Zimske bebe 2017/2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    09. Siječanj 2018. 19:39

Ahaaa. E super. Bas ti hvala. Da znam :)
    Moja je na izlasku imala 3270kg :) 

09. Siječanj 2018. 21:15

Dazi

Ahaaa. E super. Bas ti hvala. Da znam :)
    Moja je na izlasku imala 3270kg :)

E pa 60ml je onda dosta.
    Ja san sad dala 40 ml svog izdojenog i 40 min je bila na sisi pa je valjda dobro povukla haha
    S dohranom je lakse jer znas koliko jede a ovako na sisi pojma nemas xD

• Frau_Mund6
    09. Siječanj 2018. 21:30

Tea, super za peseke 😊 bar vas ima tko cuvati 😉 
    Meni se sve vise svida da ljudima govorim da vu im javit kad mi bude zgodno da dodu..  bake i dede ce naravno vidjet bebu odmah, ali ostali nece nista propustit dok se mi ne snademo... treba zena 9dmor, osim toga tu su i savovi i nespavanje i dojenje... 
    Marijana, bas cudna situacija, valjda si blizu... ne znam sta bi te drugo moglo boljeti osim trudnova, sretno!!! 
    A sta se dohrane tice, mislil sam da je mlijeko skroz dovoljno, sta svima daju dohranu u pocetku? I koliko se to dugo daje? 

url=https://lilypie.com]

Pixii
    09. Siječanj 2018. 21:48

Mlada mama meni to skroz izgleda kao trudovi. Postoje i slucajevi gdje ctg me ocitava trudove, a oni su prisutni. Ako te i dalje boli odi ponovo u bolnicu mozda bude neki razumniji doktor

-Tea-
    09. Siječanj 2018. 21:49

Frajla

Evo i mene padobranaca, doktorica mi je za zgaravicu preporučila reflustat (kutija košta oko 60 kn). Nisam još probala, al to je neka tekućina (dobije se 20 malih vrecica) koja bi trebala reagirati s kiselinom i onda napraviti kao neki cep da se ne dize dalje. Kako se nista ne upija u krvotok smije se u trudnoci. Pa eto mozda se isplati probati.

Evo, upravo popila vrecicu Reflustata… Pa cemo vidjeti kako ce proci noc. Nije bas preukusno jer je kao neki gel, i smrdi na bolnicu …  Samo da pomogne… Makar maaaalo da ublazi…

Sutra kod dr.na kontrolu (mislin da je to zadnja kod soc.gin. imda ce me dalje u bolnicu poslat). sutra san 37+0.

url=https://lilypie.com]

dea32
    09. Siječanj 2018. 22:09

Mlada mama, meni je ctg na prvom porodu pokazivao 40 a trudovi su bili uzasno jaki. Tako da taj ctg nekad i ne pokazuje dobro. Meni su tako krenuli trudovi sad u 12 mj..
    Frau, mojoj maloj su davali dohranu u bolnici ali zato sto sam trazila da preko noci bude kod njih. Kad smo dosli doma samo je sisao i cijeli ovaj period nije dobio ni kap dohrane. Tako da to nije pravilo da svi moraju biti. Osim ako vec u rodilistu slabo doji, puno padnu na tezini ili vec uzima vecu kolicinu dohrane, onda se ona ne izbacuje naglo vec postepeno.
    Za dojenje, mozete znati da uzimaju dovoljno ako imaju minimalno 7-8 popisanih pelena i 3-4 pokakane pelene (ili 1-2 obilne). Prvi znak nedovoljne kolicine mlijeka je izostanak stolice, pa se mora dodati vise podoja. A i u toku dojenja morate cuti bebino gutanje (cuje se khm-pauza-khm-pauza)..
    Sto se tice posjeta ja sam svima indirektno u razgovoru tokom trudnoce dala do znanja da zelimo mir prvih mj dana. Baka i djedovi su bili, ostali su cekali da im se ja prva javim.. Ja bi bez griznje savjesti rekla da mi treba mir i zakljucala vrata

MamaTroje
    09. Siječanj 2018. 22:22

Moja metoda procjene jel dijete jelo dovoljno je takvo da na svaki kme nudim cicu. Jede dok ne zaspi ili prestane kmečat. Jedno od tog dvoje. Onda znam da je sito. Oba djeteta su mi bila bumbari. Prvo se siroto i prejedalo, a ja sam njena bljuckanja tumačila kao glad, pa sam na pun želudac nudila još i još. Jadno dijete.
    Ja sam jedna od onih koja će u starosti biti baba čiju gibanicu ne možeš odbiti jer ne razumije ne i nudi opet do besvijesti. Samo je Chuck Norris uvjerio babu da nije gladan. 

dea32
    09. Siječanj 2018. 22:29

MamaTroje

Moja metoda procjene jel dijete jelo dovoljno je takvo da na svaki kme nudim cicu. Jede dok ne zaspi ili prestane kmečat. Jedno od tog dvoje. Onda znam da je sito. Oba djeteta su mi bila bumbari. Prvo se siroto i prejedalo, a ja sam njena bljuckanja tumačila kao glad, pa sam na pun želudac nudila još i još. Jadno dijete.
    Ja sam jedna od onih koja će u starosti biti baba čiju gibanicu ne možeš odbiti jer ne razumije ne i nudi opet do besvijesti. Samo je Chuck Norris uvjerio babu da nije gladan.

Tako sam i ja sa prvom curom, ona je uvijek prihvatila, nikad nije odbila. Al mali nekad pocne vristat jos jace kad osjeti cicu u ustima, po noci nekad ni ne zeli, samo okrece glavu u drugu stranu.. Tak da se kod njega vodim pelenama..

09. Siječanj 2018. 22:51

Frau_Mund6

Tea, super za peseke 😊 bar vas ima tko cuvati 😉
    Meni se sve vise svida da ljudima govorim da vu im javit kad mi bude zgodno da dodu.. bake i dede ce naravno vidjet bebu odmah, ali ostali nece nista propustit dok se mi ne snademo… treba zena 9dmor, osim toga tu su i savovi i nespavanje i dojenje…
    Marijana, bas cudna situacija, valjda si blizu… ne znam sta bi te drugo moglo boljeti osim trudnova, sretno!!!
    A sta se dohrane tice, mislil sam da je mlijeko skroz dovoljno, sta svima daju dohranu u pocetku? I koliko se to dugo daje?

Daju ako beba gubi na tezini, inace ne
    Al mi smo bili na dohrani i sad tek uspili dojit pa se malo po malo skidamo sa dohrane

• Mirjanos
    10. Siječanj 2018. 05:29

Tea0801

Mirjanos

Tea0801

Mirjanos

Dalmatinka, ovo s dolascima ekipe (samopozvanim) to je bas smijesno. To je klasika za manja mjesta. Pricao mi je frend kako se njegova sestra preselila u kucu u manje mjesto…pa im je susjed uletio dok su popodne….malo se mazili 😂😂

Ha ha ha…… Ja zivim na selu, i znam kako je to. Tu imace nema zakljucavanja vrata, dodje kad god tko hoce, kuca i ulazi bez da kazes slobodno… Al kod mene toga nema… Imam dvije njemacke doge pred vratima(to su bebe i maze za popizdit, ali jedan ima 60 a jedna 50 kg)pa ljudi ne dolaze bez najave. Ili dodju s autom,pa trube da netko izadje iz kuce!

Tea koliko ti je staro prvo djete?

Sutra puni 11 mjeseci!

Znaci ostala si drugi put trudna 2-3 mjeseca nakon poroda? Hahaha zakon 😎 a to je ok? Nisu doktori prigovarali da je prebrzo?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.