Bravo za uredne preglede...mene evo ppcelo muciti gdje kupovati sad jesensku trudnocku robu...kakvu jaknicu uzeti ...bas sam u nekoj nebulozi glede toga ..treba izgurati do veljace..
ᗰIᕼᗩᗴᒪ 6.5.2021.
Piba Obnoviću tablicu sutra kad završimo sa pregledima, možda bude nekih noviteta, pa da pričekam, ali uglavnom dečki nam opasno vode sa 32:20 😄 Divota jedna, koliko nas je 😄
Kengurica I ti si nam često tu, hoćeš na našu tabelu? 😄 Imamo neke koje se ne javljaju više, a da nemamo tebe 😀
PibaObnoviću tablicu sutra kad završimo sa pregledima, možda bude nekih noviteta, pa da pričekam, ali uglavnom dečki nam opasno vode sa 32:20 😄 Divota jedna, koliko nas je 😄
😍😍😍
ᗰIᕼᗩᗴᒪ 6.5.2021.
Evo cure mene s pregleda. S bebom je sve super, mrvu je veći za dob ali ništa previše. Tlak je uredan, ali sam dobila 3 kg u zadnja 4 tjedna, a ukupno od početka 6kg. Dr. smatra da imam malo viške plodne vode a i malo su mi noge oteknute. Dao mi je uputnicu i za pregled u bolnici i bolničko liječenje, ali to mi je i prije namjeravao dati zbog tih komplikacija koje sam imala prije trudnoće, pa se cijelo vrijeme vodim pod visokorizičnom iako je do sada teklo sve ok. Dobila sam uputnice za krvnu sliku, urin, oggt, radio mi je i briseve. Pa sad se moram naručiti i pomalo to sve odraditi. Lorija idući redovan pregled mi je 18.9.
E da rekao mi je i da mi je cerviks malo omekšan, ali da nisam uloživa. Pa vidit ćemo. Najvažnije mi je da je s bebanom sve super..
Cure, što se tiče šećera svaki doktor vam bude drugo tupio. Kod vađenja krvi natašte drastično su se smanjile granice vrijednosti i sad su 5.1 za trudnice. Neki doktori se toga drže ko pijan plota i već kod 5.1 će vas poslati na gestacijsku dijetu dok će drugi tolerirati vrijednosti i 6.1 i samo reći da malo pripazite na prehranu. Sami Ogtt je nekima bio užadan, nekima ok, ali što se mora nije teško. Za vaše dobro je i dobro vaših bebica. Meni šećer nije bio dobar već na onom prvom vađenju kad se ide vaditi krv za kompletnu krvnu sliku i odmah sam išla na Ogtt koji je bio još gori-ne ona vrijednost natašte nego nakon dva sata mi bio 10.8, a granica je 7.8. Sad sam na dijeti. Mogu samo reći da se puno zdravije hranim nego inače, nisam uopće gladna jer stalno jedem. Probava mi je urednija. Lagala bih da me nekad ne ulovi kriza za slatkim, ali sada na tržištu ima toliko proizvoda za dijabetičare, a na netu recepata sa zdravim kolačima tako da u ničemu ne oskudjevam. Za sad još nisam dobila ni grama što vjerojatno igra ulogu i moja prijašnja kilaža od 85 kg s koliko sam zatrudnila, pa bebica troši moje zalihe. Sad sam na 81.5 kg, a bebica se super razvija.
Čestitam curke na urednim nalazima i bebicama!!!!
Ja se danas vratila na posao i takva frka me dočekala da sam se jedva smirila... tako sam se bojala da mi bebica ne dozivi taj stres da sam nekim čudom se brzo ustabilila... znam da je glupo se tako izbezumiti radi posla ali baš je bila velika stvar, koja je na kraju ok naravno... no dobro, bebica će biti dobro jer samo to želim za nju 💕
Prijavljujem sljedeći pregled 30/8 (dnevna bolnica i niz pretraga, pretpostavljam)... jedva čekam.
Dvoumim se dal da nifty radim prije ili poslije pregleda... još ću odlučiti...
Nasty drago mi je da je beba dobro! Ostalo sve ce biti u redu bitno da se ne otvaras i da bebica raste!
Čestitke svima danas na pregledima :)
Dečki nam bome dobro vode. Grizli mene je već par puta tak presjeklo..isto otprilike područje jajnika...dvaput sam se naglo ustala a jednom sam samo nogu digla dok sam ju brijala xD Baš oštra bol al nakon što bi se umirila bi nestala pa eto to mi samo znak da ne mogu više kako hoću :)
Sortiraj odgovore
Najstariji