ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Gogaa_V
    04. Listopad 2019. 10:27

Dv91

Zoe27

Dv91

Hej curke..
    Opet se javljam nakon 2tj :(
    Cerviks mi se skratio jos . Vise nije y već V oblika. Dr mi je dao uputnicu za bolnicu..
    Tek smo 23+4 :( i stvarno sam preplasena jako.
    Da li ima jos koja takav problem? ♥️

Jutro svima i sretno danas 😀
    I ja sam u problemu s cerviksom. Na mirovanju sam ovo je vec 6-ti tjedan, ali strogo mirujem kod kuce, uz kontrole svaka 2 tjedna. Stalno se skracuje i omeksava, a uz to svaki pregled sam sve vise uloziva. Na zadnjem pregledu je rekao da je iduci korak bolnica, u pon imam pregled pa cemo vidjeti hocu li u bolnicu ili cu jos malo kod kuce mirovati. U svakom slučaju bolje je da si u bolnici pod nadzorom, stalno ce te pregledavati, a ne ovako, ja ova dva tjedna sto cekam izmedju pregleda na bilo kakvu bol pretrnem od straha sto se desava dolje

Joj znam kako ti je. Mene je vise strah sta je promjenio oblik u samo 2tj.
    Uzasno me strah. Ovako nisam otvorena i sve je cvrsto ali to unutra… Njah..
    Koji si tjedan Zoe? ♥️ Drzim nam fige da uspijemo

Baš 2 tjedna pisem o tome jer imam  isti problem kao i vas dvije. Isto se i Henky javila sinoc sa istim  problemom. Da se ne ponavljam (radi drugih cura kojima je dosadilo ista prica vjerovatno 🙊) ako ti nije tesko negdje oko 1818 ili koja  stranica jos unazad sam pisala o svom iskustvu, i još uvijek sam u bolnici. I tebi zelim  da te hospitalizuju, isprate u sigurne  tjedne i saniraju ulozivost i minimaliziraju opasnost od prijevremenog poroda. Nije nista strasno ali  moze  da bude ako nemaš adekvatan  nadzor  i ne mirujes. Nije mi namjera da te plasim ali vremenom ovdje sam i ja shvatila da nije bas sve  tako bezazleno i da ima razlog zasto se takva stanja prate. Do srijede što vise  mirovati sam do toaleta, ako primjetis bolove, kontrakcije ili neobičan  iscjedak  javi se i ranije u bolnicu kojoj pripadas nema hoce/nece  te primiti...

• MalenaaD
    04. Listopad 2019. 10:37

Gogaa_V

Dv91

Zoe27

Dv91

Hej curke..
    Opet se javljam nakon 2tj :(
    Cerviks mi se skratio jos . Vise nije y već V oblika. Dr mi je dao uputnicu za bolnicu..
    Tek smo 23+4 :( i stvarno sam preplasena jako.
    Da li ima jos koja takav problem? ♥️

Jutro svima i sretno danas 😀
    I ja sam u problemu s cerviksom. Na mirovanju sam ovo je vec 6-ti tjedan, ali strogo mirujem kod kuce, uz kontrole svaka 2 tjedna. Stalno se skracuje i omeksava, a uz to svaki pregled sam sve vise uloziva. Na zadnjem pregledu je rekao da je iduci korak bolnica, u pon imam pregled pa cemo vidjeti hocu li u bolnicu ili cu jos malo kod kuce mirovati. U svakom slučaju bolje je da si u bolnici pod nadzorom, stalno ce te pregledavati, a ne ovako, ja ova dva tjedna sto cekam izmedju pregleda na bilo kakvu bol pretrnem od straha sto se desava dolje

Joj znam kako ti je. Mene je vise strah sta je promjenio oblik u samo 2tj.
    Uzasno me strah. Ovako nisam otvorena i sve je cvrsto ali to unutra… Njah..
    Koji si tjedan Zoe? ♥️ Drzim nam fige da uspijemo

Baš 2 tjedna pisem o tome jer imam isti problem kao i vas dvije. Isto se i Henky javila sinoc sa istim problemom. Da se ne ponavljam (radi drugih cura kojima je dosadilo ista prica vjerovatno 🙊) ako ti nije tesko negdje oko 1818 ili koja stranica jos unazad sam pisala o svom iskustvu, i još uvijek sam u bolnici. I tebi zelim da te hospitalizuju, isprate u sigurne tjedne i saniraju ulozivost i minimaliziraju opasnost od prijevremenog poroda. Nije nista strasno ali moze da bude ako nemaš adekvatan nadzor i ne mirujes. Nije mi namjera da te plasim ali vremenom ovdje sam i ja shvatila da nije bas sve tako bezazleno i da ima razlog zasto se takva stanja prate. Do srijede što vise mirovati sam do toaleta, ako primjetis bolove, kontrakcije ili neobičan iscjedak javi se i ranije u bolnicu kojoj pripadas nema hoce/nece te primiti…

Hej hvalaa ti ♥️
    Ma meni su i dali uputnicu za pregled u bolnicu za serklazu. 25mm izvana tvrd cerviks ali unutra kaos, 23+4
    Buduci da sam tu nova da li te mogu kako ovdje privatno kontaktirati. 

https://lmtf.lilypie.com/TikiBlogger.php/3Pn1

ena10
    04. Listopad 2019. 10:53

Evo jedan jako lijepi članak.
    Pa tko ima volje, neka pročita.. 🖐

http://www.supermame.hr/2019/10/02/u-potrazi-za-nekom-novom-ja/

PetraB
    04. Listopad 2019. 10:54

samonezelje

E kaj mislite jel se isplati u Lidlu uzeti ove blaznice za pranje 60kom za 10 kn i podloge za prematanje 10kom za 20kn?

Mozda ti je netko vec odgovorio al nisam jos sve procitala...blazinice njihove nisam probala, al podloge su mi katastrofa... Ne znam, je ovaj moj nemiran al stvarno prebrzo odu. Najcesce uzimam violetine podloge ili mullerove. Blazinice sam koristila babylove ili muller i bile su ok. Inace lupillu vlazne maramice su mi medju boljima i sad su na akciji nekoj 😉

url=https://lilypie.com][/url

• lucille9
    04. Listopad 2019. 11:15

zoe, ako ti predlože hospitalizaciju samo ju nemoj odbiti. SSada si već daleko dogurala i bilo bi idealno još 2-3tj. da  bebač izbjegne intubaciju. Nalaz ti je ozbiljan i za strogo mirovanje, barem do navršenog 34.tjedna.

PetraB
    04. Listopad 2019. 11:17

E ovak...bila sam kod svoje ginicke pokazat sve nalaze jer se nismo vidjele od 12. tjedna jer mi trudnocu vode u petrovoj a i da mi pusti recept za utrogestan i da se dogovirmo za komplikacije. I sad me ona blaaagooo sokirala 😓😱 jer kad je vidjela nalaz kombiniranog je komentirala uuuuuu, biokemijski je 1:92...ja sam to vidjela no na nalazu pise da je za sve "rizik manji od granicne vrijednosti, sto ukazuje na niski rizik". Radosevicka je naravno vidjela nalaz i samo rekla ok i presla dalje. I pitam ja svoju, sto joj takva reakcija znaci, a ona se odmah ogradi i kaze ja samo vas primarni ginekolog, dr Radosevic je strucnjak. Pa koji k...? Ja inzistiram na objasnjenju i pita me pa jesu vam predlozili nifty ili harmony? Rekoh nisu... A pita ona sto bi u slucaju da su jedna ili obje bebe sa sindromom down? Rekla sam da bi prekinula trudnocu, zato sam i radila kombinirani (please curke bez ulaska u raspravu o ovome, znam da vas je jako puno ovdje koje ste teskom mukom ostale trudne, i ja sam prve dvije trudnoce isto no ovo je nesto sto od prve trudnoce znam da ja nebi mogla)... Kao tim vise i jos 38 god imate zasto vam nisu to predlozili... E sad... Ono sto sam ja citala pred dvije godine je da se niti nifty niti harmony ne priznaju kao nalaz na temelju kojeg se moze prekinuti trudnoca tak da mi je logicnije da me uputila na amniocentezu a i palo mi je na pamet da ona radi te testove privatno... Ne vjerujem da me u petrovoj vec nebi na amniocentezu poslali, to mi je skroz cudno. Ne razmisljam negativno, stvarno sam pozitivna oko svega ali me kopka pa trebam malo utjehe od vas koje cete me mozda jedine razumjeti... Sad naravno ne mogu docekat uzv 10.10. da pita Radosevicku za to. Iako je ona vidjela i rekla ok. 

url=https://lilypie.com][/url

• Zoe27
    04. Listopad 2019. 11:18

Ma da, svakako ne bi odbila hospitalizaciju za bilo sto, vodim se onim da valjda doktori znaju sto je najbolje za nas i nase bebice

Gogaa_V
    04. Listopad 2019. 11:24

Meni su serklaž predlagali ranije, sada ne jer kazu da je po njima kasno za serklaz, veći rizik od pucanja  vodenjaka, bakt. Infekcije... itd . A niti jedan serklaz  ti ne moze zamjeniti mirovanje strogo. Doslovno da trepces u krevetu i jedeš lezeci da udjes bar u 24 plus, (i dalje naravno, po mogućnosti do termina) ali eto to je neka granica da bude sve ok ako bi krenuo prijevrmeni npr. Vjerovatno će ti raditi kompletne nalaze i briseve  (vecinom se bakterije  dovode vezu sa skraćenjem ck i ulozivost). Drzim  ti fige da guras, mirujes  i da bude sve ok  sa tobom  i tvojom  bebicom. 🌸🌸 

P.s ne postoji  mogućnost privatnog  dopisovanja  na forumu  na žalost, ali ja sam ovde dobar dio dana pa ću ti odgovoriti ako ti mogu šta pomoći.

Gogaa_V
    04. Listopad 2019. 11:30

Petra ne zelim komentirati tvoj odabir  u slucaju da je tvoja primarna ginekologica upravu, zelim  te samo posavjetovati da se smiris i potrazis  drugo  misljenje. Što se tice nifty i harmony testa poznam  zenu kojoj test je pokazao da je sve uredu , a rodila je djete sa D. sindromom. S druge strane  poznam i onu kojoj je pokazao da nije ok, a rodila  zdravo dijete. Da bi ti bila mirna posavjetuj se za amnio i odradi. Zelim  ti sve najbolje,  tebi  i tvojim bebama.
    Red fox jako mi je žao zbog  bakterija  kojih  nikako da se riješiš ali imam  jako dobar osjećaj u vezi tebe, bice sve ok. ⚘
    Cima cestitam  na urednom pregledu. 💙  

• Zoe27
    04. Listopad 2019. 11:30

Gogaa_V

Meni su serklaž predlagali ranije, sada ne jer kazu da je po njima kasno za serklaz, veći rizik od pucanja vodenjaka, bakt. Infekcije… itd . A niti jedan serklaz ti ne moze zamjeniti mirovanje strogo. Doslovno da trepces u krevetu i jedeš lezeci da udjes bar u 24 plus, (i dalje naravno, po mogućnosti do termina) ali eto to je neka granica da bude sve ok ako bi krenuo prijevrmeni npr. Vjerovatno će ti raditi kompletne nalaze i briseve (vecinom se bakterije dovode vezu sa skraćenjem ck i ulozivost). Drzim ti fige da guras, mirujes i da bude sve ok sa tobom i tvojom bebicom. 🌸🌸

P.s ne postoji mogućnost privatnog dopisovanja na forumu na žalost, ali ja sam ovde dobar dio dana pa ću ti odgovoriti ako ti mogu šta pomoći.

Ja sam isto sve briseve i nalaze obavila i sve je super, kaze jednostavno takva gradja tijela, da cim nisam u lezecem polozaju beba ode jako nisko i radi veliki pritisak na cerviks. Tim mi je to jos gore, jer ako je neka infekcija, izlijeci se i nalaz ostane isti, ne napreduje dalje, a ja znam da sma osudjena na strogo mirovanje do kraja jer cim ustanem na noge imam osjecaj da ce mi ispasti dolje 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.