ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • njurko
    04. Listopad 2019. 16:17

piba7

njurko

Evo i mene sa današnjom petrovom, sve ok, osim trbuscic i dalje manji za 2 tj, i sad vec 09.10 novi pregled jer žele i dalje to pratiti i to sad idem u TA, a mozda cu ubuduće nastaviti dolaziti tam do kraja, kako mi kažu, moram se čuti sa svojom gin. Ne znaju zašto je manji, protok pupčane vrpce je dobar, sve što su gledali je navodno ok, samo je trbuscic manji. Ja nas tjesim da curka ima struk, mrsavica je, nema masnog tkiva, kao ni ja, ali žele to prekontrolirati. Ima 1380g mrsavica moja.
    Tim više Petra mislim da bi kod tebe isto već reagirali da su nešto primijetili. Sretno curke 💪💪💪💪
    Isla sam se poslije utjesiti u mcdonalds, i danas cemo samo uzivati i necemo nista vise raditi da nam bude lakse. I posudila sam knjigu mama zna najbolje (i tata) i cini mi se pozitivna lagana knjiga za trudnocu eto da podijelim s vama.

Njurko, koliko si ti visoka?
    Mojoj curki je isto trbuscic 2 tj manji od ostalih mjera i ja umirem od straha zbog toga. Isto idem od sad pa na dalje na češće kontrole. Protoci su isto ok..
    Meni je doktor rekao da ne brinem, ja sam visoka 157cm pa kaže da ne očekuje da ću roditi gigantsko dijete, a ako se i ustanovi da se radi o zastoju u razvoju sa se tu ionako ne može ništa učiniti. Nije baš utješno, ali stvarno se nadam da to na ništa ozbiljno ne ukazuje.
    Što su tebi točno rekli?

170 sam visoka i imala sam 55kg prije trudnoce i to je najvise sto sam imala ikad, inace sam od malena uvijek bila mrsavica. Rekao je da može biti da je samo sitna beba, a moze biti zbog posteljice, da nije siguran i treba pratiti. Tako su mi i prije 2tj rekli, od tada je trbuscic napredovao za dva tjedna, pa sam pitala ako raste sa tjednima nije li to znak da dobiva iz posteljice i da raste. Veli da da ali da želi jos vidjeti i pratiti. Ne znam sto bi mislila jer vidim svugdje da cure pisu da su tako i njima rekli i da je normalno dva tjedna razlike i slicno. Tjesi me jer ja svoju karate kid osjetim non stop pa je valjda ok. Ali da me zabrinulo- malo je, pogotovo kad me za 5 dana opet narucio. Iako mi je drago da se tako posvete i paze. Radit cu si fine smoothije i jesti fino, mirovat cu na lijevom boku sto vise, vjezbat cu umjereno, samo istezanje lagano i setnja, dok mi ne vele suprotno. To je sve sto mogu 🤷‍♀️

ena10
    04. Listopad 2019. 16:33

Njujorko moj savjet, iz prve ruke, je da se ne stresiras toliko puno..

Mojoj mami su čitavu trudnoću za mene govorili da imam malu malu glavu, i da to može biti veliki problem.
    Doktor ju je plašio, i nakon svakog pregleda je plakala ko kišna godina...
    Kada sam se rodila, kada smo pušteni iz bolnice, otišla je kod dotičnog doktora, i rekla mu je u stilu : 'evo ti majmune, moje "bolesno dijete, sa jako malom glavom.." 😂😂😂

Slažem se sa Gogom, ne mogu oni točno odrediti ni dužinu, ni kilažu bebe..
    Meni jedan doktor u utorak govori da je beba 1600g, drugi u subotu na hitnoj kaže da je 1800..
    I onda kada sam pitala doktoricu, kaže to varira +/- 300grama, i po dva-tri cm..

Nadam se da griješe sa bebom, i da je samo sitna.
    Drži se.
    I neka te naručuju i dva puta tjedno ako treba, sve zbog bebe! 
    Šaljem ti puno super misli 🤞🏻🤗💕

• piba7
    04. Listopad 2019. 16:44

Mene još muci to što moram biti na dijeti i raditi  GUK profile  zbog gestacijskog  dijabetesa. Kak da beba napreduje ako ja moram paziti što jedem, ja sam praktički stalno gladna na toj dijeti.
    Kako prate posteljicu? Da li se stanje posteljice dovoljno dobro i jasno vidi samo na uzv?

04. Listopad 2019. 16:45

PetraB na tvom bih mjestu pod hitno popricala sa specijalistom za blizanacke trudnoce. Zbog
    1. U blizanackim trudnocama je biokemijski parametar uvijek povisen. Cak i kod zena cija je trudnoca zapocela kao blizanacka pa jedan plod ne prezivi taj je parametar povisen.
    2. Pretrage kao niftyi i sl. imaju puno manju specificnost kod blizanackih trudnoca i veca je mogucnost pogreske te je moguce da tim testovima ne bi dobila nista. On zapravo radi na nacin da se bebina krv odvoji od mamine i sekvencira. Ako su bebe jednojajcane nemam pojma jel uopce moguce odvojit bebine krvi no vjerojatno nije. Trebalo bi o tome popricati s onima koji privode analizu (geneticarima), a ne s ginekolozima.
    3. U 18. si mjesecu trudnoce te ti u Hr nije moguc prekid trudnoce na zahtjev te da bi dobila dozvolu trebala bi imati svakako nalaz amnio.
    Popricaj o ovom sa ginekologom specijalistom za blizanacke trudnoce,one imaju puno posebnosti te zato postoje posebni ginekolozi koji se time bave.

• njurko
    04. Listopad 2019. 18:30

ena10

Njujorkomoj savjet, iz prve ruke, je da se ne stresiras toliko puno..

Mojoj mami su čitavu trudnoću za mene govorili da imam malu malu glavu, i da to može biti veliki problem.
    Doktor ju je plašio, i nakon svakog pregleda je plakala ko kišna godina…
    Kada sam se rodila, kada smo pušteni iz bolnice, otišla je kod dotičnog doktora, i rekla mu je u stilu : 'evo ti majmune, moje "bolesno dijete, sa jako malom glavom.." 😂😂😂

Slažem se sa Gogom, ne mogu oni točno odrediti ni dužinu, ni kilažu bebe..
    Meni jedan doktor u utorak govori da je beba 1600g, drugi u subotu na hitnoj kaže da je 1800..
    I onda kada sam pitala doktoricu, kaže to varira +/- 300grama, i po dva-tri cm..

Nadam se da griješe sa bebom, i da je samo sitna.
    Drži se.
    I neka te naručuju i dva puta tjedno ako treba, sve zbog bebe!
    Šaljem ti puno super misli 🤞🏻🤗💕

A mamica joj nek im je rekla😅 hvalaaa ❤❤❤

Grizli
    04. Listopad 2019. 18:36

PetraB ja te iskreno skroz kuzim s obrzirom da imas 2 djecice i da te ovo jako uplasilo. S obzirom da je nuhalni dobar i uredna velicina a obzirom da su blizanci mislim da bi do sada vidjeli malformacije. Svakako ti je faktor smanjen zbog godina i blizanacke sto je i za ocekivati tako da iskreno mislim da je to i razlog zasto te dr iz Petrove nije zeljela strasiti. Ovi testovi nisu indikacija za pobacaj i ne priznaju se samo amino. Ti testovi jesu sigurni, al nista nije 100%. Pokusaj kontaktirat gin, pa se savjetovati. Mozda bi stigli još odraditi amino ako se odlucis na nju u pon recimo ili uto. Svakako drzim 🤞🤞🤞 da su bebice super i da te ova tvoja samo splasila bezveze.

04. Listopad 2019. 18:40

Te mjere na uzv... ako se doktori ne brinu oko mjera nemojte ni vi. Meni je sad beba bila 700 g uz moguce odstupanje 100 g, kad je veca moze i vece odstupanje. Moja beba ima 2 tjedna duzu bedrenu kost, doktor veli da je to ok te se ja s tim ne opterecujem :-) Nemam ni ja idealne proporcije 😂Nedavno rodila frendica... procijenili joj malog na 4600 g, a rodio se sa 3800 g :🤣

• njurko
    04. Listopad 2019. 18:41

piba7

Mene još muci to što moram biti na dijeti i raditi GUK profile zbog gestacijskog dijabetesa. Kak da beba napreduje ako ja moram paziti što jedem, ja sam praktički stalno gladna na toj dijeti.
    Kako prate posteljicu? Da li se stanje posteljice dovoljno dobro i jasno vidi samo na uzv?

Pod praćenjem su mislili na praćenje razvoja bebe, jer se tu sumnja na zastoj u razvoju-IUGR, pa onda prate raste li beba između dva uzv-a, ako ne onda je moguće da posteljica gubi svoju funkciju. Kako cure kazu, najbitnije je biti pozitivan, kad ti je iduci pregled? Bitno je da smo pod kontrolom 😊❤

Lavica27
    04. Listopad 2019. 18:48

Bok cure, citam vas kroz cijeli dan,kako sam na koji kauc u ikei zalegla😂😂 Al nisam stigla odgovarat... mislim da sam se definitivno preforsirala,do blagajne sam vec mislila da ce mi ispadt cijrli trbuh,nemogubzamislit da za mj-dva sam tek to isla obavljat😣😣 Al srecom pokupovali smo sve za kcer, za malca (dolovce do rucnika) i sad lezim a muž se pati sa slaganjem😁
    Petra bas me strecnulo na tvoj post nekako mi se cini da smo miljama odmaknule od briga zvanih kombinirani i nifty kad obo😣 Mislim da su ti cure sve elaborirale (LoSa pogotovo, volim tu tvoju racionalnost😁) iako zaista mislim da bi se dosad vec neke naznake pojavile... 
    Dv91 ovdje u grupi imamo vec odjel skracenih cerviksa🙈 Vjerujem uz mirovanje(strogo!!!) I terapiju se da minimizirati prijetnja, drzim svima fige❤
    Odoh se usmrdit na kauc😘

• Henky
    04. Listopad 2019. 19:20

Evo i mene nakon cijelog jutra u bolnici i prespavanog popodneva, što od umora što od straha. Našli su leukocita u urinu i dobila sam za to antibiotike. Uz to od sada utrogestan, do kraja trudnoće 3×2. U utorak moram zvati za nalaze briseva i dogovor oko daljnje terapije. Ovaj tjedan strogo ležanje i mirovanje, dok ne stigne nalaz a onda ćemo viditi šta dalje. Doktor uglavnom sumnja da se skratio ili zbog infekcije ili sam ja bila fizički preaktivna. Jer osim što je skraćen i dalje je tvrd, nisam uloživa, T oblik, znači sve kako treba. Stvarno se nadam da do sljedećeg pregleda neće biti promijene i da će ostati kako je sada 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.