Zimske bebe 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Kani07
    06. Srpanj 2018. 21:00

Ana89

Ptičica

Ana89

Ptičica

Sustigle su i mene mucnine..i povracanje 😥 ali jednom dnevno pa se ne zalim. A mucnine krenu iza rucka. Popodnevne 😅
    E sad, kad krene povracanje zna me bas jako presjeci nisko u trbuhu. To mi je logicno, ipak je napor u pitanju i zeludac se grci. Ali ima li utjecaja na bebu? Bas zna na nekoliko sekunda jako zabolit 😟

Drži se čvrsto za trbuh ako kišeš, povraćaš, čak i teža nužda u 1. tromjesečju - ali izbjegavaj napore na wc u. Ako bol bude kratka nije strašno. Ili neka neugoda . Beba je još osjetljiva ful pa ipak malo pripazi. Sjećam se kad sam ja imala napadaje kašljanja od prehlade u 6. TT….uff…trbušni su me boljeli,, a beba unutra. Bojala sam se ful.

Bas je nelagodno. Onako ostar ubod i sad mi je na tom mjestu osjecaj tupe boli. Ili kao pritisak, mozda bolje nego bol. A jbmti..iz lezeceg polozaja je dosao nagon i kako sam naglo poletjela "u zrak" tako me zabolilo. Dobro je, bice dobro. Odsad drzim trbuh svim silama 🙂

Ako ikad budeš kihala, sjedni. Kontrakcija na trbuh je minimalna.

Pticice ja dok sam povracala kleknem na pod i donji dio trbuha pridrzavam a Ana sto kaze kad kises i kssljes sjedni ili ako lezis na stranu se savij meni nekako najlakse tako bude.

💜Karla💜Nicol💙Anton

Ptičica
    06. Srpanj 2018. 21:06

Nebi htjela kukat, ali imam veliki problem s ledima i ceka me operacija odmah nakon poroda. Pa mi je neke pokrete nemoguce izvest. Naravno, mogu sjest, ali je to proces- uhvatit se za stol i pod odredenim kutem spustam straznjicu..znaci momenat kad dode kihanje ili povracanje, ne stignem odreagirat. Ali mogu uhvatit stomak, ako nista. Majko moja, sto ce bit kad trbuh bude velik..😅
    Pkusat cu i malo hranu adaptirat, makar da bude lakse izbacit bude li htjelo vanka. 

Mina93
    06. Srpanj 2018. 21:11

Salatica9192

Mina93

Salatica9192

Hahahaha,
    mene stomak nesto boli, zateze,opetttt, a rekla sam da necu da kukam oko tog vise (i evo kukam), pa istrazujem, lezim, itd :D
    Inace stigla mi zirafa iz Novalca :))) za par dana znaci.
    Nivea mi je odgovorila da ne salju van Hrvatske :D A Hipp nista jos.

Jel se za novalac treba samo registrirati ili saljes jos dodatno mejl😃

Samo registracija :) Ali sam se javila na fb stranicu Novalac Bosna i Hercegovina da vidim da li je to to i jeste :) To je bilo u ponedeljak.
    A imaju i besplatne uzorke prenatala, ali koliko sam skontala samo 4kom, i tu imas opciju da zatrazis, ali nisam to, sta cu od 4kom xD

Ma sve uzmi 😂😂

Miranda
    06. Srpanj 2018. 21:11

Ne stignem citati bas sve, nadam se da je sve po starom 😘
    Pripremam sve za sutra, pekla sam tortu i kolace, muz rjesava slano 😁  Bas se veselim druzenju 😊
    Oko kihanja nema nikakvih opasnosti, ne bojte se. Tijelo je takve strukture da su maternica i beba jako zasticene.  Kihanje je fizioloski proces i ne bi bilo ni logicno da predstavlja opasnost za trudnocu, pogotovo urednu trudnocu. Ta probadajuca bol je od ligamenata koji su rasklimani i prilagodavaju se trudnoci a tijekom kihanja je veci pritisak na njih. Bolno je ali nije opasno i ne moze bebi nista biti od kihanja. 

Mina93
    06. Srpanj 2018. 21:15

Pikica89

Mina93

Curke jel kojoj trbuh izbocen vise s jedne str nego s druge? Ja imam grbicu dok lezim na ledjima i evo gledam nekako mi nepravilan 😂

😂😂😂 Tak je isto i kod mene al sam mislila da si umišljam… Znaci nisam jedina 🤣🤣

Eto jos smo i malo razlike u tjednima, ocito je to normalno 😂 bar se nadam

• Kani07
    06. Srpanj 2018. 21:15

Ptičica

Nebi htjela kukat, ali imam veliki problem s ledima i ceka me operacija odmah nakon poroda. Pa mi je neke pokrete nemoguce izvest. Naravno, mogu sjest, ali je to proces- uhvatit se za stol i pod odredenim kutem spustam straznjicu..znaci momenat kad dode kihanje ili povracanje, ne stignem odreagirat. Ali mogu uhvatit stomak, ako nista. Majko moja, sto ce bit kad trbuh bude velik..😅
    Pkusat cu i malo hranu adaptirat, makar da bude lakse izbacit bude li htjelo vanka.

Uf sad sam se sjetila da si pisala za leda😔drzi se nekako razumijem tu bol imam i sama problema s tim prije deset god imala sam gadan pad niz stepenice,za sad drze malo kad se ustajem steka al dobro je .

💜Karla💜Nicol💙Anton

zadranka86
    06. Srpanj 2018. 21:18

Ja ako lezim obavezno se sklupcam u sekund na bok kad osjetim da cu kihnut..a ako stojim nekako se isto namistim i uhvatim za drob😂jednom me uhvatilo dok jos nisan znala onako u krevetu i na ledima i ja lipp kihnulaaaa.....😣😣😣😣koju bol san onda dozivila...mislila san da ce mi sve ispast van od boli i pritiska...zato sad to puno preciznije obavljam😉

url=https://lilypie.com]

• Strudlica
    06. Srpanj 2018. 21:20

A ja sam se isto neki dan prestrašila jer su mi oči izišle van od bola kad sam kihnula i naravno čim me oko maternice zabolilo gotova sam bila. 
    Ali sam skužila da nije bitan položaj nego skroz se opustiti i sve bude ok, a ako se na sam podražaj već ukipnim jer znam da će me zabolit onda i zaboli.

• Kani07
    06. Srpanj 2018. 21:22

Miranda

Ne stignem citati bas sve, nadam se da je sve po starom 😘
    Pripremam sve za sutra, pekla sam tortu i kolace, muz rjesava slano 😁 Bas se veselim druzenju 😊
    Oko kihanja nema nikakvih opasnosti, ne bojte se. Tijelo je takve strukture da su maternica i beba jako zasticene. Kihanje je fizioloski proces i ne bi bilo ni logicno da predstavlja opasnost za trudnocu, pogotovo urednu trudnocu. Ta probadajuca bol je od ligamenata koji su rasklimani i prilagodavaju se trudnoci a tijekom kihanja je veci pritisak na njih. Bolno je ali nije opasno i ne moze bebi nista biti od kihanja.

Hvala Miranda ,pusem na sve imam alergije nista strasno ali kihanje je standardno i curenje nosa.I htjela sam te pitat ja imam alergiju na ubod ose i to je strasna reakcija svrab,tjelo bi bude puno fleka i gusenje u roku 15,20 min moram primit urbazon nekad i vise doza i nije me ujela osa sigurno 15 godina ako ne i vise ,ne daj boze da me sad ujede kakve su komplikacije za bebu.

💜Karla💜Nicol💙Anton

Miranda
    06. Srpanj 2018. 21:50

Uh koma 😔
    Kozne reakcije nemaju utjecaja na bebu. Gusenje je naravno najvise opasno za tebe a onda i za bebu jer joj dolazi sve manje kisika tako da je bitno brzo reagirati, kao i van trudnoce uostalom. 
    Super je sto beba ima jedno kratko vrijeme samoopskrbu histamina, bez obzira sto mama ima alergijsku reakciju. 😍

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.