Salatice, možeš i tako. Nemoj kupovati torbu još uz sve za bebu.
Ajde mame iskusne, što nam treba za dojenje osim tufera? Ja ni to još nemam.
Sad sam naručila preko svoje naručilice sa cocoona Mustela stick i još četku za bočicu.
https://www.cocooncenter.co.uk/mustela-nourishing-stick-with-cold-cream-10-1ml/34038.html
https://www.cocooncenter.co.uk/bebisol-2-in-1-bottle-brushe-for-baby-bottle-and-teat-large-and-standard-collar/6048.html
Pa nista ti ustvari ne treba za dojenje, 2-3 komada udobnih grudnjaka i oni jastucici da upijaju visak mlijeka kojeg ce, kad dode nakon 2-3 dana, bit na sve strane 🙂 Eventualno neka krema/mast za bradavice prvih par dana dok se malo ne priviknu na prakticki 0-24 navlacenje... ipak je to dosta osjetljivo pa kako god da je dobar hvat i sve normalno je da ce biti malo iziritirane i bolne dok ne “otupe” 😅 Ja sam za to koristila najobicniji melem, samo sam si svaki put prije nego sam dojila oprala dobro bradavice, posluzio je svrsi i doslovno mi je trebao dva dana, dok sam dosla iz rodilista vec je bilo ok i nisam nicim mazala.
A onda kad se sve ufura nakon nekog vremena ti vise ne treba nista, samo vadis sisu di stignes i uzivate 🙊😂😂
Ma znam da se to na prvu cini malo strasno, ono dijete non stop na sisi, bradavice bole, pa jos kad dode mlijeko sise teske, napete, ali vjerujte da se nemate cega plasiti, dojenje je bas kao i trudnoca i porod prirodno i nase tijelo je i za dojenje stvoreno i spremno, samo mu trebate vjerovati i ne odustati kad se prvi put pojavi neka prepreka..
Moj je iskreni savjet da pristupite dojenju kao nekom prirodnom nastavku trudnoce i bez paranoja i da ne slusate tetke, svekrve, susjede, frendice, ove i one koji ce vas ispitivat jel dijete gladno, jel mu dosta, zakaj place, zakaj ne spava, kolko spava, jel spava cijelu noc, pa kako to jos ne a njezin je spavao kad bi mu dala ad, daj mu flasicu, bolje bi spavao da pojede flasicu, nemas dosta mlijeka, mlijeko ti je preslabo i slicne prepametne izjave kojih sam cula valjda milijun u zivotu i u 99,99% slucajeva su bile teski bullshit 🤯
Cak mozda i taj 0,01% ne postoji 🤣🤣
Sad sam se raspisala, al ugl poanta price je da se ne plasite unaprijed, bit ce tesko na momente ali vrijedi truda 💖
Negoo, vidim da je Salatica spomenula prasak za ves, cini mi se da je vec bilo govora, al moj trudnicki mozak zaboravio 🙄
Kaj preporucate, kaj cete vi uzet, kaj koristite do sad?
Ja inace koristim Persil prasak i Silan sensitive omeksivac al dosta mi brzo ves postane tvrd, vec nakon par pranja, od tog praska u kombinaciji s ovom vodom kod nas ovdje koja je preeepuna kamenca 😪
Ugl razmisljam o nekoj promjeni, mozda neki tekuci..? Tipa za crni ves koristim tekuci Perwol za crno rublje i taj ves je uvijek premekan, al mi isto Perwol za sareno uopce ne opere dobro, ostanu sve mrlje koje s Persilom bez problema odu.
A nekak mi se neda opet koristit 6 razlicitih detrdzenata, em za bebu, em za nas...
Boze problema 😅
Čitam jednu od poklonjenih knjiga 😊Umorna jesam, a sna nema. Gle, sad to pričam, a tek za 9-10 tjedana ću spoznati pravi umor😂😂
Čitam jednu od onih knjiga o pristupu odgoju. Oboružvam se znanjem. Koliko iluzija imamo i ne znamo. Kompliciramo, a zapravo je jednostavno. Objašnjavaju važnost kazne koju moderni sustavi pokušavaju nulifucirati. Kazna je neki korisni neugodni zadatak. Isto tako se objašnjava nekorist od pretjerane pohvale, kao i neprimjerene pokude koja ništa ne objašnjava. Samo racionalno 😀
Netko je pitao za knjigu Danski odgoj, sveki mi ju je još prije nekoliko mjeseci preko škole nabavila, izravno od trgovca, bez marže 😀. Uglavnom, pročitala sam i taj pristup. Ne kompliciraju ni oni.
url=https://lilypie.com]
url=https://daisypath.com]
Klikerice, hvala ti puno što nam stavljas sve sa predavanja 😘
KlikericiKlikerice jel znaš možda kako od njih dobijemo one potvrde tj muzevi da su bili na tečaju? ;)
Od utorka na dalje mozemo doci kod sestara u radjaonu-ginekologija,doktorica ce za sve nas napisati potvrde do tada. Koji ce roditi u KB Merkur ne trebaju potvrdu.
Moj Blog - Mamina čarolija http://bit.ly/maminacarolija-mojblog
Čitam jednu od poklonjenih knjiga 😊Umorna jesam, a sna nema. Gle, sad to pričam, a tek za 9-10 tjedana ću spoznati pravi umor😂😂
Čitam jednu od onih knjiga o pristupu odgoju. Oboružvam se znanjem. Koliko iluzija imamo i ne znamo. Kompliciramo, a zapravo je jednostavno. Objašnjavaju važnost kazne koju moderni sustavi pokušavaju nulifucirati. Kazna je neki korisni neugodni zadatak. Isto tako se objašnjava nekorist od pretjerane pohvale, kao i neprimjerene pokude koja ništa ne objašnjava. Samo racionalno 😀
Netko je pitao za knjigu Danski odgoj, sveki mi ju je još prije nekoliko mjeseci preko škole nabavila, izravno od trgovca, bez marže 😀. Uglavnom, pročitala sam i taj pristup. Ne kompliciraju ni oni.
Jesi ti rekla da si citala Svjesno majcinstvo? Kakva je?
Ana,
ja sam pitala za Danski odgoj. Inace bas gotivim te zemlje "gore" i boraveći u Rusiji upoznala sam dosta Finaca. Nemam rijeci kako su odgojeni... (Rusi divljaci kao i mi hahaha 😋😂).
Mateja,
hvala na objasnjenjuu 😍 Ja se ne bojim dojenja, vec ja to zamisljam da mi donose bebu, doji, a ja nemam sta treba, iako je sve sto ti treba ustvari dojka hahahahhaha 🤣
Maggie,
da, sjecam se da si pisala za obican sapun. Mislim da ima jos cura. Ima nas bas razlicitih, ipak dosta zena. Volim prirodno tako, ali ne isprobavam na sebi jos to, koristim Dove ili Johnson najvise... A kad beba krene sa Mustelom, precicu i ja vjerovatno na nju.
Klikerice,
ja sam htjela u skolicu i sprijeci me mirovanje :( Uredno citam sta pises, dobar sam ucenik haha. Ali jesu radikalni oko dojenja 😶 Sta majka stv fizicki sprijecena, mislim ne treba misliti o tome, ali desava se. Mene moja nije mogla dojiti puno, zbog bradavica valjda, a gdje su 1992 bila pomagala i pravila mi neko rizino mlijeko. Evo me odvaljena ko od brda haha, nisam bolesljiva, osim eto problema kad sam se udala i sto sam ludi hipohondar 😂
Spavate li? hahah
Ne spavam, 😂😂😂
Da, da, pomogla mi je, osvjestila mi je važnost pozitivne afirmacije i vizualizacije😀😀 Iako sam to znala i od prije, treba čovjeka nekad sjetiti, pogotovo kad ti je zlo i stalno te nešto boli i more strahovi, kao što nas more često. Pogotovo prvorotke.
url=https://lilypie.com]
url=https://daisypath.com]
Nema sna, pa nema...Nadam se za spatial makar malo pred zoru. ..Sreća vikend je pa se može i po danu ubiti koji sat 😀. ..Ja danas u Kiku kupila skafandercic i mislila u tome iznijeti bebu.iz bolnice ..Šta vi mislite jel to pretoplo i previše ili možda ipak treba medo odijelo? Znam da je to neko nepisano pravilo ali eto. .
Jutro 😀
Ja budna od 5, pijem kavu. Ne mogu zaspati, ma nema šanse.
Nadala sam se da ste napisale lektirui od sinoć, a ono 0 bodova 😂😂😂😂
prijavljujem se kao još jedna nespavačica.
jučer me ulovio neki išijas. išli šetat na Maksimir i u Zoo, jedva sam se dogegala nazad do auta. sad se osjećam još nepokretnije. onda me išao masirati pa sam se u jednom trenu pogledala u ogledalo i skužila koliko imam novopridošlog celulita i kak mi se guzica sva pobabila 😂
čak smo sad smanjili i sa seksom. priznao mi je u jednom trenutku da je počeo razmišljati kak bebi lupa u glavu i nemre se opustiti 😂
ukratko, nadam se da će mi zadnjih 10 tjedana što brže proletiti 🙊
Sortiraj odgovore
Najstariji