Petra složila bih se sa Gogom...
Nikako ne bi mogla, ni željela utjecati na tvoju odluku, jer su to tvoje bebe i tvoja trudnoća, ali ja bi na tvom mjestu, ukoliko imaš financijskih mogućnosti, otišla privatno na neki test..ti odluči na što.. možda te druge cure mogu bolje posavjetovati, ja se zaista ne razumijem toliko najbolje u testove.... A do tada, pokušala bih se maksimalno smiriti koliko bih mogla..
Na kraju krajeva, ne mora značiti ništa loše..
Nekada je najbolje poslušati i drugo, i treće, i peto mišljenje ako možeš..
I slažem se sa mustrom, da je nešto loše, ja vjerujem da bi ti već rekli u Petrovoj!
Ja ti zelim apsolutno svu sreću ovoga svijeta sa bebicama, da se smiriš, i da sve bude u najboljem redu!
I sa tobom, i sa njima! 🎀💕🤗🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻
Petra 1:92 znaci da jedno na 92 djece ce imati anomaliju. To je iz krvi rezultat. U blizanackoj trudnoci za ocekivati je losiji rezultat kao sto i sa godinama ide veci rizik. Ovisi kako gledas ali to moze znaciti da tvoje bebe spadaju u 92 zdrava djeteta. Necu ulazit u tvoje odluke ali s obzirom na tvoj stav ja bih ti kao i cure preporucila da kontaktiras tu dr koja je presla preko tog nalaza bez objasnjenja, predpostavljam iz razloga sto je uzv bio dobar kao i velicina bedrene kosti i nuhalni nabor kod obje bebe sto su po meni vjerodostojniji pokazatelji od statistickog omjera. Jer omjer je samo to. Niti garancija niti sigurnost. Sa njenim objasnjenjem znat ces sto dalje da li amnio ili ne. Zelim ti svu srecu i da bude najbolje za tebe i tvoje bebe
Cure moje, hvala svima na podrsci bez obzira na osobna stajalista, divne ste 💓.
Ukoliko je tako sto se amnio tice da ne ide poslije 18. tjedna onda je to gotovo jer mi je u utorak punih 18 😒. Pogledat cu jos malo za taj panorama test, bila sam ocito preopustena jer sam pod kontrolom petrove pa se nisam previse raspitivala o tome. Svi parametri su i za jednu i drugu bebu bili super, nosna kost prisutna kod obje a nuhalni kod jedne 0,76 a kod druge 0,99 (nakon korekcije za blizanacku trudnocu) . Nije se mjerila bedrena kost vec CRL (tjeme-trtica) i kod jedne za tocno 12 tj s koliko sam i bila a kod druge za 11+4. I tada je dr koji je radio uzv rekao da je sve kako treba biti i ne ocekuje los nalaz no naravno treba pricekati konacni nalaz. Od tada sve mjere na oba uzv-a do sada odgovaraju tjednima 🤷♀️.
Bas sam malo u frci al sad cu pricekat cetvrtak, nema mi druge. A i sad su osjecaji malo drugaciji i ne znam sto uciniti i da nalaz bude los, iskreno...previse smo prosle nas tri sada i to me dodatno opterecuje... Ne znam... Drage moje, hvala vam svima svakako.
Goga na tebe jako cesto mislim i zelim ti sto bolji nalaz cerviksa sljedeci tjedan (nadam se da sam dobro zapamtila) i da sto duze izdrzite vas dvije 🤗.
Idem sad malo googlat o testovima pa mozda budem pametnija...ili ne 🤦🏻♀️🤔
Ja sam danas namjerno, kao poticaj mojoj podsvijesti, kupila u lidlu hlacice za moje dvije curke 😊...to je prva stvar koju sam im kupila 😍
url=https://lilypie.com][/url
Evo to su nalazi, za svaku bebacicu poseban... Ja sam bila fokusirana na zakljucak i na graf, a nisam gledala pojedine omjere. Ja znam da je to statistika i sad samo ja moram sama sa sobom i mm rijesiti u svojoj glavi sto zelimo dalje...😓
Dada, ja sam zaboravila da sam jucer orobila Lidl isto, uzela i hlacice i majice i vesticu. Jedino nije bilo vise neutralnih stramplica malih pa sam preskocila. Ugl u roku 45 min se nestalo sve u vel 50/56 koju sam ciljala, pa sam uzela i vecu..
Mozda skoknemo u setnju poslije rucka pa stanemo do dm- a po ovaj Frosch za baby ves pa da mogu drugi tjedan krenut prat robicu i slagat ormar.
Evo to su nalazi, za svaku bebacicu poseban… Ja sam bila fokusirana na zakljucak i na graf, a nisam gledala pojedine omjere. Ja znam da je to statistika i sad samo ja moram sama sa sobom i mm rijesiti u svojoj glavi sto zelimo dalje…😓
Nije to los rezultat. Statisticki gledano velike su sanse da su bebe zdrave. Obje. Sad ako mozes kontaktiraj gin i vidi sa njom vec danas. Sretno draga 💖
Petra jesam dobro shvatila da se u Sk kontroliras, odn da tam imas ginekologa?? Ako je tako moj prvi savjet ti je da bjezis odande i savjetujes se ili u Petrovoj ili negdje drugdje omovom nalazu. A druga stvar...tebi ne moze rizik biti kao kod zene koja kao prvo ne nosi duplice, kao drugo ako je mladja od tebe...to sve nosi svoje rizike. Treca stvar, ako ikako mozes poduzmi neke dodatne pretrage prije amnio 🤞🤞
Petra drzim fige da sve bude uredu, sto i vjerujem da je 🙂 pa vec bi oni u Petrovoj poduzeli nesto da sumnjaju....
Cure, meni treba pomoc ako se koja nasla u slicnoj situaciji oko isplate HZZOa.
Naime, jucer sam isla predati sve papire da bi me zvali nakon par sati kako sam ih ja u sustavu prijavljena na dvije firme?! Šok 😵
Ja im objasnim da sam u toj jednoj zavrsila pred 2 god. Zovem knjigovođu jucer i kazem da me nisu odjavili i da me hitno odjave, ona mrtvi hladno: moze moze, odjavit cemo te..ocito se greskica desila.
Danas zovem da vidim da li je sredila, kaze nije dosao direktor u firmu tako da tek ponedjeljak.
To sad znaci da ja necu dobiti isplatu 20.10? 😢😢😢
Nadam se da ce mi ju naknadno dati kad ovi srede to? Bas sam u frci...treba od necega zivjeti 🤯
Petra, nisam te struke tako da definitivno nije moje mišljenje neko relevantno, već skroz laičko. Međutim, gledam nuhalni nabor, mjere su odlične, i gledam zaključnu rečenicu "Izračunati rizik za trisomiju 13/18 (uz nuhalni nabor) je < 1:10000, što ukazuje na niski rizik.". Definitivno skupi što više info, i odradi sve pretrage koje možeš, ali mislim da je zadnja rečenica ključ priče. Jer po nekoj njihovoj statistici, kad se sve zbroji ispada 1:10000, a bolje od toga ni ne može.
Petrajesam dobro shvatila da se u Sk kontroliras, odn da tam imas ginekologa?? Ako je tako moj prvi savjet ti je da bjezis odande i savjetujes se ili u Petrovoj ili negdje drugdje omovom nalazu. A druga stvar…tebi ne moze rizik biti kao kod zene koja kao prvo ne nosi duplice, kao drugo ako je mladja od tebe…to sve nosi svoje rizike. Treca stvar, ako ikako mozes poduzmi neke dodatne pretrage prije amnio 🤞🤞
Angie draga imas iskustva sa Siskom? 😓 Znam ih na zalost nekoliko. Bez brige, od prve trudnoce bjezim od njih, sva sreca pa mi je tadasnji prim ginekolog bio istog misljenja i odmah slao u petrovu a ne u sk. Na zalost, on je preminuo pa sam potrazila drugog, navodno je zenska ok i ona je isto kad je vidjela da su blizanci odmah sve u petrovu prebacila al eto, nasla se komentirat sad ovo i bacila bubu u uho... Malo sam sad svrljala po netu i koliko sam shvatila bitan je ovaj kombinirani omjer (konacni)... Tak da bi trebalo bit ok. Radosevicka je pekom u ambulanti trudnickoj tak da danas nju mogu zaboravit... Odlucila sam samo na pozitivu okrenut i u cetvrtak ozbiljno s njom porazgovarat pa cemo vidjeti. Nema druge, a i kako je jedna curka napisala mi ovdje rusimo sve statistike 😎💪🏼💪🏼💓💓💓
Sortiraj odgovore
Najstariji