ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤ 2 dio

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Aristea
    03. Prosinac 2019. 17:26

PetraB

Kliv moguce ovo kaj velis za Angie…stvarno ne znam tko nam je jos iz Sk
    Jaivanpa bude to uskoro, sutra se mozda na pregledu iznenadis 😉… Odi u setnju malo, stepenice (to sam ja s malcem nakon tjedan dana trudova) 🤓

Ma non stop sam na stepenicama i do kuce imam stepenica masu jer je kuca na brijegu ..ali nista haha :) 

👨‍👩‍👦
    ➡️Pcos desni jajnik
    ➡️Torzija lijevog jajnika, odstranjen laparaskopijom sa jajovodm
    ➕07.12.2021. 👶🏻

Aristea
    03. Prosinac 2019. 17:27

PetraB

Kliv moguce ovo kaj velis za Angie…stvarno ne znam tko nam je jos iz Sk
    Jaivanpa bude to uskoro, sutra se mozda na pregledu iznenadis 😉… Odi u setnju malo, stepenice (to sam ja s malcem nakon tjedan dana trudova) 🤓

Kak se kaze:"Iz tvojih usta u Božije uši.” 😘

👨‍👩‍👦
    ➡️Pcos desni jajnik
    ➡️Torzija lijevog jajnika, odstranjen laparaskopijom sa jajovodm
    ➕07.12.2021. 👶🏻

DeeDee
    03. Prosinac 2019. 17:29

mrgud_zg

Thinkpinkdzz istok, ivanicgradska 😁 meni je najbolja recenica od patronazne bila da se djeca odgajaju od prvog dana kad dodu iz rodilista i da probamo sto vise olaksat sebi. U stilu kao naravno da kad rodis to stvorenje volis ga vise nego mozes zamislit i sve bi mu dao, al ako si bar ne probas poslozit malo neki red i raspored od pocetka, da se tu zene raspadnu od umora pa na dalje. I da ce nam ona sve pokazat cim dode stoput ako treba. To mi je nekak bas ohrabrujuce bilo 😊🙈
    Mareja nisam znala kaj je zgaravica prije trudnoce. A sad mi apsolutno nis ne sjeda dobro na zeludac. A najgore je navecer. Ja koja sam bila ogromni gurman sad skoro nis nemrem jest.
    Lorena ja nisam jos ni jednom bila na ctgu. A bila u trudnickoj s 36 tt (i pregled i uzv, al nisu me na ctg spajali) i narucena s 38 sljedeci put. Ne znam dal je to normalno?

Ne znam o čemu to ovisi,  meni je idući pregled s 35 i nije mi nis rekao ali sam vidjela da je sestra kad me upisivala u raspored u zagradi napisala ctg..

[/url

DeeDee
    03. Prosinac 2019. 17:37

Hrabrica

Apropo poroda u vodi, meni je fascinantno koliko bolnica ima kadu, a ni jedna ju ne želi puniti! Kaj onda nude bezveze…osobno mislim da se nebi bučnula ali sigurno ima cura kojima je takav porod želja i treba im se to omogućiti! Vezano za robot za čišćenje, cure koje imate taj robot, kako se on bori sa psećim dlakama ako možda znate? Meni je najviše radi tog…Mare i Dalindas, vi ste spomenule strah od pupčane..nama su na tečaju rekli da se jako često omota i odmora ta pupčana i da nema razloga za strah..zato i imamo pred kraj češće preglede i sve bude pod kontrolom. Samo trebamo pratiti da kroz dan osjetimo bebaća i to je to. Što se tiće žgaravice, mene isto počela mučiti ali nije da ju pokušavam nekak riješit..Najčešće me uhvati dok ležim, pa se dignem, to se spusti nazad i smiri se I točno mi bude neobično jer su mi ovo prve žgaravice IKAD :D Što se tiče štucanja, mi štucamo isto skoro svaki dan presmiješno je kako to štucanje baš ful nisko osjetim…maltene iznad stidne kosti…Mikio, Grizli i Simbalija isss plačem od smijeha, koje su to metode i teorije naših muških :DD mora im se priznati da imaju ideje! Uostalom lako njima, ne šutaju njih u pupak :D I Grizli super za ruksak! :D Mala.le.90 ja sam zadnjih dana počela osjećati pokrete skroz nisko dolje, tam di i štucanje..spremaju se bebe polako Mi smo svoje obavili, iduća kontrola za 2 tjedna..Teški smo 2800 i veli teta doc da sam skroz zatvorena ali da se cerviks počeo smanjivati..kaj to nije onda kontradiktorno? Plodna voda je uredna, brisevi bili bezbolni (na moj šok i nevjericu) i čekanje nalaza bhsb-a i antitijela 😊 Znat ću ih za dva tjedna kad odem na kontrolu 😊 Sad sam tu naškrabala svega i svačega jer nisam bila pošteno aktivna od sinoć..ne zamjerit

Ova riječka je od 2005. čini mi se u funkciji, al rekli nam na tečaju da zadnjih par godina 90% žena bira epiduralnu pa nije toliko u funkciji. Imaju samo jednu, tj u jednom od boxeva je i ta kada. I kao u tih 15godina im se tri puta desilo da su dvije žene htjele u isto vrijeme al onda se gleda koja je više otvorena. Valjda se neće još neka cudakinja osim mene nac baš tad haha

[/url

DeeDee
    03. Prosinac 2019. 17:41

Simbalija

Lorena94

mrgud_zg

Thinkpinkdzz istok, ivanicgradska 😁 meni je najbolja recenica od patronazne bila da se djeca odgajaju od prvog dana kad dodu iz rodilista i da probamo sto vise olaksat sebi. U stilu kao naravno da kad rodis to stvorenje volis ga vise nego mozes zamislit i sve bi mu dao, al ako si bar ne probas poslozit malo neki red i raspored od pocetka, da se tu zene raspadnu od umora pa na dalje. I da ce nam ona sve pokazat cim dode stoput ako treba. To mi je nekak bas ohrabrujuce bilo 😊🙈
    Mareja nisam znala kaj je zgaravica prije trudnoce. A sad mi apsolutno nis ne sjeda dobro na zeludac. A najgore je navecer. Ja koja sam bila ogromni gurman sad skoro nis nemrem jest.
    Lorena ja nisam jos ni jednom bila na ctgu. A bila u trudnickoj s 36 tt (i pregled i uzv, al nisu me na ctg spajali) i narucena s 38 sljedeci put. Ne znam dal je to normalno?

Hvala na odgovoru, nemam pojma ni ja, ja još ni jednom nisam bila u TA, ne znam ni dali ju inaju u Našicama..

Ja sutra imam pregled kod svoje socijalne ginekologice, mislim da u Ri tek kad ti je termin ideš u TA. Ako naravno ništa ne krene prije 😁

Da, pitala sam ja na tečaju. Ideš kad napunis 40tt i od onda svaka dva dana do poroda. I ako ne rodiš do 41+3 te zadrže u bolnici i idući dan se inducira porod, osim ako ti nisi striktno protiv. U svakom slučaju ostajes tamo

[/url

Hrabrica
    03. Prosinac 2019. 17:41

Grizli

Hrabrice mislim da si ti pitala za rombu i dlake… ja imam roombu 776 pet model bas je za dlake kucnih ljubimaca. Nemam psa al mi redovito dolazi sestra sa snaucerom i mama sa maltezerom pa bude njihovih dlaka dosta i sve fino pokupi. Jedino ne znam dal se vise prodaje. Valjke, cetke i filtere mjenjam svaka 4 mjeseca kupim ih preko ebay ili wish.
    Lilypie nema veze sto prije si imala uredan guk ili ogtt. Nazalost mi sa ivf trudnocama imamo vece sanse za gestacijski. Sretno sa secerom i nadam se da ces ga brzo izregulirati.
    Lobi meni je ranije znao ici puls preko 100 kad su bile one vrucine, al bi se nakon mirovanja spustao. Sad mi je najcesce oko 85-90 i gin mi rekla da je to ok. Jesi probala pitat gin ili dr opce prakse za taj puls.

E super super, tnx! Što više modela da pogledam to bolje! Mi stvarno gledamo redovito čistiti ali kad dođe mala curka voljela bi to i češće..tipa nas dvije se hranimo u sobi a robot sredi boravak...Ipak će nam i nuna tamo biti pa za svaki slučaj...Većim dijelom mi je sve u laminatu (tepih je baš malecki) i nema nekih zapreka pa mislim da bi to bila ok investicija...Nisam za sterilne uvjete ali radi dlaka našeg malog pikzibnera od 11 kg bi voljela imati robot da on to malo češće  

JA: 37 g, endometrioza
    MM: 38 g, bez dijagnoze, najveća potpora. Hvala dušo ❤
    04/2019 –gonali, decapeptyl, štoperica , ET bez ❄️, stigla nam curica ❤️🙏
    10/2021 – puregon, cetrotide, štoperica , zadnji FET, stigla nam curica ❤️🙏
    05/2025 Gonali, cetrotide, FET ❄️ 1. beta 346, 2. beta 1172. 3. beta 2959 6+0 imamo ❤️
    Sve u Božje ruke da I do kraja bude sve ok ❤️

MaRe
    03. Prosinac 2019. 17:42

LoBi

Cure malo preskačem teme, ali zaboravit cu ako ne pitam. jel znate koji je normalan puls u trudnoći? Ja moram svaki dan mjerit tlak da mi ne prelazi 140/90 i zasad je ok, nije preko toga, ali mi puls skoro uvijek bude preko 100, u principu od 97 do 109. Jel to previse?

Meni svaki put kad mjerim bude oko 110..al dok mi je tlak ok ne zamaram se time..ipak radi za dvoje.

LoBi
    03. Prosinac 2019. 17:48

Grizli, Jaivanpa i Mare hvala cure (nadam se da sam dobro sve oznacila) . Nisam prije obracala paznju na to, kod gin mi je uvijek sve visoko jer se uvijek prepadnem pa mi je tamo i tlak visok i puls, za puls mi nista nije rekao, samo da ga odmah zovem ako mi tlak bude 140/90. Pa sam nedavno kupila digitalni tlakomjer i mjerim par puta dnevno, tlak je zasad ok jedino me brinu ti otkucaji jer me sveki prepala da moraju bit kao 80.Ja racunam da bi mi doktor rekao nesto da nije dobro, pa sam htjela s vama provjerit jel koja sto zna. Sad mi je lakse, hvala❤️

Hrabrica
    03. Prosinac 2019. 17:48

DeeDee

Hrabrica

Apropo poroda u vodi, meni je fascinantno koliko bolnica ima kadu, a ni jedna ju ne želi puniti! Kaj onda nude bezveze…osobno mislim da se nebi bučnula ali sigurno ima cura kojima je takav 

Ova riječka je od 2005. čini mi se u funkciji, al rekli nam na tečaju da zadnjih par godina 90% žena bira epiduralnu pa nije toliko u funkciji. Imaju samo jednu, tj u jednom od boxeva je i ta kada. I kao u tih 15godina im se tri puta desilo da su dvije žene htjele u isto vrijeme al onda se gleda koja je više otvorena. Valjda se neće još neka cudakinja osim mene nac baš tad haha

E da čula sam za tu u Rijeci ali koliko znam u Zg nema niti jedna..pored svih tih "velikih" i razvikanih bolnica..Mah...Točno kaskaju za ovima vani...Koliko sam skužila Merkur pokušava dosta napredovati (ali i dalje ne nudi kadu) i na tečaju su nam rekli da su čak u pregovorima za rajski plin ali sumnjam da ću ga dočekati  A jel možeš sa doktorom koji ti vodi trudnoću nekako ranije najaviti da bi ti u kadu da ipak očekuju? Ak koja trudnica i doleti prije ti fino naglasi da imaš pojačanje na forumu koje će se laktarit za tebe i da vidiš kak će kada bit tvoja 

JA: 37 g, endometrioza
    MM: 38 g, bez dijagnoze, najveća potpora. Hvala dušo ❤
    04/2019 –gonali, decapeptyl, štoperica , ET bez ❄️, stigla nam curica ❤️🙏
    10/2021 – puregon, cetrotide, štoperica , zadnji FET, stigla nam curica ❤️🙏
    05/2025 Gonali, cetrotide, FET ❄️ 1. beta 346, 2. beta 1172. 3. beta 2959 6+0 imamo ❤️
    Sve u Božje ruke da I do kraja bude sve ok ❤️

DeeDee
    03. Prosinac 2019. 17:54

Čestitke svima na urednim pregledima, nekako nam baš ide u zadnje vrijeme, neka tako i ostane :)
    Ajme jaivanpa da 40tt 😱
    Mantram na najjače da počne uskoro, bude brzo i što je moguće manje bolno.

Hrabrice i ja razmišljam o robotu al baš mi je jako bitno da super funkcionira a bojim se da ništa ne može pobrat dlake od moje vještice, ima kratke oštre dlake i linja se nenormalno ..+ mačke koje provale s vremena na vrijeme i uvale se di najmanje treba, a dečko mi alergičan 🙈
    Ugl. vazem da li se isplati, nije baš jeftin sport a imam dva usisavačA dosta dobra 

[/url

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.