ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤ 2 dio

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mrgud_zg
    11. Veljača 2020. 10:58

Mala apsolutno imas pravo, nikad ne hvalit 😂 meni prvi mjesec bio idealan, sad doslovno vec 2 tj kako koji dan 🙈. Jedino aj hvala nebesima, jutros smo imali vec 2 jranjenja, i cica bez svadanja. To mi je bas olaksanje 😁
    Moj i dalje ima po 6 stolica dnevno 🙊  u pocetku ie bilo i 8-10 pa je ovo sad super 😁

Angelly
    11. Veljača 2020. 11:06

mala.le.90.

Eleonoris

Bok svima☺
    Evo da se ja malo priključim,s mojom mrvicom nema baš nekih problema.Još nisam ni uspijela čuti kako zvuči njen plač,odkako se rodila nije baš plakala,plakala..više je znala ponekad biti nervozna i zacvilit kako se kaže😀,no znala je po noći uopče ne spavat ali onda samo leži i gleda okolo.Nisam uspijela pohvatat koliko vaše bebice papaju..moja jede po 90 mililitara svaka 2 do 3 sata.Ja sam prestala dojiti zbog mastitisa..bila sam muku mučila,iz bradavica mi je išla krv,krastice sam dobila ma strava je bilo.Tako da smo ukinuli dojenje još u bolnici na njihovu preporuku i uveli joj adaptirano mljeko i sada je na Nanu 1.
    Bila nam je patronažna i bila je oduševljena jer je mala rođena sa 3500 grama s toliko mi je i izašla iz bolnice bez obzira šta ne dojim i evo dobila je doma 200 grama..kaže da odlično napreduje i ja sam presretna.Hvala bogu ona od rođenja nije uopče padala na kilaži a bilo me svega strah s obzirom da smo ukinuli dojenje.
    Preko dana nam je isto super,stvarno mirna bebica…kakamo jednom na dan i stolica nam je a kao neki senf😂..i obožavamo babylove pelene.
    Jedino što sam vas htijela pitat dali neka od vas kapa nosić bebici sa Sterimanom? Mojoj se zna desiti da joj se nekad zaštopa no kaže patronažna da je to zbog suhog zraka u sobi,imate li vi neki uređaj u sobi za to? Kako vlažiti zrak?😣

Koliko ti je stara beba? Moj je 8 tjedana, samo ad uzima. Do neki dan smo isto tako jeli, sad jedemo 120 al svako 3 do 4 sata, po noci zna i 6 sati da se ne budi.

Ma kojem adu ste vi? I kolko je bebac cca tezak? Mi smo tu negdje isti tjedni pa me usporedbe radi zanima xD jer ne zelim malca utovit da bude prase malo 😅

mala.le.90.
    11. Veljača 2020. 11:10

Angelly

mala.le.90.

Eleonoris

Bok svima☺
    Evo da se ja malo priključim,s mojom mrvicom nema baš nekih problema.Još nisam ni uspijela čuti kako zvuči njen plač,odkako se rodila nije baš plakala,plakala..više je znala ponekad biti nervozna i zacvilit kako se kaže😀,no znala je po noći uopče ne spavat ali onda samo leži i gleda okolo.Nisam uspijela pohvatat koliko vaše bebice papaju..moja jede po 90 mililitara svaka 2 do 3 sata.Ja sam prestala dojiti zbog mastitisa..bila sam muku mučila,iz bradavica mi je išla krv,krastice sam dobila ma strava je bilo.Tako da smo ukinuli dojenje još u bolnici na njihovu preporuku i uveli joj adaptirano mljeko i sada je na Nanu 1.
    Bila nam je patronažna i bila je oduševljena jer je mala rođena sa 3500 grama s toliko mi je i izašla iz bolnice bez obzira šta ne dojim i evo dobila je doma 200 grama..kaže da odlično napreduje i ja sam presretna.Hvala bogu ona od rođenja nije uopče padala na kilaži a bilo me svega strah s obzirom da smo ukinuli dojenje.
    Preko dana nam je isto super,stvarno mirna bebica…kakamo jednom na dan i stolica nam je a kao neki senf😂..i obožavamo babylove pelene.
    Jedino što sam vas htijela pitat dali neka od vas kapa nosić bebici sa Sterimanom? Mojoj se zna desiti da joj se nekad zaštopa no kaže patronažna da je to zbog suhog zraka u sobi,imate li vi neki uređaj u sobi za to? Kako vlažiti zrak?😣

Koliko ti je stara beba? Moj je 8 tjedana, samo ad uzima. Do neki dan smo isto tako jeli, sad jedemo 120 al svako 3 do 4 sata, po noci zna i 6 sati da se ne budi.

Ma kojem adu ste vi? I kolko je bebac cca tezak? Mi smo tu negdje isti tjedni pa me usporedbe radi zanima xD jer ne zelim malca utovit da bude prase malo 😅

Ja sam na Aptamilu, prije 15ak dana je imao 4850. Otad mi je postao mrcina, bas me zanima iduca vaga. Rodjen je s 3800.

Hvala Ti živote, srce mi se smije😊

• piba7
    11. Veljača 2020. 11:12

mrgud_zg

Jutro zene!
    Valkiris i omerta sretno danas 🤞💪
    Lavice stvarno super vijesti 🎉 nek na dalje ide samo pozitivno
    Zarica mislim da je zelena od zraka il povrca. Meni jos mama kuha (zahvalna do neba 🙈😂) pa jedem zravije nego ikad, pa to bude puno povrcs pa bude i njemu nekad..
    e a nek sam se ja prekjucer hvalila da smo imali super dan.. zato jucer cijeli dan plakanje 😩😣. Najgore mi je kaj opet ima fazu da nece cicu. Tj pocne jest i onda pocne vristat. I tak svaki drugi obrok. Pa sam se pocela izdajat. Pa sam ja pocela plakat s njim. Ne znam kaj da napravim po tom pitanju 😣. Sinoc je jeo u 7 i nakon cijelig dana plakanja valjda bio tak iscrpljen da je spavao do ponoci. Bome sam i ja 🙈
    Evo sad ujutro je normalno jeo. Zbilja se nadam da to dode samo neka nervoza i da je prolazno 🤞

Mrgud, nama su bebe tu negdje po starosti i mi se isto borimo s cicom. Jucer cijeli dan i noc prije smo imale borbe s hranjenjem. Kad bi ju stavila na cicu, povukla bi 2x i počela vristati. Ali bas nenormalno vrisanje. Jucer sam se cijeli dan izdajala i nudila joj to na bocicu, ali nije ni to htjela. Bila sam užasno zabrinuta.
    Nocas je normalno jela i jutros je cicala normalno. Tako da se nadam da je to samo neka faza jer sam jucer bila ocajna.

Lavica27
    11. Veljača 2020. 11:38

Eleonoris normalno je ako je na AD-u da ce dobivati stalno na kilazi. Da je samo dojena ili kombinacija ne znas koliko pocica pa su tu realno cesto borbe s tezinom. Sto se tice uputa na hrani izratito ih postivati. S razlogom su propisane, i vece kolicine ne bi oni mogli preraditi. 

mrgud_zg
    11. Veljača 2020. 12:18

piba7

mrgud_zg

Jutro zene!
    Valkiris i omerta sretno danas 🤞💪
    Lavice stvarno super vijesti 🎉 nek na dalje ide samo pozitivno
    Zarica mislim da je zelena od zraka il povrca. Meni jos mama kuha (zahvalna do neba 🙈😂) pa jedem zravije nego ikad, pa to bude puno povrcs pa bude i njemu nekad..
    e a nek sam se ja prekjucer hvalila da smo imali super dan.. zato jucer cijeli dan plakanje 😩😣. Najgore mi je kaj opet ima fazu da nece cicu. Tj pocne jest i onda pocne vristat. I tak svaki drugi obrok. Pa sam se pocela izdajat. Pa sam ja pocela plakat s njim. Ne znam kaj da napravim po tom pitanju 😣. Sinoc je jeo u 7 i nakon cijelig dana plakanja valjda bio tak iscrpljen da je spavao do ponoci. Bome sam i ja 🙈
    Evo sad ujutro je normalno jeo. Zbilja se nadam da to dode samo neka nervoza i da je prolazno 🤞

Mrgud, nama su bebe tu negdje po starosti i mi se isto borimo s cicom. Jucer cijeli dan i noc prije smo imale borbe s hranjenjem. Kad bi ju stavila na cicu, povukla bi 2x i počela vristati. Ali bas nenormalno vrisanje. Jucer sam se cijeli dan izdajala i nudila joj to na bocicu, ali nije ni to htjela. Bila sam užasno zabrinuta.
    Nocas je normalno jela i jutros je cicala normalno. Tako da se nadam da je to samo neka faza jer sam jucer bila ocajna.

Piba nije mi drago sto imas isti problem al tjesi me sto znaci da to nije nesto tak neuobicajeno. Pogotovo ako je eto proslo i tebi i meni u 1 dan. Ocito im dode ta neka faza. A iskreno ova juzina ne pomaze za raspolozenje 🙈

Grizli
    11. Veljača 2020. 12:58

Curke mizda ste jele nesto sto je promjenilo okus mlijeku pa su bebe odbijale tl mlijeko. Meni se dogodilo to kad sam jela svinjetinu. Tako da ju sad ne jedem vise u nikakvim oblicima.
    Mi obavile prvo kupanje. 😍 Uzivala je! I da vjerojatno se osula od bademovog ulja tako da sad cemo za kupanje cistu vodu i ponekad neki samponic. Ima jako suhu kozu, sirota pokupila moju i sad ju moram mazat svako vecer jer to joj ispuca uzasno. 

• thinkpink1
    11. Veljača 2020. 13:01

Pozdrav curke! Nije me bilo jer me mucila opet prijava na forum...ispizdila sam😤, a nemam bas vremena konstantno pokusavati s obzirom da smo same...
    Citala sam vas, al nisam nista mogla komemtirat...🙄 
    Ono sto sam zapamtila da se kod Lavice situacija popravlja i nadam se da ce kontrolni bris biti sterilan🍀
    Petra ako sam dobro zapamtila pitanje...dati prvo izdojeno mlijeko pa nadohranu  jer nije preporucljivo mijesati mm i ad zajedno. Nakon mm najbolje staviti curke da malo podrignu pa im dati ad. Ja sam pitala u rodilistu sta su joj davali od ad s obzirom da je dobro reagirala dok nije nadoslo moje, pa sam takvo kupila za doma za silu da joj ne mijenjam, jer to isto tako moze uzrokovati kolike. Tu info jako tesko daju u bolnicama i neke se mora bas moljakat da kazu koju ad koriste.
    Curke u visokom startu sretno!🍀🍀

Angelly
    11. Veljača 2020. 13:17

Lavica27

Eleonoris normalno je ako je na AD-u da ce dobivati stalno na kilazi. Da je samo dojena ili kombinacija ne znas koliko pocica pa su tu realno cesto borbe s tezinom. Sto se tice uputa na hrani izratito ih postivati. S razlogom su propisane, i vece kolicine ne bi oni mogli preraditi.

Al recimo ono sto mene zbunjuje na uputama od aptamila pise da su ovo okvirne mjere i da je svako dijete posebno i da mu se ad daje na zahtjev....a onda su mi kontradiktorne izjave tocno kolko pise i na zahtjev...moj bi po dobi trebao jest 170 5x dnevni sto je nemoguce pa ja njemu dajem manje a cesce jer em nerme svaki put tolko pojest em nemre onda izdrzat 5h

11. Veljača 2020. 13:22

Samo dojene bebe imaju po 5 i vise stolica dnevno i ona je žučkasta, kod beba na ad-u stolice su puno rijeđe, tvrđe te smečkaste boje. Treba paziti s ad-om jer se lako može bebu prešopati što može donijeti motoričke probleme , a i istrazivanja su pokazala da bebe koje se ko male previse hrane kasnije u životu imaju veću sklonost pretilosti i sl. Nije baš ona babska da što deblje to bolje najpametnija. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.