Zimske bebe 2017/2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    -Tea-
    20. Siječanj 2018. 09:42

Jutro! Kod mene je sunceeee.
    Danas idemo na rođendansku fešticu moje male necakinje! 
    Opet cu se prejestiiiiiiiiii………

url=https://lilypie.com]

Nina Leonita
    20. Siječanj 2018. 10:05

drage moje, znate li da u trudnoći imamo 1000 pitanja, a kad se beba rodi imamo milijun pitanja.. ako ne znate još, vidjet ćete.. moja beba ima 6 tjedana.. obično smo se do sad čudili kako može puno pojesti i zvali smo ju mali hlap ili hlapić. no zadnjih dana mi nešto malo jede, jedva 80-90 ml po obroku, ponekad samo 60. brine me to.. izdajam se pa znam koliko sam joj dala, a kad nemam izdojeno onda malo sisa ili dam nan sensitive.. mislila sam da je neko sazrijevanje crijeva jer se jako grčila pa je malo jela.. jučer je malo više jela, al bi brzo zaspala tijekom hranjenja pa ju moram stalno buditi. vidjet ćemo kako će biti danas. je li netko imao sličnih iskustava, da je beba jela manje nego do tad, a ipak je bila zdrava..?

20. Siječanj 2018. 11:29

Jutro drage moje klokanice. 
    Evo kod nas je predivan dan i najvjerojatnije cemo u prvu setnju danas hehhe
    Kod nas je doslo do problema sa dojenjem, pa malo muku mucimo. Trudimo se, borimo,ali ne znamo kako ce to ispasti. Problem je sto sam ja jaaaaaako puno mlijeka izgubila, i imam jako malo. Pa se borim, pijem cajeve, stalno je stavljam na cicu, izdajam se, svasta. Ali nikada joj nije dosta, moje cice imaju ako 20ml i onda ona jadnica ne bude sita. Ali nisam to znala. Nego smo imali vaganje nakon 10 dana i ona je dobila samo 30grama, i onda smo isli pedijatrijici i savjetovala me da dajem sta imam,ostalo adaptirano. Ali evo zna se dogoditi,da ja skoro cijeli dam nemam nista, ahhh. Plakala sam dva dana nakon vaganja, ali evo boze moj,sta mogu. Ja se trudim, ali ako nema,nema. Ona je najvaznija. 
    Pa kad jede moje mlijeko ima osip po licu,stalno place, grci se, spavala bi najvise 45min. Ahh. Ali ajde borimo se pa kako i dokad bude islo. 
    Joj drage moje sve ste pri kraju,biti ce bebicaaaa hehehheh 

-Tea-
    20. Siječanj 2018. 11:42

Dazi

Kod nas je doslo do problema sa dojenjem, pa malo muku mucimo. Trudimo se, borimo,ali ne znamo kako ce to ispasti. Problem je sto sam ja jaaaaaako puno mlijeka izgubila, i imam jako malo. Pa se borim, pijem cajeve, stalno je stavljam na cicu, izdajam se, svasta. Ali nikada joj nije dosta, moje cice imaju ako 20ml i onda ona jadnica ne bude sita. Ali nisam to znala. Nego smo imali vaganje nakon 10 dana i ona je dobila samo 30grama, i onda smo isli pedijatrijici i savjetovala me da dajem sta imam,ostalo adaptirano. Ali evo zna se dogoditi,da ja skoro cijeli dam nemam nista, ahhh. Plakala sam dva dana nakon vaganja, ali evo boze moj,sta mogu. Ja se trudim, ali ako nema,nema. Ona je najvaznija.
    Pa kad jede moje mlijeko ima osip po licu,stalno place, grci se, spavala bi najvise 45min. Ahh. Ali ajde borimo se pa kako i dokad bude islo.

DAZI,isto tako je bilo meni sa prvim malim. Kad je imao oko 15-20 dana je poceo plakati nakon svakig podoja, i malo dobivao na tezini. Onda smo uveli dohranu (Novalac) i u 15 dana je dobio 900 g. Davala sam mu sve svoje sta sam imala (dok nije potpuno nestalo za nekih par dana) i nadohranu… Tako da sve znam kako to ide. Daj koliko imas+nadohrana i dobivati ce dalje na tezini… 

20. Siječanj 2018. 11:46

Tea0801

Dazi

DAZI,isto tako je bilo meni sa prvim malim. Kad je imao oko 15-20 dana je poceo plakati nakon svakig podoja, i malo dobivao na tezini. Onda smo uveli dohranu (Novalac) i u 15 dana je dobio 900 g. Davala sam mu sve svoje sta sam imala (dok nije potpuno nestalo za nekih par dana) i nadohranu… Tako da sve znam kako to ide. Daj koliko imas+nadohrana i dobivati ce dalje na tezini…

Draga hvala ti na razumijevanju :)
    Pa evo ja sam joj dva dana davala adaptirano (nan optipro) i cicu koliko sam imala i u dva dana je dobila 120grama :) 
    A to mi je najbitnije, da ona dobiva na težini i raste,da mi je sretna beba. Iako mi je iskreno tesko i zao, ali boze moj sta mogu. 

Teddy Bear
    20. Siječanj 2018. 11:51

Pozdrav drage moje. Nas dvije smo jucer izasle iz bolnice,generalno sam zadovoljna kako je prvi dan kuci prosao. Curica je dobra,zadovoljna,trudimo se dojiti uz pomoc sesirica,sestra u bolnici mi je pokazala kako je namjestiti lijepo na dojke(izrazito velike sa ravnim bradavicama,ne mogu bez sesirica da je stavim na dojku,jos moram srolati pelenu ispod dojke da je podignem kako bi bebica mogla prisloniti fino),lijeva dojka je dobra,ali borbu mucimo sa desnom kao i obicno,nikako na njoj uspostaviti dojenje da nesto vise povuce,ali se ne stresiram,to sam sama sebi obecala kad sam ostala trudna sa njom,jer samo prenosim bebi stres i nervozu,pa se fino trudim i cesce stavljam,a dohranim AM po potrebi. Samo neka su nam zive i zdrave,a i mi skupa sa njima. 
    Sestra je dobra,stalno je mazi i govori mama jeste ova seka smijesna,sto ne otvori okice ili zasto ti je stalno na siki,daj joj kako😆😆😆.
    Sto se mene tice,ja sam vise nego dobro,kako nisam rezana pri porodu niti popucala to je druga prica,sve mogu sama oko nje,lakse je i psihicki jer je drugo dijete,pa nema ni onog pocetnog straha. Uzivam o Bozjem daru i svima vama zelim sto bolje porode i da se bebice rode zive i zdrave.

Teddy Bear
    20. Siječanj 2018. 11:56

Najbitnije mi je sada da mi se grudi ne upale,pa koristim toplo hladne obloge,kupus,masiram i samo izdojim onaj pristisak u grudima. Nadam se kako cemo uspjeti u tome,jer nedaj Boze one upale kao sa starijom kcerkom.
    Sto se tice AM i dojenja,vidim da je se ovdje zakuhala neka tema,nemojte dozvoliti da vam to bude stres. Sve smo samo majke koje svojoj djeci zele samo najbolje,zato pozitivno i uzivajte,bez ikakvih osudjivanja niti grubih rijeci,jer zivot je samo jedan i neka su nam djeca ziva i zdrava,volimo ih i pazimo,to je smisao zivota. Ljubim vas sve puno😗😗😗😗

-Tea-
    20. Siječanj 2018. 12:10

ninaleonita86

drage moje, znate li da u trudnoći imamo 1000 pitanja, a kad se beba rodi imamo milijun pitanja.. ako ne znate još, vidjet ćete.. moja beba ima 6 tjedana.. obično smo se do sad čudili kako može puno pojesti i zvali smo ju mali hlap ili hlapić. no zadnjih dana mi nešto malo jede, jedva 80-90 ml po obroku, ponekad samo 60. brine me to.. izdajam se pa znam koliko sam joj dala, a kad nemam izdojeno onda malo sisa ili dam nan sensitive.. mislila sam da je neko sazrijevanje crijeva jer se jako grčila pa je malo jela.. jučer je malo više jela, al bi brzo zaspala tijekom hranjenja pa ju moram stalno buditi. vidjet ćemo kako će biti danas. je li netko imao sličnih iskustava, da je beba jela manje nego do tad, a ipak je bila zdrava..?

Meni je mali jeo svaki dan druge kolicine… Koliko mu je pasalo. Nikad ga nisam budila, ni po noci ni po danu kad je spavao. Kad je bio gladan se probudio i dala bih mu jesti. Tako i dan danas. Kad pojese vise, kad manje… Evo, ima skoro godinu dana, 90 cm i 13 kg, a kad smo dosli iz bolnice je bio 49 cm i 2740 g. Malena mrvica se pretvorila u oooogromnog deckica! :) :) :)

-Tea-
    20. Siječanj 2018. 12:13

Dazi

Tea0801

Dazi

Draga hvala ti na razumijevanju :)
    Pa evo ja sam joj dva dana davala adaptirano (nan optipro) i cicu koliko sam imala i u dva dana je dobila 120grama :)
    A to mi je najbitnije, da ona dobiva na težini i raste,da mi je sretna beba. Iako mi je iskreno tesko i zao, ali boze moj sta mogu.

Ma sve ce bit ok. Samo nek bebica raste i lijepo napreduje. Znam kako ti je jer ja sam bila bas izbedirana kako je to mlijeko preko noci nestalo, a negdje 5-6-ti dan sam mogla i 150 ml izdojiti i onda sve manje i manje bez obzira na stalne podoje i izdajanja "u prazno"… 

dea32
    20. Siječanj 2018. 12:36

Ninaleonita, sa 6 tjedana je skok u razvoju i opisano ponasanje je karakteristicno za to. Jedu cesto po malo, meni je mali bio i nervozniji u tom periodu, spavao bi samo na meni, prebacit na krevet je bila nemoguca misija..
    Dazi, taj osip po licu kad doji je od tvojih hormona, tzv 'ciscenje'. Mi smo se tek u nazad 3 dana rijesili tog osipa, sad ga ima jos jako, jako malo. Do tad je bilo crveno lice, hrapavo i perutalo se.. A za izdajanje, samo cu ti reci da izdajanje nije mjerilo kolicine mlijeka jer kad beba doji moze vise izvuci jer je poticaj tijelu drugaciji, a mlijeko se stvara i pri dojenju. 
    Teddy, drago mi je da ste doma i da si ti dobro. Istina je da je sa drugim djetetom lakse jer znas kaj treba i kako, manje si opterecena sa svime, a samim time je i dijete mirnije. Velika seka pazi na malu seku, nema vece ljubavi kad vidis njih skupa..
    Kod nas je oblacno, starija cura je sa tatom vec bila na trznici, rucak se kuha. A vikendi su kod nas jako dinamicni i uzurbani, prode a da se nismo okrenuli..

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.