Zato tko god imalo dvojoji reci nekom ili ne ako mozes nemoj reci sto duze..dok vide trbuh i sami ce znati i tu je uvijek dobra stara-pa nisam ni ja znala do nekidan 🤣🤣
❤N i V💙
Barbie da frendici nije nesto palo na glavu u meduvremenu? 🙄🙈
Cudo kako ljudi mijenjaju price, ne kuzim tu potrebu za nepotrebnim ribanjem drugih.
Mi smo vecini za trudnocu rekli nakon 12. tjedna. Na poslu par ljudi zna jer sam morala otici na komplikacije pa sam u meduvremenu rekla zasto, s obzirom da se ne vracam radit. O imenima i spolu ne razgovaram ni s kim, osim s par bliskih prijatelja za koje znam da nece imati blesavih komentara.
Ne bole me vise leda, smirila se situacija. Ne znam sto je to bilo, nisam se preforsirala jer cijeli dan samo po doma laganini klimam. Bitno da je sad dobro, nema krvi ni u tragovima.
Jedva cekam taj pregled u petak.
Moji gotovo svi znaju od prvog dana jer smo isli na ivf i morali smo im reci zasto smo se vratili iz inozemstva i zasto ja ostajem, a muz se vraca..iako dosta dugo su znali samo roditelji za to koji su nam pomogli to skrivati pred bakama i djedama..od boljih prijateljica su mi sve znale da idemo na ivf jer su znale da imamo problem sa zacecem i bile su uz mene dok sam isla na operaciju endometrioze i tako..e sad sto se tice toga da smo trebali tajiti definitivno smo trebali radi mene jer mene sad nervira sto me stalno svi ispituju kako sam, kad je novi uzv, kad cemo znati spol pa kako jos ne znamo pa koje ime cemo dati itd..i mogu vam reci da koje god ime spomenem nekom svi mi odmah onako zacudeno a joj pa zasto bas ti ime..znaci jos ni jedno jedino ime nije naislo na odobrenje od nikog..zato sam odlucila da ne zelim znati spol (to sam i ranije htjela) da ne moram cijelu trudnocu slusati o imenima i raznoraznim glupostima..onak daj me ostavite na miru svi redom bit ce kako bude i sto se tice spola i imena i odgoja i svega ostaloga itako cemo muz i ja odluciti sta se svi mjesate..poludim na to..dosta sam distancirana od svih radi toga i zatvorena stalno u sobi i ne razgovaram s nikim..bas me to jako umara..ili npr sad mi danas svekrva lista po tjednima trudnoce kako ce bebe igledati..drage moje meni je pozlilo u tom trenu..em sto kako kaze barbiemama nisam jos ni svjesna da sam trudna iako ih je dvoje i iako mi trbuh raste, ali jednostavno nisam svjesna sta se dogadja..i onda me takvi razgovori toliko umore i toliko iscrpe da mi instant pozli..zato izbjegavam sve koga god mogu..srecom nemam puno ljudi oko sebe 🤣🤣 jedino mi muz jako fali jer me on jedini zna umiriti i reci mi da se ne zivciram i kad me zagrli to je to..sve brige nestanu..
Tocno znam kako ti je, i ja cu izludit od stalnih pitanja nebi da sam prva trudnica ikad pa stalno kako ovo, kako ono, kad ce pregled, a sta nema nista novo, a kako jos ne zna spol bla bla.. Najradije bi se zatvorila u stan s muzem i iskljucila mob.. Sta je najbolje doktor je rekao da je vjer decko a onda kad cujem kako to da nisam nazvala i rekla sta je novo ja samo rekla da je sve ok i bok
Pa nekako mislim da me do ove dijagnoze dovela teretana i opsjednutost utezima. To mi je bio bijeg od srvarnosti ,🙄
Naucili su me koje polozaje izbjegavati, kako ustajati, kako u cucanj isl. S vremenom cu se prilagodavat novonastaloj situaciji.
Neurokirurzi su htjeli operirati bez obzira na trudnocu (kad sam javila da je test + rekli su da nema utjecaja na trudnocu) medutim ja nisam htjela ni pod razno a anesteziolog nije bio zadovoljan sto sam na andolu. EMNG je pokazao slabljenje zivca, neznam koliko, vise u lijevoj nozi, i ostecenje PLATa I PATa
Lako moguce, ako nisi skroz pravilno izvodila vjezbe.
Drzi se uputa ko pijan plota jer se u trudnoci ionako olabave fiksne kostane strukture, zglobovi pogotovo, tako da su kraljesci jos manje stabilni + dodatna tezina i ne treba puno za poremetiti biomehaniku kraljeznice i uzrokovati dodatno ostecenje. Pretpostavljam da je teretana barem dovoljno ojacala trbusne i ledne misice da drze situaciju pod kontrolom 🙈 Pripazi i bit ce dobro.
Jel znas kakav je plan za op., koliko nakon trudnoce? U kojoj bolnici se kontroliras?
U Zg, u Vinogradskoj. Tamo cu se i operirat. Pa vidjet cu kako cu izgurat trudnocu, ali ja najradije ne bih prvih 7-8 mjeseci ako budem mogla. Klasa optimist sam :D
Operacija je nozem, nemoguce je laserom. U bolnici 5 dana, pa toplice. Nakon 3 mjeseca bi trebala moci sve normalne radnje. Nakon 5 lagano natrag u sport.
P.s. uf, nek te prestalo bolit. Znaci da je sve ok, vjerojatno se nesto sirilo. Ti ipak imas duplice 😁 a s krvi smo svi opsjednuti ocito. Tak i ja, svaki put kad idem na wc proucavam papir, kad stavljam utrice, pa virim u dnevni ulozak.. Boze sacuvaj 🤯🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤷♀️
Cure moje, ljudi su jako zločesti i zlobni. Čim manje ćete dijeliti s njima tim bolje vama. S obzirom da smo išli na ICSI i prva je bila biokemijska još uvijek nitko ne zna da sam trudna osim roditelja mojih i muževih. Sretni smo ali jednostavno još uvijek nismo svjesni i bojimo se jel će biti sve u redu. Stvarno smo svašta prošli da dođemo do bebe i ne mislim se nikome opravdavati. Idemo na pregled28.6. I to bi onda trebalo biti 3 mjeseca i ukoliko će biti sve u redu planiramo reci braći i kumovima i to je to. Ne želim da itko drugi zna, dok god budem mogla skrivati buši, hehe. A vezano za imena i spol, muž i ja smo se za imena dogovorili još kad smo prohodali prije 8 godina i do onda ih nismo mijenjali, a čak si i razmišljamo da za spol niti ne kažemo, jer me stvarno komentari od pojedinaca živciraju, a ne želim si to priustiti. Ionak nam je spol manje bitan, samo da je sa bebom sve ok. ❤️
Drage moje, bolje pišite po forumu kaj god vas muči jer jednostavno neki ljudi nisu zaslužili da im otvorimo dušu. A da, sefu ću reci za 2 tj prije nego kaj ode na godišnji, jer kad se vratim s godišnjeg krajem 8.mj busa bude velika hihi 😎😍
Noa 💙
Bitno da smo mi sretne i pozitivne. Naši bebači trebaju endorfine, manje kortizola. Razvoj njihove osobnosti počinje već sad ,ovisi čime ih sve obasipamo. Bubica su prve😍 I osobe koje biramo da imamo blizu mogu nam nanositi rast endorfina ili kortizola, tako i bebicama. Mudre izbore sad moramo raditi😉😉
url=https://lilypie.com]
url=https://daisypath.com]
Tocno znam kako ti je, i ja cu izludit od stalnih pitanja nebi da sam prva trudnica ikad pa stalno kako ovo, kako ono, kad ce pregled, a sta nema nista novo, a kako jos ne zna spol bla bla.. Najradije bi se zatvorila u stan s muzem i iskljucila mob.. Sta je najbolje doktor je rekao da je vjer decko a onda kad cujem kako to da nisam nazvala i rekla sta je novo ja samo rekla da je sve ok i bok
Ma uzas..meni da je muz doma mislim da bi se mi zatvorili u kucu i bok..ovo me izluduje svakim danom sve vise..ono daj me pustite svi na miru kad bu nesto budem javila..i bas to..koda sam prva i jedina trudnica..ili mi je jos najgore kad mi pocne govoriti juuj kako sam ja morala raditi s trbuhom do zuba pa ribala pa ovo pa ono i onda se ja osjecam jadno jer si ja nesmijem nista sama i moram biti nekom na grbaci i osjecam se kao prozvanom da bi i ja trebala tako..ahh..zato kazem ako se moze bolje nikom ne govoriti sto duze nista..i da bas ti hvala sto tu stavljas plazu a ja jadna u sobi zatvorena patim 🤣🤣🤣
Salim se..uzivaj kad mozes..bas lijepo 😎😎
❤N i V💙
Ma uzas..meni da je muz doma mislim da bi se mi zatvorili u kucu i bok..ovo me izluduje svakim danom sve vise..ono daj me pustite svi na miru kad bu nesto budem javila..i bas to..koda sam prva i jedina trudnica..ili mi je jos najgore kad mi pocne govoriti juuj kako sam ja morala raditi s trbuhom do zuba pa ribala pa ovo pa ono i onda se ja osjecam jadno jer si ja nesmijem nista sama i moram biti nekom na grbaci i osjecam se kao prozvanom da bi i ja trebala tako..ahh..zato kazem ako se moze bolje nikom ne govoriti sto duze nista..i da bas ti hvala sto tu stavljas plazu a ja jadna u sobi zatvorena patim 🤣🤣🤣
Salim se..uzivaj kad mozes..bas lijepo 😎😎
A da ne spominjem pitanja od prije trudnoce, tipa pa kad ce beba, pa sta cekate, pa sad ce ti trideset, jos smo mi bili u braku 3 godine i nismo htjeli bebeka pa sad svi misle da ne mozemo imati djecu jer pobogu mi bismo to odmah da mozemo. Strasno kako se ljudi mijesaju u tudji zivot.
Kad sam prvi put bila trudna, nazalost neuspjela trudnoca ali zatrudnila iz prve kad je mama rekla tetki ova kaze hvala Bogu napokon rekla sam ja da ce to biti sve ok da nemaju oni problem.
🤣🤣🤣
Sortiraj odgovore
Najstariji