Curke, javljam se jer me muci disanje. Danas tesko disem, kapam nos zbog prehlade i ne znam da li kapi pogorsavaju disanje. Ali sada me malo lovi panika. Onda mi je jos gore.
Imate li iskustva kako si pomoci?
Sutra mi je 31 tjedan, nekako ne vjerujem da je beba toliko velika da stisce pluca.
Mirjanos, procitala sam da kopas nos 😂😂😂😂
Jesi probala sa inhalacijama? Meni su pomogle... ukala sam cajevca, a mozes i mentol ili lavandu, samo par kapi u manju zdjelu vruce vode, cca 15 min. Za oko 15 min kad zavrsis prodises 😉
url=https://lilypie.com]
Aymee, ne vjezbam 😐 fali mi, ali me zgaravica primi cim se malo sagnem, pa mi se neda niti pocinjat... danas sam gledala neke vjezbe rastezanja s nogu, mislim da se sutra toga primam.. morat cu nema mi druge 😄 ali meditiram akoro svaki dan, to mi je inace rutina i bas me podize i smiruje 😉
Jesi probala sa inhalacijama? Meni su pomogle… ukala sam cajevca, a mozes i mentol ili lavandu, samo par kapi u manju zdjelu vruce vode, cca 15 min. Za oko 15 min kad zavrsis prodises 😉
Hej, nije mi problem zacepljen nos (jer sam uzimala kapi) ali imas pravo moram malo i inhalirati. Muci me taj osjecaj gusenja i teskog disanja opcenito.
Osjecaj kao da ne mozes disati...grozno...
Aymee, ne vjezbam 😐 fali mi, ali me zgaravica primi cim se malo sagnem, pa mi se neda niti pocinjat… danas sam gledala neke vjezbe rastezanja s nogu, mislim da se sutra toga primam.. morat cu nema mi druge 😄 ali meditiram akoro svaki dan, to mi je inace rutina i bas me podize i smiruje 😉
Pokusaj ne jesti minimalno sat vremena prije i nadji vjezbe u kojima se ne trebas saginjati..
Aymee
Dea nisam znala da mi moze naskoditi 😑 ginicka me nije upozorila.. a citala sam da se on izmokri, al nisam citala za trudnocu 🤔 probat cu jednu dozu pa cemo vidjet.. iako me i sad noge znaju grcit
Koliko je opasna ta kolicina plodne vode? Manjak , visak.. nista ne znam o tome
Nisam vas htjela uplasiti. Samo sam iznjela svoje iskustvo. Moze a i ne mora biti tako i vama, samo sa oprezom kreni u pocetku. Magnezij opcenito potice probavu.
Ja sam u prvoj trudnoci imala obilno plodne vode, vodena sam kao gestacijski dijabetes pa vjeruju da je on to potaknuo iako sam bila na dijeti i dobila samo 5 kg. Malena je rodena zdrava, bez ikakvih problema. Sad u ovoj drugoj je bilo ok sa plodnom vodom.
Aymee hvala ti! Ali kod mene je zgaravica stalni problam, a sad u trudnoci to imam svaki dan 😐 neko mi se vrijeme smirila pa sad opet... mama mi mia onaj barutov jednjak sta sam valjda nasljedno pokupila... znam se nosit s tim!! 😉 probat cu danas sa nekim vjezbama jer se vec tromo osjecam. Prestale su petarde pa smo ktenuli u duge setnje 😀
Mirjanos, inhalacija ne moze stetit, eukaliptus je isto dobar 😊
Jutro drage. Evo i nas, završili smo sa brisom. Nalaz će biti gotov naredni tjedan a i svakako smo naredni tjedan u TA na kontroli.
Jesi probala sa inhalacijama? Meni su pomogle… ukala sam cajevca, a mozes i mentol ili lavandu, samo par kapi u manju zdjelu vruce vode, cca 15 min. Za oko 15 min kad zavrsis prodises 😉
Hej, nije mi problem zacepljen nos (jer sam uzimala kapi) ali imas pravo moram malo i inhalirati. Muci me taj osjecaj gusenja i teskog disanja opcenito.
Osjecaj kao da ne mozes disati…grozno…
Definitivno inhaliranje, meni je bio spas kada mi je sve bilo zatvoreno zbog prehlade.
Aymee hvala ti! Ali kod mene je zgaravica stalni problam, a sad u trudnoci to imam svaki dan 😐 neko mi se vrijeme smirila pa sad opet… mama mi mia onaj barutov jednjak sta sam valjda nasljedno pokupila… znam se nosit s tim!! 😉 probat cu danas sa nekim vjezbama jer se vec tromo osjecam. Prestale su petarde pa smo ktenuli u duge setnje 😀
Mirjanos, inhalacija ne moze stetit, eukaliptus je isto dobar 😊
O razumijem i probleme sa zgaravicom i tromoscu.. Zgaravica cijeli zivot u kombinaciji sa svim ostalim dijagnozama na zelucu a kako je bila kisa ni ja nisam mogla u setnje. A u trudnoci, kad sam prestala raditi, sam vjezbala po 45 min plus setala po sat, sat i pol, dva i to dobar tempo (netrudne frendice su kaskale za mnom i zapuhivale se).... 🤣🤣🤣
Aymee
Sortiraj odgovore
Najstariji