ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    PetraB
    16. Rujan 2019. 13:20

Evo uzv obavljen... Bebice dobro napreduju, jednako se razvijaju, odgovaraju velicinom tjednima trudnoce. Imaju dovoljno plodne vode i za sada je sve ok. Svaka bebica po cca 100 g 🤭. Obzirom da dijele posteljucu uzv ce biti svaka dva tjedna pa odmah prijavljujem sljedeci 30.9.
    Nalaz kombiniranog je niski rizik za sve 😊
    Krv je mogla biti i bolja al sam pod virozom pa nis cudno. Secer je 5,6 nataste al ni to nije nis cudno jer sam totalno smetnula s uma vadjenje krvi pa sam jela spek i kobasice za veceru 🙈 (imali goste) i onda jos u 11 cokoladu 🤦‍♀️
    Sve u svemu ide sve za sada ok. 😊

url=https://lilypie.com][/url

Nasty
    16. Rujan 2019. 13:21

Zarica

Baš me naljute takvi ljudi.
    Ako ćeš ostajati na poslu napravi to zbog sebe, nekima treba da su u akciji i da im je dan dinamičan. Ali ako osjecaš da ti to sve počinje biti previše nemoj se dva puta mislit. Bez imalo grižnje savjesti možeš otići na čuvanje i paziti na sebe i svoju bebicu. Užasno je kada se na trudnice gleda ružno jer 'kako mogu tako neodgovorno usred posla zatrudnjeti'. Ljudi koji tako razmišljaju su materijalisti koji ne znaju cijeniti obitelj i ne trebamo krojiti svoj dan po takvima.
    I ja radim i planiram raditi do kraja ako bude sve u redu, ali na svu sreću imam super šefa i super tim koji su sretni zbog ovakvih stvari.

Potpisujem! 

Red Fox
    16. Rujan 2019. 13:22

DeeDee kaj se tice posla, ja sam ti bila takva u prosloj trudnoci, radila sam do 34.tjedna jer sam mislila da moram sve zavrsiti, da sve ovisi o meni. Nakon kaj sam otisla, skuzila sam da sve funkcionira i kad me nema, tak da te skroz razumijem u kakvom si sad stanju i iskreno ne znam kaj bi ti rekla da se trgnes iz toga. Budes vidjela kad odes pa ces biti pametnija iduci put ko i ja 😂 iako meni sad nekad fali posao, al se osjecam puno smirenije kad sam doma.odradi to kaj trebas i nakon toga ne misli vise na posao 😊

DeeDee
    16. Rujan 2019. 13:22

PetraB

Evo uzv obavljen… Bebice dobro napreduju, jednako se razvijaju, odgovaraju velicinom tjednima trudnoce. Imaju dovoljno plodne vode i za sada je sve ok. Svaka bebica po cca 100 g 🤭. Obzirom da dijele posteljucu uzv ce biti svaka dva tjedna pa odmah prijavljujem sljedeci 30.9.
    Nalaz kombiniranog je niski rizik za sve 😊
    Krv je mogla biti i bolja al sam pod virozom pa nis cudno. Secer je 5,6 nataste al ni to nije nis cudno jer sam totalno smetnula s uma vadjenje krvi pa sam jela spek i kobasice za veceru 🙈 (imali goste) i onda jos u 11 cokoladu 🤦‍♀️
    Sve u svemu ide sve za sada ok. 😊

Odlično! Tvoju trudnoću posebno pratim i baš mi je drago da sve ide prema planu. vjerujem da ce tako do kraja 💗

[/url

16. Rujan 2019. 13:26

Nasty

Što se ogtt-a tiče, trebalo bi ne jesti slatko par dana prije i ne jesti previše voća pogotovo navečer. Ali jesti normalno. Inače promjena prehrane od zadnjih nekoliko dana neće puno utjecati na rezultate, pogotovo ove na tašte. Jer glikemija pokazuje šećer u krvi u zadnjih 6-8 tjedana. Meni je na profilu pokazala 5,5% a mora biti ispod 7%. A toliki mi je bio i nalaz na tašte na OGTT - u. Način prehrane se ne može baš zakamuflirati u par dana. Zato dr. znaju jesi li se pridržavao dijete tri tjedna ili ne kad se ide ponovit profil.

Nasty, kad ti mjere secer aparaticem ili iz krvi to pokazuje trenutnu vrijednost na koju upravu utjece nedavna konzumacija. Ovo sto ti spominjes i sto se izrazava u postocima je HbA1c. Test HbA1c je test koji se koristi za dijagnosticiranje šećerne bolesti. Testom se određuju vrijednosti glukoze u krvi u posljednja 3 mjeseca. Vrijednosti iznad 6,5 % upućuju na šećernu bolest.
    Kod ogtt testa na prvu vrijednost moze utjecati ono sto se konzumira dan prije no ako nesto ne valja s regulacijom secera ostale dvije vrijednosti takoder odstupaju. 

Lavica27
    16. Rujan 2019. 13:36

Joj Petra odlično za pregled! Nisam baš u toku jel neki rizik što dijele posteljicu?

Mustra jel se mi to opet mimoilazimo u suncu 😁? Ja sam u 17.30 tek🙄
    Što se tiče peseka,moja labrador retriverica je imala 8godina kad je došla moja kćer. Inače je lajala na nepoznate, nije tolerirala da djeca oo njoj skacu ali je prema maloj bila korektna,nije bila ljubomorna. Uginula je pred godinu dana (mala mi je tad imala nepunu 1.5godinu) i dan danas kad čuje da pas laje kaže da to ona laje(imenom bas),u šoku smo jer je bila skroz mala kad je uginula al se ipak djeca❤ imam snimku tog dana kad sam iz rodilišta došla pa se ona na vratima s njom upoznavali i snjofkala ju i polizala nogice. Bila je jako zbunjena i uzbudjena..bas mi fali😔
    Red fox razumijem te i slažem se da se lako svima nadje zamjena jer svi smo zamjenjivi realno,pogotovo u vrvom kolektivna. Ali ako se sjećam dobro DeeDee i ta kolegica imaju svoju firmu,opet i nju razumijem.jer sam ja radila u svojoj firmi 5 godina i bili smo tim od troje i to mi je bio najstresniji posao ikad,nije da baš netko može samo tako uletiti umjesto tebe. Mislim naravno da može da zagusti al ono..komplicirano je. Sjecam se kad sam ja isla na op. Zuci hitnu sam samo razmišljala kako ne  smijem ostat dulje od 3 dana u bolnici jer moram rjesit klijenta taj tjedan😏 Luda glava!
    DeeDee nadam se da ćeš uspjeti uskladiti to još ovo vrijeme..

Angie1205
    16. Rujan 2019. 13:36

Redfox tvoj pasonja je onda skroz suprotan od mog jer je moj veliki obozavatelj klinaca, malih i velikih, poznatih i nepoznatih. A kad vidi dj kolica je luuuud jer zna da je u njima beba 🙈 ne zna kaj bi od srece 😂
    Ma ludjak....samo kaj nije svjestan da je velik i bebel pa nema bas osjecaj kad stati 🙄

Red Fox
    16. Rujan 2019. 13:49

Lavica to ti je tak kad radis u velikoj firmi, uopce ne znas kak je to kad ima malo zaposlenika 🤦🏼‍♀️ iako kod mene na poslu se nije uzimala nikakva zamjena, al ja to gledam da je to problem sefa, a ne mene, ne bum ja sama sebi trazila zamjenu. Kaj se tice peseka, samo se nadam da nece biti ljubomoran i da cemo bezbolno proci prilagodbu. Mislila sam mu osigurati samo njegov kutak di ce imati mir i potruditi se da ga ne zanemarujem, iako nece moci vise imati paznju ko sad. 

• Zarica
    16. Rujan 2019. 13:56

Jaivanpa

Zarica

Bok curke! I ja ću na OGGT vjerojatno u srijedu ako se dočepam uputnice. Napisao doktor da radim i UK. Vidim da ste pisale da se urin daje prije bockanja na OGGTu. Jel to onda sve odjednom ili moram posebno nositi urin u laboratorij?
    Lorija, pregled mi je 24.9. pa me možeš ubaciti na listu :)

Btw. kako ste namjestile ova odbrojavanja ispod? Vidim da ima 'Insert a Quote', al ne izgleda mi baš kao da je to to :P

Kliknes na nečiju traku i otvorit ce ti se stranica lilypie…Pregnancy>days and weeks>kazes da se neces registrirati>select full size thicker>odaberes ispod scene option koji hoces i kliknes na njega i zatim na slider kliknes>odaberes kaj bi, kakvu bebu, rodu itd i opet odaberes i ides na details…u previewu ces vidjeti kako ti to izgleda. Pojavit ce ti se pitanje Expected Due Date i tu upises kada ti je termin, nakon toga u Optional text above the ticker: napises sto hoces, ja sam npr napisala Jakov….nakon toga odes na Save!
    Imas ponuđeno gore websites emails forums i ti kliknes na forums i onda na pseudohtml i ispod se pojavi link koji kopiras…
    Odeš na svoj profil tj kliknes na ikonu svog profila i onda na Vidi moj profil, ides dolje i upises link koji si kopirala u potpis i spremi.

Hvala 

DeeDee
    16. Rujan 2019. 13:58

Redfox a da,  kao što Lavica kaže, dosta je drugačije kad smo firma doslovno nas dvije. A posla je realno za 3, ako ne i 4 osobe. Mi smo sve, od čistačice do direktora, a vjeruj mi, između je puuuuno koraka :)
    A sve to za smiješnu plaću za koju nitko normalan neće uletit umjesto mene, niti to jbg ocekujem, bilo j3 par pokušaja ali su svi jako brzo odustali 😄
    Nadam se da ćemo do 1.11. uspjet sve ishendlat ili za zatvaranje ili na način da ona može do daljnjeg nastavit sama.. Najgore je sto ni zatvorit nije samo tako, i pritom ne mislim samo na ponos i inat nego na administraciju 🙈

[/url

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.