Zimske bebe 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Kani07
    25. Srpanj 2018. 10:04

Miranda

Strudlica

Ja čekam Miranduda nas počasti opsežnim esejem za laku noć

Nisam stigla za laku noc ali sad cu za dobro jutro 😂
    Jutro 😘
    Sretno svima na pregledima, i ja sam danas popodne na redu 🙈 Mrzim popodnevne preglede, izludim jutro prije.
    Jucer sam imala jedan od onih hormonalnih "osjecam se debelo i nateknuto a ne trudno" dana. Zapravo mi je cijeli dan upropastio odvratan komentar bliske prijateljice. Nije imala lose namjere ali je ispalo uzasno i u kombinaciji s hormonima nisam bila u stanju preskocit to nego me bas povrijedilo.
    No dobro, danas ce biti bolje 😊

😂😂 jutro svima.Da ima dana kad sve smeta,ja se tjesim kao produkt debljanja,i ovih fleka po licu za poklon cu imati najljepsi moguci dar ,zivu i zdravu moju bebicu,tako nedajte se cure jos malo😀😀💪💪💪

💜Karla💜Nicol💙Anton

AllieH
    25. Srpanj 2018. 10:11

SarahZg

Dobro jutro. Nadam se da ste sve dobro danas.
    Kada ste pocele osjećat bebe ?

Meni se već u par navrata učinilo da nešto osjetim, ali nisam 100% sigurna, možda si samo zabrijavam. Kao neko lagano kuckanje ili valove u par navrata. To sam skužila kad sam bila skroz mirna i s rukom na golom trbuhu. Inače ništa. Ali budući da mi je posteljica sprijeda, sve se mislim da nije to to. 

Luka ❤

• Marti8
    25. Srpanj 2018. 10:12

SarahZg

Dobro jutro. Nadam se da ste sve dobro danas.
    Kada ste pocele osjećat bebe ?

Ja sam svoju prije nekakvih tjedan dana izmedu 16 i 17 tjedna.. Svaki dan na istom mjestu kao da me netko sa prsticem iznutra bocka 😍 Neznam kako druge trudnice to osjete? Mjehurice i leptirice nisam imala..heh..

AllieH

Miranda, ne daj se isprovocirati! Pa ti si trudna s blizancima, nema ti nitko pravo ništa reći. Stvarno ljudi nisu normalni. Ja sam na +3kg, ne osjećam se debelo, samo sam cijela u celulitu. Užas! 

Luka ❤

Miranda

Svjesna veca je opasnost od klebsielle nego cefiksma. Ne preporucuje se jer nema kontroliranih studija s trudnicama ali animalne nisu pokazale stetnost, cak i u dozama x puta vecim. Za vaginalete i utrice ne znam tocno ali u svakom slucaju ne u isto vrijeme. Ili prvo vaginalete pa utrice s barem sat razmaka ili utrice oralno. Provjeri sa svojim gin. 
    Allie drago mi je da si mirnija i slicica je predivna 😍😍
    Barbie stopalo 😍
    Mina cestitam na decku ❤️😘
    Duphaston i Utrogestan su oba gestativi odnosno progesteron, razlika je u sastavu (jedan je didrogesteron odnosno sinteticki progest. a drugi prirodni), dozi (Utrogestan ima vecu dozu) i nacinu primjene (oralno/vaginalno). Ali funkcija je ista. Koristenje u trudnoci je vesela tema jer primjena nije usuglasena i vjerojatno cete me razapet ali mislim da ga kod nas propisuju sakom i kapom i velikim dijelom za svaki slucaj. Jedino za sto je dokazano znacajan i neophodan je u ranim trudnocama nakon ivf-a u potpori zutom tijelu i endometriju. Cesto se propisuje u ranim trudnocama kod krvarenja jer se pretpostavlja da je uzrok manjak progesterona i insuficijencija zutog tijela ali opet istrazivanja kazu da je u manjem broju to uzrok. Kod rizicnih trudnoca ga propisuju i do kraja trudnoce kakti za sprjecavanje razvoja kontrakcija. I to donekle drzi vodu jer progesteron djeluje supresivno na zivcani sustav i zato se cesto pms simtomi i depresivne epizode povezuju s koristenjem gestagena; samo po meni nema smisla nastavljati s hormonima zbog sekundarnog utjecaja na szs ako u tu svrhu i za sprjecavanje kontrakcija postoje preparati kojima je to primarna funkcija i mogu se koristiti kada za to postoji potreba. Sve u svemu, stete od progesterona nema ali da ga kod nas pametno i ciljano propisuju, po meni ne uvijek. Vani se koristi iskljucivo nakon ivf-a i jedno vrijeme je bila poplava anti-progesteronskih istrazivanja koja su tvrdila da se tim preparatima u nekim slucajevima odgada pobacaj ploda u ranoj trudnoci koji se zbog genetskih malformacija ne moze razvijati i naglasak je bio na psiholoskim i emocionalnim posljedicama. Slicna prica je i s mirovanjem u ranoj trudnoci, nema bas smisla i nema podataka cemu tocno sluzi ali je za svaki slucaj kod raznih komplikacija uputa mirovanje. Jedino kad dokazano ima smisla je kasnije, u slucaju skracenja cerviksa, jer se lezanjem smanjuje pritisak na cerviks i manja je sansa da dode do otvaranja. 

Miranda
    25. Srpanj 2018. 10:13

Opet je litanija predugacka za jedan kom...

Maggie nije pametno naglo prekidati terapiju ali imas srece s obzirom da si prosla bez krvarenja. U drugom tromjesecju je proizvodnja progesterona vec stabilna i zato ukidanje ne utjece toliko, u prvom tromjesecju postoji opasnost od probojnih krvarenja nakon prekida terapije (u slucajevima kad je potrebna 😬). OGTT je super, inzulin isto. Pretpostavljam da je jedinica za inzulin pmol/L? Razlicite su referentne vrijednosti ovisno o mjernoj jedinici. Za lubenicu potpisujem, ja se volim tjesiti da im se ne da objasnjavat pa kazu nesto sturo sto ispadne glupost.  Nekad me utjesi, nekad ni to ne upali. 🙈

• Strudlica
    25. Srpanj 2018. 10:14

Miranda

Strudlica

Ja čekam Miranduda nas počasti opsežnim esejem za laku noć

Nisam stigla za laku noc ali sad cu za dobro jutro 😂
    Jutro 😘
    Sretno svima na pregledima, i ja sam danas popodne na redu 🙈 Mrzim popodnevne preglede, izludim jutro prije.
    Jucer sam imala jedan od onih hormonalnih "osjecam se debelo i nateknuto a ne trudno" dana. Zapravo mi je cijeli dan upropastio odvratan komentar bliske prijateljice. Nije imala lose namjere ali je ispalo uzasno i u kombinaciji s hormonima nisam bila u stanju preskocit to nego me bas povrijedilo.
    No dobro, danas ce biti bolje 😊

Ma ne možeš da te ne dira jer sam i ja bila u sličnoj situaciji,ali proći će iz o kad vidiš bebice danas  evo i ja imam pregled danas tako da se nadam da će nam to iljepšati dan :)

Miranda
    25. Srpanj 2018. 10:17

AllieH

Miranda, ne daj se isprovocirati! Pa ti si trudna s blizancima, nema ti nitko pravo ništa reći. Stvarno ljudi nisu normalni. Ja sam na +3kg, ne osjećam se debelo, samo sam cijela u celulitu. Užas!

Ma da mi je to rekao netko manje blizak vratila bi mu bez pardona. Samo me od nje sokiralo i ostala sam bez rijeci. Skuzila je neverbalnu reakciju. 

Doslovno mi je rekla "tako lijepa zena a opet ces se dovest do kolinja" 😧 Referirajuci se mene u prosloj trudnoci pred porod. Trebalo je biti duhovito ali samo je odvratno. Od izbora rjecnika nadalje. 🤢🤢

• Strudlica
    25. Srpanj 2018. 10:23

Miranda

AllieH

Ma da mi je to rekao netko manje blizak vratila bi mu bez pardona. Samo me od nje sokiralo i ostala sam bez rijeci. Skuzila je neverbalnu reakciju.

Doslovno mi je rekla "tako lijepa zena a opet ces se dovest do kolinja" 😧 Referirajuci se mene u prosloj trudnoci pred porod. Trebalo je biti duhovito ali samo je odvratno. Od izbora rjecnika nadalje. 🤢🤢

???? A ja bi joj vratila kako god 
    Koji vrag je tim ljudima da ne mogu usta začepiti... 
    Meni je ginekolog u prošloj trudnoći rekao da ako nastavim se debljati da razmislim da li želim postati prasica i da se zapitam hoće li htjeti s takvom iza bit  više mi nije bio ginekolog...

• Kani07
    25. Srpanj 2018. 10:25

Miranda

Opet je litanija predugacka za jedan kom…

Maggie nije pametno naglo prekidati terapiju ali imas srece s obzirom da si prosla bez krvarenja. U drugom tromjesecju je proizvodnja progesterona vec stabilna i zato ukidanje ne utjece toliko, u prvom tromjesecju postoji opasnost od probojnih krvarenja nakon prekida terapije (u slucajevima kad je potrebna 😬). OGTT je super, inzulin isto. Pretpostavljam da je jedinica za inzulin pmol/L? Razlicite su referentne vrijednosti ovisno o mjernoj jedinici. Za lubenicu potpisujem, ja se volim tjesiti da im se ne da objasnjavat pa kazu nesto sturo sto ispadne glupost. Nekad me utjesi, nekad ni to ne upali. 🙈

Hvala Miranda srce si veliko,i meni je moja dr tocno tako objasnila za utrogestan ali opet volim cut jer objasnjenja tu dobijem na njemackom a nije da ga bas strucno govorim i razumijem,tako da uvijek nesto provjeravam vjerujem dr i do sada je stvarno i vise nego strucna i ljudski se potrudi sve objasnit jer zna za jezicnu barjijeru .Tu se lijekovi strogo kontroliraju i ne daju bas tako lako,hvala jos jednom😘.

💜Karla💜Nicol💙Anton

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.