Mare negdje imaš po veličinama (svi dućani većinom imaju od 56 na dalje, a C&A, H&M, kik i ne znam tko još imaju te veličine za palčiće,od 42 cm ili 44cm na dalje),a negdje oznaku po mjesecima 0-1mj je ekvivalent 56cm. 2-4mj je 62cm, 4-6 je 68 cm onda ode 6-9mj je 74cm i 9-12mj je 80 cm. Djeca recimo prosječno od rođenja mjesečno rastu cca po 5 cm al opet kazem, prosječno. Zara vam ima malo manje kalupe brojeva dok Lidl ima veće, primjerice njima je većinom sve u dvobroj veličinama 50/56, pa 62/68 74/80 86/92 imajte na umu da je ta ribica uvijek ovaj veći broj (56,68,80,92). Osim one njihove bio pamuk kolekcije (dal lupilu?) Ona bude baš po jedan broj i odgovara veličini. Pohvala za Lidl štrample koje se ne cufaju i nemaju one mucice nakon par pranja, dok s carapama nemam to iskustvo. Zarine se cufaju, H&m sam zadovoljna. Malo sam vas udavila al eto da je meni ko htio tak objasnit bar :) E da,primark mi isto manji kalup ima, veliko da za bodije i pidjamice,majice bi se ocufale kroz par pranja (al i za velike de ocufaju pa ono…)
Grizli,ljudi jaaako vole kupovati 62 i 68 i mene je to izludilo jer sam se unaprijed nakrcala s tim brojevima. A 68 mi je doslovce preletila…i da nemojte si po brojevima slagat robu (ko ja budala) pa skuzim da je nešto broj veće na etiketi a zapravo je manji kalup i kad dodjem do te police lijepo je to prerasla…
Super si to objasnila :) Najbolje onda za početak uzet pomalo i kad vidim kakva je beba lako se kupi još..bitno da za prvu ruku ima za presvlačiti. Ne znam dal kasnije pred porod i to doktori na uzv vide koliko bi beba mogla biti dugačka ili samo težinu otprilike određuju ko i sad?
Zdravo svima. Trudna sam tek 2-3 tjedna, radila sam test za trudnocu koji je pokazivao pozitivno a onda sam radila ultrazvuk gdje mi je doktorica rekla da trudnoca nije jos uvjek vidljiva i da trebam cekati jos 2 nedelje kako bi tad mogla potvrditi dali se radi o normalnoj ili vanmatericnoj trudnoci. 4 dana nakon pregleda dobila sam krvarenje. Ispocetka je bilo slabijeg intenziteta dok se kasnije kroz par sati sve vise pojacavalo i postalo tamne crvene boje. Zvala sam doktorku i ona mi je samo rekla da uzmem progesteron na svaka 3 dana i utrogestan 2×1 i da strogo mirujem. Evo vec drugi dan kako lezim i ne pomeram se. A krvarenje uopste nije stalo samo je postalo jos tamnije i obilnije. Ne znam sta da mislim. Molim vas dajte mi neki savjet inace cu izludit. Kontrola je tek za 6 dana. (inace prva trudnoca).
Sandra iskreno se nadam da je ovo neko šala pitanje .
Nemogu vjerovati da krvaris i pitaš nas na forumu da ti pojasnimo šta da mislis. Ako se ne zezas i ako je ovo relano molim te da zamolis muza ili nekoga da te odvezu na hitnu da odrede zbog čega dolazi do krvarenja da ne bi još i ti pobrala sepsu ili slicno... zelim ti sve najbolje
Sandra pravac hitna...nikakvo krvarenje nije za ležati doma i pogotovo u tako ranoj trudnoći.
Sandra molim te odi na hitnu, ovo kako si opisala uopce nije za pitati na forumu pogotovo ne u tako ranoj i ne potvrdenoj trudnoci. 😥
Caoo,
Nisam dugo pisala, ali vas detaljno pratim i citam :)
Imam jedno pitanjce, mozda se neka od vas susrela sa istim.
Juce sam malo vise hodala, jednostavjo mi vrijeme brzo proslo i nisam ni primijetila da setam po gradu vec 3 sata 🙄 i jos kasnije izasla do trznog centra nesto obaviti. Od jitros kada sam se probudila, osjecam povremeno bol u donjem stomaku, nije nista jako ali je prisutno i ponekad malo presjece . Da li je to samo do jucerasnjeg opterecenja ili sam nesto "poremetila" tolikim hodanjem? :(
Trudna sam 25tt.
Ma jedno pitanje dal je ok za početak kupiti velicinu 56 većinu toga, a samo par stvarcica 62 a onda ostalo kupovat u hodu? Ili mislite da treba odmah kupiti vise velicina. Nekako mi se cini da te vece velicine ce i ljudi nam poklanjat. A i neznam kojom brzinom ce rast beba, pa mi bezveze kupovat zimsku ako ce trebat tanju robu u velicini 62.
Velicinu 50 kupi par tpga i velicinu 56 isto par toga pa ces dok dodes do 62 vec skuzit kako beba napreduje i raste. Bebe obicnu imaju oko 50cm kad se rode 56 im preveliko odmah u startu. Napisala sam ranije 50 mi je nosio 3 tjedna tek onda 56 a 62 68 i vise od 3 mj
Znači te veličine kao cm označavaju, otprilike? I ja sam pogubljena u njima al kontam da će nam znati to objasniti teta u trgovini :)
Da otprilike da. Znaci beba se rodi sa oko 50cm i velicina 50 njoj odgovara prva 2 3 tjedna 100% . Naravno ako je bas bas velika beba onda 56 ali neki prosjek je 50 za prvih tjedan dva tri. Cure moje kojima je prvo znam da se gubite i da bi sve da je tip top i u pripremi ali ne mozete sada znati kakvu bebu cete dobiti za 2 3 4 mj, koliko ce brzo ili sporo napredovati koliko ce kila imati...znam da je robica makana i medena i pufasta i je tesko odoliti ali bas zato sto ne mozete nikako znat ma sto uzv procjenio nemojte kupovati previse jer spremat cete sa etiketama nece ni obuc. Stizu nam uglavnom zimske bebe znaci vecinom bodici dugi rukav pa tutice ili bodici kratki rukav pa tutice malo deblje i svega po par komada...beba nana i papa i dan i noc prvih mj dana uglavnom izgledaju isto. To su vam moje najtoplije preporuke. Ja sam svom odabrala kompletic za izac iz bolnice 56 pa mu je bilo preveliko tek za prvi posjet ped je imalo smisla to odjelce. Gledajte da bude pamucno mekano da nema lastike ili grubi rub da izgleda prakticno za prvo vrijeme da mozete brzo skinut i obuc i da ako prematate nocu imate cim manje posla sa dugmicima jer popizde i razvriste se jer bi samo jeli.
E da i negdje su velicine 0-3mj 3-6 mj itd nisu po brojevima pa ako naletite na bodice 0-3 preporucam to ima smisla i duze je upotrebljivo
Oooo hvala vam puno na svim savjetima sad sam malo pametnija, al samo malo. Definitivno kad krenem kupovat kupit cu 50 i 56, a onda ostale velicine kasnije valjda nakon 2-3 mj cemo vec biti za shopping kakav lagani ☺️. Ja sam mislila da je 56 beba tek rodjena 😀.
Sandra cure vec napisale sto je najpametnije.
Caoo,
Juce sam malo vise hodala, jednostavjo mi vrijeme brzo proslo i nisam ni primijetila da setam po gradu vec 3 sata 🙄 i jos kasnije izasla do trznog centra nesto obaviti. Od jitros kada sam se probudila, osjecam povremeno bol u donjem stomaku, nije nista jako ali je prisutno i ponekad malo presjece . Da li je to samo do jucerasnjeg opterecenja ili sam nesto "poremetila" tolikim hodanjem? :(
Trudna sam 25tt.
Nije ti to ništa strašno ako bol nije jaka i stalna...i ja sam se danas malo preforsirala do trgovine pa me baš ko zatezao trbuh al evo odležala sam i sad je mir, pojela malo čokolade da razbudim bebu i opustila se :) Samo nam malo teže sada pada dulje hodanje...popij si magnezija i zalegni i trebalo bi prići kad se opustiš.
Caoo,
Trudna sam 25tt.
Nije ti to ništa strašno ako bol nije jaka i stalna…i ja sam se danas malo preforsirala do trgovine pa me baš ko zatezao trbuh al evo odležala sam i sad je mir, pojela malo čokolade da razbudim bebu i opustila se :) Samo nam malo teže sada pada dulje hodanje…popij si magnezija i zalegni i trebalo bi prići kad se opustiš.
Nije jaka i povremeno zaboli. Ma ja sam se isprepadala citajuce razne forume,a se uplasila da nije mozda doslo do otvaranja ili nesto slicno...
Nekad je bolje manje čitati jer od obične prehlade možemo na netu naći sto bolesti 😂 Iako ako bol postane jača i ako ne do bog dobiješ još kakav simptom bolje je uvijek posjetiti doktora. Ali povremeni bolovi i presjecanja su većinom normalni jer nam se sve rasteze i kako nista ni ne dizemo i slicno mišići nam slabe pa lakse dobit upalu.Ja sam nedavno donijela pola lubenice iz trgovine,drugi dan me ruka boljela kao da sam pola dana provela u polju 😂
Sortiraj odgovore
Najstariji