TPol A mene moja endo za sad ne muci s ogtt (i onom uzasno slatkom tekucinom)nego mi mjere secer na taste i onda 2h nakon dorucka...setati ne smijem trenutno,tako da cu prosjedit...kod mene je Inzulinska rezistencija prisutna sad ne znam hoce li to u trudnoci sad tretirat kao gestacijski dijabetes...malo cu te sad izgnjaviti🙈
Na koliko trakica imas pravo u trudnoci?ja trenutno na 50 svakih 6 mj,a to je puno premalo za mjerit 4x dnevno...ja si mjerim obicno na taste i 2h nakon dorucka....zasto tako cesto na uzv?u kojem tt ti je bii dijagnosticiran G.dijabetes ako se sjecas?
Maggie hvala za info meni je prepisao samo jednom na večer izgleda vise iz predostrožnosti zbog tog iscjetka samo kažem upute su me zbunile 😅😅😅 Aj sad mi je lakše hehe ….
Bas sam gledala moju slikicu i piše da sam bila 6+1 i otkucaji su bili već tu ! Mada po mojim proračunima sam tjedan vise trudna hahah ….
Bulpi za šećer ja idem sljedeci tjedan na Oggt i 2 sata treba sjedit eventualno malo prošetat ako misliš na to … ako imam opet gestacijski dobijem aparatić ( imam ga već ) i 4 puta mjerenje i svaka dva tjedna na ultz u bolnicu gdje mjere bebu kao jel sve ok …
Ja cu se isto smirit posle sljedećeg pregleda ovako mi je jos sve nerealno 😬
Neznam kolko je trakica ali znam da je bas bilo taman a pola sam ih uništila dok sam se naučila mjerit 😂😂... posle sam si u apoteci kupila da imam za posle trudnoće tu i tamo izmjerit . Tako u 23tjednu sam radila test al mogla sam izregulirat prehranom samo jer na tašte je bio ok nakon 2h 10 a nakon jedan 8,5... ali neznam zašto tolko ultz meni rekla doktorica kao da moze trbuh previše narast bebi pa da i to gledaju uglavnom mjere sve dal je razmjerno i posle ultz razgovor s doktoricom gleda taj moj dnevnik sto sam mjerila šećer . A na primjer nisam mogla dobit oslobođene od posla nego samo bolovanje sto me dodatno stresiralo 😒 A gdje na na poslu jedem regularno i jos tako sve kuhano i pripremljeno plus da mjerim šećer ... neznam bilo mi je stresno 😒
Neznam kolko je trakica ali znam da je bas bilo taman a pola sam ih uništila dok sam se naučila mjerit 😂😂… posle sam si u apoteci kupila da imam za posle trudnoće tu i tamo izmjerit . Tako u 23tjednu sam radila test al mogla sam izregulirat prehranom samo jer na tašte je bio ok nakon 2h 10 a nakon jedan 8,5… ali neznam zašto tolko ultz meni rekla doktorica kao da moze trbuh previše narast bebi pa da i to gledaju uglavnom mjere sve dal je razmjerno i posle ultz razgovor s doktoricom gleda taj moj dnevnik sto sam mjerila šećer . A na primjer nisam mogla dobit oslobođene od posla nego samo bolovanje sto me dodatno stresiralo 😒 A gdje na na poslu jedem regularno i jos tako sve kuhano i pripremljeno plus da mjerim šećer … neznam bilo mi je stresno 😒
😂😂ma dobro ja sam se ispraksala s pikanjem,vec sam profic🙈...
Aha,tek tad ti je dijagnosticiran...a nisi bila na inzulinu nego samo dijeti predpostavljam?
Ma dobro hvala Bogu meni se seceri na taste krecu oko 4,5- 5,4 jednom mi je bio 6 (to kad sam mjerila u lab i zenska mi nikak zilu nije mogla pogodit i prekapala mi je po zilama pol sata i ocito od stresa skocio)...a ovako 2h nakon jela mi vecinom bude ispod 5....endo je kom da me nebi na inzulin ,nego da cemo korigirat terapiju....
Ajoj,bas koma da nisi mogla na cuvanje trudnoce:/...
Samo dijeta al bilo mi je bas teško bez fastfooda pekarskih proizvoda slatkiša hehe ... nije da bas jedem to svaki dan al ono znalo se
Nać na meniju 🙈
TPol sve znam...ja bi se inace tako uvijek trebala hranit...srecom da mi se u trudnoci nista slatko ne jede ,samo konkretme stvari 🙈..
Al sve cemo mi izdrzat za nase bebice♥
Prijavljujem novi simptom, ustajanje po noci radi piskenja.. uzas 😓 nikako se naspavat.
Bulbi hvala ti do neba, magnezij radi svoje 😍 spasila si me 🤗😚
Prijavljujem novi simptom, ustajanje po noci radi piskenja.. uzas 😓 nikako se naspavat.
Bulbi hvala ti do neba, magnezij radi svoje 😍 spasila si me 🤗😚
Ma nista drago mi je da je pomoglo😍...nije bas da dobro sjedne na zeludac,al bar odradi svoje😁...
Ja piskim cesto,al po noci se bas ne ustajem....valjda to s vremenom dođe🙈...
Mene i dalje zeza mucnina,kiselina i glad...
I kihanje me ubija ,jutros me lijevi jajnik tak presjeko kad sam pokusavala ispuhat nos da sam se sva prepala 😑...a kao u trudnoci ne smijem tablete za alergiju....
10 .tjedan i mene još peru mučnine. Mislim najgore dosad. Nisam spavala pola noći. I počela je žgaravica i glavobolja u kombinaciji. Ustajanje tokom noći pod obvezno. Minimalno triput. Tješim se da je sad vrhunac ovih simptoma 😆
url=https://lilypie.com]
url=https://daisypath.com]
I kod mene se malo usporila probava 😕 Jutros sam pojela namocene suhe šljive. Stavila sam sam chiu i zobene u jogurt da omekšaju pa ću to pojesti.
Jedva čekam početi lagano vježbati. Kod nas je prolom oblaka, pa barem da obavim kućanske poslove i krećem se da se malo umorim. Ne mogu spavati u komadu duže od par sati.
Sortiraj odgovore
Najstariji