ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mrgud_zg
    22. Kolovoz 2019. 19:12

AnnA

Kad smo kod udaraca. Jel ima koja da je u mojim tjednima a da jos nije nista osjetila. Ja nista ne osjetim. Ni leptirice. A kamoli udarce

Nisam ni ja tad jos nista osjetila. Negdje sa 17-18 prve mjehurice za koje nisam bila sigurna sto su. Al onda je nekako naglo krenulo. S 21 tj se udarci vec vide na van da je i mm  vidio uzivo 😁

• AnnA
    22. Kolovoz 2019. 19:19

Hvala cure :) sad mi je lakse. 
    Malo sam paranoicna zbog svega

• Seni1985
    22. Kolovoz 2019. 19:20

Bravo za super preglede, zdrave i velike bebice. 

Anna, tesko je cekanje rezultata, no cim stignu brzo se sve zaboravi. Ja jos cekam rezultate za sve kromosome, ali s dobrim rezultatima zaT13, 18 i 21 puno je lakse cekati ostalo. 
    Zelim ti dobre rezultate, i da ti vrijeme sto prije prode. Ja sam isla na posao jer mi je tako vrijeme brze prolazilo i bar na trenutke sam mogla ne razmisljati o rezultatima. 

Margarita (valjda sam dobro zapamtila nick, sorry ako nisam), invazivni ili ne invazivni test ovisi i o rezultatu kombiniranog. Ako su rezultati losiji od 1:50 preporuka je invazivna metoda, punkcija korionskih resica (posteljice) koju mozes napraviti odmah u 12/13 tjednu ili amnio za koju moras cekati mislim tjedan 15 ili 16. Moj rezultat je bio 1:3 s nuhalnim 3.3 i 35god... odmah su me poslali na punkciju posteljice koja je pokazala da su T13, 18 i 21 uredni, sad cekam rezultat za sve ostale kromosome. 

Nikad vise necu raditi kombinirani, odmah NIPT i tek ako to pokaze nesto lose idem na invazivni. Kombinirani me kostao 2 tjedna tuge i straha, nikad vise. 
    Samo razmisljaj pozitivno, to je pola posla.

22. Kolovoz 2019. 19:32

Nasty bitno da beba raste. A na kontrole idemo kako bi oni ako nesto nije savrseno na vrijeme reagirali i napravili dodatne pretrage da na kraju bude sve super 😉

22. Kolovoz 2019. 19:34

AnnA

Kad smo kod udaraca. Jel ima koja da je u mojim tjednima a da jos nije nista osjetila. Ja nista ne osjetim. Ni leptirice. A kamoli udarce

Ja sam dva tjedna ispred pa tek sada tu i tamo osjetim ko da me netko malo poškaklja iznutra. No navecer samo ili kad lezim na leđima.

Nasty
    22. Kolovoz 2019. 19:42

LoSa84

Nasty bitno da beba raste. A na kontrole idemo kako bi oni ako nesto nije savrseno na vrijeme reagirali i napravili dodatne pretrage da na kraju bude sve super 😉

Hvala draga. Ma da, i dr. mi je rekao da ne brinem.. Da ćemo pratit tu otečenost. A preforsirala sam se pošteno zadnjih dana.. Sad ću malo više odmarat i sva sreća nije mi zabranio vježbe.. Iako me detaljno ispitao što vježbamo. Tako da ću od 1.9.nastavit pomalo koliko budem mogla.. A vidit ćemo što će i taj dr. u bolnici reć.. 

• Lala27
    22. Kolovoz 2019. 19:48

Ne brini, i ja sam tek negdje sa 18 počela osjećati blage balončiće i to baš kad smireno ležim na leđima, nisam bila sigurna ni da li su to pokreti. Onda negdje sa 19 sam bila sigurna jer sam češće osjetila, a sa 20 se već i vidjelo, a i osjetilo pod rukom. Baš je nekako ubrzo sve došlo. Uskoro će, ne brini, naročito ako je prva beba i posteljica sprijeda ☺️

• Lala27
    22. Kolovoz 2019. 19:48

Komentar za Annu 😁

Gogaa_V
    22. Kolovoz 2019. 20:01

Nasty drago mi je da je bebica ok i napredna, a ostalo će se riješiti vjerovatno, i sve će biti ok.

Juno drago mi je što si se i ti javila i da držiš secer pod kontrolom. Stelle sada kad znaš daje sve ok umiri se i uživaj u trudnoci. 
    Ja sam vam prije 7 dana prijavila prve baloncice , i sada sam sigurna da je to moja djevojčica 🥰 , svaki dan po par puta mi se javi kad se najedem i legnem na ledja. Nije još ništa često i konkretno, ali meni dovoljno par baloncica svakodnevno. 

Nasty
    22. Kolovoz 2019. 20:03

miki0

Nasty

LoSa84

Hvala draga. Ma da, i dr. mi je rekao da ne brinem.. Da ćemo pratit tu otečenost. A preforsirala sam se pošteno zadnjih dana.. Sad ću malo više odmarat i sva sreća nije mi zabranio vježbe.. Iako me detaljno ispitao što vježbamo. Tako da ću od 1.9.nastavit pomalo koliko budem mogla.. A vidit ćemo što će i taj dr. u bolnici reć..
    Nasty jel ta otecenost i visak plodne vode ima veze s visokim tlakom?

Baš sam pitala dr. Često ima otečenost veze s tlakom, al kod mene je tlak 130/70 ili niže otpočetka.. Jednom je bio 100/60.. Tako da nije to razlog. Al ako nastavim oticat može i tlak narast. Rekao mi je da može biti i do šećera, ili do bubrega. A vidit ćemo.
    Kakva je tebi situacija s tlakom? Dobila si terapiju? 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI