ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    C1M4
    04. Listopad 2019. 19:21

Petra slazem se sa Grizli, tebi je anomaly uredan, a kombinirani je opcenito sranje jer je to cista statistika, nista vise i logicno je da ce biti poveci rizik za koju stavku em jer su blizanci, em zbog godina tako da se ne bi puno opterecivala s tim nalazom i uzdala se u njega😊 nazvala bi tu Radosevicku i ovako se narucila na neki test privatno, nifty, panorama, sto god ti odlucis pa onda dalje razmisljala😊 ja imam papir sa mini anomalyja na kojem pise da je 95% da mali ima down-a zbog povecanog nuhalnog i zbog te neke zilice u trbuhu koja ima negativan protok, na kraju nifty uredan, veliki anomaly uredan, nigdje se nista vise ne vidi, a kazem, imam papir na kojem pise 95% da ima sindrom😊 samo pozitivno i rjesavaj stvar po stvar, bit ce to sve okej i ja vjerujem da su tvoje curice zdrave kao dren🤗😘

• lucille9
    04. Listopad 2019. 19:48

Petra, u vezi testova (Nifti, Pnorama, Harmoni), prekasno je d ih radiš; to su također statistički testovi sa točnošću od 99%. Problem je što je u kasnijim tjednima trudnoće previsoka frakcija fetlne DNK te se smanjuje osjetljivost testa. Bilo je slučajeva da je nalaz bio uredan a rodilo se bolesno dijete i obratno. Loš nalaz testa nije indikacija za pobačaj već se radi amniocenteza koja produžuje sve za 3tj.
    Sam kombinirani test i nije nešto loš- uzima se u obzir dob, blizanačka trudnoća i normalno da rezultat dolazi do srednjeg rizika.

Mislim da je liječnica morala biti malo taktičnija jer se kao zdravstveni radnik previše zalijepila za statistiku a ne za stvarni nalaz UZVka koji je uredan i unjela nepotreban stres. Moja preporuka je da učiniš anomalyscan, pr. u Ginekosu ili poliklinici Vili prije bilo kakve veće odluke.

Omerta
    04. Listopad 2019. 20:25

Evo napokon i ja dobila detaljne mjere koje ukazuju da beba ima oko 403grama (+-59g) i prvi put u ovoj trudnoci smo culi otkucaje - 152/min.  Sto se tice klinike, stvarno divan pristup, uzv mi je radila dr.Podobnik, u sobi su bile jos tri osobe, jedan muskarac i dve zene koji su sve pomno pratili i ucili se, posto je to bilo povodom njihovog tecaja. Decko i kcer su isto prisustvovali, mala je bila bas dobra, mirna, drzala me za ruku u par navrata.  Stvarno je bilo posebno vidjeti bebicu na tom 3D/4D uzv. Cijeli pregled je trajao oko 45minuta, bebica je isto suradjivala, cak nam je i mahnula. Dobili smo isprintane slikice i jos na uzv slike + snimke, samo sto mi komp nesto ne stima, a dvd player ne detektira taj video format pa cu morati nekako negdje prebaciti na sve na usb. Sto se tice moguceg poroda kod njih samo su rekli da dodjemo najkasnije do 35tjedna, zbog pregleda i dogovora.

Be the change you wish to see in the world.. 💚

04. Listopad 2019. 20:51

lucille9

Petra, u vezi testova (Nifti, Pnorama, Harmoni), prekasno je d ih radiš; to su također statistički testovi sa točnošću od 99%. Problem je što je u kasnijim tjednima trudnoće previsoka frakcija fetlne DNK te se smanjuje osjetljivost testa. Bilo je slučajeva da je nalaz bio uredan a rodilo se bolesno dijete i obratno. Loš nalaz testa nije indikacija za pobačaj već se radi amniocenteza koja produžuje sve za 3tj.
    Sam kombinirani test i nije nešto loš- uzima se u obzir dob, blizanačka trudnoća i normalno da rezultat dolazi do srednjeg rizika.

Mislim da je liječnica morala biti malo taktičnija jer se kao zdravstveni radnik previše zalijepila za statistiku a ne za stvarni nalaz UZVka koji je uredan i unjela nepotreban stres. Moja preporuka je da učiniš anomalyscan, pr. u Ginekosu ili poliklinici Vili prije bilo kakve veće odluke.

Tocno to... i kako se radi o blizanackoj trudnoci i statistike i NIPT testovi su jos vise nesigurni. Neki lijecnici forsaju sve zene iznad 35 na amnio, frendica je morala potpisat da ne zeli ici. Statistike su jako varljiva stvar...

PetraB
    04. Listopad 2019. 20:57

LoSa84

PetraB na tvom bih mjestu pod hitno popricala sa specijalistom za blizanacke trudnoce. Zbog
    1. U blizanackim trudnocama je biokemijski parametar uvijek povisen. Cak i kod zena cija je trudnoca zapocela kao blizanacka pa jedan plod ne prezivi taj je parametar povisen.
    2. Pretrage kaoniftyi i sl. imaju puno manju specificnost kod blizanackih trudnoca i veca je mogucnost pogreske te je moguce da tim testovima ne bi dobila nista. On zapravo radi na nacin da se bebina krv odvoji od mamine i sekvencira. Ako su bebe jednojajcane nemam pojma jel uopce moguce odvojit bebine krvi no vjerojatno nije. Trebalo bi o tome popricati s onima koji privode analizu (geneticarima), a ne s ginekolozima.
    3. U 18. si mjesecu trudnoce te ti u Hr nije moguc prekid trudnoce na zahtjev te da bi dobila dozvolu trebala bi imati svakako nalaz amnio.
    Popricaj o ovom sa ginekologom specijalistom za blizanacke trudnoce,one imaju puno posebnosti te zato postoje posebni ginekolozi koji se time bave.

Hvala ti LoSa na ovome. To sam upravo i citala da je svaki test kod blizanacke trudnoce upitan sto se "tocnosti" tice. Radosevicka je u HR najbolja sto se tice ne samo blizanackih trudnoca vec i ovih specificnih, kad dijele posteljicu. Obzirom da me ona vodi skoro otpocetka i vidjela je nalaz, smatram da bi ona vec reagirala. U cet sam kod nje, nemam sad nista drugo no strpit se do cetvrtka, no moram priznat da nakon svega procitanog danas popodne, clanci, studije, iskustva...pozitivnog sam stava... Mislim, necemo se lagati, dobro ce mi doci normabel navecer 😅, no ipak me popustila ona prvotna "panika".
    Stvarno ti puno hvala sto si se ovako potrudila objasniti. 🤗

url=https://lilypie.com][/url

Omerta
    04. Listopad 2019. 21:02

Petra sretno, saljemo ti svi pozitivne vibrice, bit ce to sve ok! 
    A pazite ovo, isla sam guglat velicinu bebe sa 21 tjedan i izbaci mi ovaj clanak.. wow!
    https://www.dailymail.co.uk/health/article-6497947/Smallest-preemie-baby-survivor-Lyla-Stensrud-born-21-weeks-one-pound-look-now.html

Be the change you wish to see in the world.. 💚

PetraB
    04. Listopad 2019. 21:11

Lucille ma tako nekako i mislim napraviti nakon razgovora s Radosevickom, vjerojatno u ginekosu, tamo sam u prosloj radila anomaly sa kombiniranim.
    Lavice bas tak... Taman sam se opustila i bas uzivala par dana u trudnoci u miru i eto ga na... Al dobro, imamo mi snage i za to... Samo pozitivno, nikako drugacije... A Losa je bas to lijepo realno poslozila...
    Svima saljem veliki 🤗🤗🤗, ppgotovo jer mi ni muza nema ova dva dana pa se nemam kome jadati nego vama i dobijem ovako prsivnu podrsku, al ne laznu... Ovakve rijeci od zena koje prolaze puno gore stvari trenutno od mojih (iako je naravno svakome, njegov problem najveci) puno znaci... 💓💓💓

url=https://lilypie.com][/url

Lavica27
    04. Listopad 2019. 21:25

Omerta ulicu do mene se rodila djevojcica pred kojih 15-ak godina i imala je samo 490gr, koliko znam sasvim je normalna curka,bez nekih većih zdravstvenih poteskoca... ovaj tekst je bas jak. Zivot je cudo!
    PetraB 😘

• Margarita_46
    04. Listopad 2019. 21:50

Javljam se nakon uzv, nije 100% siguran ali ono što je vidio ukazuje na pišulinca  Po mjerama je sve ok (15tak minuta je trajao uzv dok je uzeo sve mjere), jedino što kaže da je po tim mjerama 17+5 a ne 18+1. 

• Sarita15
    04. Listopad 2019. 22:03

Omerta

Petrasretno, saljemo ti svi pozitivne vibrice, bit ce to sve ok!
    A pazite ovo, isla sam guglat velicinu bebe sa 21 tjedan i izbaci mi ovaj clanak.. wow!
    https://www.dailymail.co.uk/health/article-6497947/Smallest-preemie-baby-survivor-Lyla-Stensrud-born-21-weeks-one-pound-look-now.html

Meni su ovakvi clanci takva utjeha...kad vidim i citam da cak i tako rano moze sve biti u redu na kraju..zivot je stvarno cudo 💖 .

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.