taman ušla u 9. tjedan po kalendaru...mučnine su možda popustile i sve mi smrdi...pogotovo dok M. peće kajganu na maslinovom ulju 🤢😓... drugi tjedan se spremamo obznaniti vijest mojima i njegovim jer ko će dočekat 1.6. za sljedeći pregled...udebljala sam se 400g od 25.4 🤔 kolegica koja je u 18tj je već dobila 8 kila..meni je to puno previše
I ja bi vam se pridruzila 😊
Trudna sam 9 tjedana, čitam već neko vrijeme al sam se ustručavala pisati jer sam prosla spontani prosle godine u 12tt pa me sve strah. U 5 tjednu sam imala smeđi iscjedak i otad sam na bolovanju i duphastonu. Srecom, isjedak je odma prestao al i dalje sam doma na mirovanju. Imam 29 god. I curicu od 5 godina koja jako zeli bracu ili seku pa se nadam da ce ovog puta sve bit u redu.
Sta se tice simptoma, grudi su mi porasle ko i vecini, u startu su me bas bolile al sad vise i ne toliko i pojacana glad. Mucnina nemam, nisam ni u prethodnoj trudnoci, nista mi od hrane ne smeta tako da se bojim uz ovo mirovanje da cu natuc 100 kg 😂
Bila sam vec na 2 pregleda, zbog iscjetka. Zadnji put kad sam bila 7+5,srce kuca, sve je u redu i nadam se da ce tako bit i dalje iako sam u konstantnom strahu i ne mogu docekat iduci pregled.
seudoHTML, UBBCode and BB Code
ima nas 19.12. :)
Gin i aplikacija su se slozile u dan.
Kada si citam komentare imam osjecaj da je par razlicitih osoba pisalo. Cas mi fino ovo,cas ono.Jedino mi meso smrdi uzas.Mljeveno i piletina posebno. Zato kebab i kobasice sa sirom prolaze stalno.Hranu koju sam obozavala,sad jedva da pogledam.
Drugi dan kako za dorucak jedem rizine kekse od jogurta. Partyy! I smrsala sam tri kg. Vjerovatno ovo gubitak apetita i izbirljivost. Ili mozda zato kada popijem par litara vode na dan. Kupila folnu. Koju koristite?
Meni užasno još uvijek smetaju mirisi, luk sam prestala dodavati u jela u koja inače ide i snalazim se bez njega. Najgore mi je kad ja skuham nešto nakon posla i onda proluftam cijeli stan, a mužić dođe sat nakon toga i ide sebi nešto drugo kuhati pa opet cijeli stan zasmrdi. Aaaaaa!!!
Što se kose tiče, meni se manje masti, i raste ko luda. Prije sam ju prala svaka 2 dana, a sad čak razvučem na svaka 4 dana. Nokti rastu ko ludi i čvrsti su. Nikad nisam imala duge nokte pa sad uživam u tome.
Čini mi se da su se i mučnine malo smanjile... neka, samo da se ne ureknem.
Ja pijem Folacin, gin mi ga je prepisala na zadnjem redovnom pregledu prije nego sam ostala trudna tako da sam ga krenula piti nekih mjesec dana prije same trudnoće. Tako da sam samo nastavila dalje s njim i uz to još uzimam i Elevit.
Luka ❤
daze Dobrodosla!🤗
I ja sam na zalost prosla kroz slicnu situaciju...
Al moramo biti pozitivne♥....i ja sam na strogom mirovanju,al za kg ne brinem😁...samo nek sve bude ok🙏♥....
Meni se vec par dana jako jeo peceni odojak sa hrskavom kozicom🐷🙈😂😂i dragi mi jucer ispunio zelju...bila sam sretna ko beba,samo sam sutila i jela😍...sad jos da mi je mlade janjetine 😍😍😂
Sto se tice mirisa meni smetaju sprejevi...kad se muz sprica u drugoj sobi ja imam osjecaj da mi je pod nos naspricao sprej...i oni osvjezivavi zraka su mi postali puno prejaki...
Nunii ja ne koristim folnu kiselinu,vec aktivni folat od firme Kal...pocela sam jedno cca 2,5-3mj prije trudnoce...to je inace puno bolji oblik...pogotovo jer puno nas ima mthfr mutaciju,a da ni ne zna i nase tijelo tad folnu k. ne moze pretvorit u pravi oblik i iskoristit....
ima nas 19.12. :)
Gin i aplikacija su se slozile u dan.
Kada si citam komentare imam osjecaj da je par razlicitih osoba pisalo. Cas mi fino ovo,cas ono.Jedino mi meso smrdi uzas.Mljeveno i piletina posebno. Zato kebab i kobasice sa sirom prolaze stalno.Hranu koju sam obozavala,sad jedva da pogledam.
Drugi dan kako za dorucak jedem rizine kekse od jogurta. Partyy! I smrsala sam tri kg. Vjerovatno ovo gubitak apetita i izbirljivost. Ili mozda zato kada popijem par litara vode na dan. Kupila folnu. Koju koristite?
Prvih 6 tjedana Folacin, sad već 3 tjedna Elevit prenatal.
url=https://lilypie.com]
url=https://daisypath.com]
Ja također ne koristim Folacin, već ovo: https://hr.iherb.com/pr/Doctor-s-Best-Fully-Active-Folate-400-with-Quatrefolic-400-mcg-90-Veggie-Caps/38067
Bas vas je zanimljivo citati sa raznim iskustvima, simptomima i posebnim prohtjevima (odojak 😂).
Samo potvrda da je svaka trudnoca posebna i jedinstvena i svaka trudnica je za sebe.
Ja si bas neki dan mislim kako mi ovdje pricamo o svojim iskustvima, strahovima i svemu sto prolazimo i kako o tome ne mogu pricat s nikim nego s vama jer mislim da me najbolje razumijete. 😊 bas mi je drago da postoji ovaj forum 🤗
Sortiraj odgovore
Najstariji