Cure, koliko vam je bila procjenjena tezina bebica u 30/31 tjednu?
Mislim da je moj bio oko 1800..
Meni su za bris rekli tjedan dana da se cekaju nalazi.
Cure, koliko vam je bila procjenjena tezina bebica u 30/31 tjednu?
Ja sam bila na kontroli u 32 tt bio je 1925...
Bolje si sama doma masiraj međnicu sa uljem..od 34..35 tt….postizes vecu elasticnost koze .😀
Ja nemam ponma kaj je medica 😂 i s kojim uljem…mislim imam ja jos vremena…ali eto ako moze kratka edukacija:)
https://www.google.hr/amp/s/klokanica.24sata.hr/amp/trudnoca/trudnica/masazom-medice-izbjegnite-epiziotomiju-873
Procitaj tekst, mozda ce ti biti jasnije. Medica je zapravo na ulasku u rodnicu, mozes ju napipati prstima, bude kao napeta tanka koza. Ona se urezuje na porodu ako babica procijeni da ce beba tako lakse izaci. Meni sad na drugom nije, hvala Bogu. Ako se moze izbjec, preporucam.
Meni je bila patronazna, kaze da nema kvrge ali je tkivo crveno i ako ju malac nece dobro praznit moguce je da se kvrga stvori.
Inace je malac u 10 dana dobio 540g..
Dea thanks, to vrijeme biti zanimljivo 😁
Dea, drago mi je da si bolje i nadam se da ce vam buduce hranjenje puno lakše biti.
Tea, meni je beba u 32 tt imala 2 kg a kasnije je navodno, u 35 tt premalo dobila. Ne znam koji je tvoj strah, ali pokusaj ga odagnati..
Cure s pregleda, drago mi je da su vam bebice dobro.
Sto se Dianatala tice, nama su neki dan na tecaju rekli da nije garancija da nece biti potrebe za urezom medjice a buduci da nije jeftin mozda nema potrebe. Takodjer, misljenja sam da mozda nije lose pokusati prirodne i lako dostupne metode.. Setnja, caj lista maline, datulje, vjezbe disanja, istezanje i rastezanje. Masaza medjice je takodjer jedna od tih metoda no nama je glavna primalja rekla da ju savjetuje tek od 37 tt. Ako je preneugodna da se ne forsiramo jer su rezultati individualni..
Al sam se raspisala.. 😉
Aymee
Aymee kad imas ti iduci pregled?
Opet sam zaboravila caj od maline kupit a bas sam ga mislila pocet pit. Pokusala sam masazu medice al mi je bilo jako tesko samoj. Onda sam rekla dragom da proba al je njemu to bilo preseksualno probat cu opet sama u nekom drugom polozaju
Opet sam zaboravila caj od maline kupit a bas sam ga mislila pocet pit. Pokusala sam masazu medice al mi je bilo jako tesko samoj. Onda sam rekla dragom da proba al je njemu to bilo preseksualnoprobat cu opet sama u nekom drugom polozaju
Sljedecu srijedu kad budem okruglih 37 tt. Kod nas u TA salju tek sa 39 tt..
Ja sam u srijedu pocela s cajem i datuljama. I znam da sam rekla da cu javiti okus caja.. Ima okus i miris kao biljni cajevi.. Ok je. Kupila u Bio&Bio.
Aymee
Opet sam zaboravila caj od maline kupit a bas sam ga mislila pocet pit. Pokusala sam masazu medice al mi je bilo jako tesko samoj. Onda sam rekla dragom da proba al je njemu to bilo preseksualnoprobat cu opet sama u nekom drugom polozaju
Medjicu nisam pokusala masirati a dragoga necu ni pokusati zamoliti jer sam malo i lagano "zeljna" ovih dana a on mi se boji prici jer je "to sve tamo negdje" 🤣😂🤣🤣😂.
Aymee
Za tezinu bebica pitam cisto iz znatizelje jer mi je dr.na zadnjem uzv-u rekla da cu opet imati malecku bebu. Prvi sin u 30 tj bio 1390 (na porodu u 38+5 imao 2970. A sad drugi ima cca 1500 g u 31 tj.pa kaze dr.da ce biti slicne tezine kao prvi.
url=https://lilypie.com]
Dobro jutro cure, nadam se da ste mi dobro.
@Tea mi smo u 30/31 imali oko 1500.
@LittleOne super za pregled.
@Marijana sretno danas. Ni nama još uvijek nije uzimao bris, ali znam da su cure pisale da se čeka negdje oko 7-10 dana.
Sljedecu srijedu kad budem okruglih 37 tt. Kod nas u TA salju tek sa 39 tt..
Ja sam u srijedu pocela s cajem i datuljama. I znam da sam rekla da cu javiti okus caja.. Ima okus i miris kao biljni cajevi.. Ok je. Kupila u Bio&Bio.
Jedva čekam uključiti čaj, jer mi se baš nešto kuša Mislim što mi se ne kuša ovih dana
Medjicu ću pokušati masirati, ako ne bude išlo neću se ni forsirati pa što bude.
Sortiraj odgovore
Najstariji