Cure, kakav je vas odnos s kavom? Ja sam bila najveci ljubitelj ikad i samo mi se miris zgadio…a glavobolje od odvikavanja me ubijaju danima. Mucnina klasicnih nemam, od hrane mi nista ne smeta! mada i inace jedem jako puno voca i povrca…
Du ja je do prije tjedan dana nisam pila, i sad mi opet pase i postaje jedan od drazih dijelova dana kad ujutro fino sjednem na balkon i gustam u kavici. Jedino cega nema je cigareta uz to 😂
Miranda Hvala na objasnjenju😊
_svjesna Jesi ti od kad si bila trudna ikako isla kod endo da ti preprave tu dozu?
du1988 Ja bez kave nisam mogla zapocet dan,bas sam bila velika obozavateljica kave...prvi simptom trudnoce je zapravo i bio da mi nijedna kava nije pasala i bila mi je fuj....i dalje mi mirisi,al mi ne odgovara i ne pijem ju uopce od 5tt...
_svjesna Jesi ti od kad si bila trudna ikako isla kod endo da ti preprave tu dozu?
du1988 Ja bez kave nisam mogla zapocet dan,bas sam bila velika obozavateljica kave…prvi simptom trudnoce je zapravo i bio da mi nijedna kava nije pasala i bila mi je fuj….i dalje mi mirisi,al mi ne odgovara i ne pijem ju uopce od 5tt…
Idem u polikliniku gdje rade skupa moj ginekolog i imaju endokrinologa koji mi je ukljucio tu terapiju, moj ginekolog nije predlagao da idem ponovo po misljenje endo tako da cu traziti to na sljedecem pregledu.
du1988 Ja bez kave nisam mogla zapocet dan,bas sam bila velika obozavateljica kave…prvi simptom trudnoce je zapravo i bio da mi nijedna kava nije pasala i bila mi je fuj….i dalje mi mirisi,al mi ne odgovara i ne pijem ju uopce od 5tt…
Idem u polikliniku gdje rade skupa moj ginekolog i imaju endokrinologa koji mi je ukljucio tu terapiju, moj ginekolog nije predlagao da idem ponovo po misljenje endo tako da cu traziti to na sljedecem pregledu.
Bas cudno...mene moj gin stalno podsjeca da moram svakih 6-8tj kod endo obavezno....
Evo posto mi imamo iste dijagnoze...postavila js u grupi mama secerasa na fejsu pitanje u vezi kg i sad pise jedna zena da je u trudnoci izgubila 4kg i sad je u 7.mj trudnoce i dalje je u minusu 4 kg...gin i endo su joj kom da dok se bebica uredno razvija da je to sve ok i da je bolje i to nego da se puno deblja...eto sto reci...
sta su ti sve vadili jos? Jel ti ostalo u redu?
Radila sam običnu krvnu sliku s dodatkom UIBC, TIBC, željeza i magnezija, i sve mi se čini u redu.
Ona urinokultura od prije 2 tjedna mi je došla uredna. Jučer sam vadila i TSH i sad je 1,6 pa nisam ni išla do endokrinologa. Rekao je kako nam je cilj 1,5 pa mislim da je to sad u redu. I to je to... idući pregled imam tek 6.7. pa dotad možda još privatno izvadim vitamin B12, folnu, feritin i vitamin D.
Du pricekaj jos tjedan ili dva 😁
Meni je neko vrijeme bilo sve super,jela sve i svasta i odjednom bum. Prestala sam i pusiti s prvim jutarnjim mucninama i povracanjem. Mda sam prije smanjila i dosle mi bljuc vile ujutro i sve nestalo.
Sto se tice kave,obozavala sam ness od vanilije. Onih deset vrecica u pakiranju sam popila u roku od dva tjedna mozda i ostalo mi jos jedno pakiranje,ali ne privlaci me. Ili instantica bez mlijeka. Mmmm.
Jucer sam opet smazala kebab. Trebalo je nakon shoppinga nadoknaditi malo 😂 Ovako dobar jos nisam jela. To je neka lepinja iz koje izreze 4 komada. Stavi prvo meso, onda z.salatu i rajcicu i umak i opet meso. I bila sam gladna za pola sata opet 😂
Vec drugo jutro se budim imam cudan san. Od jucer se bas i ne sjecam,ali danas da sam pocela krvariti 😮 Vjerovatno sve ostalo sakriveno u glavi od citanja postova pa izlazi van.
I sutra putujem i ne veselim se putu ni malo. Narucila sam punjenu papriku,sarmu i grah sa zeljem pa cemk vidit sta baka kuha 😍
Evo primjer mog jucerasnjeg dnevnog menia:
Dorucak:2 snite integralnog tosta sa sirnim namazom
Međuobrok: breskva
Rucak:2 manja kom nemasne svinjetine + krastavac sa vrhnjen
Međuobrok:2breskve
Vecera:2snite int.tosta sa sirnim namazom i kukuruz🙈
I nesto kasnije grozde😁…
Bulby, a da za međuobrok s breskvama pojedeš i 15-ak badema? I za doručak dodaš jedno jaje? Čak i ako bi s tim prešla kalorijsku granicu, ne bi trebalo uzrokovati podizanje šećera pa je ok.
Cure, kakav je vas odnos s kavom? Ja sam bila najveci ljubitelj ikad i samo mi se miris zgadio…a glavobolje od odvikavanja me ubijaju danima. Mucnina klasicnih nemam, od hrane mi nista ne smeta! mada i inace jedem jako puno voca i povrca…
Du ja je do prije tjedan dana nisam pila, i sad mi opet pase i postaje jedan od drazih dijelova dana kad ujutro fino sjednem na balkon i gustam u kavici. Jedino cega nema je cigareta uz to 😂
jutro cure, danas sam vadila krv, cekam nalaze, i moram još ici izvaditi krv za štitnjacu, da li ste vi morale? rekla sam doktoru da imam glavobolje jer ne pijem kavu, a teski sam ovisnik, i da sad kako mi ne pase me glava ubija danima, i on mi dao za stitnjacu. danas mi nisu mogli to izvaditi u domu zdravlja, sad moram jedan dan na rebro na novo vadanje, a mene strah, uzas :-)
jucer sam nakon 3tj popila kod kume kavu, a doma kad si sama napravim mi se zeludac okrece. pase mi jedino iz kafica bijela kava. ajme kako cudno.
Nunii ovdje u Zadru ima vrhunski kebab, bas sam neki dan smazala 😋😀 a vidjet cemo se mucninama, ja se sve nadam da ih mozda i ne bude! Gdje putujes? Naruceni meni zvuci odlicno 😀👌
url=https://lilypie.com]
nisam ni inače neki kavopija. tu i tamo na poslu popijem. više mi ne paše ni to. možda sam 2-3 puta popila kavu otkad sam zatrudnila. nekako mi je muka od nje,
Bulbi, ti si baš na strogoj dijeti. meni neugodno pisati što ja pojedem tijekom dana. u biti sam se uvijek hranila prilično nezdravo i teško se riješiti starih navika.
Sortiraj odgovore
Najstariji