Zimske bebe 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ana89
    30. Kolovoz 2018. 21:11

Salatica9192

Ana89

Ja sam se udala u matičara iz više razloga: iz ljubavi koja već traje 12 godina, htjela sam veću pravnu sigurnost za bebu, bilo je brzo i efikasno a i zbog toga što zbilja ne volim tu današnju crkvenu indoktrinaciju, previše je restriktivna i kruta i ekskluzivna ( uostalom kao i svaka druga vjera koja danas postoji). Ne mislim da moj brak manje vrijedi jer nije crkveni. Isto tako prihvaćam i mišljenja koja tako tvrde..stvar je puno faktora kakav ćeš stav imati o tome, i ljepota je u različitosti mišljenja 😊.
    Beba će jedan dan biti muškarac koji će sam birati vjeru i neću ga u tome kočiti.
    Smatram se duhovnom osobom, vjeru kao takvu doživljavam na svoj mistični, dublji i specifični način, ali kršćanka u klasičnom smislu nikad neću biti. Ali kad me pitaju što sam..kažem samo stanovnik planeta Zemlje, toliko smo mali pojedinačno, a svi na neki način bitni 😉😉

Ti toliko imas slicne stavove kao moja tetka, koja inace zivi u Rovinju. Znaci trzne me, ono, tetka da li si to ti hahaha 😊

Ma ima puno ljudi koji tako razmišljaju. Live and let live. 😀😀 I nastojati nikome ne otežavati, ne bi raditi drugima što ne bi htio sebi. Ne radi karma na način na koji mi mislimo. Samo nam prebacuje neke lekcije u novi život..i opet isto. Bolje rješiti sve što možeš sa sobom u ovom životu 😀 

url=https://lilypie.com]

url=https://daisypath.com]

30. Kolovoz 2018. 21:14

Znam da nije pametno uključivati se u ovakvu temu, ali kad je jače od mene. Ni ja ne mislim da je moj brak papir već skrament, koji doživljavam neraskidivim. Poštujem i cijenim svačije mišljenje i pravo da živi kako želi ali jednostavno mi je licemjerno od ljudi koji to tako ne doživljavaju da se uopće vjenčaju u crkvi, samo zato jer je to tako običaj ili jer slike ispred katedrale ljepše izgledaju. Crkva ima svoja pravila i ne može ih svatko od nas tumačiti kako mu paše. Ko to smatra preradikalnim ima matičara i super, ne vidim problema.

30. Kolovoz 2018. 21:22

4mommy upravo to . slazem se s tobom u potpunosti .gledajuci ove postove svih cura svak je od nas razlicit i ima razlicite zivote. Svak za sebe bira put. 

• Marti8
    30. Kolovoz 2018. 21:24

_svjesna

Moj trudnicki mozak je iznenada odlucio da promijenim frizuru i uradim pramenove 😂😂
    Smijem li se farbati u ovoj fazi trudnoce help girls? ❤️

Pramenovi mogu😊

barbiemama
    30. Kolovoz 2018. 21:27

4Mommy

Znam da nije pametno uključivati se u ovakvu temu, ali kad je jače od mene. Ni ja ne mislim da je moj brak papir već skrament, koji doživljavam neraskidivim. Poštujem i cijenim svačije mišljenje i pravo da živi kako želi ali jednostavno mi je licemjerno od ljudi koji to tako ne doživljavaju da se uopće vjenčaju u crkvi, samo zato jer je to tako običaj ili jer slike ispred katedrale ljepše izgledaju. Crkva ima svoja pravila i ne može ih svatko od nas tumačiti kako mu paše. Ko to smatra preradikalnim ima matičara i super, ne vidim problema.

slažem se da je licemjerno vjenčat se u crkvi samo radi sela. zato se neću ni vjenčat tamo, jednog dana kad se budem udavala. licemjerno je i izjasniti se kao katolik na popisu stanovništva, a u biti to nisi. nego kao, što će susjedi reć ako kažem da nisam. na kraju krajeva, licemjerno se i seksati prije braka te koristiti kontracepciju ako se stvarno smatraš katolikom jer je ta religija ful protiv jednog i drugog . brdo toga je licemjerno. zato u biti baš nitko na ovom svijetu ne bi mogao baciti kamen na drugoga, jer svi imamo grijeha i putra na glavi 😁

30. Kolovoz 2018. 21:30

barbiemama

4Mommy

slažem se da je licemjerno vjenčat se u crkvi samo radi sela. zato se neću ni vjenčat tamo, jednog dana kad se budem udavala. licemjerno je i izjasniti se kao katolik na popisu stanovništva, a u biti to nisi. nego kao, što će susjedi reć ako kažem da nisam. na kraju krajeva, licemjerno se i seksati prije braka te koristiti kontracepciju ako se stvarno smatraš katolikom jer je ta religija ful protiv jednog i drugog . brdo toga je licemjerno. zato u biti baš nitko na ovom svijetu ne bi mogao baciti kamen na drugoga, jer svi imamo grijeha i putra na glavi 😁

Ja se sa svim navedenim slažem, i zato nastojim promijeniti sebe a ne vjeru 😊

truskawka
    30. Kolovoz 2018. 21:38

Ana89

Ja sam se udala u matičara iz više razloga: iz ljubavi koja već traje 12 godina, htjela sam veću pravnu sigurnost za bebu, bilo je brzo i efikasno a i zbog toga što zbilja ne volim tu današnju crkvenu indoktrinaciju, previše je restriktivna i kruta i ekskluzivna ( uostalom kao i svaka druga vjera koja danas postoji). Ne mislim da moj brak manje vrijedi jer nije crkveni. Isto tako prihvaćam i mišljenja koja tako tvrde..stvar je puno faktora kakav ćeš stav imati o tome, i ljepota je u različitosti mišljenja 😊.
    Beba će jedan dan biti muškarac koji će sam birati vjeru i neću ga u tome kočiti.
    Smatram se duhovnom osobom, vjeru kao takvu doživljavam na svoj mistični, dublji i specifični način, ali kršćanka u klasičnom smislu nikad neću biti. Ali kad me pitaju što sam..kažem samo stanovnik planeta Zemlje, toliko smo mali pojedinačno, a svi na neki način bitni 😉

Isto razmisljanje imam i ja..vjencali se kod maticara zato sto nas je taj "komad papira" djelio od ivf postupka..rekli smo vjencat se u crkvi kroz godinu dana i kad je godina dana prosla muz koji je inace sam inzistirao na crkvenom vjencanju je rekao da se sto se njega tice ne moramo vjencati u crkvi jer taj korak nece promijeniti nas brak..mi smo zivjeli zajedno i prije i isto se ponasali kao i sad kad smo u braku. Takodjer smatram da nas brak nije nista manje vredniji od braka u crkvi. Eto moji roditelji u braku vec 32godine, vjencani samo kod maticara. Ako cemo zeljeti budemo se vjencali kad budemo krstili bebe, ako ne nikom nista jer mi smo u braku i tocka. Volimo se, postujemo i prihvacamo sve. Nikog ne diskriminiramo niti rasno niti vjerski niti ikako drugacije. 
    A sto se zajdenice tice ljudi koji su vise od 5 godina prijavljeni na istoj adresi se u zakonskom smislu smatraju kao partneri bez obzira na "komad papira". 
    Takodjer kao sto je Ana napisala vjeru smatram na svoj specifican i dublji nacin, moglo bi se isto reci mistican velikoj vecini ljudi i takodjer klasicna krscanka nikad necu biti najvjerojatnije iz jako puno faktora koji su meni bitni, odnosno, nebitni..
    Tako da na kraju price, nit koga diram i diktiram mu kako da zivi niti to ne zelim da meni netko radi (sto je jako puno klasicnih krscana vec pokusalo). Znaci zivi kako zelis i pusti ljude da zive kako zele 🤗🤗 

❤N i V💙

Miranda
    30. Kolovoz 2018. 21:38

Normabel je bolje izbjegavati u trudnoci, literatura ga ne preporucuje ali kod nas je i dalje u primjeni, i prevelikoj ako mene pitate. Nekad je korist veca od rizika ali nemojte ga bas za opustanje misica koristiti. 
    Farbanje moze u drugom tromjesecju.
    Temu vjere cu elegantno zaobici, za dobrobit svih 😬  Upoznavanja radi cu reci da sam vjernik, a do vjere sam dosla bas preko otpora i odbojnosti prema danasnjoj crkvi. Krenula sam od nule proucavati i citati i vidjeti sto stvarno stoji a sto ne stoji, za sto postoje dokazi a za sto ne i tako sam ponovo dosla u vjeru ali drugaciju od one koju vecina nas "naslijedi" jer smo rodeni i odgajani tu gdje jesmo. Zalosno mi je sto je toliko deklarativnih katolika a upoznala sam puno agnostika i ateista koji o katolicizmu znaju vise nego valjda svaki drugi katolik kod nas.

Ana89
    30. Kolovoz 2018. 21:39

4Mommy

barbiemama

4Mommy

Ja se sa svim navedenim slažem, i zato nastojim promijeniti sebe a ne vjeru 😊

To i je moja životna mantra, ako želiš promjenu počni od sebe. I svoje okolnosti. Sve to možemo sami i svojim mislima.  Sve druge promjene dolaze kad sebe poboljšaš 😀😀

url=https://daisypath.com]

pepe1907
    30. Kolovoz 2018. 21:40

barbiemama

mislim da sve ovisi o svjetonazorima i odgoju.

meni je brak definitivno zajednica dvoje ljudi, koji dijele život, dobro i zlo. i takva mi je svaka zajednica ljudi koji žive zajedno, žive jedno za drugo i za svoju djecu. odgajana sam u prilično katoličkoj obitelji, ali eto ja osobno ne vjerujem da ta zajednica postaje jača kada ju je blagoslovio svećenik. mislim da je brak jak i vrijedan onoliko koliko ga partneri takvima učine. e sad, katolici vjerojatno smatraju da im Bog pomaže to blagosloviti, ali meni osobno to u rangu jednog lijepog mitološkog vjerovanja i ništa više. ali voljela bih pronać tako utjehu u vjerovanju da postoji netko ili nešto što će sve učiniti baš ovakvim kakvim treba za mene. vjerujem da je tako lakše živjeti. no eto, onom unutarnjem osjećaju ne možeš zapovijedati i jednostavno ne vjerujem. ali poštujem vjernike i voljela bih da se tako svi međusobno poštujemo, bez obzira na izbore i stavove 😊

zato sam mi imali vjenčanje n otvorenom uz matičara bez crkve...njegovi to nikak nisu prihvatili a ni nikad neće..

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.