Mikio bas si me prepala, drago mi je da je prestalo. Bitno da je beba dobro i da se mice. Cesto ni ne otkriju od kud dolazi krvarenje. Tak je i meni bilo oko 12.tjedna i nisu uspjeli locirati. Rekli su da se zna desiti da zilica u maternici pukne zbog sirenja tkiva. U svakom slucaju odmaraj danas.
Jel znate do kad bi se beba trebala okrenuti? Moj je sad glavom prema gore i udarce osjetim bas jako nisko, imam osjecaj ko da cijelo vrijeme igra nogomet s mjehurom. Sjecam se u prosloj trudnoci da se u ovo vrijeme curica bas jako izvrtala i okretala, ko da imam aliena u trbuhu, a on samo udara. Ne znam jel to normalno da su bebe tak drugacije.
Lorija bit ce 5 godina kad odem roditi. Tako da je vremenski ok ali to kad imas zadnji carski kao pravilo je da mora biti beba lijepo namjestena za vani..i ne smiju puno inducirati pogotovo ne dripom iako imam frndicu koja je rodila nakon carskog pod dripom tak da opet nije pravilo..ociti ovisi o doktoru…
Sarita meni je moj gin rekao da se moze vidjeti donekle na boljem uzv jel stanjeno tkivo na maternici na mjestu reza, i zenama kojima je ful stanjeno ne ruskiraju zbog opasnosti od rupture ali..ja isto mislim da su do bas bas rijetki slucajevi i to nakon vise carskih. Ma ne zelim se previse zamarati..ono..zelja mi je prirodno al ak ne bude islo nije kraj svijeta opet ici na carski(kazu da je nakon drugog puno laksi oporavak) pa eto bar to..
Kazu i da je mjesto reza tj oziljka puno cvrsce tkivo nego drugdje znaci prema tome svemu kako ti se karte posloze jel…moze i vaginalno i cr. Samo me zanimalo jel to stanjenje opasno opcenito za trudnocu tamo pred kraj…meni ce proc 4 god izmedu jednog i drugog i nadam se da je drugi oporavak brzi 🤞🤞
Zasto ces opet na carski? Mislim da nije nis opasno u samoj trudnoci nego kad krenu pravi trudovi..
Imam indikacije zbog vida - ostatak vida mi je 5% na oba oka plus jos 6 diagnoza isto na oba oka i 100% invaliditet zbog istog pa moram kako prvi tako i drugi put. Hvala ti na odgovoru 🤗
Mikiobas si me prepala, drago mi je da je prestalo. Bitno da je beba dobro i da se mice. Cesto ni ne otkriju od kud dolazi krvarenje. Tak je i meni bilo oko 12.tjedna i nisu uspjeli locirati. Rekli su da se zna desiti da zilica u maternici pukne zbog sirenja tkiva. U svakom slucaju odmaraj danas.
Jel znate do kad bi se beba trebala okrenuti? Moj je sad glavom prema gore i udarce osjetim bas jako nisko, imam osjecaj ko da cijelo vrijeme igra nogomet s mjehurom. Sjecam se u prosloj trudnoci da se u ovo vrijeme curica bas jako izvrtala i okretala, ko da imam aliena u trbuhu, a on samo udara. Ne znam jel to normalno da su bebe tak drugacije.
Neke se vec nakon 30 tt okrenu, neke zadnji cas, a neke nikad 😀 Ovisi o bebi... tako i ovi udarci koje drugacije osjecas
Red i mene to zanima.. Zadnji put kad sam bila u bolnici dr. koja mi je uzimala podatke me pita jel mi beba okrenuta glavom prema dole, ja kažem nemam pojma, nitko mi ništa nije rekao kad su me gledali na uzv., al čini mi se da nije jer me tuče dole nogama i guzom. Negdje sam pročitala da se većinom okrenu u 32-33tt. Iako mislim da nema pravila.
Zateze i mene u rezu nekad, zapravo bocka me kao da mi iglica ide, imam mjesto od nekih 2 cm gdje je bio puknuo i to je udubljeno i tu me bas zna bockat ali nevezano za ista ni za napor ni za bebine udarce jednostavno ko neki zivcic na povrsini koze.
Mene tih krvarenja iskreno jeza..ne razmisljam o tome ali kad procitam me strah opere...nisam o tome mislila prije uopce drzala sam da nakon 12 tt je sve sigurno i bok. Sad kad sam ja prokrvarila u 10om tt pa kad tu citam tocno me opere strah. Ni meni nisu otkrili kad je bilo i to je u biti najbitnije da nije nis vezano ni za bebu ni za posteljicu ni nista ali opet osjecaj neki ostane. Nek samo bude sve ok svima do kraja 🤞🤞
Red i mene to zanima.. Zadnji put kad sam bila u bolnici dr. koja mi je uzimala podatke me pita jel mi beba okrenuta glavom prema dole, ja kažem nemam pojma, nitko mi ništa nije rekao kad su me gledali na uzv., al čini mi se da nije jer me tuče dole nogama i guzom. Negdje sam pročitala da se većinom okrenu u 32-33tt. Iako mislim da nema pravila.
Nema ti tu pravila niti sigurnosti da ako se okrenula u 33tt da ce tako i ostat ili da ako se do pred porod nije okrenula da ni nece tokom trudova...moja seatricna je bila prema dole pa se pred porod polegla vodoravno i trudovi ona vodoravno ne okrece se i tetu su odveli u salu pripremili je za rez ona se okrenula na glavu i izasla van eto. Nema pravila. Samo iznenadenja sa tom djecom. Nikad neznas sta ti spremaju
Prva beba se obicno namjesti pocetkom 30tih tjedana glavicom i tako ostane...svaka slijedeca beba ima vise mjesta i tim je moguce da se i kasnije okrene pa cak i pred sam porod. Ppstoje neke vjezbe polozaja na yt bas za okretanje beba...lezanje na lijevom boku...pa cak i pustanje glazbe skroz nisko dole pa kao beba prati zvuk pa se okrene..a ko ce znati...svakako moja je bila.tvrdoglava i u 36 om.se okrenula i to ne na zadak nego nekako poprecno i doktori su bas bili strpljivi i cekali su da se okrene ali u 42.tj su odlucili da je najbolje ipak ici na hladni carski..i tako je nas "zeznuo" ustvari polozaj i sprijecio prirodni porod...a vazno da je na kraju sve dobro zavrsilo..mama mi je bila mjesec dana tu dok.sam.se oporavila..inace uvijek bude max 10 dana..
ᗰIᕼᗩᗴᒪ 6.5.2021.
Hoh ja jos ne razmišljam o tome gdje je beba okrneuta jer moja se vrti ko kazaljke na satu. Iako najcesce udarce osjetim sa lijeve strane na boku. Doslovno ko da vodoravno lezi i pedalira. Trenutno ni o porodu ne razmisljam kakav bio samo da beba dodje van kad treba ziva, zdrava... Valjda jos nisam dosla u te tjedne kad o tome počnu zene mislit intenzivnije
Meni je na proslom pregledu rekao da je okrenuta nozicama prema dolje i tsf sam ju uvijek dolje osjetila. Sad ju zadnjih par dana osjetim vise lijevo pa moguce da je vodoravno 😂 vidjet cu na iducem pregledu.
Znaci nista se ne zna do samog kraja 😂 ja sam ga do prije tjedan dama osjetila bocno u visini trbuha i to s obje strane, nekad istovremeno, vjerojatno je poprecno stajao, a sad samo jako nisko dolje. I ne osjetim da bas radi neke akrobacije, samo lupa.
Sortiraj odgovore
Najstariji