ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Nasty
    16. Rujan 2019. 12:30

Zarica

Bok curke! I ja ću na OGGT vjerojatno u srijedu ako se dočepam uputnice. Napisao doktor da radim i UK. Vidim da ste pisale da se urin daje prije bockanja na OGGTu. Jel to onda sve odjednom ili moram posebno nositi urin u laboratorij?
    Lorija, pregled mi je 24.9. pa me možeš ubaciti na listu :)

Btw. kako ste namjestile ova odbrojavanja ispod? Vidim da ima 'Insert a Quote', al ne izgleda mi baš kao da je to to :P

Ja sam došla s punim mjehurom na vađenje ogtt-a i imala čašicu iz ljekarne za urinokulturu koju mi je muž odnio u lab. (to je ona što se nosi tri dana). A nevezano za to daje se i urin prije ogtt-a. u čašicu koju ti oni daju. 

mrgud_zg
    16. Rujan 2019. 12:35

Ja dobila uputnicu za ogtt i nitko mi nije ni spominjao urin. Nisam jos isla, planiram sljedeci tjedan..

MaRe
    16. Rujan 2019. 12:37

Iva ovo zvuči kao nešto što bi i moj izvalio 😂😂 Šta ćeš s muškima,pojma nemaju hahha
    Baš bi im trebao neki tečaj o svemu..neki dan svekrva mu poslala da mi proslijedi neki popis sta sve treba za početak za mamu i bebu,zinuo je kad ga je vidio i izvalio da ok za bebu al šta će meni toliko stvari😂 Dok mu objasnim sta je za sta i sta ce mi se događati s tijelom za vrijeme poroda i nakon prođe voz xD Moram ga početi bombardirati s raznim linkovima 😂

Red Fox
    16. Rujan 2019. 12:40

Ja urin uvijek nosim od doma jer jednostavno ne mogu piskiti kad trebam 🤦🏼‍♀️
    Cure koje imate pse jel se brinete kak ce to izgledati kad dode beba? Ja sam neki dan preslagivala igracke za bebu, a pas se razveselio jer je mislio da su za njega 🤦🏼‍♀️ bas me malo brine kak ce to izgledati i kak cemo se uskladiti. On je inace malo cangrizav i bas ne voli djecu kad ga gnjave. Nekak se nadam da ce s bebom biti od pocetka pa ce se vec naviknuti kad mali pocne hodati i puzati. Malo sam citala kak ga pripremiti za prinovu pa vjezbamo naredbu "na mjesto" da se bas ne mota okolo kad nece biti zgodno.

Simbalija
    16. Rujan 2019. 12:50

Curke vratila sam se s puta i došla vam svima poželjeti sretno na pregledima!!
    Čitam vas, samo sam malo u zaostatku pa se nadam da ste sve ok. 
    Ja sam ogtt radila prije 10 dana na 25 tjedana i nisu tražili mokraću.. 

👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
    MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
    Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
    AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
    12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
    ........stigla 🌈 5.6.2025. ❤️❤️

Angie1205
    16. Rujan 2019. 12:50

Redfox moj je vec starcek pa ga zanimaju stvari samo koje mu doslovno nabijem na nos da se malo aktivira. Kaj se tice “njeznosti” prema bebi, vjezbamo na susjedu od 14 mj i zasad je super. Malac ga ljubi, grli, prosipava mu vodu i svasta a moj debeli je flegma svjetska tak da ne mislim da bude nekih problema. Eventualno sto nece moc k meni na cohanje bas onda kad on bude htio al realno nemre ni sad. Jedino kaj ga ucimo novi je da ne skace na kauc, za jednog 7-godisnjaka je cak i poslusan 😂 Dobio je novi krevetac za spavanje pa kad se i naduri jer ne moze na kauc on se pokupi u svoj krevetic 🤪

Omerta
    16. Rujan 2019. 12:55

Cure, vec neko vrijeme osjetim kao da mi se povremeno trbuh stvrdnjava.. jel to normalno za ove tjedne? To bi navodno bile one braxton hicksove kontrakcije? Mislim da cu si morati uzeti magnezij za svaki slucaj..

Be the change you wish to see in the world.. 💚

Red Fox
    16. Rujan 2019. 13:02

Angie moj je isto 7 godina, al se ne ponasa bas tak 😂 sad djecom koju zna si je ok, al nemaju puno interakcije, on bjezi od njih, a klinci ga ne diraju jer znaju da nije bas pas za igranje. Inace je on oduvijek takav, samo mi odabrani ga mozemo dragati, nepoznatima se ne da, laje na nepoznate, vise je bojazljiv nego agresivan.
    Omerta ja to nisam osjetila ni u prosloj trudnocu ni sad ili ne znam to prepoznati. U svakom slucaju magnezij ti ne moze stetiti. Ja ga pijem skori svaki dan, al zbog probave.

DeeDee
    16. Rujan 2019. 13:10

mustra

Jutro curke! Danas mi je pregled u 15:00 i jedva čekam! Mrgud - mi se onda vidimo u Petrovoj na trudničkom tečaju, zabilježila sam se za ovaj što počinje 15.10.Cure, ja znam da je beba sad bitnija od ičega na svijetu, ali ja se sad toliko borim sama sa sobom - na poslu imam užasnoooo puno posla, između ostalog i jer odlazim i žele svi da sve riješim prije nego li odem. Ubijam se fizički, odmah od ujutro imam žgaravicu i baš me opterećuje. Bit će i meni teško, jer nisam sama u ovom poslu i gradimo ga uspješno duže vrijeme. Kolege s kojim radim, jedan je ful suportiv i sve super, a drugi koji nam i je nadređeni, i znam ga 15 godina i super smo si, kao da je podsvijesno ljut na mene jer ga ostavljam i baš se i ne ponaša najljepše prema meni. Sad mu odjednom stalno nešto ne valja i ljut je kao jer nisam ranije nikog počela pripremati da me zamijeni - a nisam, jer se nismo dogovorili tko će to biti. Na kraju, sad uhodavam dvije cure koje će me mijenjati, a inače imam tim od njih 7 koji mi stvarno lijepo funkcioniraju i sad su mi isto divni. I dođe mi da danas kažem doktorici nek me stavlja na to čuvanje i baš me briga - novci će se već nekako pronaći (s obzirom da je to meni i razlika u primanjima). A opet, super se osjećam, volim svoj posao i glupo mi je ići ranije kad ne moram…Sva sam izgubljena…

Meni ti je ful slično..
    Meni se doslovno dogodi da zaboravim da sam trudna i nakon toga imam navalu grižnje savjesti.. Nas smo dvije u timu od početka, radimo same apsolutno sve i koliko god sam jako sretna zbog bebe nije baš stigla u najbolje vrijeme (znam znam grozno zvuči i nikad nije "pravo" vrijeme ali krenuli smo radit na bebi uz dva nalaza koji govore da ce nam trebat dosta dugo. A prgavica se ulovila nakon manje od 3 mjeseca :).
    Dečko je oduševljen apsolutno, ja sam isto sretna, ali podsvjesno kao da me ulovi grižnja savjesti jer bih sad trebala radit više no ikad i doslovno o iduća 2 mjeseca ovisi hoćemo li opstati ili ugasiti firmu a meni je sve teže i mogu sve manje.
    I onda se osjećam loše zbog toga jer ne radim dovoljno, a u tome me opere kontra griznja savjesti da sam pod prevelikim stresom i da ne brinem dovoljno o bebici. Jos mi jucer mama kaze da se konačno počnem ponašat kao trudnica, dušu sam isplakala..
    Ajme koliki post, sorry, morala sam negdje izbacit, ne stignem u raspored uvrstiti psihologa 😅

[/url

DeeDee
    16. Rujan 2019. 13:16

Red Fox

Ja urin uvijek nosim od doma jer jednostavno ne mogu piskiti kad trebam 🤦🏼‍♀️
    Cure koje imate pse jel se brinete kak ce to izgledati kad dode beba? Ja sam neki dan preslagivala igracke za bebu, a pas se razveselio jer je mislio da su za njega 🤦🏼‍♀️ bas me malo brine kak ce to izgledati i kak cemo se uskladiti. On je inace malo cangrizav i bas ne voli djecu kad ga gnjave. Nekak se nadam da ce s bebom biti od pocetka pa ce se vec naviknuti kad mali pocne hodati i puzati. Malo sam citala kak ga pripremiti za prinovu pa vjezbamo naredbu "na mjesto" da se bas ne mota okolo kad nece biti zgodno.

Kažu da životinje osjete.. Ja sam za macu uvjerena da osjeti jer mi stalno dolazi na trbuh i glavicom se mazi i prede kao nikad. Inače je dosta gruba, tj. "masira" s kandžama vani, a sad ne.
    Što se tiče kujice, ona ima 5 godina i najmaznija je na svijetu. Prestrašena iz azila i vezana za mene nenormalno pa me iskreno malo strah da ne bi od zanemarenosti postala drugačija, potrudit cu se da ne. Inace obozava i ljude i djecu i pse i mace i svih, pa s te strane mislim da neće bit problema. Malu necakinju samo ponjuska, lizne i otide svojim poslom. :)

[/url

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.