ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Nasty
    04. Listopad 2019. 23:04

Pozz cure, nije me bilo neko vrijeme.. Nadam se da ste sve dobro. Cure koje miruju ili imaju neke poteškoće držim fige da sve bude u najboljem redu, pozitivne vibre šaljem naročito Red, Gogi i Petri. Najiskrenije vjerujem da će sve bit ok. 

Išla sam u četvrtak na profil u bolnicu pa su me zbog gužve poslali kući i rekli da dođem 14.ili 15. Dr. mi je samo napravila uzv i vag. pregled. Pa mi je gledala zadnje otpusno pismo i kaže niste vi baš kritični šećeraš, nemate velike ostilacije, samo pripazite malo na večer. Rekoh da radim profile doma. Kaže da nastojim da mi na tašte ne prelazi 5, a nakon jela da ne prelazi 6,4. Skroz druge riječi nego kod prijašnje dr. koja me oprala samo tako. Ja se prekrstila. Smršavila sam samo jedno kilo u zadnja 3tjedna. Ali imam malo usporenu štitnjaču pa možda i to ima veze što nisam pala više, to sam nedavno saznala pa idem i to pregledat kod specjaliste. Bebač ima kilo i pol. Sad sam na +3kg od početka.
    Ne stignem vas pratit redovno ali ću vas s vremena na vrijeme povirit.. Drži te mi se!😘

• AnnA
    04. Listopad 2019. 23:24

Petra rekla bih ti da se pokusas opustiti ali znam da je to nemoguca misija. I to iz prve ruke (cure koje su ovdje duze znaju o cemu pricam). U globalu mislim da ti nalaz nije los. Cijelokupni rizik je 1:300 i nesto ako se ne varam. Meni je bio 1:79 a biokemijski veci od 1:50. I ja sam isla na nifty. Koji je onda opet bio los i na kraju na amnio koja je pokazala zdravog decka. Tako da te testovi ne opterecuju previse. Ja stvarno vjerujem da su tvoje bebe dobro, i da ti testovi zapravo nekad donesu vise nemira nego mira. Zelim vam svu srecu

• Lala27
    04. Listopad 2019. 23:43

Draga Petra , možda nas nisi tad pratila, ali stvarno smo grupa koja ruši statistiku. Imali smo tu 3 cure koje su imale loše nalaze, čak loše po ultrazvuku, a ne po toj statistici, što mislim da je još gore, i na kraju je sve dobro ispalo. Ovaj test koji si radila stvarno ne smatram lošim, cure su ti već sve objasnile. Bilo bi upitno da je nulani nabor loš, a ovako mislim da te samo bespotrebno zabrinula. Vidjećeš da je sve to dobro i da su tvoje curke sasvim zdrave. ❤️

Nasty
    04. Listopad 2019. 23:50

Petra ako ne stigneš na amnio možeš napravit nifty. I ja sam ga radila. Ali zaista mislim da nemaš razloga za brigu jer bi ti dr. koja te vodi u bolnici to preporučila da je bilo razloga. Jedan parametar ništa ne znači. Sretno! 

• Kengurica
    05. Listopad 2019. 01:04

Ja mislim da nije ispravno reci da Petri godine utjecu na taj nalaz o kojem je rijec i da to mnogi brkaju. Njoj je doktorica alarmirala za biokemijski rizik, a to je parmetar koji se dobije vadjenjem krvi. Dobni rizik se gleda zasebno i on utjece na ukupni rezultat, ne na biokemijski.
    Petra mislim da ti je Radosevicka odmahnula rukom jer kao sto vidis na grafu uredan je nalaz. Pise da postoje korekcije za blizanacke i ocito je kod njih tako drugaciji nalaz. Mislim da se taj biokemijski rezultat dobije nekom formulom koja ukljucuje betu hcg i papp-a koji je ocigledno razlicit kad imas dvije bebe. Da bi bila mirnija pitaj dr, ali ja mislim da je ova doktorica tako reagirala jer bi ovo za jednoplodnu trudnocu bila skroz druga prica. Sretno!

• Kengurica
    05. Listopad 2019. 01:06

Ne znam jel me kuzis, al za primjer, kad vadimo krv u trudnoci za nesto onda nisu iste referentne vrijednosti kao kad nismo trudne. Tako za blizance nije isto.

MaRe
    05. Listopad 2019. 04:04

Dobro jutro 🙂😴
    Ma ja mislim da je ta dr bzvz reagirala jer da je nešto već bi specijalista koji vodi trudnoću reagirao.Kao sto ste sve i napomenule..nije isto nositi jedno i dvoje djece i parametri se moraju prilagoditi. Eto sad je digla paniku i unervozila jadnu ženu bezveze..dosad bi se već nešto vidjelo na uzv da nije u redu. I samo zbog ovakvih situacija di nas plaše bez potrebe mi žao što nije doba naših mama kad nisu ni znale šta je uzv i sl. i uzivale cijelu trudnoću a ne mi,samo gledamo sta ne smijemo i bojimo se umjesto da nam ovo bude predivno razdoblje.
    Ok,sad je bolje jer ranije nađu neke bolesti al opet ni oni ne znaju uvijek 100% i onda djeca koja su proglasena zdravom se rode bolesna i obrnuto. 

Gogaa_V
    05. Listopad 2019. 07:16

Jutro cure, sretno na pregledima  ako neko ima danas. Slabo sam spavala, svako malo sam morala na toalet, jos nosam ovaj uredjaj za sobom od tokolize, ruke su mi se grcile obe i vrat, (uzmem casu pa ostane u tom polozaju ruka par sekundi i popusti 😳) i bolilo me jako od uboda  inekcije celestana. Duga igla koja ide duboko u misic butine i baš neprijatno, a tim gore jer imam averziju prema iglama 😣 danas jos jedna pa pracenje naredne  dane. Javile su mi se sinoc I evo jutros i BH kontrakcije cesto pa mi nije prijatno nakon te inekcije, a i zvoni mi recenica dr da bi ubrzo nakon terapije  mogao krenuti i porod. Nisam jos imala cervikometriju, pretpostavljam  ponedeljak, ali su pratili sinoc i zatvorena sam. Bar nesto 🤷‍♀️ 
    Ona se vrti navece  kad legnem, i evo  gospodjica je i jutros bas aktivna, čeka dorucak sa mamom. 🌸🙈🥰

Grizli
    05. Listopad 2019. 08:07

Jutro svima! Gogaa 🤞za cervikometriju da stanje bude nepromjenjeno ili bolje. Zao mi je da si sad jos i HB dobila. Jesi pratila na koje razmaku se javljaju?
    Vezano za HB da vas pitam koje ih imate dal je moguce da se pojave nakon sta dugo stojim? Jmam osjecaj vec par dana da kad sam dugo na nogama 2-3h da onda krenu. Onda kad sjednem ili jos bolje legnem onda se smire. Ko da je to povezano iako ne znam dal ima logike.
    Uspjela nagovoriti mm za ikeu u utorak, posto je kod nas blagdan ici cemo u Italiju. Njegov komentar je bio sigurno si na forumu procitala da je neka isla pa ti dosla volja tako iznenada. Reko neee ma kakvi! 😁 

Grizli
    05. Listopad 2019. 08:09

Stisla prije nego napisala da mi je nalaz krvi i urina uredan, cak za ogtt mi rekla gin super jedi sto zelis i koliko zelis, samo nemoj navečer bas slatkoga puno. Koje olaksanje, mozda sad napokon vratim jos one 2kg minusa koji imam

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.