ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤ 2 dio

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Nasty
    02. Prosinac 2019. 19:20

iva4

Prvo hvala svima na cestitkama🥰🥰🥰🥰
    A sada da javim svoje iskustvo sa poroda… znaci sve je krenulo kada sam dosla na obicnu kontrolu u subotu ujutro gdje sam bila otvorena 2,5cm sa trudovima koje ja nisam uopce osjecala (standard za mene) … pregled je bio bas jako bolan i odma sam prokrvarila i tako sve do kasno uvecer… trudovi i bol pojavili su se vec oko 17h isti dan, no izravnali su se na svakih 15 min tek od 20:30 kada sam ih redovno pocela zabiljezavat, u tom trenu htjela sam samo lec i spavat da prode da netrebam u bolnicu jer sam mislila da ponovo pretjerujem sa svim i umisljam, no u 1:15 smo krenuli za Zg te smo u Merkuru bili vec za 15min gdje su trudovi bili na svakih 6min i otvorena 5cm… odma klizma hodanje trudovi sve jaci ali otvaranje je islo sporo…. u 6:15 prva epiduralna je stavljena jer se to vise nije dalo izdrzat i tu cirkus krece…. to je bila prva epi od njih 4 … trajale su mi sve kracei krace nikakve koristi od njih tako da sam od 13h do 19:37 kada sam rodila bila u bolovima sto nikom ne zelim priustit… pocupala sam stalak za nogu u boxu, spuzvu kad sam klecala na krevetu sam cijelu rastrgala od iza, vise nisam disanje mogla kontrolirat, povracalo mi se on bi van al stalno mu se glavica vraca nazat i nedaju mi tiskat a mene tjera na tiskanje i tu sam se skroz pogubila jer vise ni mm nije razumio sta pricam koliko sam pocela buncat ma ni oci nisam mogla drzat otvorene nista nista bas, ni trunke energije vise nisam imala… iako smo imali jaku vezu u bolnici ni on sam nije htio da odem na carski nego da izguram to do kraja jer eto po njegovom mi je super islo (prvorotkinje radaju i po 20 sati ceg se on drzo ko pijan plota) tako da kada sam ga tiskala van doslovno cijeli odjel je doso do boksa od primarijusa do cistacica i navijali su za mene jer su znali koliko se vec patim… eto to je moje iskustvo poroda od 19 h unutarnjih 10 savova i vanjskih 3😔
    Bolnica je za svaku preporuku jer mozete i doktoricu opalit a da vam nitko ne zamjeri😅
    I da, da mm nije mogao bit cijelooooo vrijeme samnom neznam kako bi to prezivjela stvarno velika pomoc i potpora🥰
    A nas Arthur ima 3750 i dug je 53cm.. mali mis🥳🤪🥰

Iva čestitam još jednom od💖, nek je mali Arthur zdrav i sretan a tebi što brži oporavak želim.. Jako težak porod, hvala što si podijelila ga s nama. Mislim da je najgore kad imaš nagon za tiskanje a ne daju ti.. Dobro si ti to odradila sve i izdržala bez carskig, uživaj sad s malcem i pomalo.. 

Red Fox
    02. Prosinac 2019. 19:22

Grizli, ja se nisam usudila svoj staviti u masinu, ostavila sam ga vani da se izlufta i proci cu ga samo sa onim za dezinfekciju iz dm-a. 

MaRe
    02. Prosinac 2019. 19:24

A jeste se raspisale danas...i šta sam ja sad upamtila od 15 strana  
    Prvo Iva svaka čast i odmori zaslužila si al to je bome bio maraton..treba to izdržati :/
    Čestitke svima na pregledima i nalazima...nisam odmah pisala dok sam čitala i sad se više ne mogu sjetiti tko je šta rekao a znam da sam htjela kom. 
    Ovo zatišje na forumu me ne zabrinjava toliko zato što mislim da smo većinom sve pripremile što trebamo i sad samo čekamo kad će koja roditi i svoj red al opet imamo dosta i za pročitati bez obzira na sve. Većinom se trudim odg.svakome ako imam šta za reći ili ako nešto znam al šta ćeš..mozak mi je kaša pa vjerovatno nešto preskočim i zaboravim a onda mi kasnije kasno se vraćati na temu 

• Sarita15
    02. Prosinac 2019. 19:36

DeeDee

Petra zašto podvezivanje? Mislim, moraš ili želiš? Preskočila sam tu informaciju.

Saritadrago mi je da se kužimo, jos si mi ti iskusna u riječkoj, ne možeš mi nestat haha

Bože Iva zvuči užasno 🙊🙊🙊🙊
    Nadam se da nije prevelika trauma i bitno da ste oboje dobro, sad se mazite i uživajte

Hahaha necu ti nestat necu :) samo ti pitaj za ri ako nesto mogu pomoc 

Nasty
    02. Prosinac 2019. 19:38

Lala27

NastyŽao mi je što se tako osjećaš, i ja se nekad osjećam slično, bila sam iskulirana mnogo puta, zadnji put sam pitala za spinalnu, da li neko ima iskustva i niko nije ništa rekao, ali nekako mi to ne pada teško ili nešto, nego jednostavno mislim da cure koje su se do sad porodile nisu imale iskustva s tim. Bar ja tako razmišljam, ako nekome ne znam odgovoriti onda i ne odgovaram. Generalno ne stižem puno komentarisati jer uvijek kasnim, dođu nove teme, a i što Samojed kaže nisam iz Hrvatske i onda nemamo puno ni istih tema, kad govorite šta spremate za ručak ja nemam pojma šta je većina stvari 🙈 Ili ovo za bolovanje, za patronažne, to ništa kod nas nije isto, pa nemam šta ni komentarisati. Ali uđem kad stignem, jer me zanima kako ste, naročito sad kad su bebice počele stizati. Zato mi je žao kad se neke cure ne jave, a od početka su tu, voljela bih čuti da su dobro, sad već da su rodile ili bilo šta.

Lala ne osjećam se ja loše nego sam samo otvoreno izrazila mišljenje, da se ne ponavljam. Netko se pronašao u tome, netko ne. Znam da to kad ja ovako pto na umu to na drumu pišem zvuči neprivlačno, al eto ja sam ispalila pa što je tu je. Naravno da me zanimaju porodi i bebice i povremeno virnem što se događa, al ni ne mogu se skocentrirat više i pratit detaljno i uključivat se u rasprave jer mi vrijeme curi, ne mogu bit dugo na mobu.. Još malo i mene porod čeka. Netko je spomenuo, mislim MaRe da smo manje više sve prošli sad nas još čeka porod i upoznavanje s bebicama.. 

Simbalija
    02. Prosinac 2019. 19:45

Tonkica1

Hrabrica Merkur!!! Mozda cemo jedna kraj druge 🤣🤣🤣
    Eto meni je zadnji pregled bio 7.11., tad sam bila u 31tt i procijenila mi je na 1857g. Bas me zanima sto ce mi dalje reci.
    Htjela sam pitati jos prije, dosta vas cesto "slusala" kako spominjete plodnu vodu, kao da je ok i to, to vam sami kazu? Meni moja nikako nije spomenula plodnu vodu.. Jedini put kad je spomenuto mi je bilo na anomaly scanu i tad su rekli "uredna kolekcija plodne vode". Valjda je to sve u redu kad mi nitko nista ne spominje?
    Dalindaslijepa tezina ❤

Meni isto nikad nije spomenula koliko imam plodne vode pa se vodim da je valjda ok.. Zadnji put mi je samo spomenula da su protoci super.
    A zna li netko da u Bipi imaju neki štapići s kojima se može provjeriti ako vam curi plodna voda? Čula sam tu info, ali nikako da odem do Bipe..

👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
    MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
    Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
    AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
    12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
    ........stigla 🌈 5.6.2025. ❤️❤️

Grizli
    02. Prosinac 2019. 19:45

Iva cestitam od srca i sretno malom Arthuru! Sreca njegova ima jako hrabru super mamu! Jedino mi zao malo cura koje nakon tebe idu na Merkur jer nece imat stalak za noge i spuzvu. 😂 Brz oporavak i cuvajte se!
    Thinkpink vidis nije mi palo napamet pitat prodavaca. Bas idem vidit dal se moze. Iako mislim da cu ja svejedno njega u perilicu pa kakav izadje. Nemam nazalost program rucnog pranja al ima neki sport wear, delicate ili neki tako "njezniji" program. Red fox znat cu ti rec kako je ispalo. Jesi ti isto kupila na wish ili imas slicnog? 

Red Fox
    02. Prosinac 2019. 19:47

Grizli sa ebay-a je moj, al je jako slican. Javi kak  bude proslo 😂

ivikii
    02. Prosinac 2019. 19:49

Iva svaka cast. Sad se lipo odmaraj i uzivaj s bebicom 🥰🥰
    Sve viserotke kako vam je drugi porod prošao u odnosu na prvi? 
    Drzala sam se hrabro do sad, i evo me pri kraju pa me hvata panika. Al kakav mi je prvi porod bio ovi tesko da moze gore, tjesim se ja😅 

• Tonkica1
    02. Prosinac 2019. 19:54

Iva svaka ti cast! Odmaraj i mazite se sada 😊 Hvala sto si nam se javila, vjerujem da ti ni sada nije lako. Btw ime je 🔝 mali Arthur 😊
    Simbalija mislis da to ima u Bipi? Ajd pls javi ako budes isla! Mozda posluzi!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.