Ne znam kako je drugima, ali meni je definitivno bilo lakse ic na prvi porod jer nisam znala sta me ceka. Sad mi je muka samo kad se sjetim koliko je to bolilo i koliko je trajalo😅😅😅🙈
Ta sam.. bila sam ful lezerna jer sam dosla u bolnicu bez ikakvih bolova i naznaka da cu sljedeci dan roditi (osim te plodne vode na koju sam sumnjala da je pocela curkati). Potpisala sam za epi, cekala sto ce doktori odluciti, drugi dan dobila drip, znaci sve je bilo ok dok me nisu poceli sorati ti ludjacki trudovi.. do tad sam samo promatrala zene oko sebe i mislila si jao pa necu valjda i ja tako stenjati i zapomagati.. na kraju kad to krene, a kod mene je krenulo nakon 8h dripa (i bez epi) od umora i boli, stvarno ne mozes vise kontrolirati svoje reakcije, zaboravis na sram, samo ti je bitno da to sve izguras i da ste bebica i ti ok.
Be the change you wish to see in the world.. 💚
Ja prelazim na forum Beba. Al evo cisto.jedno pozitivno iakustvp drugorotkinje dok mi bebicu ne donesu jer su je isli usminkat. Nisam je jos ni slikala. Dosla na Guk profil u rodiliste, pola dana u nekim blagim trudovima i otvorena 5 cm, a da nitko nije reagirao. Poslali me u rodiliste odma u box, trudovi se najednom stvorili iako kazu da mi nista nisu dali. Nakon uru, dolazi doktorica, probija vodenjak i spici drip 12 kapi. Nisam se bunila, al onda je stvarno pocelo bolit. U 20 min otvorena 8-9, pripremaju se za porod. Malo sam se tu pogubila na disanju kombinirala krivu tehniku, ali nakon 10 uzasan nagon ta tiskanje. Tiskali 3-4 puta i momak je bio vani. Jedino sto mu je rukica na izlazu bila uz glavu pa su me morali rezat. Eto, kazu babice porod za pozelit, jer je sve bilo gotovo za 2ure. One su u startu prognozirale jos uru sa cu crkavat.
Stelle super brzi porod! Čestitam od srca💖.. Nek je malac zdrav i sretan a tebi još brži oporavak od poroda! Obavezno napiši stanje sa šećerom kod tebe i malca.. Uživaj u fererru😀🙃
Ne znam kako je drugima, ali meni je definitivno bilo lakse ic na prvi porod jer nisam znala sta me ceka. Sad mi je muka samo kad se sjetim koliko je to bolilo i koliko je trajalo😅😅😅🙈
Ta sam.. bila sam ful lezerna jer sam dosla u bolnicu bez ikakvih bolova i naznaka da cu sljedeci dan roditi (osim te plodne vode na koju sam sumnjala da je pocela curkati). Potpisala sam za epi, cekala sto ce doktori odluciti, drugi dan dobila drip, znaci sve je bilo ok dok me nisu poceli sorati ti ludjacki trudovi.. do tad sam samo promatrala zene oko sebe i mislila si jao pa necu valjda i ja tako stenjati i zapomagati.. na kraju kad to krene, a kod mene je krenulo nakon 8h dripa (i bez epi) od umora i boli, stvarno ne mozes vise kontrolirati svoje reakcije, zaboravis na sram, samo ti je bitno da to sve izguras i da ste bebica i ti ok.
Meni je sram nestao dok sam vadila jajnik i jajovod. Uvijek mi je nekako bilo neugodno na ginekoloskim pregledima jos kod doktorice. Ona bi skuzila kak mi noge drhte...sramezljiva sam po prirodi... Ali kad se sjetim torzije jajnika i one neizdrzive boli, ma bilo me vise briga kaj sam gola ko od majke rođena u šok sobi di me briju, jedna sestra drzi jednu nogu, druga drugu, treca brije. Oko mene 5 zena lezi u sok sobi i gledaju u mene... Zena do mene posebno je buljila u mene. Neznam kak njoj nije bilo neugodno haha... Mislim ne volim ja buljiti u nekoga ako procjenim da bi osobi bilo neugodno u tom trenu vidjeti moj pogled... Al toliko me je bolilo za poludjet da sam samo cekala da me uspavaju i obave kaj moraju samo da vise ne moram tu nesnosljivu bol trpiti. Tada sam mislila porod ne može boljeti jace... Kao zapamtit cu ja tu bol pa kao usporediti ..ofc zaboravila sam xd ...taj dan me pregledalo bar 6 ginekologa i jedna ginekologica. Ma kakav sram dok si u mukama. Ignoriras sve i molis Boga da prestane vise.
👨👩👦
➡️Pcos desni jajnik
➡️Torzija lijevog jajnika, odstranjen laparaskopijom sa jajovodm
➕07.12.2021. 👶🏻
DeeDee meni ti je ovo treca trudnoca (cetvrta sluzbeno al jedan spontani bio), imam ih dvoje vec doma i ove dvije ce biti sasvim dovoljno 🤭🤭… A i 39 godina nije mala stvar. Kak sam napisala, meni moj gin preporucuje podvezivanje kao najsigurnije za moje tijelo…obiteljska anamneza je isto specificna pa hormone pokusavamo izbjeci a kako rekoh, metoda prezervativima je ocito nama neuspjesna 🤣🤣.
Ivikii meni ti je drugi porod bio pjesmica spram prvog. S prvom sam nekih 12h provela u jakim trudovima bez otvaranja (epi ne smijem zbog kraljeznice) i bas sam se bojala da ce opet biti tako. Na kraju malac uranio nekih tjedan dana i za tri/cetiri sata bio vani od busenja vodenjaka. Jesam bila gadno sivana jer je malac izlazio laktom ocito i izdrapao me iznutra uzduzno al svejedno meni neusporedivo laksi porod. Jos je i mm bio na drugom pa mi je i to uvelike olaksalo.
A slozem se s Lavicom ja bi isto radje prirodno, ovo podvezivanje je jedini razlog zasto bi mozda carski 🤷🏻♀️
Lala da, ako ides na carski, pises zahtjev (uvjet je ja mislim treca trudnoca ili starija od 35 godina da ti bude besplatno, to me sad nemoj drzat za rijec, mozda koja curka zna sigurno). Ja zadovoljavam i po godinama i po broju trudnoca uglavnom 😅.
Boze, da mi je netko pred 8 godina rekao da cu razmisljati o podvezivanju jajovoda da izbjegnem trudnocu rekla bi mu da je lud 🤦🏻♀️
Grizli a program za vunu? Znam da moja ima i tak neke stvari znam staviti na taj program jer je centrifuga najslabija a mislim da je ona glavni krivac kad nekaj se zezne kod pranja. 🤷🏻♀️
Sad kad si napisala kao da si već pričala o tome, sorry zaboravljam užasno.. Kužim, kužim, jasno potpuno.. Meni carski u tom slučaju zvuči kao možda jednostavnije rješenje al drzim fige da sve prođe super kako god bilo
[/url
Sarita ma nemam neka konkretna pitanja osim o porodu u vodi al to znam da nisi prošla. Samo mi je lijepo da je još netko tko je rodio / će rodit u Rijeci tu. Završila tečaj prošli tjedan, moram priznat da sam se ugodno iznenadila, puno gore sam zamišljala i rodilište i sobe..
Ako nis drugo da se želimo na kišu 😂😂
[/url
Hej curke. :)
Imam pitanje?
Danas sam u 32tt i imam nekebolove u krizima i nekada naprijed... Kao menstrualni bolovi.. Da li neka ima jos slicnu situaciju? Hvala 💗
https://lmtf.lilypie.com/TikiBlogger.php/3Pn1
Iva tvoja prica je toliko herojska ❤️ koliko samo snage treba 💪 I sad se pitam (malo bedasto pitanje) kak to izdrzis?? Situacija… tiskala bi a ne smijes, ludacki bolovi, vjerojatno i strah.. Kako se skontrolirati i pravilno disati, znaci ne zadrzavati dah? I kako se oduprijeti tiskanju ako ne smijes tiskat? Tog me najvise frka.. Pitanje se odnosi za sve cure koje su vec prosle porod..
To se i ja pitam…s obzirom da sam sljedeća, ovo je bilo bolno pročitati kako je Ivi bilo. Iva svaka čast! Skidam kapu! Nadam se da cu izdrzati sve…
Nek te tijesi ovo... kak sve zene, tako cemo i mi 😂😁💪💪💪💪 bar ja to sebi tako pokusavam u glavi ublazit 😂😂
JA: 37 g, endometrioza
MM: 38 g, bez dijagnoze, najveća potpora. Hvala dušo ❤
04/2019 –gonali, decapeptyl, štoperica , ET bez ❄️, stigla nam curica ❤️🙏
10/2021 – puregon, cetrotide, štoperica , zadnji FET, stigla nam curica ❤️🙏
05/2025 Gonali, cetrotide, FET ❄️ 1. beta 346, 2. beta 1172. 3. beta 2959 6+0 imamo ❤️
Sve u Božje ruke da I do kraja bude sve ok ❤️
Stelle iskrene cestitke!!!
JA: 37 g, endometrioza
MM: 38 g, bez dijagnoze, najveća potpora. Hvala dušo ❤
04/2019 –gonali, decapeptyl, štoperica , ET bez ❄️, stigla nam curica ❤️🙏
10/2021 – puregon, cetrotide, štoperica , zadnji FET, stigla nam curica ❤️🙏
05/2025 Gonali, cetrotide, FET ❄️ 1. beta 346, 2. beta 1172. 3. beta 2959 6+0 imamo ❤️
Sve u Božje ruke da I do kraja bude sve ok ❤️
Lavice i ostale, slažem se da je carski rizik i da ima svojih negativnih strana ali mi je ostavno žao kad puste ženu da se toliko muči a jednostavno ne ide. I onda završi rezanjem, vakumom, hrpom šavova, a možda i traumom od nečega što bi trebao biti poseban trenutak, a ne trauma. Samo to mi je žao. Ja ne idem na carski ali bi voljela da mi se u takvoj situaciji nađe doktor koji će htjeti prepoznati kad više ne ide i prekinuti mučenje.
Gogai ostale na whatsapp, kako se može dodati u tu grupu?
Evo kontakt za wap pa se javi i ubacimo te u grupu 🤗 +491726012177
Mikio takodjer dobrodošla ako se predomisliš i ostale stare cure koje nisu narocito aktivne iz nekog razloga ovde, a žele biti u toku ili jednostavno žele biti aktivne na wapu i ovde
Iva tvoja prica je toliko herojska ❤️ koliko samo snage treba 💪 I sad se pitam (malo bedasto pitanje) kak to izdrzis?? Situacija… tiskala bi a ne smijes, ludacki bolovi, vjerojatno i strah.. Kako se skontrolirati i pravilno disati, znaci ne zadrzavati dah? I kako se oduprijeti tiskanju ako ne smijes tiskat? Tog me najvise frka.. Pitanje se odnosi za sve cure koje su vec prosle porod..
To se i ja pitam…s obzirom da sam sljedeća, ovo je bilo bolno pročitati kako je Ivi bilo. Iva svaka čast! Skidam kapu! Nadam se da cu izdrzati sve…
Nek te tijesi ovo… kak sve zene, tako cemo i mi 😂😁💪💪💪💪 bar ja to sebi tako pokusavam u glavi ublazit 😂😂
Ja se tješim time kakve su sve mimozice rodile koje poznam i preživjele e pa mogu i ja. :)
👨👩👦
➡️Pcos desni jajnik
➡️Torzija lijevog jajnika, odstranjen laparaskopijom sa jajovodm
➕07.12.2021. 👶🏻
Sortiraj odgovore
Najstariji