ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • MalenaaD
    04. Listopad 2019. 11:51

Zoe27

Ma izgurat cemo mi to sve, dan po dan i ide to pomalo 😀

Curke moje ja jos imam 16tt do termina 😂
    Radila sam briseve pa cekam nalaze. Kazu u srijedu ♥️
    Samo neka nam Bog da zdravu djecu 🙏🙏

https://lmtf.lilypie.com/TikiBlogger.php/3Pn1

samonezelje
    04. Listopad 2019. 11:54

Inace, veli mi gin da je secer ok, nije me slao na nis ekstra. Samo se moram malo disciplinirati. Iiiii, ja sam gotova sa svojim gin i od sad sam u bolnickoj gin ambulanti! Mislila sam da to tek tam od 34tt ide pa sam se jaako iznenadila. Al kaze da obzirom da ide na g.o. sad na dulji period, da eto mi sada ta neka D1 uputnica za bolnicku za do kraja trudnoce. Tam se moram narucit za koja 3 tj. Sad mi ide nova muka, kojeg dr/icu izabrat, a ne poznam nikog osim 2 zenske koje su rodile u zadnjih par godina, od cega jedna svog ne preporuca, a druga dr vise tam ne radi. A zagorke ocito nisu bas nesto aktivne na forumima tak da me nema tko savjetovat..

• mustra
    04. Listopad 2019. 11:55

Petra ja sam bila  i na kombiniranom  i poslije na niftyu. Razumijem tvoju brigu. Možda da pokušaš zvati tu Radoševičku i probati nekako doći do nje. Po internetu ju dosta hvale! I ja bi definitivno na tvom mjestu otišla na nifty/harmony/panoramu..ako nalaz toga ne bude dobar, tražila amniocentezu. Drži se i samo bez panike, vjerujem da je stvarno neka frka rekli bi ti u Petrovoj.

• Zoe27
    04. Listopad 2019. 12:02

Dv91

Zoe27

Ma i meni kada su skuzili imala sam jos 15 tjedana do termina, a sada je to vec 9 tjedana. . Ali bitno je barem doci do malo sigurniji tjedana da bebica bude sto veca. Npr, kod nas bebe rodjene prije 32 tjedna salju u os jer nemamo adekvatnu skrb za tako male bebe. Meni su svi rekli da probam barem do 32 tjedna izdrzati samo zbog toga. Samo lezi i strogo miruj do kontrole u srijedu dok ne vidis o cemu se radi i sto ce dalje biti. 

• MalenaaD
    04. Listopad 2019. 12:06

Zoe27

Dv91

Zoe27

Ma i meni kada su skuzili imala sam jos 15 tjedana do termina, a sada je to vec 9 tjedana. . Ali bitno je barem doci do malo sigurniji tjedana da bebica bude sto veca. Npr, kod nas bebe rodjene prije 32 tjedna salju u os jer nemamo adekvatnu skrb za tako male bebe. Meni su svi rekli da probam barem do 32 tjedna izdrzati samo zbog toga. Samo lezi i strogo miruj do kontrole u srijedu dok ne vidis o cemu se radi i sto ce dalje biti.

Hvala draga puno na odgovorima. :)

https://lmtf.lilypie.com/TikiBlogger.php/3Pn1

mrgud_zg
    04. Listopad 2019. 12:10

Cure hvala na iskustvu o mirnijim danima beba. Ja sam danas malo usporila i vec ga bolje osjetim. Jedva cekam sutra da se probudim na moru i jedini zadatak mi bide lezat cijeli dan 😁
    Petra ne kuzim se puno u nalaz kombiniranog, ja sam od pocetka znala da zelim ic na nipt test i odbila sam ic na kombinirani. Kakvi su ti ostali parametri? Nihalni nabor i bedrena kost? Ja ti samo mogu rec da bi na tvom mjestu isti tren otisla na panoramu, ona je trenutno po mom misljenju najbolji test za blizanacku trudnocu. Znam da kosta al ak si mozes priustit po meni je to najbolji izbor. I onda na pregledu pitala za amniocentezu. Inace nikad ne preporucam podobnika (apsolutno ne vjerujem u njegove metode dogovorenih carskih i sl), al mislim da on jedini radi na nacin da ako je los nalaz  panorame onda je amniocenteza kod njega besplatna. Radi onaj brzi test amnio koji je gotov za 2-3 dana (genos ga radi). I mislim da radi prekide bez cekanja dalje komisije. Poznam ljude koji su imali takav slucaj ali nisam pitala cijenu. 
    Ili ako ces cekat petrovu onda mozes nipt test otis napravit direktno u breyer labos, bez narudzbe i cekanja. 
    U svakom slucaju sto god odlucis drzim ti fige da sve bude ok 🤞. 

samojed
    04. Listopad 2019. 12:24

Petra ako misliš raditi amniocintezu ona se ne preporučuje raditi poslije 18 sedmice trudnoće jer u slučaju dobrog nalaza mogu se imati poteškoće za bezbrižan završetak trudnoće
    Moje mišljenje je da je nešto zabrinjavajuće da bi ti ta doktorica rekla koja je rekla da je ok pokušaj je kontaktirati 

ena10
    04. Listopad 2019. 12:28

Petra složila bih se sa Gogom... 
    Nikako ne bi mogla, ni željela utjecati na tvoju odluku, jer su to tvoje bebe i tvoja trudnoća, ali ja bi na tvom mjestu, ukoliko imaš financijskih mogućnosti, otišla privatno na neki test..ti odluči na što.. možda te druge cure mogu bolje posavjetovati, ja se zaista ne razumijem toliko najbolje u testove.... A do tada, pokušala bih se maksimalno smiriti koliko bih mogla.. 
    Na kraju krajeva, ne mora značiti ništa loše..

Nekada je najbolje poslušati i drugo, i treće, i peto mišljenje ako možeš.. 
    I slažem se sa mustrom, da je nešto loše, ja vjerujem da bi ti već rekli u Petrovoj! 

Ja ti zelim apsolutno svu sreću ovoga svijeta sa bebicama, da se smiriš, i da sve bude u najboljem redu!
    I sa tobom, i sa njima! 🎀💕🤗🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻

• Sarita15
    04. Listopad 2019. 13:30

Petra 1:92 znaci da jedno na 92 djece ce imati anomaliju. To je iz krvi rezultat. U blizanackoj trudnoci za ocekivati je losiji rezultat kao sto i sa godinama ide veci rizik. Ovisi kako gledas ali to moze znaciti da tvoje bebe spadaju u 92 zdrava djeteta. Necu ulazit u tvoje odluke ali s obzirom na tvoj stav ja bih ti kao i cure preporucila da kontaktiras tu dr koja je presla preko tog nalaza bez objasnjenja, predpostavljam iz razloga sto je uzv bio dobar kao i velicina bedrene kosti i nuhalni nabor kod obje bebe sto su po meni vjerodostojniji pokazatelji od statistickog omjera. Jer omjer je samo to. Niti garancija niti sigurnost. Sa njenim objasnjenjem znat ces sto dalje da li amnio ili ne. Zelim ti svu srecu i da bude najbolje za tebe i tvoje bebe

PetraB
    04. Listopad 2019. 13:33

Cure moje, hvala svima na podrsci bez obzira na osobna stajalista, divne ste 💓. 
    Ukoliko je tako sto se amnio tice da ne ide poslije 18. tjedna onda je to gotovo jer mi je u utorak punih 18 😒. Pogledat cu jos malo za taj panorama test, bila sam ocito preopustena jer sam pod kontrolom petrove pa se nisam previse raspitivala o tome. Svi parametri su i za jednu i drugu bebu bili super, nosna kost prisutna kod obje a nuhalni kod jedne 0,76 a kod druge 0,99 (nakon korekcije za blizanacku trudnocu) . Nije se mjerila bedrena kost vec CRL (tjeme-trtica) i kod jedne za tocno 12 tj s koliko sam i bila a kod druge za 11+4. I tada je dr koji je radio uzv rekao da je sve kako treba biti i ne ocekuje los nalaz no naravno treba pricekati konacni nalaz. Od tada sve mjere na oba uzv-a do sada odgovaraju tjednima 🤷‍♀️.
    Bas sam malo u frci al sad cu pricekat cetvrtak, nema mi druge. A i sad su osjecaji malo drugaciji i ne znam sto uciniti i da nalaz bude los, iskreno...previse smo prosle nas tri sada i to me dodatno opterecuje... Ne znam... Drage moje, hvala vam svima svakako.
    Goga na tebe jako cesto mislim i zelim ti sto bolji nalaz cerviksa sljedeci tjedan (nadam se da sam dobro zapamtila) i da sto duze izdrzite vas dvije 🤗.
    Idem sad malo googlat o testovima pa mozda budem pametnija...ili ne 🤦🏻‍♀️🤔
    Ja sam danas namjerno, kao poticaj mojoj podsvijesti, kupila u lidlu hlacice za moje dvije curke 😊...to je prva stvar koju sam im kupila 😍

url=https://lilypie.com][/url

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI