Jel ste sve bile na OGTTu? Mene noja uopće bije slala
Meni su dva puta ti "seceri" na taste bili ok cak i poprilicno niski (4.4, 4.1) pa se premisljala dal da me salje, na kraju me ipak poslala i onda ko za vraga na ogtt-u prvi na taste 5.2., al gin nije radila paniku vec rekla da je to uredno s obzirom da su druga dva bila normalna u granicama. Inace preporuka je da se radi od 24-28 tjedna.
Be the change you wish to see in the world.. 💚
Sad sam se sjetila da nam je Iva spominjala i neku aritmiju ili tako neke probleme sa srcem..i onda ju puste tako dugo da se muči 🙊
Ivikii ne sekiraj se..znaš da kažu da je drugi put lakše :) a i šta si prošla kako i sama kažeš gore ne može..svaka čast što ste se i odlučili na drugo...ja znam dvije žene koje su isto bile na rubi sepse jer su dr zaboravili nešto i obje su ostale na jednom djetetu jer se nisu usudile više rađati.
Mare da ti budem iskrena ovo je samo jedan jedini put nepaznje🙈. Da me netko vidio onda kad sam napravila test i vidila plus, kad su mi se vratila sva stjecanja na porod. Koliko sam ja plakala, al ne zbog bebe nego samo zato sta opet moram proc porod, a na to definitivno u tom trenu nisam bila spremna. Sad sam si vec psihički ok, ne moze gore🙈😅😅 sad samo nek prode i nek bebica stigne😅
Hrabricaprosla sam dug i tezak porod, naravno forsirani prirodni, na kraju vakum jer je vec postalo rizicno. Kao secer na kraju im je i gaza ostala dok su me sivali. Sve se to uspije proc, i bolovi i sve. Nije lako, daleko od tog. Meni je disanje nekim cudom vise manje uspjelo prvi put, ali meni ni nakraj pameti u tim trenucima nije bilo do kontroliranja disanja nego mi je bas tako odgovaralo.. Nikog ne zelim plasit😅..
Sve mi to mozemo, u tom trenu je najgore i gore od tog😂, ali bar sam imala srece da me nakon sto su izvukli bebicu vise nista nije bolilo,cak ni sivanje.
Ne znam kako je drugima, ali meni je definitivno bilo lakse ic na prvi porod jer nisam znala sta me ceka. Sad mi je muka samo kad se sjetim koliko je to bolilo i koliko je trajalo😅😅😅🙈
Ivikii ti gospića, vakum još i gaza ostala??!! Ma nema teorije da ti bude kao prvi put.. Kozmička ravnoteža ne dozvoljava.. Ti si se na prvom namučila i za sebe i za još 100žena koje su imale više sreće prvi put..
Lala😘
Prvo hvala svima na cestitkama🥰🥰🥰🥰
A sada da javim svoje iskustvo sa poroda… znaci sve je krenulo kada sam dosla na obicnu kontrolu u subotu ujutro gdje sam bila otvorena 2,5cm sa trudovima koje ja nisam uopce osjecala (standard za mene) … pregled je bio bas jako bolan i odma sam prokrvarila i tako sve do kasno uvecer… trudovi i bol pojavili su se vec oko 17h isti dan, no izravnali su se na svakih 15 min tek od 20:30 kada sam ih redovno pocela zabiljezavat, u tom trenu htjela sam samo lec i spavat da prode da netrebam u bolnicu jer sam mislila da ponovo pretjerujem sa svim i umisljam, no u 1:15 smo krenuli za Zg te smo u Merkuru bili vec za 15min gdje su trudovi bili na svakih 6min i otvorena 5cm… odma klizma hodanje trudovi sve jaci ali otvaranje je islo sporo…. u 6:15 prva epiduralna je stavljena jer se to vise nije dalo izdrzat i tu cirkus krece…. to je bila prva epi od njih 4 … trajale su mi sve kracei krace nikakve koristi od njih tako da sam od 13h do 19:37 kada sam rodila bila u bolovima sto nikom ne zelim priustit… pocupala sam stalak za nogu u boxu, spuzvu kad sam klecala na krevetu sam cijelu rastrgala od iza, vise nisam disanje mogla kontrolirat, povracalo mi se on bi van al stalno mu se glavica vraca nazat i nedaju mi tiskat a mene tjera na tiskanje i tu sam se skroz pogubila jer vise ni mm nije razumio sta pricam koliko sam pocela buncat ma ni oci nisam mogla drzat otvorene nista nista bas, ni trunke energije vise nisam imala… iako smo imali jaku vezu u bolnici ni on sam nije htio da odem na carski nego da izguram to do kraja jer eto po njegovom mi je super islo (prvorotkinje radaju i po 20 sati ceg se on drzo ko pijan plota) tako da kada sam ga tiskala van doslovno cijeli odjel je doso do boksa od primarijusa do cistacica i navijali su za mene jer su znali koliko se vec patim… eto to je moje iskustvo poroda od 19 h unutarnjih 10 savova i vanjskih 3😔
Bolnica je za svaku preporuku jer mozete i doktoricu opalit a da vam nitko ne zamjeri😅
I da, da mm nije mogao bit cijelooooo vrijeme samnom neznam kako bi to prezivjela stvarno velika pomoc i potpora🥰
A nas Arthur ima 3750 i dug je 53cm.. mali mis🥳🤪🥰
Ajme stvarno si se namucila😭 bas uzasno zvuci, srecom pa je gotovo. Cestitam na bebacu i brz oporavak ti zelim❤️❤️
DeeDee meni ti je ovo treca trudnoca (cetvrta sluzbeno al jedan spontani bio), imam ih dvoje vec doma i ove dvije ce biti sasvim dovoljno 🤭🤭... A i 39 godina nije mala stvar. Kak sam napisala, meni moj gin preporucuje podvezivanje kao najsigurnije za moje tijelo...obiteljska anamneza je isto specificna pa hormone pokusavamo izbjeci a kako rekoh, metoda prezervativima je ocito nama neuspjesna 🤣🤣.
Ivikii meni ti je drugi porod bio pjesmica spram prvog. S prvom sam nekih 12h provela u jakim trudovima bez otvaranja (epi ne smijem zbog kraljeznice) i bas sam se bojala da ce opet biti tako. Na kraju malac uranio nekih tjedan dana i za tri/cetiri sata bio vani od busenja vodenjaka. Jesam bila gadno sivana jer je malac izlazio laktom ocito i izdrapao me iznutra uzduzno al svejedno meni neusporedivo laksi porod. Jos je i mm bio na drugom pa mi je i to uvelike olaksalo.
A slozem se s Lavicom ja bi isto radje prirodno, ovo podvezivanje je jedini razlog zasto bi mozda carski 🤷🏻♀️
Lala da, ako ides na carski, pises zahtjev (uvjet je ja mislim treca trudnoca ili starija od 35 godina da ti bude besplatno, to me sad nemoj drzat za rijec, mozda koja curka zna sigurno). Ja zadovoljavam i po godinama i po broju trudnoca uglavnom 😅.
Boze, da mi je netko pred 8 godina rekao da cu razmisljati o podvezivanju jajovoda da izbjegnem trudnocu rekla bi mu da je lud 🤦🏻♀️
Grizli a program za vunu? Znam da moja ima i tak neke stvari znam staviti na taj program jer je centrifuga najslabija a mislim da je ona glavni krivac kad nekaj se zezne kod pranja. 🤷🏻♀️
url=https://lilypie.com][/url
Iva svaka ti čast na svemu što si prošla. Od same trudnoće i svih problema pa do ovakvog poroda.
Umirem od straha sad 😂😂
Uživaj sad sa svojim deckicem zaslužila si ❤
Dobro veče cure. Oglasila bih se na temu forum/wap/ignor.
Osobno se rijedje javljam jer sam aktivnija nego ikad. Početak i sredinu trudnoce sam mirovala i nisam stigla nista, a sad kad mogu završam šta nisam i izbijam iz kuće što više mogu jer su mi zidovi dosadili što u stanu što bolnicki. Drugi razlog je previše novih cura "koje nas prate od početka" i sad su u 37 tjednu dosle da nas pozdrave i pitaju što smo mi prosle jedno 30 puta do sada. Ako ste nas pratile mogle ste zapisati/screenati šta vas je zanimalo/ ako vas je zanimalo. Dakle ponavljanje tema po stoti put prvi razlog.
Drugi razlog je ignor starih cura sa kojima sam/smo prosla od bolnice, krvarenja, dijagnoza, obiteljskih tragedija itd. Jedna drugu smo bodrile, a sada se ignoriramo jer kad se javimo pisemo o sebi ?! O kome da pišem nego o sebi i "podnesem izvješće" šta se desilo u medjuvremnu od kad se nisam oglašavala... ako imam sta dodatno komentiram, ako nemam pozdravim sve, cestitam, poželim sreću... i pratim!
Plus sa starim curama sam se još vise povezala na wapu i meni je baš drago zbog toga, tim više što me zaista zanima šta će biti i kako sve do kraja sa njima. Otvorena sam za nova poznanstva, ne krijem identitet i niko nikome nije dosadan. U drugom slučaju ako nekome vise odgovara forum normalno da će biti aktivniji na forumu... pozdrav za sve
Iva stvarno nemam rijeci... Skidam kapu zeno 💞
Sarita evo danima si mi na pameti a nikako te pitat 🤦🏻♀️ jeste se rijesili kaslja napokon? Jel maleni u vrticu? Lorija i vi ste na nekoj terapiji bili, jel to gotovo? Bolje sad?
url=https://lilypie.com][/url
Sortiraj odgovore
Najstariji