ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤ 2 dio

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Sarita15
    23. Siječanj 2020. 20:13

PetraB

Ipak do 3 nisam imala mira od kontrak ija. Nisu vise bile tako bolne, no kicma me pocela isto zezat pa se nisam mogla ni namjestit. Tek u 3 zaspala napokon kad je sve popustilo. I onda ujutro kad sam spremila svoje za skolu i vrtic, vrayila se u krevet i odvalila do 11. 😴
    Lavice jesam se nasmijala na svetu vodicu 🤣… Trazi droge zeno!!! A cimerica 🤦🏻‍♀️… Kad sam rodila kcer, negdje oko 1 u noci dodje cimerica, isto romkinja u mom slucaju, i pita "cure hoce vama smetat ako ja jedem sad"… Nas dvije ubijene, naravno da nece, samo ti klopaj, i zena izvadi cevape s lukom 🤣🤣🤣🤣🤣… Trece joj bilo dijete, a ona vristala na svako njegovo bljuckanje, vise sam na onom zvonu imala ruku nego na vlastitom krevetu. Stvarno nas svakakvih ima.
    Sarita super da je maleni dobro i da uzivate doma. Meni je iskreno, zadnja ova njegova bolestina isisala svu energiju iz mene, a povratak u vrtic nakon mjesec dana izbivanja je bio uzasno bolan, u pravom smislu te rijeci. Prvih tjedan dana je dolazio ljut doma iz vrtica i sav bijes bi iskalio na meni (udarao svakodnevno). Evo ovaj tjedan se mozemo pohvaliti da je napokon opet sve doslo na svoje tako da smo odlucili da on nece biti dugo doma kad rodim. Koliko ce mm dobiti slobodnih dana, toliko ce biti doma al definitivno ce brzo se vratiti u vrtic jer ovo je bilo grozno. Kazes tebi je ovako od 35. tjedna bilo svako malo? Ma nije bed, nek bude, samo da se nis ne pokrene jos bar 3 tjedna. Jucer me bas fino primilo, stvarno sam mislila da krecu.
    E jos jedno pitanje…ne sjecam se da sam imala taj osjecaj u prethodnim trudnocama, mozda je zato kaj su dvije 🤷🏻‍♀️ al jel neka od vas osjeti glavicu bebe u zdjelici kad sjedi? Ja nema sanse da sjednem skupljenih nogu, doslovce osjetim ovoj koja je nize glavicu i bojim se da ju ne prignjecim 😅😅… Uzasan osjecaj, uzasan!!!!!

Ne mogu sjedit normalno nego ko seljak ako na to mislis razumljivo je ako je glavica u zdjelici da malo kao "smeta". Ja sam mislila da ce moj dramit nakon praznika al nije isao je cak i sretniji no prije no nakon tjedan i pol nastupila zelucana viroza pokupili svi i sad je kuci a posto sam i u terminu zadnje sto zelim je da me uloviba on bubani. Cekamo bracu zdravi 💪 drzim ti fige da cure pricekaju jos malo. I drago mi je da je deckic sad dobro iako nisam shvatila sto mu je bilo

• Sarita15
    23. Siječanj 2020. 20:15

DeeDee

Ja sam poučena simbalijinim iskustvom bila u nabavci i ubacila u torbu dvije spavaćice i sad sam rekla da je zapečaćena i stvarno mogu kad god. Al ništa.. lopta, stepenice, seljenje stvari iz jedne sobe u drugu, 0 bodova, dijete asocijalno na mater, valjda joj je vani too peopley 🙈

Nis od predradaone nocas jel...i kod mene mir. Eh a ja bi tako rado isla rodit 🙏🙏🙏

23. Siječanj 2020. 20:30

damnarexx

Grizli

Damnarexx ne znam za pocetak gdje zivis tj koliko je hladno tamo gdje jesi. Jer za kod nas u Istri ovo tvoje nabrojano je too much. Ja sam za iz rodilista spremila bodij dugi rukav, pidzamicu sa nogicama od flisa i tanke carapice. Slucajno da bude hladnije gore jos ide medo odjelce i umjesto tankih debele carapice. Kapica i dekica dodatak za po vani. U autu planiram maknut dekicu. Za doma bodij i pidzama + dekica po potrebi. Nama je to rekla tako patronazna da ne preutopljavamo bebe jer da onda budu zivcane. Obuci ih 1 sloj vise nego smo mi. Ja sam sad u tajicama i tankoj majici u stanu, a temp u stanu je 22. Ako je jako hladno onda dodas jos strample ili tako nesto, al mislim da nije dobar nakrcat im ni previse slojeva jer ce beba stajat ko gipsana nece se moc ni pomaknut.

Zagreb..dosta je hladno vani, al u stanu nam je isto tako nesto 21-22.
    Znam da nije dobro preutopljavat, al nisam imala.neki pojam kako i sta tocno🙈 sad mi je jasnije.
    thank you 😘

Mi smo isli iz bolnice onaj jedini dan kad je padao snijeg. Obukli smo mu bodi kratkih rukava i gore ono ko odjelce-pidzamicu koje ima i ruke i noge dugacko i noge zatvoreno. Imala sam i medo odjelce no rekla mi sestra da mi ne treba vec sam ga samo pokrila dekicom. I obavezno KAPA, to ne zaboravite.
    Za po doma je on meni po danu u bodicu dugih rukava i hlacicama (ako su otvorene onda i carapice) ili u onim tregericama i dugi bodic. Po noci kratki bodic, gore pidzamica i srednje deblja vreca. Treba pazit da se dijete ne pregrije. Ja sam ga par puta previse obukla pa mu porasla temperatura. Vele da oni trebaju imati jedan sloj odjece vise od nas. Posto sam ja po doma u kratkim rukavima on ima jedan sloj vise  kod nas je dnevna temperatura oko 23 a nocna 21-22. 

DeeDee
    23. Siječanj 2020. 20:31

Sarita15

DeeDee

Ja sam poučena simbalijinim iskustvom bila u nabavci i ubacila u torbu dvije spavaćice i sad sam rekla da je zapečaćena i stvarno mogu kad god. Al ništa.. lopta, stepenice, seljenje stvari iz jedne sobe u drugu, 0 bodova, dijete asocijalno na mater, valjda joj je vani too peopley 🙈

Nis od predradaone nocas jel…i kod mene mir. Eh a ja bi tako rado isla rodit 🙏🙏🙏

A i ja bi..tješim se da je noć duga 🤞
    Tako mi se ne ide sutra na tu polikliniku na pregled, baš bi rado prije..

[/url

Damnarexx 🌺
    23. Siječanj 2020. 20:34

LoSa84

damnarexx

Grizli

Damnarexx ne znam za pocetak gdje zivis tj koliko je hladno tamo gdje jesi. Jer za kod nas u Istri ovo tvoje nabrojano je too much. Ja sam za iz rodilista spremila bodij dugi rukav, pidzamicu sa nogicama od flisa i tanke carapice. Slucajno da bude hladnije gore jos ide medo odjelce i umjesto tankih debele carapice. Kapica i dekica dodatak za po vani. U autu planiram maknut dekicu. Za doma bodij i pidzama + dekica po potrebi. Nama je to rekla tako patronazna da ne preutopljavamo bebe jer da onda budu zivcane. Obuci ih 1 sloj vise nego smo mi. Ja sam sad u tajicama i tankoj majici u stanu, a temp u stanu je 22. Ako je jako hladno onda dodas jos strample ili tako nesto, al mislim da nije dobar nakrcat im ni previse slojeva jer ce beba stajat ko gipsana nece se moc ni pomaknut.

Zagreb..dosta je hladno vani, al u stanu nam je isto tako nesto 21-22.
    Znam da nije dobro preutopljavat, al nisam imala.neki pojam kako i sta tocno🙈 sad mi je jasnije.
    thank you 😘

Mi smo isli iz bolnice onaj jedini dan kad je padao snijeg. Obukli smo mu bodi kratkih rukava i gore ono ko odjelce-pidzamicu koje ima i ruke i noge dugacko i noge zatvoreno. Imala sam i medo odjelce no rekla mi sestra da mi ne treba vec sam ga samo pokrila dekicom. I obavezno KAPA, to ne zaboravite.
    Za po doma je on meni po danu u bodicu dugih rukava i hlacicama (ako su otvorene onda i carapice) ili u onim tregericama i dugi bodic. Po noci kratki bodic, gore pidzamica i srednje deblja vreca. Treba pazit da se dijete ne pregrije. Ja sam ga par puta previse obukla pa mu porasla temperatura. Vele da oni trebaju imati jedan sloj odjece vise od nas. Posto sam ja po doma u kratkim rukavima on ima jedan sloj visekod nas je dnevna temperatura oko 23 a nocna 21-22.

Hvalaaa ti 😊

mrgud_zg
    23. Siječanj 2020. 20:41

damnarexx

Cure, znam da se o ovom pisalo.al bilo je davno. Treba osvjezit pamcenje😅
    Kako obuc bebu za izlazak iz rodilista, a kako za po doma?

Ja sam mislila za van rodilista - body, na noge tajice/hlacice/stramplice?, Majcica, preko toga "pidjamica" koja se naprijed kopca, kapica, i medo odjelce. Jel to ok? Ili previse?
    -
    A za po doma - bodi, majicica, tajice i preko ona pidjamica?
    Nisam sigurna🤷🤦

Za po doma ti je dosta bodi i jednodijelna pidjama ili majica i hlacice i carape. Po meni u ovom nabrojanom imas sloj previse
    A za izlazak iz rodilista isto plus medo odijelo i obavezno kapa
    Mi zivimo u kuci. Imamo doma centralno al jednostavno to nije isto ko u zgradi di si okruzen sa svih strana sa stanovima. I patronazna je komentirala da je dobro obucen, i da najbolje da se od rodenja nauci na uvijete u kojima ce zivjet nego da ga zabundavamo
    Kad on prek dana spava, onda ga jos prekrijem dekicom, ipak se ne krece pa da mu nije hladno

23. Siječanj 2020. 20:57

Mi smo u kuci gdje je dobro grijanje i kad amo tek stigli doma smo grijali na 25-26. Dosla patronazna i rekla da ne smijemo, da nije zdravo za dijete biti na previsokoj temperaturi i da je to najcesca greska mladih roditelja  I da hladne rucice ne znace da je bebi hladno

Grizli
    23. Siječanj 2020. 20:58

Evo mozda ti ovo pomogne. Meni je super to za snalazenje. Po tome sam pitala patronaznu pa mi je rekla da ovo vrijedi za spavanje a tokom dana gledas za stupanj vise. Npr ako je 20-21 u stanu onda bodij dugi rukav + pidzama. Ako bebica zaspe pokrit ju dekicom. 
    Al sigurno ce ti Thinkpink rec tocnije ako sam ja krivo prenjela info. 

mrgud_zg
    23. Siječanj 2020. 21:11

E tocno to sam i ja rekla kao i grizli. 
    Nego, cure kak vi dojite? Jedna pa druga cica? Il kombinacija? Il uvijek prvo ona koja je zavrsila? Kak znate kad je skroz ispraznjena?  Ja cu izludit vise s ovim izdajanjem 😩 a guza ne prolazi, a jos uvijek se desi da ima u danu one skroz pjenaste kakice ko da se najeo zraka i nemasnog mlijeka 🙄 i i dalje kaka sto puta dnevno a patronazna je rekla da bi se to trebalo smanjit 😒 ne znam vise kaj bi...

Lunica
    23. Siječanj 2020. 21:32

Vecer cure...ja obavila popodne ctg ..sve ok...nema trudova ...pregled obavili...prst i dalje otvorena...reko on nema ode jos nista zrelo iako kaze trudovi to mogu u tren sve pokrenuti...ugl...od subote sam svaki dan na ctgu...tlacenje tesko...i kao s obzirom da sam imala zadnji carski mozemo samo cekati prirodne trudove sto bi bila najbolja opcija...a ukoliko se ne ppjave do 3.2. ( tjedan nakon termina) islo bi se opet na carski...nadam se toplo da ce se nwsto pokrenuti...netko je spomenuo jos nocas...i ja bi najradje da krene nocas😊

ᗰIᕼᗩᗴᒪ 6.5.2021.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.