ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    DeeDee
    22. Kolovoz 2019. 15:16

Kengurica sad si me malo prepala, meni bila glukoza na toj prvoj krvnoj slici 5.3 (referentni od 4.2 do 6) i rekao mi je da je ispod 5.5 sve super. I štitnjaču sam radila nalaze, inače naginje na hashi hipo, sad idealni nalazi. Nije spominjao apsolutno ništa, samo da jedem češće manje obroke (što bas i ne radim moram priznat jer nisam gladna). Za sad nisam dobila ništa u kilazi, tj. Izgubila sam kilu od početka.

Cijelu dramu sam pokrenula s OGTT pitanjem🙈
    Samo me zanimalo kad se radi i da li idu samo trudnice kod kojih se sumnja na nesto ili sve, naravno da cu ic ako me pošalje, nek svo zlo bude u toj čaši šećera ☺

Čestitke svim curama na super nalazima i bebicama

[/url

22. Kolovoz 2019. 15:19

ena10 pa sto ti grmljavina moze napraviti? Jesi imalaneko neugodno iskustvo? To je meni slicno ko i kad se neki ljudi boje aviona a nema razloga za to.
    Netko je pitao za 3D/4D ultrazvuk. Za 2D ne znam no na 3D je slicica crno-bijelai ako je dopller se vidi srceko npr crveno. Kad ukljuci 4D opciju onda je slika onako zuckasta (nije vise crno u pozadini) i moze se lijepo vidjeti npr bebino lice sa svim izbocinamaili kad nema trudnoce neke anomalije maternice. Mislim,tocno se vidi razlika. Meni je dok rekao da je ispod 20 tjedna beba premala za 4D, da se ne vidi jasno.
    Sta se ogtt tice, prema smjernicama trebaju slat sve trudnice, ako je secer 5.1 ili vise prije, a ako je ok iza 24. tjedna. Ja ne znam nikog tko je bio trudan,vodio trudnocu u Zg zadnjih 5-6 godina a da nije isao. Isto tako po smjernicama salju na provjeru funkcije stitnjace na pocetku trudnoce. Mozda neki dokovi sparaju pa to preskoce... ne znam. 

Gogaa_V
    22. Kolovoz 2019. 15:26

Sofi cestitam na urednom pregledu, i na deckiću koji sad baš definitivno  prednjace za ovu zimu 💙💙
    Ena takodjer  ti savjetujem odlazak  kod strucne  osobe na par seansi,  jer iz neopravdanog (vjerovatno) straha od nevremena postoji mogućnost da razvijes druge fobije, strah od ljudi npr. 
    Kao što sam vec napisala vecinom su takvi  strahovi  neopravdani, ali postoji  mogućnost neke potisnute  traume koja je uslovila ovaj strah tipa prezivljeno nevrijeme, ili trauma  koja nema veze  sa nevremenom  i grmljavinom ali si se ti poistovjetila s njom i razvila  strah od iste. Treba otkriti uzrok i raditi  na njemu. Nista  strasno i nista sto se ne moze  rijesiti. Vidim da ti ne trazis  pomoc  od drugih, nego  si recimo  spas našla u hodniku gdje se osjećaš najvise zasticenom. Mozes probati pomoći  sama sebi (u slucaju da nemaš extremne napade  panike tokom  nevremena) suociti  se sa strahom  postepeno. Društvo u hodniku tokom nevremena, drugi put ostajati  u dnevnom  ili nekoj  drugoj  prostoriji  tokom nevremena u drustvu, naredni put pokusati sama  itd. Suocavanje sve do momenta kad bi recimo bila spremna izaci  na terasu par minuta, ili se naći  vani slucajno  u jednom  takvom  danu, a da ne panicis. Ako nisi spremna sama na ovaj proces onda ipak sacekaj seansu do otkrivanja  uzroka, i "micanja" razloga  zbog  kojih se strah javlja  jer će ti biti puno lakse suocavanje. 
    Tablete ne prihvataj kao terapiju! 

Omerta
    22. Kolovoz 2019. 15:26

Točkica37

lupe

Točkica37

Lupe koliki ti je bio secer kad kazes uredan?

4.2 a referentni interval pise da je od 4.2-6.0 (vadila sam krv u svom domu zdravlja centar i kod njih je takav ref. Interval)

Savrsen ti je.

To su ref.int. za sve ostale, a za trudnice 4.4 do 5.1. ako se ne varam?
    Sofi, cestitam!!! 

Be the change you wish to see in the world.. 💚

22. Kolovoz 2019. 15:29

Inace... sad sam offtopic no vidjela sam u Vecernjem da su place doktora specijalista u bolnicama oko 12-13 k kn mjesecno. Bas sam ostala sokirana da su tako male 🤔 Cudno da za te pare netko hoce odgovarat za tudi zivot. To je placa koju imaju nizi manageri/inženjeri po boljim firmama. A oni nisu odgovorni za nicije zivote.

Lavica27
    22. Kolovoz 2019. 15:39

Sofi čestitke na pregledu i pisulincu!
    OGTT sam i ja mislila da sve šalju. Meni je u prvoj T bilo prvo mjerenje 5.3 I ispregovarala sam jedva da budem na toj dijeti umjesto da idem na guk profil. Ponovili smo za 3 tjedna secer i bio je uredan al sam se patila do kraja,na kraju sam malo i dobila.

Ja vodim kao i u prvoj,paralelno kod socijalnog (pregledi i sve uputnice) i privatno kod Lučićke u Suncu (uzv i po potrebi pregled). 

LoSa pretpostavljam da radiš u farmaceutskoj (po dosadašnjim postovima) branši kad misliš da nizi manageri imaju 12-13k plaću 😁 Mislim da privatnici baš ne "spasavaju"zivote,rijetko koji izvode operacije ako se ne varam, al ja mislim da je tuznije da u bolnicama imaju nize place..

Lavica27
    22. Kolovoz 2019. 15:41

Sorry sad sam skuzila da si napisala u bolnicama 😂😂 Glupa sam danas fest. Mislim da im je 12-13 baza place pa gore idu svi dodaci (noćne,,dežurstva itd) pa doguraju možda do 17-18... Znam da frendica radi u ljekarni koja ima noćna dežurstva pa ako narikta vikendom još da radi noćno ili blagdanom kaže da više od pola place dobije za to. 

22. Kolovoz 2019. 15:42

Lavica27

Sofi čestitke na pregledu i pisulincu!
    OGTT sam i ja mislila da sve šalju. Meni je u prvoj T bilo prvo mjerenje 5.3 I ispregovarala sam jedva da budem na toj dijeti umjesto da idem na guk profil. Ponovili smo za 3 tjedna secer i bio je uredan al sam se patila do kraja,na kraju sam malo i dobila.

Ja vodim kao i u prvoj,paralelno kod socijalnog (pregledi i sve uputnice) i privatno kod Lučićke u Suncu (uzv i po potrebi pregled).

LoSa pretpostavljam da radiš u farmaceutskoj (po dosadašnjim postovima) branši kad misliš da nizi manageri imaju 12-13k plaću 😁 Mislim da privatnici baš ne "spasavaju"zivote,rijetko koji izvode operacije ako se ne varam, al ja mislim da je tuznije da u bolnicama imaju nize place..

Pogodak za branšu 🤣🤣
    Mislila sam na lijecnike u bolnicama. Mislim da privatnici ipak vise zarađuju. 🤑

C1M4
    22. Kolovoz 2019. 15:43

Hvala vam^^
    Iva hvala na savjetu također zasad je prestalo, valjda nije ništa opasno

22. Kolovoz 2019. 15:43

Lavica27

Sorry sad sam skuzila da si napisala u bolnicama 😂😂 Glupa sam danas fest. Mislim da im je 12-13 baza place pa gore idu svi dodaci (noćne,,dežurstva itd) pa doguraju možda do 17-18… Znam da frendica radi u ljekarni koja ima noćna dežurstva pa ako narikta vikendom još da radi noćno ili blagdanom kaže da više od pola place dobije za to.

Ovo je kao pisalo s dežurstvima... a osnovna da je 10-11 za specijalista bez dežurstva 🤔 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI