Jutro... Slazem se sa Bulbi, ceka se jako dugo na preglede i na nalaze, i ima ih svakakvih... Ja sam imala i lose i dobro iskustvo kod socijalnog...
meni je samo bitno da neće praviti problem oko bolovanja i uputnica. a u biti mislim da s trudnicama ipak moraju biti malo oprezniji. ne znam, jednostavno im ne dajem jednako povjerenje i ne mogu si pomoći. da ne kažem kako mi je i inače ljudski pristup jako važan, a sad pogotovo.
barbiemama Mislim da ne bi smjeli stvarati probleme...pogotovo ako dobis preporuku za bo ili neke pretrage...
Meni je privat ginic nakon spontanog trazio da odradim pretrage za trombofiliju koje su dosta skupe,oko par tis.kn sve skupa.I soc.se cudio da sto on to trazi samo nakon 1 spontanog i nes mu kao nije bilo po volji,al ja sam zahtjevala i na kraju je dao uputnicu bez problema.Nekad se trebamo malo i izborit,al smatram da oni nemaju sto radit probleme oko tog pa ne ide iz njihovog dzepa...
barbiemama Mislim da ne bi smjeli stvarati probleme…pogotovo ako dobis preporuku za bo ili neke pretrage…
Meni je privat ginic nakon spontanog trazio da odradim pretrage za trombofiliju koje su dosta skupe,oko par tis.kn sve skupa.I soc.se cudio da sto on to trazi samo nakon 1 spontanog i nes mu kao nije bilo po volji,al ja sam zahtjevala i na kraju je dao uputnicu bez problema.Nekad se trebamo malo i izborit,al smatram da oni nemaju sto radit probleme oko tog pa ne ide iz njihovog dzepa…
Apsolutno se slazem s ovim. Mislim da ako je potrebno neke pretrage napraviti a imate mogucnost da ih radite bez placanja to svakako morate inzistirati kod svog lijecnika, bilo opce prakse ili sada ginekologa.
Barbiemama super da si nasla 🖒☺ slazem se s vama sto se tice cekanja itd a nekako sr bolje osjecam kad idem privatno. Dobijem pravu uslugu i sve mi se lijepo objasni ☺
Drage trudnice :) Ja sam danas 8+4, obavljen prvi pregled prije malo više od tjedan dana i sve je ok.
Ali zadnja tri dana imam mučnine od 0-24, ok mi je jedino kad spavam ili sam potpuno na miru u krevetu, sve ostalo me tjera na povraćanje.
Probala sam to ublažiti sa svime što su mi predložili, od dvopeka, štapića, čaja od đumbira, badema, do dječjih lizalica od đumbira protiv mučnine, ali zasad ništa od toga nije urodilo plodom. Imate kakav tajni recept? :)
Shuby i meni isto ,jedino kad spavam i zvacem ali zadnja tri dana nista mi ne pase mi smo 8+5,i glavobolje skoro svaki dan ,jucer smo bili na kontroli i tlak mi je nizak 90/60.
💜Karla💜Nicol💙Anton
Pozdrav svima , došla sam vam se pridružit na forumu sam duže ali bila sam u ljetnim bebama 2016te znaci imam već jednu curicu koja će uskoro 2g ...
Bila sam na pregledu i termin bit trebao bit 26.12 znaci 7 tjedan sam . Neke posebne tegobe jos nemam . Za dva tjedna opet pregled . Inače sam iz Au.
Pročitala sam vas ali nije puno ostalo u glavi hihi ...
Pijem eutirox za štitnjaču u trudnoci u prošloj sam imala šećer pa moram već sljedeci tjedan na Guk pa onda iza 20og tjedna opet na test 🙄. Al ovaj put sam kod kuće ne radim pa mislim da će mi bit sve manje stresno iako je moja prva jako jako zahtjevna beba i nije mi donorske dva mjeseca palo na pamet da
Imam jos jedno 😂😂😂.... nadam se da će druga bit bolja beba 😬
Secere uopce ne jedem radi inzulinske rezistencije ne smijem…to je stvarno rijetko,bas ako mi dođe zelja…
Evo tipa za dorucak pojedem snitu kruha sa namazom sirnim ili pasteta,nakon toga kad sam ogladnila od domaceg kefira,banane i jagoda sam napravila shake i to popila…za rucak sam radila spagete carbonaru i ciklu…nakon tog san jela ananas i grozde…
Ali nekidan sam imala full zdravi rucak spinat i jaja i 3x sam morala "rucat"….neovisno sto jedem gladna sam…a sto se tice cvaraka i suhomesnatih proizvoda ne bi ih smjela uopce jesti….tako da to fkt pokusavam izbjegavati…bademe znam tu i tamo hrickat i brusnicu….al iskreno to me uopce ne zasiti…od previse badema mi samo bude lose u zelucu :/..
Pod "šećer" ne mislim da namirnice koje sadrže bijeli konzumni šećer, već na sve što ima ugljikohidrate. Čak i krumpir ima šećere, samo u obliku složenog kemijskog lanca pa onda tu slatkoću ne osjetimo na jeziku, ali u želucu to sve dođe na isto. Od ovog svega što si nabrojila u prvom danu bih i ja brzo bila gladna. Proguglaj malo LCHF prehranu i recepte, možda dobiješ kakvu ideju. Npr. kruh s paštetom da zamijeniš kruhom s maslacem, u kefir ubaci orahe ili maslac od nekih oraščića, pola špageta zamijeni rezancima od tikvica koje si poparila na maslacu, i sl. Nemoj se bojati masnoća, one su dapače jako važne za vitamine A, D, K i E, koji su topivi samo u mastima, a ujedno su jako važni za moždani razvoj bebe.
Dobrodošle Shuby i TPol!!
Shuby, recept za mučnine nemam, idem dan za dan i nekako se nadam da će na dan trudnoće 12+6 mučnine magično nestati!
TPol, Au je Austrija ili Australija? Koliki ti je TSH i koju dozu Euthyroxa piješ? Ja sam baš danas bila na kontroli, TSH je 3.1 pa mi je doza s 50 svaki dan povećana na 75 2x tjedno, a ostale dane 50. Nadam se da će to biti dovoljno i da neću, kao neke trudnice, do kraja trudnoće završiti na 125...
Sortiraj odgovore
Najstariji