ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤ 2 dio

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    annika
    03. Prosinac 2019. 17:56

Red fox bebu samo stavljas na dojku i nemoj razmišljati ima mlijeka, nema mlijeka. Samo pazi da beba pravilno uhvati bradavicu i pij idovoljno tekućine. U bolnici  si i nece nitko dopustiti da beba dodje u opasnost zbog gladi. Kod nekih rodilja mlijeko nadodje prije a kod nekih kasnije. Kod nekih dojke budu prepune i mlijeko curi samo od sebe a kod drugih su prazne i čini ti se da nema ni kapljice mlijeka. Ja ni s jednim  nisam imala mlijeka prije poroda kao sto mnoge mame pišu da im je krenulo. Rodili se ujutro u pola 4 i 4 i do veceri iduceg dana mlijeka je vec vec bilo na pretek.  Ako osjetiš prepunjenost i jak osjećaj žarenja u prsima, izdojiš toliko da osjetiš olakšanje. Znači ne puno jer sto se vise prazni, to se vise mlijeka stvara. Ja to recimo nisam znala s prvom pa sam jos u bolnici dobila mastitis. Ako osjetiš prepunjenost, onda ni bebi nećeš dati da dojku isprazni do kraja. Prebaciš je na drugu

[iimg]

DeeDee
    03. Prosinac 2019. 17:58

Hrabrica

DeeDee

Hrabrica

Apropo poroda u vodi, meni je fascinantno koliko bolnica ima kadu, a ni jedna ju ne želi puniti! Kaj onda nude bezveze…osobno mislim da se nebi bučnula ali sigurno ima cura kojima je takav

Ova riječka je od 2005. čini mi se u funkciji, al rekli nam na tečaju da zadnjih par godina 90% žena bira epiduralnu pa nije toliko u funkciji. Imaju samo jednu, tj u jednom od boxeva je i ta kada. I kao u tih 15godina im se tri puta desilo da su dvije žene htjele u isto vrijeme al onda se gleda koja je više otvorena. Valjda se neće još neka cudakinja osim mene nac baš tad haha

E da čula sam za tu u Rijeci ali koliko znam u Zg nema niti jedna..pored svih tih "velikih" i razvikanih bolnica..Mah…Točno kaskaju za ovima vani…Koliko sam skužila Merkur pokušava dosta napredovati (ali i dalje ne nudi kadu) i na tečaju su nam rekli da su čak u pregovorima za rajski plin ali sumnjam da ću ga dočekatiA jel možeš sa doktorom koji ti vodi trudnoću nekako ranije najaviti da bi ti u kadu da ipak očekuju? Ak koja trudnica i doleti prije ti fino naglasi da imaš pojačanje na forumu koje će se laktarit za tebe i da vidiš kak će kada bit tvoja

Hahah priprijetit ću im, znate vi koliko je to hormona na okupu 😂😂😂
    Imam 18.pregled pa ću ispitat detaljno što mi treba, tj koji nalazi, a sutra mi i patronazna dolazi pa ću vidjet ako ona možda zna koju više.. Ono što su nam rekli je da se ne može rezervirati nikako i prednost ima trudnica koja je otvorenija u tom trenutku.. 
    Aha i za rajski nam je anesteziolog rekao da dolazi početkom godine al da po njemu to bas ne funkcionira tako kako se priča, kao, kamo sreće da da, neće on imat previše posla :D

[/url

mrgud_zg
    03. Prosinac 2019. 18:00

Mikio, hrabrice ja sam na tecaju u dz ostavila broj moba i adresu, i zato me patronazna nazvala. Tamo nam je rekla da prvo sljedece jutro kad dodemo iz bolnice mi nju nazovemo pa ce nam rec kad ce doc. Tako da me ovo unaprijed iznenadilo, pozitivno 👍
    Na kraju mi je bilo neugodno pitat da mi dode doma jer nisam jos ni robu speglala ni zadnji odlazak u ljekarnu obavila 🙈
    Sto se tice ctga i trudova, ja se fkt ne kuzim. Ja recimo imam potpuno bezbolne menstruacije 😊 jel to znaci da kad nisam navikla na bol ce me trudivi boljet jos stoput vise? 
    Hrabrice nadam se da ce te onda boljet manje nego apsoracija. Ja sam radila u jednom ivf poliknici prije i nevjerojatno je kolko zene razlicit prag boli imaju, neke umiru na stolu a neke bi odma odsetale poslje zahvata, tako vjerojatno i porod boli razlicito 🙈

Hrabrica
    03. Prosinac 2019. 18:01

DeeDee

Čestitke svima na urednim pregledima, nekako nam baš ide u zadnje vrijeme, neka tako i ostane :)
    Ajme jaivanpada 40tt 😱
    Mantram na najjače da počne uskoro, bude brzo i što je moguće manje bolno.

Hrabricei ja razmišljam o robotu al baš mi je jako bitno da super funkcionira a bojim se da ništa ne može pobrat dlake od moje vještice, ima kratke oštre dlake i linja se nenormalno ..+ mačke koje provale s vremena na vrijeme i uvale se di najmanje treba, a dečko mi alergičan 🙈
    Ugl. vazem da li se isplati, nije baš jeftin sport a imam dva usisavačA dosta dobra

ništa dofuraj dlake u vrećici, istresi nasred dućana i nek testiraju modele  Šalu na stranu ja ću svakako riskirati, mislim da može samo pomoći. Razmišljam na način da to nisu prve serije robota, to su već uhodane i velike firme i da uređaji ne valjaju nebi išla prodaja..Naročito za roombu i xiaomi ..Meni je dilema između ta dva.. Čak sam na webu roombe vidjela da točno svaki model ima svoj opis pa možeš vidjeti što bi ti više odgovaralo (a i kako je Grizli rekla, imaju i te pet modele radi kućnih ljubimaca)  i onda fino u dućan i pitati prodavača za što više info..Nisu mali novci ali vjerujem da se isplati..Doduše moram se strpiti jer je mm rekao da bi to uzeli tek u 2mj  ali sam takav tip da moram sve istražiti ranije i u miru pa sad ko hrčak skupljam informacije 

JA: 37 g, endometrioza
    MM: 38 g, bez dijagnoze, najveća potpora. Hvala dušo ❤
    04/2019 –gonali, decapeptyl, štoperica , ET bez ❄️, stigla nam curica ❤️🙏
    10/2021 – puregon, cetrotide, štoperica , zadnji FET, stigla nam curica ❤️🙏
    05/2025 Gonali, cetrotide, FET ❄️ 1. beta 346, 2. beta 1172. 3. beta 2959 6+0 imamo ❤️
    Sve u Božje ruke da I do kraja bude sve ok ❤️

mala.le.90.
    03. Prosinac 2019. 18:04

Svrbe li nekoga bradavice? Kako to rijesiti? Mene lijeva bas cese, dodje mi i pred drugima zabit ruku u grudnjak i olaksat se🤦‍♀️😂

Hvala Ti živote, srce mi se smije😊

annika
    03. Prosinac 2019. 18:04

Red ja nisam nista radila s bradavicama u trudnoci, mislim da ne moze nista škoditi to sto ti kaze patronažna. U svakom slučaju barem malo očvrsnu jer puno je zena dojenje izrazito bolno zbog osjetljivih bradavica. 
    Ako ne osjetiš prepunjenost dojki, onda slobodno za drugi podoj stavis na istu dojku ali u početku to je kolostrum, mislim da nema tu vodenog mlijeka na početku. rekla bih da se vise to odnosi na malo kasniji period, kad dodjete iz bolnice kuci. 

[iimg]

annika
    03. Prosinac 2019. 18:06

mala.le.90.

Svrbe li nekoga bradavice? Kako to rijesiti? Mene lijeva bas cese, dodje mi i pred drugima zabit ruku u grudnjak i olaksat se🤦‍♀️😂

Probaj uzeti kremu za bradavice ( bilo koju- purelan, Babylove) i namazi par puta na dan

[iimg]

• Sarita15
    03. Prosinac 2019. 18:07

Simbalija

Lorena94

mrgud_zg

Thinkpinkdzz istok, ivanicgradska 😁 meni je najbolja recenica od patronazne bila da se djeca odgajaju od prvog dana kad dodu iz rodilista i da probamo sto vise olaksat sebi. U stilu kao naravno da kad rodis to stvorenje volis ga vise nego mozes zamislit i sve bi mu dao, al ako si bar ne probas poslozit malo neki red i raspored od pocetka, da se tu zene raspadnu od umora pa na dalje. I da ce nam ona sve pokazat cim dode stoput ako treba. To mi je nekak bas ohrabrujuce bilo 😊🙈
    Mareja nisam znala kaj je zgaravica prije trudnoce. A sad mi apsolutno nis ne sjeda dobro na zeludac. A najgore je navecer. Ja koja sam bila ogromni gurman sad skoro nis nemrem jest.
    Lorena ja nisam jos ni jednom bila na ctgu. A bila u trudnickoj s 36 tt (i pregled i uzv, al nisu me na ctg spajali) i narucena s 38 sljedeci put. Ne znam dal je to normalno?

Hvala na odgovoru, nemam pojma ni ja, ja još ni jednom nisam bila u TA, ne znam ni dali ju inaju u Našicama..

Ja sutra imam pregled kod svoje socijalne ginekologice, mislim da u Ri tek kad ti je termin ideš u TA. Ako naravno ništa ne krene prije 😁

Ides sa 37tt

mrgud_zg
    03. Prosinac 2019. 18:08

Dedee ajme moram iskomentirat, ali jesi ti to rekla da imas macke a muz alergican? Koja je to onda ljubav 😍🙊😉
    Ja sam se ovaj cyber monday pocastila susilicom. Jedva cekam da dode ❤️ I uzeli smo stapni usisavac. Koji je savrseno lagan i bez zice i to planiram koristiti na dnevnoj bazi (vec sam pocela zadnjih dana) doslovno u par min mrvice prodem kroz boravak i kuhinju. Kak mi zivimo u kucici na kat, meni je to razvlacenje usisavaca od prvog dana tlaka, i moram zbilja priznat da mm to u 95% vremena odraduje 😁

Hrabrica
    03. Prosinac 2019. 18:23

Kako se sve gnijezdimo to je čudo jedno  I nije moj izraz nego tako kažu, da se trudnice pred porod sa svim promjenama u kući zapravo gnijezde  

JA: 37 g, endometrioza
    MM: 38 g, bez dijagnoze, najveća potpora. Hvala dušo ❤
    04/2019 –gonali, decapeptyl, štoperica , ET bez ❄️, stigla nam curica ❤️🙏
    10/2021 – puregon, cetrotide, štoperica , zadnji FET, stigla nam curica ❤️🙏
    05/2025 Gonali, cetrotide, FET ❄️ 1. beta 346, 2. beta 1172. 3. beta 2959 6+0 imamo ❤️
    Sve u Božje ruke da I do kraja bude sve ok ❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.