PetraB tenks. Uzela sam jedan paket tih podloga za prvu ruku da se nadje kad su vec na akciji. Maramice isto jedan samo da imam za pocetak za isprobat samo, jer kolko sam skuzila kaj jedni hvale, drugima bebe dobe osip, pa cu uzet male pakete razlicitih marki u pocetku dok ne nadjemo "zlato".
Blaznica vise nije bilo, ocito da su dobre..
Kaj se tice tvog nalaza ne znam ti nesto pametno reci jer ja nisam isla ni na kombinirani, druge cure ce mozda bit pametnije.. al kaj nemozes kontaktorat tu dr.Radosevic da ti dodatno pojasni njenu nereakciju u odn.na reakciju tvoje gin? Meni taj kombinirani takav shit da prostis.. Samo brojke, i nabije ti strah. Ako ista, onda neki od ovih skupljih testova, pa po potrebi amnio i onda znas jel crno il bijelo. Preporucam ti da se ne sekiras mozda bespotrebno, jer kak smo tu u grupi vidjele, sve cure su se stresirale oko statistike, a na kraju sve 5 bilo! Ak to nije utjesno, ne znam kaj je! Ipak mi tu rusimo sve statistike... drzimo palce, svih 8!
Meni su serklaž predlagali ranije, sada ne jer kazu da je po njima kasno za serklaz, veći rizik od pucanja vodenjaka, bakt. Infekcije… itd . A niti jedan serklaz ti ne moze zamjeniti mirovanje strogo. Doslovno da trepces u krevetu i jedeš lezeci da udjes bar u 24 plus, (i dalje naravno, po mogućnosti do termina) ali eto to je neka granica da bude sve ok ako bi krenuo prijevrmeni npr. Vjerovatno će ti raditi kompletne nalaze i briseve (vecinom se bakterije dovode vezu sa skraćenjem ck i ulozivost). Drzim ti fige da guras, mirujes i da bude sve ok sa tobom i tvojom bebicom. 🌸🌸
P.s ne postoji mogućnost privatnog dopisovanja na forumu na žalost, ali ja sam ovde dobar dio dana pa ću ti odgovoriti ako ti mogu šta pomoći.
Ja sam isto sve briseve i nalaze obavila i sve je super, kaze jednostavno takva gradja tijela, da cim nisam u lezecem polozaju beba ode jako nisko i radi veliki pritisak na cerviks. Tim mi je to jos gore, jer ako je neka infekcija, izlijeci se i nalaz ostane isti, ne napreduje dalje, a ja znam da sma osudjena na strogo mirovanje do kraja jer cim ustanem na noge imam osjecaj da ce mi ispasti dolje
To je malo i osjecaj takav jer je beba otežala, a ti si se ulezala zbog mirovanja. Što bi rekli nemas kondicije 🤷♀️☺️ kao ni ja sama, a lezim tek 2 tjedna. Pa nista majka priroda ti darovala malo kraci i meksi cervix, ali jos 3 tjedna i to je to. Bice sve ok naravno. Nemam pojma sta je kod mene ali sumljam da je puno duzi prirodno jer sam sitna i niska, a po nekim statisktikama takve zene imaju kraci cervix i nose nisko (i moja mama je nosila nisko sve tri nas, taman udje u 9 mj i rodila nas sve tri kroz 15 min od ulaska u bolnicu)
Ma izgurat cemo mi to sve, dan po dan i ide to pomalo 😀
Curke moje ja jos imam 16tt do termina 😂
Radila sam briseve pa cekam nalaze. Kazu u srijedu ♥️
Samo neka nam Bog da zdravu djecu 🙏🙏
https://lmtf.lilypie.com/TikiBlogger.php/3Pn1
Inace, veli mi gin da je secer ok, nije me slao na nis ekstra. Samo se moram malo disciplinirati. Iiiii, ja sam gotova sa svojim gin i od sad sam u bolnickoj gin ambulanti! Mislila sam da to tek tam od 34tt ide pa sam se jaako iznenadila. Al kaze da obzirom da ide na g.o. sad na dulji period, da eto mi sada ta neka D1 uputnica za bolnicku za do kraja trudnoce. Tam se moram narucit za koja 3 tj. Sad mi ide nova muka, kojeg dr/icu izabrat, a ne poznam nikog osim 2 zenske koje su rodile u zadnjih par godina, od cega jedna svog ne preporuca, a druga dr vise tam ne radi. A zagorke ocito nisu bas nesto aktivne na forumima tak da me nema tko savjetovat..
Petra ja sam bila i na kombiniranom i poslije na niftyu. Razumijem tvoju brigu. Možda da pokušaš zvati tu Radoševičku i probati nekako doći do nje. Po internetu ju dosta hvale! I ja bi definitivno na tvom mjestu otišla na nifty/harmony/panoramu..ako nalaz toga ne bude dobar, tražila amniocentezu. Drži se i samo bez panike, vjerujem da je stvarno neka frka rekli bi ti u Petrovoj.
Ma i meni kada su skuzili imala sam jos 15 tjedana do termina, a sada je to vec 9 tjedana. . Ali bitno je barem doci do malo sigurniji tjedana da bebica bude sto veca. Npr, kod nas bebe rodjene prije 32 tjedna salju u os jer nemamo adekvatnu skrb za tako male bebe. Meni su svi rekli da probam barem do 32 tjedna izdrzati samo zbog toga. Samo lezi i strogo miruj do kontrole u srijedu dok ne vidis o cemu se radi i sto ce dalje biti.
Ma i meni kada su skuzili imala sam jos 15 tjedana do termina, a sada je to vec 9 tjedana. . Ali bitno je barem doci do malo sigurniji tjedana da bebica bude sto veca. Npr, kod nas bebe rodjene prije 32 tjedna salju u os jer nemamo adekvatnu skrb za tako male bebe. Meni su svi rekli da probam barem do 32 tjedna izdrzati samo zbog toga. Samo lezi i strogo miruj do kontrole u srijedu dok ne vidis o cemu se radi i sto ce dalje biti.
Hvala draga puno na odgovorima. :)
https://lmtf.lilypie.com/TikiBlogger.php/3Pn1
Cure hvala na iskustvu o mirnijim danima beba. Ja sam danas malo usporila i vec ga bolje osjetim. Jedva cekam sutra da se probudim na moru i jedini zadatak mi bide lezat cijeli dan 😁
Petra ne kuzim se puno u nalaz kombiniranog, ja sam od pocetka znala da zelim ic na nipt test i odbila sam ic na kombinirani. Kakvi su ti ostali parametri? Nihalni nabor i bedrena kost? Ja ti samo mogu rec da bi na tvom mjestu isti tren otisla na panoramu, ona je trenutno po mom misljenju najbolji test za blizanacku trudnocu. Znam da kosta al ak si mozes priustit po meni je to najbolji izbor. I onda na pregledu pitala za amniocentezu. Inace nikad ne preporucam podobnika (apsolutno ne vjerujem u njegove metode dogovorenih carskih i sl), al mislim da on jedini radi na nacin da ako je los nalaz panorame onda je amniocenteza kod njega besplatna. Radi onaj brzi test amnio koji je gotov za 2-3 dana (genos ga radi). I mislim da radi prekide bez cekanja dalje komisije. Poznam ljude koji su imali takav slucaj ali nisam pitala cijenu.
Ili ako ces cekat petrovu onda mozes nipt test otis napravit direktno u breyer labos, bez narudzbe i cekanja.
U svakom slucaju sto god odlucis drzim ti fige da sve bude ok 🤞.
Petra ako misliš raditi amniocintezu ona se ne preporučuje raditi poslije 18 sedmice trudnoće jer u slučaju dobrog nalaza mogu se imati poteškoće za bezbrižan završetak trudnoće
Moje mišljenje je da je nešto zabrinjavajuće da bi ti ta doktorica rekla koja je rekla da je ok pokušaj je kontaktirati
Sortiraj odgovore
Najstariji