Zimske bebe 2017/2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Frau_Mund6
    22. Siječanj 2018. 23:01

Cure evo da javim dojmove sa vv. Uglavnom, secer mi je previsok, rekla sam im da sam jela slatko pa su me prekorili. Veli profesorica da to nije za salu, jer me nece pustit na porod 🤣🤣🤣🤣 skoro sam umrla od smijeha!!! Pitala sam kaj se moze prolongirat, jer je meni u trudnoci bas dobro!!! Uglavnom, dogovorili smo da cu doci za tjedan dana... sad imam aparat doma pa mogu kontrolitat. A ako mi pukne film, budem im dostavila stanje koje njima pase... pa u 34 tt sam. Ne kuzim kaj je njima! 

url=https://lilypie.com]

MamaTroje
    23. Siječanj 2018. 06:13

Mirjanos, najbolje je uzeti 3 u 1 kolica pa si mirna. 

Frau, mogu te samo poroditi ranije, ne kasnije. Meni je tako objasnila opst. u Merkuru da se poslije termina počnu neke masnoće stvarati koje štete bebi pa kod gd moraju inducirati. A koje su ti vrijednosti?

• elica
    23. Siječanj 2018. 06:29

Pozdrav drage mame..evo ja vam se javljam iz bolnice. Jucer u jutro dodem na ctg i odmah sam hospitalizirana. Ostajem u bolnici ne znam do kad. Prvo su rekli da je beba pre sitna i sumnjaju na zastoj rasta ( teska je 2495g). Trenutno sam u 38.tjednu trudnoce no doktori smatraju da je trudnoca mlada za 7-10 dana.. jucer mi radili 3x ctg i ni jednom nije dobar, beba pre mirna. Slabije je i osjecam nego prije.. kao lagano bockanje 2-3puta dnevno kao da se proteze. S obzirom da mi ovdje nitko nista ne govori i da znam jedino da me danas ceka ultrazvucni  pregled bojim se na pomisao induciranog poroda. Doktorica jucer u zurbi ( jer je nekud morala otici  ) rekla da najvjerojatnije posteljica propusta i do bebe ne dolazi vise toliko toga i da ce najvjerojatnije porod biti izazvat umjetnim trudovima. Neznam sto reci, osjecam se toliko izbezumljeno i prestraseno. Ima li netko ikakvih slicnih iskusta? Moze i iz druge trece ruke, puno bi mi pomogli !

• Aymee
    23. Siječanj 2018. 07:36

elica

Pozdrav drage mame..evo ja vam se javljam iz bolnice. Jucer u jutro dodem na ctg i odmah sam hospitalizirana. Ostajem u bolnici ne znam do kad. Prvo su rekli da je beba pre sitna i sumnjaju na zastoj rasta ( teska je 2495g). Trenutno sam u 38.tjednu trudnoce no doktori smatraju da je trudnoca mlada za 7-10 dana.. jucer mi radili 3x ctg i ni jednom nije dobar, beba pre mirna. Slabije je i osjecam nego prije.. kao lagano bockanje 2-3puta dnevno kao da se proteze. S obzirom da mi ovdje nitko nista ne govori i da znam jedino da me danas ceka ultrazvucni pregled bojim se na pomisao induciranog poroda. Doktorica jucer u zurbi ( jer je nekud morala otici ) rekla da najvjerojatnije posteljica propusta i do bebe ne dolazi vise toliko toga i da ce najvjerojatnije porod biti izazvat umjetnim trudovima. Neznam sto reci, osjecam se toliko izbezumljeno i prestraseno. Ima li netko ikakvih slicnih iskusta? Moze i iz druge trece ruke, puno bi mi pomogli !

Draga Elica, vjerujem da ce sve biti ok. Ne znam hoce li ti moj savjet pomoci. Pokusaj prije slijedeceg ctg-a jesti nesto pa pojesti ili popiti nesto slatko. Ako ne ides na ctg, pojedi / popij slatko i lezi na lijevi bok. Bebice se znaju razigrati nakon slatkoga. Moj je osim na slatko reagirao na krusku. Ako ti dr sumnja na propustanje posteljice, mislim da sumnja na curenje plodove vode (nisam sigurna pa pitaj dr). Za to postoji test i zove se Amnisure (meni ga radili). Pitaj i za to da ti naprave.. Evo, ne znam koliko sam pomogla ali javi nam novosti. Drzi se, bit ce sve ok. 

Aymee

MamaTroje
    23. Siječanj 2018. 08:23

Elica, meni su sumnjali na zastoj razvoja s prvim djetetom, pa se nakon dva tri tjedna ispostavilo da je sve u redu. Ne moraš brinuti i ako te ranije porode. Danas je to sve unaprijeđeno i beba će biti dobro jer 37 i 38 tj nisu tako kritični. To ulazi već u termin.

Hip_Hopsica
    23. Siječanj 2018. 09:09

Elica, mojoj prijateljici nisu upiće skužili da je došlo do zastoja u razvoju. Tek su vidjeli nakon kaj se mali Marko rodio jer je imao 2,8kg. a rodio se 5 dana prije termina.
    Uglavnom sve je bilo ok. i malac je super danas... 
    Ako slućajno postoji problem, dobro je da su ga na vrijeme uočili. Držim fige i vidjet ćeš da će sve biti super!

02/2017..... spontani pobačaj
    02/2018..... stigla naša curica :-)
    04/2019..... spontani pobačaj
    07/2019..... spontani pobačaj
    02/2020..... trudna - Bhcg na 4+2: 386; 4+4: 879; 9+3 Beba br.1: 27mm, beba br. 2 stala s razvojem na 6mm;
    15+1- uredan Nifty 💙; 05.11.2020. Podobnik

• elica
    23. Siječanj 2018. 09:09

Ctg mi rade 3x dnevno, pokusala ssm vec sa slatkim,slanim,vocem.. stalno isto :/ 
    Neznam sto bi uopce ocekivati.. danas bih trebala na ultrazvucni pregled no jos mi nitko nije javio kada. Izbezumljena sam i nitko nista ne prica ssmo ponavljaju sve isto u krug. Sto je jos gore u sobi sam sama, posjete su zabranjene zbog gripe,hrana koma, zeljela bih sto prije doma no mislim da od toga nece biti nista haha .. :/

-Tea-
    23. Siječanj 2018. 09:48

Draga elica, samo polako. Napravi korak po korak kako ti doktori kazu.. Danas su bebice male porođajne tezine veci borci nego one vece.  Iskustvo moje kunjade-porodili ju u 32 tt zbog problema s posteljicom i omotanom pupcanom vrpcom oko vrata jedne bebe blizanke, i rodile se jedna 1030g, a druga 1080 g. Danas imaju 14 godina i prekrasne su cure bez ikakvih problema.
    Sve ce.biti u redu. Moras biti jaka psihicki zbog bebice… :-*

• Frau_Mund6
    23. Siječanj 2018. 10:23

Elica, drzim fige da sve dobro prode!! Ako te konzroliraju, znaci da ste dobro. Sad si u terminu i sigurno ce sa bebom sve biti ok! 😚
    Dea, inace pazim na prehranu, ali ovaj se v8kend zalomilo... to sam im rekla. Moj problem je bio da mi je koza predebela i da nisam mogla krv izvadit.. nije dovoljno poteklo s onom iglicom i sve bi se zgrusalo dok bi napunila epruvetu. Sad imam aparat za mherenje secera pa kontroliram svaki dan. Ono sto sam prijavila je bilo jutarnka 5.4 a vecernja 7, nakon slatkog... a srednje vrijednosti su bile ispod 6. 
    Rekla mi je frendica da je isprobala taj aparat i nosila njima krv, usporedba je bila da bar 0.5 vrijednosti aparat vise izmjeri. 
    Meni se beba javlja, trbuh se deformira... ne zelim dizat paniku, idem u petak na uzv pa cu vidhet kaj mi ginicka veli. Do sad je bila stalno u sredini, ni velika ni mala..  idealne tezine i velicine. 
    Aparat sam provjerila nekoliko puta i uglavnom su druge vrijednosti, tako da ni ne vjerujem u tocan rezultat. 

MamaTroje
    23. Siječanj 2018. 10:44

Koliko si jela slatko prije mjerenja? 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.