ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    PetraB
    04. Listopad 2019. 10:54

samonezelje

E kaj mislite jel se isplati u Lidlu uzeti ove blaznice za pranje 60kom za 10 kn i podloge za prematanje 10kom za 20kn?

Mozda ti je netko vec odgovorio al nisam jos sve procitala...blazinice njihove nisam probala, al podloge su mi katastrofa... Ne znam, je ovaj moj nemiran al stvarno prebrzo odu. Najcesce uzimam violetine podloge ili mullerove. Blazinice sam koristila babylove ili muller i bile su ok. Inace lupillu vlazne maramice su mi medju boljima i sad su na akciji nekoj 😉

url=https://lilypie.com][/url

• lucille9
    04. Listopad 2019. 11:15

zoe, ako ti predlože hospitalizaciju samo ju nemoj odbiti. SSada si već daleko dogurala i bilo bi idealno još 2-3tj. da  bebač izbjegne intubaciju. Nalaz ti je ozbiljan i za strogo mirovanje, barem do navršenog 34.tjedna.

PetraB
    04. Listopad 2019. 11:17

E ovak...bila sam kod svoje ginicke pokazat sve nalaze jer se nismo vidjele od 12. tjedna jer mi trudnocu vode u petrovoj a i da mi pusti recept za utrogestan i da se dogovirmo za komplikacije. I sad me ona blaaagooo sokirala 😓😱 jer kad je vidjela nalaz kombiniranog je komentirala uuuuuu, biokemijski je 1:92...ja sam to vidjela no na nalazu pise da je za sve "rizik manji od granicne vrijednosti, sto ukazuje na niski rizik". Radosevicka je naravno vidjela nalaz i samo rekla ok i presla dalje. I pitam ja svoju, sto joj takva reakcija znaci, a ona se odmah ogradi i kaze ja samo vas primarni ginekolog, dr Radosevic je strucnjak. Pa koji k...? Ja inzistiram na objasnjenju i pita me pa jesu vam predlozili nifty ili harmony? Rekoh nisu... A pita ona sto bi u slucaju da su jedna ili obje bebe sa sindromom down? Rekla sam da bi prekinula trudnocu, zato sam i radila kombinirani (please curke bez ulaska u raspravu o ovome, znam da vas je jako puno ovdje koje ste teskom mukom ostale trudne, i ja sam prve dvije trudnoce isto no ovo je nesto sto od prve trudnoce znam da ja nebi mogla)... Kao tim vise i jos 38 god imate zasto vam nisu to predlozili... E sad... Ono sto sam ja citala pred dvije godine je da se niti nifty niti harmony ne priznaju kao nalaz na temelju kojeg se moze prekinuti trudnoca tak da mi je logicnije da me uputila na amniocentezu a i palo mi je na pamet da ona radi te testove privatno... Ne vjerujem da me u petrovoj vec nebi na amniocentezu poslali, to mi je skroz cudno. Ne razmisljam negativno, stvarno sam pozitivna oko svega ali me kopka pa trebam malo utjehe od vas koje cete me mozda jedine razumjeti... Sad naravno ne mogu docekat uzv 10.10. da pita Radosevicku za to. Iako je ona vidjela i rekla ok. 

url=https://lilypie.com][/url

• Zoe27
    04. Listopad 2019. 11:18

Ma da, svakako ne bi odbila hospitalizaciju za bilo sto, vodim se onim da valjda doktori znaju sto je najbolje za nas i nase bebice

Gogaa_V
    04. Listopad 2019. 11:24

Meni su serklaž predlagali ranije, sada ne jer kazu da je po njima kasno za serklaz, veći rizik od pucanja  vodenjaka, bakt. Infekcije... itd . A niti jedan serklaz  ti ne moze zamjeniti mirovanje strogo. Doslovno da trepces u krevetu i jedeš lezeci da udjes bar u 24 plus, (i dalje naravno, po mogućnosti do termina) ali eto to je neka granica da bude sve ok ako bi krenuo prijevrmeni npr. Vjerovatno će ti raditi kompletne nalaze i briseve  (vecinom se bakterije  dovode vezu sa skraćenjem ck i ulozivost). Drzim  ti fige da guras, mirujes  i da bude sve ok  sa tobom  i tvojom  bebicom. 🌸🌸 

P.s ne postoji  mogućnost privatnog  dopisovanja  na forumu  na žalost, ali ja sam ovde dobar dio dana pa ću ti odgovoriti ako ti mogu šta pomoći.

Gogaa_V
    04. Listopad 2019. 11:30

Petra ne zelim komentirati tvoj odabir  u slucaju da je tvoja primarna ginekologica upravu, zelim  te samo posavjetovati da se smiris i potrazis  drugo  misljenje. Što se tice nifty i harmony testa poznam  zenu kojoj test je pokazao da je sve uredu , a rodila je djete sa D. sindromom. S druge strane  poznam i onu kojoj je pokazao da nije ok, a rodila  zdravo dijete. Da bi ti bila mirna posavjetuj se za amnio i odradi. Zelim  ti sve najbolje,  tebi  i tvojim bebama.
    Red fox jako mi je žao zbog  bakterija  kojih  nikako da se riješiš ali imam  jako dobar osjećaj u vezi tebe, bice sve ok. ⚘
    Cima cestitam  na urednom pregledu. 💙  

• Zoe27
    04. Listopad 2019. 11:30

Gogaa_V

Meni su serklaž predlagali ranije, sada ne jer kazu da je po njima kasno za serklaz, veći rizik od pucanja vodenjaka, bakt. Infekcije… itd . A niti jedan serklaz ti ne moze zamjeniti mirovanje strogo. Doslovno da trepces u krevetu i jedeš lezeci da udjes bar u 24 plus, (i dalje naravno, po mogućnosti do termina) ali eto to je neka granica da bude sve ok ako bi krenuo prijevrmeni npr. Vjerovatno će ti raditi kompletne nalaze i briseve (vecinom se bakterije dovode vezu sa skraćenjem ck i ulozivost). Drzim ti fige da guras, mirujes i da bude sve ok sa tobom i tvojom bebicom. 🌸🌸

P.s ne postoji mogućnost privatnog dopisovanja na forumu na žalost, ali ja sam ovde dobar dio dana pa ću ti odgovoriti ako ti mogu šta pomoći.

Ja sam isto sve briseve i nalaze obavila i sve je super, kaze jednostavno takva gradja tijela, da cim nisam u lezecem polozaju beba ode jako nisko i radi veliki pritisak na cerviks. Tim mi je to jos gore, jer ako je neka infekcija, izlijeci se i nalaz ostane isti, ne napreduje dalje, a ja znam da sma osudjena na strogo mirovanje do kraja jer cim ustanem na noge imam osjecaj da ce mi ispasti dolje 

samonezelje
    04. Listopad 2019. 11:34

PetraB tenks. Uzela sam jedan paket tih podloga za prvu ruku da se nadje kad su vec na akciji. Maramice isto jedan samo da imam za pocetak za isprobat samo, jer kolko sam skuzila kaj jedni hvale, drugima bebe dobe osip, pa cu uzet male pakete razlicitih marki u pocetku dok ne nadjemo "zlato". 
    Blaznica vise nije bilo, ocito da su dobre..
    Kaj se tice tvog nalaza ne znam ti nesto pametno reci jer ja nisam isla ni na kombinirani, druge cure ce mozda bit pametnije.. al kaj nemozes kontaktorat tu dr.Radosevic da ti dodatno pojasni njenu nereakciju u odn.na reakciju tvoje gin? Meni taj kombinirani takav shit da prostis.. Samo brojke, i nabije ti strah. Ako ista, onda neki od ovih skupljih testova, pa po potrebi amnio i onda znas jel crno il bijelo. Preporucam ti da se ne sekiras mozda bespotrebno, jer kak smo tu u grupi vidjele, sve cure su se stresirale oko statistike, a na kraju sve 5 bilo! Ak to nije utjesno, ne znam kaj je! Ipak mi tu rusimo sve statistike... drzimo palce, svih 8! 

Gogaa_V
    04. Listopad 2019. 11:39

Zoe27

Gogaa_V

Meni su serklaž predlagali ranije, sada ne jer kazu da je po njima kasno za serklaz, veći rizik od pucanja vodenjaka, bakt. Infekcije… itd . A niti jedan serklaz ti ne moze zamjeniti mirovanje strogo. Doslovno da trepces u krevetu i jedeš lezeci da udjes bar u 24 plus, (i dalje naravno, po mogućnosti do termina) ali eto to je neka granica da bude sve ok ako bi krenuo prijevrmeni npr. Vjerovatno će ti raditi kompletne nalaze i briseve (vecinom se bakterije dovode vezu sa skraćenjem ck i ulozivost). Drzim ti fige da guras, mirujes i da bude sve ok sa tobom i tvojom bebicom. 🌸🌸

P.s ne postoji mogućnost privatnog dopisovanja na forumu na žalost, ali ja sam ovde dobar dio dana pa ću ti odgovoriti ako ti mogu šta pomoći.

Ja sam isto sve briseve i nalaze obavila i sve je super, kaze jednostavno takva gradja tijela, da cim nisam u lezecem polozaju beba ode jako nisko i radi veliki pritisak na cerviks. Tim mi je to jos gore, jer ako je neka infekcija, izlijeci se i nalaz ostane isti, ne napreduje dalje, a ja znam da sma osudjena na strogo mirovanje do kraja jer cim ustanem na noge imam osjecaj da ce mi ispasti dolje

To je malo i osjecaj takav  jer je beba otežala, a ti si se ulezala zbog mirovanja. Što bi rekli nemas kondicije 🤷‍♀️☺️  kao ni ja sama, a lezim tek 2 tjedna. Pa nista majka priroda  ti darovala  malo kraci i meksi cervix,  ali jos 3 tjedna i to je to. Bice sve ok  naravno. Nemam  pojma  sta je kod mene ali sumljam da je puno  duzi prirodno  jer sam sitna  i niska, a po nekim statisktikama  takve zene  imaju kraci  cervix  i nose nisko  (i moja mama  je nosila  nisko  sve tri nas, taman udje u 9 mj  i rodila nas sve tri kroz  15 min od ulaska u bolnicu) 

• Zoe27
    04. Listopad 2019. 11:44

Ma izgurat cemo mi to sve, dan po dan i ide to pomalo 😀 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI