po hodnicima zoves ne doleze objasnis situaciju nemaju razumjevanja ma uff..a doktori dodu pogledaju karton ni dobro jutro ni u oci te ne gleda..bubnuo mi tamo nesto za malog neki.med termin ne sjecam se i kao zbog tog ne idemo kuci ja fino pitam ato to znaci on samo prode ca i ja opet vratite se i objasnite sto to znaci pogledao me izasao van onaj izraz lica sta ja tebi imam objasnjavat sta je tvom djetetu. Uzas od ponasanja. Na kraju sam zvala mamu koja se predstavila ko kolegica (sto i jest) vratili su se u roku sekunde od poziva i sve objasnili. Pa da ti moras povlacit veze jer obican pacjent nije dostojan objasnjenja tih uzvisenih doktora. Takav meni je nula u ocima. 

Nasty
    08. Listopad 2019. 16:22

Ajme cure, grozno mi je kad čujem tako ružna iskustva. I slažem se s vama, stara garda doktora i njihovo držanje, nedostatak empatije sve to utječe na pacijente koji su primorani biti tamo. Ali ovo da možeš držati samo bočicu s vodom na stoliću kad ide vizita mi je tako glupo i primitivno, ili da moramo povlačit veze samo da budeš dostojan informacije o vlastitom djetetu, pa sram ih bilo! Za Lesandrićku ne znam dali je dobila nešto za bolove ili ne, ne bi se čudila da nije. Ali se definitivno je puno žena reagiralo i nešto se pomaklo od tada. Ja se trudim bit ljubazna pa i nasmijati se tim dr. i sestrama. Za sad mi to mrvu pomaže, ali žalosno je da se i kad te boli i kad si neraspoložen jer čekaš da te prime 3 debela sata moraš voditi računa i da si nasmijan i ljubazan a najradije bi nekog opalio po glavi s nečim.. 

annika
    08. Listopad 2019. 16:32

Nasty ja vjerujem ako kaže da su bili grubi i da je boljelo i kažem, ništa meni ta anestezija nije ublažila, stvarno je prestrašno boljelo. zapravo ne želim ni pomisliti kako bi onda bilo bez. ali sami su si krivi za cirkus, pa jel im problem reći dat ćemo vam ili napraviti to i to. a ovo što kaže Sarita za povlačenje veza oko informacija o djetetu. I tu sam bila svjedok nedostatku komunikacije između odjela i liječnika i rodilje. sve dok otac djeteta nije digao dreku ženi nisu rekli da je beba na neonatologiji, nego satima prolaze pored žene kao pored turskog groblja. Ona je jadna loše podnijela anesteziju od carskog  a dr nije palo na pamet doći i obavijestiti što je s djetetom

[iimg]

PetraB
    08. Listopad 2019. 16:46

Helou zene?! Ja ne znam koji mi je vrag, ja bi samo spavala 🙈.
    Goga bravoooo 🎉🎊🎉🎊 drzim fige i dalje al ovo je super vijest.
    Ja jucer obavila endokrinologa i dalje ostaje bez terapije, samo normic od 5mg navecer. 😊
    Bome ste odradile tema i tema. 😄
    Pisonje...ja kad sam malog rodila i kad su nas otpustali iz bolnice pitala sam Jel moram ja to sta dirat 😅, sestra se nasmijala i rekla jos ne. Kod nas je praksa stvarno nis ne dirat to u pocetku, osim pisonja prema dolje dok pupak ne otpadne a kasnije on sam nadje svoje mjesto ionako 🙈. Sok kod njegove prve reakcije kad sam ga prematala je bio fuuuuuj, ja sam ti mater mali 😂😂😂😂. Uglavnom mi smo na kontroli kod kirurga redovno zbog migrirajucih testisa i zadnji put (1,5 god je imao) sam pitala kad mi moramo prevuc tu kozicu do kraja i on veli tek kad skine pelenu. Ako mu to sad napravite veca je sansa za infekciju, tako da mi i dalje samo lagano po ucemo kad tusiramo da to sve operemo i to je to.
    Bolnice...ah, 100 zena, 100 iskustva...u Petrovoj sam prosla valjda sve doktore od trudnicke ambulante, pt1 i pt2 odjela, radjaone 2 puta (3 sa laznom uzbunom), odjel babinjaca i kako je netko napisao nit ja od njih ocekujem ne znam kaj, odradim kaj mi vele i bok. Na odjelu babinjaca je budjenje u 5,6 ujutro, doslovce vam udju u sobu upale svjetlo, vele dobro jutro i donose bebace onima kojima su noc prije odnijele, vele da prije vizite se obavezno naprave kreveti (popraviti plahte, maknuti ak kaj imas na njemu) i pocistiti ormarice, isto samo voda smije biti gore. Tak je bilo 2011 i 2017. Ne znam jel se kaj promijenilo, mislim da nije. Nisam to dozivjela traumaticno jer recimo one koje su tek rodile uredno zatraze pomoc od sestre i niti jednom niti jedna nije odbila. Ja sam recimo oba puta pala u nesvijest pri prvom dizanju i bila prikopcana na infuziju tak da nitko nije dramio jer mi krevet nije napravlje. Alergicni su kad vide always uloske ilineke tog tipa, to stvarno ne dozvoljaju al to je za nase dobro a ne njihov prohtjev bezveze. I tak... Moj savjet je... Odradite to bez puno ocekivanja. E, da... Svi dr u vizitama (prvo za nas a oko 11,12 ide vizita za bebace) sve objasne. Znaci nikad nitko nije samo izasao bez da nas pita mama jeste razumjela? Jedino je vecernja vizita leteca, prije su vani nego unutra 😅
    Sestre za bebace su kako koja ali svaki put na poziv dodju i ponavljaju sve kaj te zanima. Nadrkane znaju bit al to zanemaris, bitno da ti pokazu. 😊

url=https://lilypie.com][/url

PetraB
    08. Listopad 2019. 16:48

I da...u radjaoni sve objasnjavaju, kaj ce raditi i zasto ce raditi. Meni su fakat bili ok svi. ☺️

url=https://lilypie.com][/url

• Sarita15
    08. Listopad 2019. 17:12

Petra to je zbilja puno bolje iskustvo od ovog mog ili xy zena sta dozivi. Sestre u radaoni i doktori sve super i na intezivnoj ali rijecko rodiliste je poznato po ekstra nadrkanim sestrama. Ja pak nemam nikakva ocekivanja od njih ali mi je logicno da ako im kazem da vidim jako slabo da mi trebaju moje naocale i da mi se pokaze plus sto sam prosla carski znaci treba mi pomoc da ce mi i pomoc. Medutim nisu. Rekla mi da mi moderme mame previse ocekujemo od njih. Kako je moderno ne vidjet?! I onda taj gospon doktor profesor sta li. Samo prosao. Normalno da sam vukla sve veze. Nije bilo malom.nis strasno samo granicni bilirubin pa ostao dan duze na promatranju. Ali ja bi to razumjela da je on to tako rekao. A to su 3 sec njegovog vremema. Pa sam ko "utjehu" cula 'a sto bi ti zene dozive i gore' . Onda mi se odlijepila gaza pitam da mi premotaju,nece, pitam zasto ne, pa nije jos vrijeme, ok al odlijepilo se past ce pa sto ce mi ranu pokrivat, nemaju oni flastera ni gaze bolnica nema sredstava, zvala ja muza odi kupi donesi,donio zovem sestru sad mi premotajte kupila ja ili cu sama, premota i pita jel ona to moze zadrzat kao ima jos tri carice a nema materijala....tugo moja eto. Sad idem sa kovzegom za hitnu pomoc sa sobom bog zna sto me na odjelu ceka 😅😅

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.