Lavica cestitam na bebacu 😊 moj isto prvi dan nije nista jeo, samo je bljuckao plodnu vodu. Nadam se sa cete brzo doma 😊
Mi smo uspjeli dojiti bez sesirica i ne boli me vise tak jako, al ne dojim ga svaki put, malo se izdajam, malo dohrana 🤦🏼♀️ al jaaaako raste, bas sam danas gledala kak mu je lice ogromno 😂
Grizli nam se mozda uskoro javi sa lijepim vijestima.
Kaj je na kraji sa Samojed ? Malo sam se pogubila sa puno objava. Inace su i mojoj sestri onak usput spomenuli za taj pijelon kod bebe al kao da ti nije nista strasno.
Kaj se tice cimerica, ja sam sad morala stalno paziti na njihove bebe jer su one isle van pusiti i u birc na pivu i svako jutro na kavu 🤦🏼♀️
Ovo kaj ste spomenule kolko bebe jedu. Moj nekad pijede 120 pa trazi jos, a nekad pojede samo 60 🤷🏼♀️ ne znam jel to ok. U prosjeku pojede na dan oki 450 ml, plus kaj dojim 4 puta, a to ne znam kolko izvuce. Nije dugo na sisi da ne preforsiram, 10-tak minuta pa sam mislila postupni povecavati. Iduci tjedan nam je vaganje pa me bas zanima kolko ce dobiti.
I prerasli smo prvu robicu 😥 uopce se nisam stigla izgustati, al sam bar sve bar jednom obukla😂
Hej zenske... Nista jos kod mene da bar. Glava me boli danas cijeli dan pa sam nikakva. Sad sam isla peglat da malo dodjem k sebi. Nita 😁
Kako ide ono s velicinom sesirica za dojenje? Rana iz rodilista nikako da mi prođe i sve zvijezde brojim dok uhvati sisu pa da probam ju malo odmoriti...pokusala sam izdajanje al mi nikako ne ide xD a trebao bi samo dan da to zacijeli kako treba 😕 Desnu sam uspjela koliko toliko oporaviti al lijeva je bas nahebala
Sta se tice ovog koliko jede, meni nista vise nije jasno. Moj sise po 5 minuta, nije mi jasno da moze 100 ml izvuc. Bas me zanima koliko ce ovi mjesec dobit al ne ocekujem preko 800 grama. I vec je bas tezak, a treba ga stalno nosit. Da nema sise ne znam kako bi izgurala dan.
Srecom nisam kupovala nista robice jer na kraju se vrtimo u 5-6 kombinacija stalno. Sad sam narucila nesto preko Nexta.
I Grizli je pisala na gestacijskom.
url=https://lilypie.com]
Ja sam poučena simbalijinim iskustvom bila u nabavci i ubacila u torbu dvije spavaćice i sad sam rekla da je zapečaćena i stvarno mogu kad god. Al ništa.. lopta, stepenice, seljenje stvari iz jedne sobe u drugu, 0 bodova, dijete asocijalno na mater, valjda joj je vani too peopley 🙈
[/url
Cure, znam da se o ovom pisalo.al bilo je davno. Treba osvjezit pamcenje😅
Kako obuc bebu za izlazak iz rodilista, a kako za po doma?
Ja sam mislila za van rodilista - body, na noge tajice/hlacice/stramplice?, Majcica, preko toga "pidjamica" koja se naprijed kopca, kapica, i medo odjelce. Jel to ok? Ili previse?
-
A za po doma - bodi, majicica, tajice i preko ona pidjamica?
Nisam sigurna🤷🤦
Bok svima, nadam se da nećete zamjeriti što ovako upadam, ali stvarno trebam savjete od vas koje ste se možda našle u sličnoj situaciji.
Ja sam trenutno u 37.tjednu i beba mi je i dalje na zadak. Na današnjoj kontroli u Merkuru mi je rečeno da o tome kako će me porađati ovisi na koga ću naletiti u smjeni, kad dođe do poroda. Doktoru koji me pregledavao danas, zadak je definitivno indikacija za carski, no nije svima na Merkuru i doslovno mi je čovjek rekao da promijenim rodilište dok još stignem.
Zanima me gdje ste vi rađale svoje bebe koje su bile okrenute na zadak i kakve ste porode imale - carski rez ili vaginalni porod?
Svjesna sam da ima još vremena da se okrene i nadam se da bude, no u slučaju da se ne okrene, radije bi rodila u rodilištu koje će me onda poroditi na carski, nego vaginalno, izlažući većem riziku i mene i dijete.
Hvala unaprijed svima :)
Mare meni su u bolnici rekli koja mi velicina treba, al kolko sam skuzila trebas imati malo mjesta kad stavis sesiric. Znaci kad stavis na bradavicu, ne smije ti bradavica biti od ruba do ruba one rupe na sesiricu nego treba biti malo prostora izmedu. Mozda ti jos netko tocnije napise.
Stelle meni isto bas nije jasno kak uspije tolko posisati. Al sam skuzila da kad on povuce pa ak izvadim sisu jer krivo uhvati mlijeko bas curi u mlazovim, sa izdajalicom nije nikad u tolkoj kolicini.
Jel koja probala bebu stavljati u nosiljke? Ja sam jucer isprobala ergobaby, nosili smo se 10 min po doma i zaspao je za 2 minute. Samo jos moram ispraksati to kopcanje.
Damnarexx ne znam za pocetak gdje zivis tj koliko je hladno tamo gdje jesi. Jer za kod nas u Istri ovo tvoje nabrojano je too much. Ja sam za iz rodilista spremila bodij dugi rukav, pidzamicu sa nogicama od flisa i tanke carapice. Slucajno da bude hladnije gore jos ide medo odjelce i umjesto tankih debele carapice. Kapica i dekica dodatak za po vani. U autu planiram maknut dekicu. Za doma bodij i pidzama + dekica po potrebi. Nama je to rekla tako patronazna da ne preutopljavamo bebe jer da onda budu zivcane. Obuci ih 1 sloj vise nego smo mi. Ja sam sad u tajicama i tankoj majici u stanu, a temp u stanu je 22. Ako je jako hladno onda dodas jos strample ili tako nesto, al mislim da nije dobar nakrcat im ni previse slojeva jer ce beba stajat ko gipsana nece se moc ni pomaknut.
Damnarexx ne znam za pocetak gdje zivis tj koliko je hladno tamo gdje jesi. Jer za kod nas u Istri ovo tvoje nabrojano je too much. Ja sam za iz rodilista spremila bodij dugi rukav, pidzamicu sa nogicama od flisa i tanke carapice. Slucajno da bude hladnije gore jos ide medo odjelce i umjesto tankih debele carapice. Kapica i dekica dodatak za po vani. U autu planiram maknut dekicu. Za doma bodij i pidzama + dekica po potrebi. Nama je to rekla tako patronazna da ne preutopljavamo bebe jer da onda budu zivcane. Obuci ih 1 sloj vise nego smo mi. Ja sam sad u tajicama i tankoj majici u stanu, a temp u stanu je 22. Ako je jako hladno onda dodas jos strample ili tako nesto, al mislim da nije dobar nakrcat im ni previse slojeva jer ce beba stajat ko gipsana nece se moc ni pomaknut.
Zagreb..dosta je hladno vani, al u stanu nam je isto tako nesto 21-22.
Znam da nije dobro preutopljavat, al nisam imala.neki pojam kako i sta tocno🙈 sad mi je jasnije.
thank you 😘
Sortiraj odgovore
Najstariji