Zimske bebe 2017/2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Mirjanos
    22. Veljača 2018. 23:16

Tea0801

Mirjanos

Cure… beba mi se cini vruca. Mjerila sam temperaturu u guzi i toplomjer pokazuje 36,5. Medutim, ona je meni i dalje vruca :). Kako je to moguce? I da li znate gdje mjerim da li je pretoplo obucena ili premalo? Glava, leda, obrazi?

Kakav toplomjer imas?

Digitalni. Avent (iz kompleta za bebe)

• Loptica3
    22. Veljača 2018. 23:24

Pozdrav curke,evo nova sam tu..pa se jos snalazim.Imam pitanje jedno.Zar je moguce da su mi dva testa pokazala plusic 2tj prije M.??25.1.sam imala zadnju.Hvala svima na odg.

-Tea-
    23. Veljača 2018. 06:31

Mirjanos

Tea0801

Mirjanos

Cure… beba mi se cini vruca. Mjerila sam temperaturu u guzi i toplomjer pokazuje 36,5. Medutim, ona je meni i dalje vruca :). Kako je to moguce? I da li znate gdje mjerim da li je pretoplo obucena ili premalo? Glava, leda, obrazi?

Kakav toplomjer imas?

Digitalni. Avent (iz kompleta za bebe)

Joj, oprosti, ali i ja i klinci smo zaspali… Rekla mi je jednom pedijatrica da se ne oslanjam na digitalne toplomjere nego da ako imam  živin da koristim njega,  ako ne  da kupim alkoholni. (Jer se kod nas vise nemoze kupiti zivin).
    Meni je mali samo jednom imao temp,i digitakni je pokazivao 37.5, a alkoholni cak 39... I mi mjerimo pod pazuhom jer mi je mjerenje u guzi bas nekako mucenje… A lako izmjerimo pod pazuhom.

url=https://lilypie.com]

dea32
    23. Veljača 2018. 08:21

Loptica3

Pozdrav curke,evo nova sam tu..pa se jos snalazim.Imam pitanje jedno.Zar je moguce da su mi dva testa pokazala plusic 2tj prije M.??25.1.sam imala zadnju.Hvala svima na odg.

2 tjedna prije menstruacije je kraj ovulacije, vjerujem da nije bio pozitivan zbog trudnoce koja se mozda tek dogodila. Jedino objasnjenje je da ti ovo 25.1. nije bilo menstruacijsko krvarenje nego krvarenje u trudnoci. Ili si pogresno napravila test. Najbolje da odes na pregled ili izvadis krv za beta hcg..

dea32
    23. Veljača 2018. 08:26

Mirjanos, osobno koristim toplomjer onaj na alkohol i smatram ga puno pouzdanijim nego bilo koji digitalni. Za digitalni sam negdje procitala da se treba izmjeriti 3 puta pa se uzima srednja vrijednost kao temperatura. Ako je to onaj obicni digitalni sto izgleda kao obican zivin, mozes ga odmah baciti jer iz osobnog iskustva 4 takva, razlicite marke su pokazivala razlicite rezultate u isto vrijeme.
    Ja malome, kao i curi, mjerim pod pazuhom. U guzi mi je uzasno, niti je njima ugodno a postoji i opasnost od ozljeda..

dea32
    23. Veljača 2018. 08:28

Za oblacenje, gledam da ima jedan sloj vise odjece na sebi od mene. I to mu je dovoljno da mu ne bude hladno, a nije puno da ga preutoplim. Prvih mjesec dana je isto tako bio obucen plus jos tanka dekica preko njega do pazuha..

-Tea-
    23. Veljača 2018. 08:45

dea32

Za oblacenje, gledam da ima jedan sloj vise odjece na sebi od mene. I to mu je dovoljno da mu ne bude hladno, a nije puno da ga preutoplim. Prvih mjesec dana je isto tako bio obucen plus jos tanka dekica preko njega do pazuha.

To oblacenje sa jednim slojem vise nego sebe kod mene ne funkcionira. U kuci drzimo 22-23 °C, a ja nosim kanotjeru, dolcevitu i preko trenerku. A dragi i najstariji mali (16 g) nose samo jednu majicu(nekad i kratke rukave). Srednji mali (1g) samo bodic i hlace, a bebacbodic dugih i tuticu,i pokrijem ga dekicom jer vidim da mu treba. On je izgleda zimogrozan  na mene. 
    Da ih obucem kao sebe+jedan sloj- prekuhali bi se.

• Frau_Mund6
    23. Veljača 2018. 09:46

Loptica, dobro dosla 😊 znam da se moze dobiti menga i nakon sto ostanes trudna. Ali jefino pouzdano je da ides ginekologu. Meni test nije bio citljiv ni kad sam zatrudnila. 

dea32
    23. Veljača 2018. 10:15

Tea0801

dea32

Za oblacenje, gledam da ima jedan sloj vise odjece na sebi od mene. I to mu je dovoljno da mu ne bude hladno, a nije puno da ga preutoplim. Prvih mjesec dana je isto tako bio obucen plus jos tanka dekica preko njega do pazuha.

To oblacenje sa jednim slojem vise nego sebe kod mene ne funkcionira. U kuci drzimo 22-23 °C, a ja nosim kanotjeru, dolcevitu i preko trenerku. A dragi i najstariji mali (16 g) nose samo jednu majicu(nekad i kratke rukave). Srednji mali (1g) samo bodic i hlace, a bebacbodic dugih i tuticu,i pokrijem ga dekicom jer vidim da mu treba. On je izgleda zimogrozan na mene.

Ja iskreno ne znam koliko je kod nas jer imamo grijanje na zgradinu kotlovnicu i nemamo regulatore.. Racunam da je negdje isto oko 23/24C. Ja sam u trenirci i majici kratkih rukava, cura od 2,5 god u hlacicama, carapicama i majici kratkih rukava, nekad trazi duge rukave, ali onda skida carapice. Mali je u hlacicama, carapicama, bodiju kratkih rukava i majici dugih rukava ili bodiju dugih rukava pa ako su mu rukice hladne obucem mu majicu kratkih rukava. Pokrijem ga samo kada zaspi i to samo malo po nogama. Muz kad dode s posla skine se u kratke hlace.. Tako da to kod nas funkcionira, ali naravno, svi smo razliciti i pasu nam razlicite temperature. Moja mama, kad dode k nama je u jakni jer joj je hladno (oni u kuci imaju centralno na drva i mi se tamo kuhamo u potkosuljama). Stvar je i navike

-Tea-
    23. Veljača 2018. 10:29

dea32

Tea0801

dea32

To oblacenje sa jednim slojem vise nego sebe kod mene ne funkcionira. U kuci drzimo 22-23 °C, a ja nosim kanotjeru, dolcevitu i preko trenerku. A dragi i najstariji mali (16 g) nose samo jednu majicu(nekad i kratke rukave). Srednji mali (1g) samo bodic i hlace, a bebacbodic dugih i tuticu,i pokrijem ga dekicom jer vidim da mu treba. On je izgleda zimogrozan na mene.

Ja iskreno ne znam koliko je kod nas jer imamo grijanje na zgradinu kotlovnicu i nemamo regulatore.. Racunam da je negdje isto oko 23/24C. Ja sam u trenirci i majici kratkih rukava, cura od 2,5 god u hlacicama, carapicama i majici kratkih rukava, nekad trazi duge rukave, ali onda skida carapice. Mali je u hlacicama, carapicama, bodiju kratkih rukava i majici dugih rukava ili bodiju dugih rukava pa ako su mu rukice hladne obucem mu majicu kratkih rukava. Pokrijem ga samo kada zaspi i to samo malo po nogama. Muz kad dode s posla skine se u kratke hlace.. Tako da to kod nas funkcionira, ali naravno, svi smo razliciti i pasu nam razlicite temperature. Moja mama, kad dode k nama je u jakni jer joj je hladno (oni u kuci imaju centralno na drva i mi se tamo kuhamo u potkosuljama). Stvar je i navike

Da, bas navika… Kod moje mame je prosjecno 30-32 u dnevnom (ona ne trpi puno robe na sebi, pa samo tanku majicu sa kratkima nosi,a stari pored nje u debeloj kosulji i majci!!)  i kad se najavimo da dolazimo, rashladi kucu i obuce jaknu! :) :) :) :) :)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.