ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤ 2 dio

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Angelly
    20. Prosinac 2019. 07:31

Tonkica1

Angelly

Tonkica1

Suoergirlnisam se dosad uopce bojala poroda. Mora boliti, a beba mora van. To je tako. Medutim, sinoc me probudila jedna zena koja se poradala, ljudi moji, toliko je jako vristala da ja nezz otkud joj snage za to. E, probudila me! Nisam bas tako blizu radaone, btw. Pitala sam novu cimericu kojoj je 2.trudnoca za to i rekla je da je nju spasilo to sto je slusala babicu i disala je kroz svaki trud i da joj je zato prvi porod bio ok. Ono sinoc me bas preplasilo, ono ako ta cura nije mogla to istrpiti, kako cu ja?

Mislim da znam na koju zenu mislis jer sam i je i ja cula… ko egzorcizam… al s tim si samo lose rade jer gube snagu. Taj kraj je zapravo iznimno kratak… dakle kad se dodje do izgona to je par trudova i ak se potrudos beban je vani… da boli al meni je iskreno sve do samog tog trena bilo psihicki puno gore

Kako se ti sad osjecas? Kako je maleni?

Moram rec da se dost dobro osjecam, sve me manje boli... s malcem sam u procesu uhodavanja, al mislim da je to skroz normalno xD jucer je mislim bio naj glasniji na odjelu 😅

Lavica27
    20. Prosinac 2019. 07:33

Jutro cure! Malacrna čestitaaam! Super zvuci porod osim pucanja🙈
    Mare dobro si ti.procjenila, sta bi slusali kad imaju nas😂
    Mikio a da probas izdojiti pa joj tako daš pa vidis hoce se grciti? Onda ces otkloniti da li je od mlijeka ili od nacina na koji doji?

Red Fox
    20. Prosinac 2019. 08:10

Dobro jutro 😊 uhvatila i ja vremena da vam se javim
    Mala crna prvo tebi da cestitam 😊moj je isto bljuckao prvi dan plodnu vodu, to je normalno. I nije nista jeo jer mu je zeludac bio pun plodne vode, a iz toga isto dobiva hranjive tvari.
    Nadam se da danas idemo doma, bio je na fototerapiji zadnja dva dana i bas mi jako fali kad mi ga uzmu 😞 dobro se snalazimo, krenulo je i mlijeko 😊 savjet za dojenje: bit uporan i stisnut malo zube, nije bas predivan osjecaj na pocetku al postane najljepsi osjecaj nakon nekog vremna. I multimam komprese su zakon.
    Mikio moj isto urla cim se ide presvlaciti, al vec sam se navikla. I svaki put kad mu se skine pelena pisa 🙄 tak da vec imam taktiku da ga pokrijem kad god ga skinem.
    Osim toga jucer nam je pedijatrica onako usput spomenula da mu je pukla kljucna kost na porodu, al kao da vec zarasta i da ne trebamo nista po tom pitanju raditi, al bas me malo zabrinulo. Moje nema grceve za sad,ne bljucka, jedino je jako smijesan kad kaka 😂 
    Imam pitanje sto se tice dojenja: mlijeko mi je krenulo jucer navecer (rodila sam u pon ujutro tak da cure koje trebate roditi treba vremena, mene je to vec pocelo brinuti). Jel trebam sad poduzimati neke posebne mjere tipa masaza, izdajanja ili samo da ga pustim da sto vise cica? Kad dodem doma imam u planu prije podoja topli oblog, poslije hladan. Jel to ok?
    I kad smo kod dojenja, hipp caj za dojenje je tolko fin da bi ga mogla piti na litre, jucer mi je muz donio u bolnicu.

annika
    20. Prosinac 2019. 08:14

MaRe

Annikaznaci presutila si bolove sam da se izvuces pregleda 😜 ja sam joj svoje sve opisala pa nista 😂

A da joj ne padne na pamet da me ostavlja u bolnici . Jos bih s klincima pekla kekse i ukrasila bor. Ali u ponedjeljak mi ne gine. 
    Jos je moj muz sav strucan zagledao dok me sredjivao za bolnicu da sam otvorena sigurno tri prsta. Pa da, rekoh, doktori moraju pregledati a ti samo pogledala i vec znas
    malacrna cestitam

[iimg]

Lorena94
    20. Prosinac 2019. 08:26

Grizli

Ne znam sto al ja zbilja za mog mislim da je ponekad gluh tokom noci. Recimo nesto u stanu lupi on ne cuje ja sam momentalno budna i budim ga da ide vidit. A s druge strane dok sam se znala preko noci pocet gustiti ili samo tesko disat zbog napadaja astme budan je u roku sekunde. Mi valjda imamo neki senzor koji njima nedostaje.
    Lorena jel zbog gladi budis ili opcenito ne mozes spavat pa onda od dosade krenes na friz?

Noćas se probudila zbog gladi, inače ne mogu spavati, ali ova prošla noć mi je bila užasna. Još su mi magnezij ukinili pa mislim da osijetim BH, 1-2 na dan i grčevi u nogama su neizdrživi... 

Grizli
    20. Prosinac 2019. 08:38

Annika 🤣🤣🤣 tvoj muz je car... On to ovako odokativno izdaleka. 
    Drago mi je procitat da su mame dobro, bebe isto osim ovog od Red fox slomljena kljucna kost??? Wtf... 😳 A ovo za dojenje si tako lijepo napisala da dodje da kazem jedva cekam pocet dojiti. 😍 
    Zena na rodiljnom dopustu je vrlo prpblematicna za kucni buget. Bar u mom slucaju. Bolje bi mi bilo da spavam ili jedem, umjesto sto sam opet narucila hrpu toga... Al vidila da Baby land ima bozicnu akciju na igrackice koje mi se svidjaju pa eto narucila bebi bozicne poklone. 

Grizli
    20. Prosinac 2019. 08:40

Lorena ako ti je ogtt uredan probaj navecer pojest vise ugljikohidratni obrok da te duze drzi sitom. A noge meni pomogne prije spavanja naizmjenicno toplo hladno sa tusem i malo podignut noge.

• Tonkica1
    20. Prosinac 2019. 08:42

PREGLEDI

20.12. - damnarexx
    20.12. - Macutica
    20.12. - mrgud_zg
    23.12. - Lunica
    23.12. - kl1v
    23.12. - annika
    24.12. - Grizli
    24.12. - samojed
    24.12. - piba7
    24.12. - Tonkica1
    27.12. - Tockica37
    27.12. - Taani
    27.12. - PetraB
    27.12. - MaRe
    27.12. - Dalindas
    30.12. - Anna
    30.12. - Juno
    31.12. - Thinkpink1
    31.12. - Lorena94
    02.01. - Nita9999
    03.01. - Hani
    03.01. - DeeDee
    03.01. - Lavica27
    14.01. - DeeDee
    17.01. - LoBi
    19.01. - C1M4

• thinkpink1
    20. Prosinac 2019. 09:07

Jutro curke i sretno danas na pregledima!
    Malacrna čestitam 🥳🥳🥳
    Red dobro si pohvatala, topli oblozi prije dojenja, nakon hladni. Nemoj cekat da ti se prenapune dojke jer se vrlo brzo počnu raditi kvrge koje su strahovito bolne kad se razbijaju, a moraju se razbiti masazom. Žao mi je za malickog što mu je pukla kljucna kost. Kod frakture kljucne kosti se istina nista ne poduzima, tebi je najbitnije da kod oblacenja prvo obuces rukicu koju štedi zbog loma pa tek onda zdravu stranu, a kod skidanja ide prvo zdrava strana pa tek na kraju skidas odjecu s suprotne. Kada ga stavljas na bok, trebas izbjegavati tu stranu na kojoj je prisutan lom i vise ga stavljat na bok na zdravu stranu i leđa.
    Mikio grcevi se mogu pojavit jos u rodilistu. I espumisan moze ici od rođenja, bez brige. Bolje dati kapi pa da se ne muci toliko, nego da se pati...

• Stelle123
    20. Prosinac 2019. 09:07

Ovi koji urlaju na presvlacenju, probajte prominit redosljed prvo malo cika pa presvlacenje pa bude ok. Red fox dojke obvezno malo masiraj pogotovo ako osjetis sitne cvorice, to obvezno treba razbijati u tom prvom naletu mlijeka. Ako ti on ne posise dostatno izdoji 10 mililiara cisto da se to opusti. Nakon te pocetne prepunjenosti poslje se kolicina regulira na temelju potraznje pa nece bit problema. Takodjer ako imas koji grumen, a ne mozes ga razbit rukom topli oblog (ulijes vrucu vodu u bocu Jane i masiras prije podoja). U svakom slucaju dijete je najbolja izdajalica. Vidim da je i tvoj zut pa vodi rn da ne smi puno spavat.

url=https://lilypie.com]

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.