Gogaa svaka vam cast, ja bi prije prolupala vjerojatno😂 😳
Nasty svida mi se vas popis. Edita 😍
Lavice uslo mu je ime u podsvijest 🤣 Znam da cemo i mi opet imat borbe oko imena. Jedino musko ime koje mi sjeda na prvu (i da nije zauzeto bas u uzoj obitelji) je otpalo jer smo zenskom varijantom imena nazvali mladu kcer. Imam vise inspiracije za zenska imena (jos da se muzu neko i svidi 😁), za muska sam ja kratka a muz ih ima vise...
Mari u trudnoci bi se trebale sto manje izlagati suncu, tako da mislim da pekmezi i ostalo nemaju bas smisla. A i nema znanstvenih dokaza da nisu stetni u trudnoci pa bolje ne. SPF obavezno, znam zene kojima su ostale razne hiperpigmentacije od sunca jer kombinacija trudnickih hormona i direktnog jakog sunca hoce tako djelovati.
M. 💖 2011.
B. 💖 2016.
Ja ful volim putovat i priustimo si svake godine 1-2 veca putovanja ali ispalo mi da u trodnoci ipak necu nikam. Jer ako cu radit normalno, tamo 9-10 mj bas imamo zavrsetke nekih projekata na poslu i nemrem ic tad nigdje. A po ljetu mi je prevruce. A kak imam termin skroz na kraju godine morat cu iskoristit sav go pa mislim da cu jako puno bit na moru. Idem sljedeci vikend na 2 tj to je jos stari go 😁. Pa cu malo u 7, pa 3 tj u 8. 😁
TinchiSK ja sam recimo bas pricala sam mojoj mpo dr i rekla je da mogu jest tunu ne sad svaki dan al da vodim racuna da je ili iz jadrana ili zutih peraja. Tako da sam se ja okurazila i sama si napravila pastetu od tune jedan dan bas iz razloga sto me bilo strah jest pastetu bas. Nekako argetinim proizvodima vjerujem jer sam imala prilike upoznat ljude koji tano rade i s kojima sam dobra i zaista kad sa cula kako rade od ond je to jedina psteta koja uopce moze uci u moju kuci, al ipak ono volim provjeriti prije nego krenem jest nesto. Angie cek nisam skuzila ti ni jaja ne jedes? Cak ni kuhana ili pečena. Ja recimo iz tog razloga kupujem jaja iz podnog uzgoja poznatog opg-a, al nikad se ne bi usudila jest domaca neprovjerena.
Za sunce ja i tako moram ga izbjegavat i smijem samo sa faktorom 50+ van tokom ljeta tako da drzat cu se dubokog hlada a kad bas moram na sunce onda ce moja krema biti na meni, jer inace dobim takve opekline da je to strasno i mislim vise stetno od sam te kreme. Uostalo to je za djecu pa se nadam da nije bas neka stetna.
Kaj trudnice stvarno tako jako moraju pazit na sunce? Ja sam inace tamnoputa i odma dobijem boji u nikad ne izgorim i bas sam morski tip. I frendica mi je je bila najcrnija ikad u trodnoci jer nije radila i bila je mjesecima na moru 🙈
mrgud ja zivim na moru, i ljeti smo i ujutro i popodne na kupanju. jedino pazim na sate, da ujutro do 10ipo budemo kuci, i popodne idemo iza 16:30. i stalno budem negdje oko djece, tako da uhvatim boje (a inace sam blijede puti). sto se tice tih krema i svega neznam vise sto bih mislila. Kad pogledam sastojke smrkne mi se koliko toga bude navedeno, pa vise neznam jel stetnije sunce ili se mazati svime time :/
Ako zelite nesto sasvim prirodno sa faktorom preporucam ulje ljesnjaka ili ulje sjemenke maline. Doduse kosta vise nego te neke kreme ali prirodnije od toga ne moze.
Evo nasla ja podatke o suncanju i kremama koje nam svim mogu pomoc...
Dakle prvo suncanje bez ikakve zastiteu ranoj trudnoci koze biti jako stetno na plod jer kroz nasu kozu prolazi UV svijetlost koja koze ostetit plod u razvoju i posteljicu. Tu se govori o dugotrajnom stajanju na suncu bez ikakve zastite ili sa kremama za pospjesenje tamnjenja.
Od krema za suncanje treba voditi racuna da imaju mineralne blokatore u sastavu a ne kemijske. Minerali koji imaju dozvolu za primjenu u trudnoci su titanov dioksid ili cinkov oksid jer se ne upijaju u dublje slojeve koze pa niti ne odlaze u krvotok. Tako da ne postoji opasnost za plod. Najopasniji sastav od kemijskih je oksitobenzon jer on se upija kroz sve slojeve koze i odlazi u krvotok.
Trudnice su zbog pojacane cirkulacije i dijelovanjem hormona osjetljivije na opekline sunca, toplotni udar i dehidraciju. U slucaju opeklina obavezno traziti ljecnicku pomoc jer tijelo tada za vlasitu obnovu koristi sve raspolozive zalihe vitamin D, C, B kompleksa, E, te zeljezo i kalcij sto moze n3gativno utjecati na razvoj ploda.
Eto i sad ja idem naci koje kreme zadovoljavaju te uvijete kod nas na trzistu. I nasla ove La Roche-Posay Anthelios mlijeko za tijelo 50+ navedeno je da je i za u trudnoci, Alphanova i Biosolis kreme i sprejevi iz Bio&bio, Avene mineralna krema i mlijeko 50+, Daylong kreme posebno preporucljivo sensitiv ili baby. Ima jos dosta toga al ove su navedene kao kvalitetnije. Osobno vec nekoliko godina koristim daylong kreme i mogu potvrditi da 1 na dan se namazes i drzi cijeli da, ne ispire se, lijepo upija iako je dosta masna. Inace pocrvenim ko rak, a s tom krenom nikad cak ni kad sam u Sahari bila. Tako da sam odusevljena sto je na popisu dozvoljenih mi krema.
Ajme znala sam da se ne smijemo sad toliko izlagati suncu, ali nisam mislila da je to baš toliko štetno. A mazanje mi nikad nije bilo bolja strana. Ali pošto planiram biti dosta ma moru morat ću se tjerati.
Grizli hvala ti na postu, baš si se potrudila 😘 👏🏻 Gdje ti uzimaš tu kremu za sunčanje, ima li je u dm-u?
Sutra si odmah idem uzeti 🙈
🦸🏼♀️'94 🦸🏼♂️'86
🌈 18.5. imamo 💙
Maj nema u dm samo u ljekarnama se kupuje. Ja uzmem uvijek losion kids ili baby jer se lijepse razmazuje i kao da je prozracnije. Dosta kosta oko 120kn al ta tuba je dostatna meni za skoro cijelo ljeto s time da sam se ja prijasnjih godina svaki dan mazala sve dijelove tijela koji mi nisu pokriveni. Dovoljno je malo staviti jer inace se tesko razmaze. Al evo ima i ostalih opcija za koje sam nasla preporuke.
Grizli ja ti jedem jaja samo od svoje sveki, i dok nisam bila trudna nisam imala povjerenja u kupljena jaja jer kao trgovaca po struci znam kaj se svasta radi, osobito u velikim trg.centrima 👿
A posto sveki trenutno nema kokosi ja sam izvisila 😂😂
Naravno da cu pojest jaja kuhana/pecena i sada u T ali samo ako znam da su domaca. S jajima sam se opekla gadno...mozda zato tolko pazim sada 😏
Kaj se tice suncanja...ne podnosim ga i meni ga ne treba. Ja sam doslovno mulatkinja kroz ljeto, dovoljno da prosetam ujutro na pola sata i od par zraka potamnim ko mali crnac 😂😂
Sortiraj odgovore
Najstariji