Ja isto moram sljedeci tjedan na ogtt. Ovaj tj idem opet na sluzbeni put pa ne stignem. Bas me toga strah. Svaki dan kazem da vec moram krenut na dijetu i svaki dan zabrljam. A bude mi 5,3 na taste kad si doma mjerim.
I prijavila sam se u 10 mj na trudnicki tecaj u petrovu. S obzirom kolko nas je u grupi, mozda nekog i sretnem 😁
Cure sretno svima na pregledima i drzim fige da sve ove boljke sto prije produ 🤞😉
Iva aad mi palo napamet jesi ti rekla da kad stavljas utrice koristis jednokratne rukavice? Ako da, da ti nije mozda od njih iritacija.
Uf bas nezgodno. Nadam se da ce rojazop sve rijesiti. Ako ne probaj mjenjat omeksivac, prasak za robu, iako gljivice su ceste bas koliko sam cula u trudnoci. I teako ih se rijesava
Sto se ogtt-a tice, posebno na prvu vrijednost vam itekako utjece ono sto ste jeli dan prije pa bi trebalo izbjegavat kolace, nutelle i slatkise. Jesti normalno i svakako nista 12h prije. Ja imam u obitelji dijabeticara, a i obrazovanje u tom podrucju i svakako je tako 😉 Ako pojedete kolac npr u 10 navecer ujutro je lako moguca prva vrijednost visa od 5.1 i eto vas na profilima 😀 zato treba ipak malo pripaziti dan-dva prije.
Iva nakon terapije rojazolom si uzmi acidosalus vaginalete. Meni osobno svrbe ko kuga, al super su za dole, boljih nema.
E cure moram s vama podijelit, nije da se zalim 🙈, al ovo moje bice u trbuhu je zadnjih par dana totalno poludilo 😁. Znaci ja se na poslu uopce ne mogu skoncentrirat 😂. On vec valjda 2 sata ima tulum 😁🎉. Pricam na telefon sluzbeno i dode mi da se pocnem hihotat 😁. Sinoc uopce nisam mogla zaspat kolko se ritao. Cak mislim da oko 2 kad sam isla na wc sam prvi put skuzil da stuca jer je bilo totano pravilno 😂. A ja skroz nisam mrsava i imam i spekeca na trbuhu i svejedno tak jako osjetim. A tek sam 25 tt.
Jucer poslje rucka legli mm i ja odmorit i on nes s njim poceo pricat i ovaj poludio, udara okrece se, sad s jedne strane sad s druge. Fakat luuudo 🙈😁
Ja planiram mozda sutra ujutro na ogtt. Zanima me nesto…vidim da se tamo vadi i krv osim sto pijes tu glukozu. Ja svakako imam uputnicu da izvadim krvnu sliku, pretpostavljam da to sve sutra mogu obaviti?
Urin ne treba?
Sto se grceva u listu tice, mene u snu ta bol zna probuditi, spasi me kad ustanem na tu nogu i bol tad prodje…
Možeš sve obaviti. Meni su ujutro na prvom vađenju uzeli krv i za krvnu sliku. I daje se urin prije vađenja krvi.
Ne ne Grizli ja detaljno operem ruke prije stavljanja, ali ne iritira me kod rodnice nego usne i dio na preponama di mi gacice dodu al on je sada bolje… zvala sam ginekologa rekla sta sam sve probala i reko je da je kao normalno da su mi se gljivice pojavile, jer ni jedna krema ne djeluje… dao mi je rojazol pa da vidimo do cetvrtka kak ce bit do pregleda ako ne prolazi idem na briseve da se vidi koji vrag se desava… sinoc me probudilo u 2 u noci i svrbi za poludit nemogu se nekad uopce opustit kako treba od tog😕
Jutro, i sretno svim curama danas na pregledu 😀 da se nadovezem Iva na ovo s gljivicama.. I ja sam ih dobila nakon sto sam popila antibiotik zbog upale mjehura.. Ginekolog mi je propisao vaginalete i sve je bilo super dok sam ih stavljala.. Cim sam se probudila iduce jutro nakon zadnje vaginalete opet je poceo uzasan svrbez. Tako da sam ja kao prvu pomoc uzela kremu canesten i otisle i gljivice i svrab nakon neka 3, 4 dana i vise se nikako nisu pojavile 🥳
Što se ogtt-a tiče, trebalo bi ne jesti slatko par dana prije i ne jesti previše voća pogotovo navečer. Ali jesti normalno. Inače promjena prehrane od zadnjih nekoliko dana neće puno utjecati na rezultate, pogotovo ove na tašte. Jer glikemija pokazuje šećer u krvi u zadnjih 6-8 tjedana. Meni je na profilu pokazala 5,5% a mora biti ispod 7%. A toliki mi je bio i nalaz na tašte na OGTT - u. Način prehrane se ne može baš zakamuflirati u par dana. Zato dr. znaju jesi li se pridržavao dijete tri tjedna ili ne kad se ide ponovit profil.
Sortiraj odgovore
Najstariji