ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Sarita15
    22. Rujan 2019. 11:00

Jutro cure 🍮 mikio samo odmor. Cim je beba dobro je lakse a sad pomalo dok psihicki stres i strah popuste. 
    U trudnoci sve traje duze pa i najobicnija prehlada, svemu smo podloznije i duze nas drzi jer se nas organizam sad bavi bebom a ne nama. Ali sve ce proci. Ako treba i antibiotik a bolje i to nego upala pluca 
    Drzim vam svima fige i saljem sve pozitivne vibre da vam sve to brzo prode i ne vrati se.
    Sad da pitam za cr Lunica (mislim da si ti spominjala) da se rez na maternici moze stanjiti?! I to je onda nepozeljno za vaginalni porod ili opcenito nesto nepozeljno u trudnoci? Uglavnom kazu da nakon carskog moze vaginalno ali ne preporucuju bar 2 god. Meni su napisali na indikacije cr ponovo ali nisu mi jos gledali jel se stanjio ili ne....joj na sta sve covjek tteba misliti uf

Grizli
    22. Rujan 2019. 11:04

PetraB bas tako sam u glavi si slozila da je to bolja opcija i gotovo. Znam da za upalu pluca moram u bolnicu i na tri put gore lijekove, a sto bi dr rekla ako ja ne disem normalni ni beba nema bas kisika. Smanjen mi i kapacitet izdisaja pa se necu vise zacrkavat. Upravo si za utjehu pojela snitu kruha sa linoladom iako to ne jedem vec mjesecima i sad se nadam samo da ce brzo djelovat da krene na bolje.
    Mrgud za herpes je jako dobro staviti si komadic odrezanog cesnjaka, drzat 1 min pa isprat mlakom vodom i ponoviti tako par puta. Naravno ako smijes i imas cesnjak. Nisam sigurna za herpex dal mozemo. Meni on bas i inace ne pomaze pa prakticiram to s cesnjakom. Ovo malo pecka dok se drzi al brzo se povuce i meni bas gdugo hrepes nije izlazio od kad sam ga tretirala s time, a jedno vrijeme malo malo pa sam ih imala. 

Lunica
    22. Rujan 2019. 11:21

Lorija bit ce 5 godina kad odem roditi. Tako da je vremenski ok ali to kad imas zadnji carski kao pravilo je da mora biti beba lijepo namjestena za vani..i ne smiju puno inducirati pogotovo ne dripom iako imam frndicu koja je rodila nakon carskog pod dripom tak da opet nije pravilo..ociti ovisi o doktoru...
    Sarita meni je moj gin rekao da se moze vidjeti donekle na boljem uzv jel stanjeno tkivo na maternici na mjestu reza, i zenama kojima je ful stanjeno ne ruskiraju zbog opasnosti od rupture ali..ja isto mislim da su do bas bas rijetki slucajevi i to nakon vise carskih. Ma ne zelim se previse zamarati..ono..zelja mi je prirodno al ak ne bude islo nije kraj svijeta opet ici na carski(kazu da je nakon drugog puno laksi oporavak) pa eto bar to..

ᗰIᕼᗩᗴᒪ 6.5.2021.

• Sarita15
    22. Rujan 2019. 11:32

Lunica

Lorija bit ce 5 godina kad odem roditi. Tako da je vremenski ok ali to kad imas zadnji carski kao pravilo je da mora biti beba lijepo namjestena za vani..i ne smiju puno inducirati pogotovo ne dripom iako imam frndicu koja je rodila nakon carskog pod dripom tak da opet nije pravilo..ociti ovisi o doktoru…
    Sarita meni je moj gin rekao da se moze vidjeti donekle na boljem uzv jel stanjeno tkivo na maternici na mjestu reza, i zenama kojima je ful stanjeno ne ruskiraju zbog opasnosti od rupture ali..ja isto mislim da su do bas bas rijetki slucajevi i to nakon vise carskih. Ma ne zelim se previse zamarati..ono..zelja mi je prirodno al ak ne bude islo nije kraj svijeta opet ici na carski(kazu da je nakon drugog puno laksi oporavak) pa eto bar to..

Kazu i da je mjesto reza tj oziljka puno cvrsce tkivo nego drugdje znaci prema tome svemu kako ti se karte posloze jel...moze i vaginalno i cr. Samo me zanimalo jel to stanjenje opasno opcenito za trudnocu tamo pred kraj...meni ce proc 4 god izmedu jednog i drugog i nadam se da je drugi oporavak brzi 🤞🤞

Lunica
    22. Rujan 2019. 11:50

Sarita15

Lunica

Lorija bit ce 5 godina kad odem roditi. Tako da je vremenski ok ali to kad imas zadnji carski kao pravilo je da mora biti beba lijepo namjestena za vani..i ne smiju puno inducirati pogotovo ne dripom iako imam frndicu koja je rodila nakon carskog pod dripom tak da opet nije pravilo..ociti ovisi o doktoru…

Kazu i da je mjesto reza tj oziljka puno cvrsce tkivo nego drugdje znaci prema tome svemu kako ti se karte posloze jel…moze i vaginalno i cr. Samo me zanimalo jel to stanjenje opasno opcenito za trudnocu tamo pred kraj…meni ce proc 4 god izmedu jednog i drugog i nadam se da je drugi oporavak brzi 🤞🤞

Zasto ces opet na carski? Mislim da nije nis opasno u samoj trudnoci nego kad krenu pravi trudovi..

ᗰIᕼᗩᗴᒪ 6.5.2021.

lorija
    22. Rujan 2019. 12:01

Bilo kako bilo, bit ce to dobro. Cuti cemo pred kraj trudnoce sve. Neka nama nasih potencijalnih careva 😁
    Evo mene danas s prvom tegobom.
    Upravo ispod reza kao da me nesto reze,odnosno presjece. 😒  Ne znam sta bi to moglo biti. 
    Tako par puta, jutros 2-3x evo sad opet  😐

Lavica27
    22. Rujan 2019. 12:26

Joj  mikio Da prostis al usrala sam se kad si napisala da si prokrvarila. Nadam se da si bolje i da ces se uspjet smiriti,odlično je što nije "nista",vjerojatno neka zilica... samo miruj sad par dana pa na dalje nemoj dizati teško itd. Šaljem zagrljaje!
    Ja došla sa svadbe oko 11 s malom i sad bila u setnji s njom i sve me zivo zateze a ručak se neće sam od sebe napravit😭😭😭
    Vi koje ste rodile carski pa sad želite vaginalno svaka vam čast,ja se ne bi mogla kockat, znam da masa žena ide na VBAC al ja sam preveliki trtaros...
    Drugo nisam popamtila...sorry🙈

Omerta
    22. Rujan 2019. 12:33

Ajme Mikio, mogu misliti koji šok si doživjela.. iskreno se nadam da je to samo neka zilica puknula od naprezanja i da ce sve biti ok!! Mene je isto prepalo tamo negdje na pocetku trudnoce oko 9 tjedna kad mi je bila sluzava krv na papiru, ali to je na svu srecu bio samo hemoroid. Uzas..

Be the change you wish to see in the world.. 💚

22. Rujan 2019. 12:52

Ja nemam oziljak od carskog ali imam od operacije... za sad ne spominju carski jer vele da je oziljak dobro. No vidjet cemo. Ako je bilo u proslosti bilo kakvo rezanje maternice postoji mala sansa od repture... no zbilja mala pa zato mnogi doktori nakon carskog probaju barem vaginalno.

Nasty
    22. Rujan 2019. 12:58

Mikio drago mi je da je sve dobro i da nema novog krvarenja. Možda je stvarno ili nekažilica ili zbog neg. rh, al i jekciju si dobila i to će biti ok.
    Ena drago mi je da si bolje.. 
    Grizli antibiotik će to riješit i ne brini za bebicu. Već je dovoljno velika i neće joj škoditi. Što kažeš gore bi bilo da završiš ne daj bože u bolnici, tamo tek ne bi znala što ti sve daju.. 
    Cure što ste imale carski, držim fige da ovaj put bude vaginalni i sve prođe u najboljem redu. Nije za usporedbu, al i mene je bolio i peckao ožiljak koji imam na pupku dok mi se maternica širila, a imala sam laparaskopsku operaciju i samo nekoliko šavova i to prije 10god. Mogu mislit kako je to kad imaš veliki ožiljak.. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.