Allie sad mi je jasno zasto svaki dan obrisem tonu prasine. Podove bi mogla brisati svaki dan, a skuzila sam da su nakon peglanja najgori! Sve mucice koje ni ne vidim zavrse na podu. Koju sušlicu i perilicu imas?
Salatica tate su zakon! Moj je isto odlican, mislim da bi i ja bila jos uvijek tako vezana kao ti da nisam odselila. Pusti sta drugi pricaju.
Du, i mi smo nasu perilicu i susilicu uzimali na Black Friday, isplati se sacekati, budu stvarno ok popusti.
Meni je ona spas, dok nismo presli u novi stan i bili par mjeseci bez susilice mogla sam brisati prasinu svaki dan jer ta odjeca na striku sve navlaci na sebe i onda jos nakon peglanja mi je posvuda bila hrpa prasine, mucica i svega. A susilica em fino za tren osusi, em skupi sve na filter i automatski nemamo s prasinom problema.
Sto se GD-a tice, vjerujem da to kod tebe nije nista kriticno niti ce na kraju biti razlog za ikakvu brigu, ali bolje da su oprezni.
hvala ti! i slazem se s tobom, drago mi je da me vec zbog granicne vrijednosti salje na dodatne pretrage. Iako citam da bez obzira na eventualni uredni GUK profil svejedno preporuce dijetu. Pridrzavat cu se, nije ni to problem, samo da s bebacem sve bude ok! Cure koje ste vec na dijeti, ako vam nije problem samo mi recite-otkud to da se smije jesti tjestenina, a ona bas dize secer?! I sto je s vocem (znam da su smokve, banane i grozdje iskljucene), koliko smijem mandarina recimo?
Du, teoretski ti možeš sve, ali trebaš računati koliko to ima UH, primjerice za tjesteninu je jedna jedinica UH cca 60 g kuhane, a ti npr za ručak možeš pojesti 2 jedinice tj. 120g KUHANE. To su ti 2 veća uboda vilicom kuhanih špageta. Kad vidiš koliko je ti malo i samo te namami na više onda shvatiš da je bolje spremiti si meso i neko povrće za prilog, a ugljikohidratne jedinice popuniš jednim manjim kuhanim krumpirom, batatom, šnitom crnog kruha itd...
Za voće ja izbjegavam smokve i banane, ostalo ne. Nekako okvirno uzmeš da jutarnju užinu mogu ići dva komada voća, popodnevna 1, plus opet jedna jedinica ovih krušastih UH. Tu si ja ubacim dva zobena keksa ili red tamne čokse 😈
Du, i mi smo nasu perilicu i susilicu uzimali na Black Friday, isplati se sacekati, budu stvarno ok popusti.
Meni je ona spas, dok nismo presli u novi stan i bili par mjeseci bez susilice mogla sam brisati prasinu svaki dan jer ta odjeca na striku sve navlaci na sebe i onda jos nakon peglanja mi je posvuda bila hrpa prasine, mucica i svega. A susilica em fino za tren osusi, em skupi sve na filter i automatski nemamo s prasinom problema.
Sto se GD-a tice, vjerujem da to kod tebe nije nista kriticno niti ce na kraju biti razlog za ikakvu brigu, ali bolje da su oprezni.
hvala ti! i slazem se s tobom, drago mi je da me vec zbog granicne vrijednosti salje na dodatne pretrage. Iako citam da bez obzira na eventualni uredni GUK profil svejedno preporuce dijetu. Pridrzavat cu se, nije ni to problem, samo da s bebacem sve bude ok! Cure koje ste vec na dijeti, ako vam nije problem samo mi recite-otkud to da se smije jesti tjestenina, a ona bas dize secer?! I sto je s vocem (znam da su smokve, banane i grozdje iskljucene), koliko smijem mandarina recimo?
Du, teoretski ti možeš sve, ali trebaš računati koliko to ima UH, primjerice za tjesteninu je jedna jedinica UH cca 60 g kuhane, a ti npr za ručak možeš pojesti 2 jedinice tj. 120g KUHANE. To su ti 2 veća uboda vilicom kuhanih špageta. Kad vidiš koliko je ti malo i samo te namami na više onda shvatiš da je bolje spremiti si meso i neko povrće za prilog, a ugljikohidratne jedinice popuniš jednim manjim kuhanim krumpirom, batatom, šnitom crnog kruha itd…
Za voće ja izbjegavam smokve i banane, ostalo ne. Nekako okvirno uzmeš da jutarnju užinu mogu ići dva komada voća, popodnevna 1, plus opet jedna jedinica ovih krušastih UH. Tu si ja ubacim dva zobena keksa ili red tamne čokse 😈
Ajme ja ne znam kako bi to pohvatala da moram,svaka čast! :)
Allie sad mi je jasno zasto svaki dan obrisem tonu prasine. Podove bi mogla brisati svaki dan, a skuzila sam da su nakon peglanja najgori! Sve mucice koje ni ne vidim zavrse na podu. Koju sušlicu i perilicu imas?
Da, to ti je sve od tog susenja i peglanja
Mene izludjivalo. Imam Samsung jednu i drugu, gledala sam da su A++, da imaju nesto veci kapacitet bubnja (perilica mi je 9, susilica 8kg), garanciju bar 5 godina. Bile su svaka oko 4.500-5.000kn, ali vjerujem da se mogu naci dobre i za manje novaca. Preporucam jos Beko, Electrolux, Bosch i AEG. Gorenje bih izbjegla pod svaku cijenu. 😊
Luka ❤
Super, hvala vam cure! Za pocetak cu ja izbaciti skroz slatko i junk food (eventualno cu zgrijesiti jednom tjedno). A gledat cu kombinirati meso i povrce. Kruh sam uvijek uzimala ili lovacki ili bakin...tako da cu na njima i ostati. Ionako ga jedem samo uz dorucak. bitno se malo ufurati, kasnije ce biti lakse.
url=https://lilypie.com]
Strudlice ja upravo naručila taj Gorenje ovlaživac. Recenzije su OK, nadam se da ce poslužiti jer je u stanu baš suh zrak zbog centralnog. Meni koža i nos budu suhi užas..
Joj mene doktorica još nije slala na ogtt pa mibto čudno. 25.10. idem privatno na 4D pa mi je rekla da joj javim je li sve OK pa cu ju tada pitati za ogtt.
Biti ću u 30-om tt, to nije kasno?
Ana,
super sto je propustilo i pokusaj sa cajem (ja inace pijem caj od kamilice, 2 solje dnevno otprilike i bas mi odgovara, smiruje me i probava mi se unormalila, ne secerim naravno :P)
Kani,
hvala na savjetu 😊 Odg mi je doktor, kaze da su apsolutno dozvoljene u trudnoci i da ima dosta trudnica sa tom terapijom. Tako da cu ipak vjerovati dvojici strucnjaka i popila sam :D Za sad jos nema simptoma, vidjecemo hoce li biti mucnine i trcanja na wc haha. A meni nije secer visok, secer je za pripaziti na ishranu, kao sto dosta cura ovdje radi, gornja granica za trudnocu, vec inzulin taj prokleti haha u nebesa otisao xD Sva sreca nije mi podigao secer preko granice… Jer kod mene rast inzulina prati rast secera i to stanje je inzulinska rezistencija, a normalno bi trebalo obrnuto biti (rast inzulina, pad secera).
Ja upravo dosla iz "kupovine". Otisla samo pokazati tati koju ves masinu i sporet hocemo i uzeo nam 😍
Nisu sad te neke kombinovane sa susilicom, jednog dana kada budem finansijski sposobnija, bice. Ovako tata uzima i dao mi juce za DM on i dace mi jos 200 eura da zavrsim kupovinu za bebu i sebe i kupice krevetac, dusek i posteljinu… Jeste da cemo ja i muz odraditi kroz posao masinu i sporet (uzeo nam preko firme). Ali opet… Da cijeli zivot ovoliku podrsku imam od njega 😍 I evo sad i za bebu, opet on sve… I napadaju me sto sam "bolesno" vezana za njega - a gdje necu biti 😶
Ne brini sve ce to bit ok ne bi bas dr propisao tablete da rade stetu bebi ,nijedne tablete nakraju krajeva nisu dobre pa ni ovi vitamini sto pijemo.
Tati svaka cast,Cuvaj ga dobro 😘ja sam za svog bila uzasno vezana nikad ga prebolila samo naucila zivit s tim a fali uvjek i za lijepe i za lose stvari ,a tate i kcerke to su posebne veze.
💜Karla💜Nicol💙Anton
Du ja ti mogu poslikati te tablice koje imam sa vuk vrhovca, ali dosta ih je... Jesi na fejsu? Pa da ti tamo stavim jer bi ovdje sve zakrčila.
Iako ja se ne držim toga slijepo, osim na dan kad radim profil 🤫 Svi šećeri dva sata nakon jela su mi ispod 4, tako da...pojedem ja sad i malo pizze i rižoto tu i tamo i sladoled. Meni je srednji ogtt bio za 0.1 viši 😵 i unatoč super profilima moram na kontrole svaka 4 tj jer eto tako funkcioniraju.
zvrkice, inace se ogtt radi izmedju 24.i 28.tjedna. ivylee, nemam fejs, ali ako ti nije problem da mi na mail posaljes? dj.lukacevic@gmail.com
znaci bez obzira kakav mi bude profil morat cu ga ponoviti svaki mjesec do poroda? Meni eto ta zadnja vrijednost tocno na granici. Doktor mi je napisao da do profila samo slatko izbjegavam, nije spominjao dijetu, ali ja cu vec sad krenuti zbog sebe. Puno ti hvala ❤️
url=https://lilypie.com]
Sortiraj odgovore
Najstariji