što se tiče robice, ja ništa ne pripremam kratkih rukava uopće, jer i ako bude slabija zima, onda mi je najpraktičnije bodi dugih rukava i odjelce bez rukava,ili opet bodi dugih rukava i hlačice sa nogavicama i još čarapice, a ako bude hladnije onda dva duga rukava. za vani ionako ide još jaketa/skafander/medo odjelo/ ovisno o hladnoći.
vrtuljak iznad krevetića, iz iskustva - najgluplja stvar za malu bebu u prvim mjesecima. ja sam imala, i svaki ali baš svaki put bi opalila u njega dok stavljam bebu u krevet i on zasvira a beba taman zaspe i onda opet ispočetka hahah Uglavnom, moja preporuka je ona mala igračkica koja ima onaj konopčić za povući pa svira uspavanku , zaveže se za jednu rešetku i eto... a onda sa nekih 6 mj ako vam se da, stavit vrtuljak.
bočicu i dudu ću jednu kupit MAM, da imam. a izdajalicu imam iz prošle trudnoće, ali ne morate s tim žuriti , i meni su je kupili i donili u rodilište- ljekarne bar rade 24 sata,lako se kupi.
Lovre
Lily, ne znam što bih ti rekla za Clexane. Mene muž pika navečer. Alarm nam zvoni u 20 h pa nekad bude odmah, a nekad prije spavanja, npr. u ponoć. Nisam to smatrala prevelikim problemom zbog sljedećeg: u 10. tt. vadila sam krv za Nifty test i u uputama piše da se krv vadi 24h nakon heparina pa sam ja zvala doktoricu da pitam smijem li preskočiti jednu dozu i ona je odobrila. Da nije, ne bih zapravo nikad ni mogla izvaditi krv. Nekako sam iz tog izvukla zaključak da nije prestrašno ako se zaboravi ili pomakne pikanje za koji sat. Ne znam, možda sam to preolako shvatila. Možda Miranda zna nešto o tome? Ili Salatica ima kakvih saznanja (bilo od doktora ili što je naučila s Google-a ) Pitat ću ja doktoricu na pregledu ako se sjetim, ali tek je za 2 tjedna.
Ovo što su tebi rekli, da smiješ pomicati pikanje za max. pola sata... da ja to sad krenem primjenjivati, do vremena u 5h ujutro došla bih tek za 16 dana, a tada bi mi bilo kasno za pretragu. I ja Clexane uzimam u Petrovoj na CEF-u, ali mi nikakve upute o uzimanju nisu dali.
Bočice, izdajalice i dude ne mislim kupovati unaprijed, nadobudno mislim da mi neće trebati, ali ću pokazati mužu što da kupi ako zatreba dok sam ja u bolnici. Tako i igračke do 3. mj. starosti, ionako ih beba ne vidi.
Bodija kratkih rukava imam par komada, ali čini mi se veličine 56 ili čak 62. Netko je bio savjetovao baš za ispod nekih debljih majica ili vestica pa sam uzela tek toliko.
Na OGTT su mene slali neovisno o glukozi iz KKS-a jer glukoza mi je bila ok.
Imam puno bodya bez rukava i sa kratkim rukavom bas zato jer je zimska beba i to ce mi biti kao nama potkusulja, pa gore majica ili pidamica i sl, da ima bebo dva sloja na sebi.. nemam bocicu, sterilizator, silikonske bradavice i nista od toga jer pod a) vjerujem da necu trebat, pod b) najlakse je po to otici ako bas zatreba.. nemam niti cu imati ni ad doma kao ono za svaki slucaj, samo si na taj nacin nabrijavam da nekaj ne bude bilo ok, a bude ;) citam ljetne bebe i bas su pricale o onim gnjezdima, kak ustvari brzo jako to prerastu, cisto bacite oko znam da je netko tu htio uzet
eto zasto svakom forumu treba iskusnih mama...meni uopce nije palo na pamet bodi bez rukava koristiti kao potkosulju! Hvala 😉🤗
url=https://lilypie.com]
Par pitanja, obzirom da ima preko 20 stranica na dan, pa sam se malo pogubila :
SarahSarah je bivša SarahZg?
Sandrica30 - sorry, jesi ti nova ili si promijenila nick ili nešto treće? Znaš li spol?
Vjerujemuanđele - kad ti je termin?
Ana_anchy_95 - čini mi se da je bio neki tvoj komentar... napiši nam nešto o sebi, kad ti je termin i znaš li spol?
Mrvica02 - bilo je nekoliko tvojih komentara... napiši nam nešto o sebi, kad ti je termin i znaš li spol?
Ispričavam se ako je netko već te podatke slao, moguće da mi je promaklo. A pitam jer vodim tablicu svih trudnica, termine i imena pa onda s vremena na vrijeme objavim da znamo stanje.
Trenutno je 33:39 = cure:dečki.
Ajmeee dok sam ja sve procitala sto sam bila u zaostatku..odprilike 20ak stranica..zaboravila sam skoro sve sto pise..zapamtila sam jedino ono sto ste pisale da netko trolla stalno i to mi je onak fkt uzasno..
Zapamtila sam da ima puno slatke oblekice, stvarcica i svaceg neceg..fora mi je onaj ormar za prematanje sta ima dio..
Dobre informacije sam pokupila o popustima i torbama i svasta nesto..
I primjetila sam da nam je osvanulo novo ime na lilypie od Sarah…Alora 😍❤💖💗💜💛
To sam baš ja htjela komentirati, baš lijepo i originalno ime
HVALA vam objema ❤️
Par pitanja, obzirom da ima preko 20 stranica na dan, pa sam se malo pogubila:
SarahSarah je bivša SarahZg?
Sandrica30 -sorry, jesi ti nova ili si promijenila nick ili nešto treće? Znaš li spol?
Vjerujemuanđele -kad ti je termin?
Ana_anchy_95- čini mi se da je bio neki tvoj komentar… napiši nam nešto o sebi, kad ti je termin i znaš li spol?
Mrvica02 - bilo je nekoliko tvojih komentara…napiši nam nešto o sebi, kad ti je termin i znaš li spol?
Ispričavam se ako je netko već te podatke slao, moguće da mi je promaklo. A pitam jer vodim tablicu svih trudnica, termine i imena pa onda s vremena na vrijeme objavim da znamo stanje.
Trenutno je 33:39 = cure:dečki.
Ta sam. Haha sve sam si pobrisala i brojeve i sve pa zna imala posla jutros
Lily, ne znam što bih ti rekla za Clexane. Mene muž pika navečer. Alarm nam zvoni u 20 h pa nekad bude odmah, a nekad prije spavanja, npr. u ponoć. Nisam to smatrala prevelikim problemom zbog sljedećeg: u 10. tt. vadila sam krv za Nifty test i u uputama piše da se krv vadi 24h nakon heparina pa sam ja zvala doktoricu da pitam smijem li preskočiti jednu dozu i ona je odobrila. Da nije, ne bih zapravo nikad ni mogla izvaditi krv. Nekako sam iz tog izvukla zaključak da nije prestrašno ako se zaboravi ili pomakne pikanje za koji sat. Ne znam, možda sam to preolako shvatila. Možda Miranda zna nešto o tome? Ili Salatica ima kakvih saznanja (bilo od doktora ili što je naučila s Google-a) Pitat ću ja doktoricu na pregledu ako se sjetim, ali tek je za 2 tjedna.
Ovo što su tebi rekli, da smiješ pomicati pikanje za max. pola sata… da ja to sad krenem primjenjivati, do vremena u 5h ujutro došla bih tek za 16 dana, a tada bi mi bilo kasno za pretragu. I ja Clexane uzimam u Petrovoj na CEF-u, ali mi nikakve upute o uzimanju nisu dali.
Bočice, izdajalice i dude ne mislim kupovati unaprijed, nadobudno mislim da mi neće trebati, ali ću pokazati mužu što da kupi ako zatreba dok sam ja u bolnici. Tako i igračke do 3. mj. starosti, ionako ih beba ne vidi.
Bodija kratkih rukava imam par komada, ali čini mi se veličine 56 ili čak 62. Netko je bio savjetovao baš za ispod nekih debljih majica ili vestica pa sam uzela tek toliko.
Na OGTT su mene slali neovisno o glukozi iz KKS-a jer glukoza mi je bila ok.
Neznam kaj bi rekla bas pitaj bas me zanima sta ce ti rec
Ociti svako ima svoju teoriju ja sam bas pitala pa su mi sestre tamo rekle da nesmijem tako da je to preveliko odstupanje a sad mozda su to rekle jer nisu sigurne a tebi je ipak doktor dao zeleno svijetlo
Ali kad sam pricitala tvoj post morala sam ti ovo napisat pa kako god bilo cisto iz neke predostroznosti...
Sto mislite u next to me kreveticima? Ja sam za pocetak mislila uzeti samo to, uz par setova posteljine. Tek naknadno kupiti pravi krevetic. Nemam di s kreveticem, u minijaturnoj smo sobi, a gledam da ako se ne preselim prije poroda, ovo bi mi bila jedina opcija. Jel uopce moguce biti prvih par mjeseci bez krevetica, samo s tim next to me?
Sto mislite u next to me kreveticima? Ja sam za pocetak mislila uzeti samo to, uz par setova posteljine. Tek naknadno kupiti pravi krevetic. Nemam di s kreveticem, u minijaturnoj smo sobi, a gledam da ako se ne preselim prije poroda, ovo bi mi bila jedina opcija. Jel uopce moguce biti prvih par mjeseci bez krevetica, samo s tim next to me?
sestricna mi kaze da njezin malo prvih par mjeseci nije htio spavati u kreveticu...samo u kosari od kolica pa bi kosaru stavili u krevetic ili na nocni ormaric pokraj njih...cudo 🤣
url=https://lilypie.com]
Maggie,
ja sam opustena kao i ti. Pravilo je svakih 24h, tako moraju reci, strogo, inace tek onda kako bi zaboravljale haha. Ja sam od pikanja u 12 dosla do 3, pa se vracala na 12, pa jednom zaboravila i tek se u 6 sjetila xD I ostanem u 6 (i od tad alarm koristim) i isto mi se desavalo, dam u 7, pola 8 ili mozda ranije, u 5. Ne gledam to tako strogo. D dimer mi miruje, 6 mjeseci isti. Ovo je zastitna doza, ne terapijska (nismo neke tromboze imale), i da, sve cure koje ja znam su davale/daju 2 puta dnevno, i too nije prejaka zastitna doza.
Normalno, pridrzavati se sto preciznije, ali u ovakvim situacijama mislim da to nije problem. Bas me zanima sta Miranda misli, ja necu hematologu jos 4,5 nedelja, zaboravicu pitati.
Sortiraj odgovore
Najstariji