Meni isto kava bas pase. Popijem salicu turske ujutro ili kavu s mlijekom u kaficu. Drzim se jedne dnevno i tako od kad sam saznala da sam t. Prije sam pila po tri u danu. Navodno kofein uzrokuje nizu porodajnu tezinu djeteta ali eto, moj na svakom uzv texi nego sto bi trebao bit za svoje tjedne pa ne brinem
Da li vi imate problema sa suhom kožom?
Meni su ruke izrazito suhe i koliko god mažem baš slabo djeluje.
Ruke su mi uzasno suhe...Od kad sam ostala trudna vodim borbu sa atiopikim dermatitisom..pa sam cesto kod dermatologa..e sad ove suhe ruke secer na kraju..sve mi je koza popucala uzas.
Joj Mela tebi se zgadila kava a ja cim primirisim kavu hocu popiti pa makar u ducanu hodam u redu u kojem stoji kava ja ju osjetim, kroz pakiranje!!), inace znam popiti kavu s mlijekom i neki dan sam uzela veliku s mlijekom u kaficu, popila u 3 gutljalja a poslije mi bilo zaooo….
Znam da neke zene popiju svaki dan crnu kavu, pa ne moze biti toliko stetno?
Moj problem je sladoled, kako da se zaustavim? 😂 Kile idu goreee, trbuh raste….vec si ne vidim pipi da se obrijem haha
Jeli i vama tako?
Hehehe ne samo da ju ne vidim nego to sad postaju teske akrobacije da ju o brijem....jadna ocerupana uzas😀..ali to nije sve odrezati nokte na nogama...i nalakirati ih ....eh i to je jedan od tezih podhvata😂😂
I mene zanima zasto ne gljive. Sampinjone jedem redovito a nedavno sam i vrganje, imamo sumu blizu pa znamo ic brat. Jedino sto sam ja cula je da se gljive navodno ne smiju grijat jednom kad se ohlade jer stvaraju neke toksine
Samo oprezno sa gljivama iz šume. Koliko god čovjek dobro znao koja je koja, sada je jesenji period i vrijeme oprašivanja. Nažalost često sa otrovnih pređe na jestive. Mi smo se u porodici susreli s tim, tako da govorim iz iskustva.
Sigurno da se ne smiju grijati, jer točno je da stvaraju toksine.
Ja obozavam vrganje, jela sam ih vec par puta i nista mi nije bilo. Iako izbjegavam sve ostale vrste gljiva, osim sampinjona i vrganja jer ih prepoznajem. Imala sam priliku vidjeti na poslu trovanje gljivama i mogu rec da to ni najgorem neprijatelju ne bih pozeljela..
Za ostalo ne pazim, gledam da ne pojedem pola kg kruha dnevno i previse slatkog s obzirom da sam sklona dijabetesu u trudnoci..
Meni je za ruke fakat najbolje Mixa obicna krema za suhu kozu, a probala sam ih skoro sve. Kako radim u jedinici intenzivnog lijecenja, pranje ruku je neizbjezno, bar 5 puta u 15 min, tako da sam imala rane na rukama i ta krema je sve rijesila.
Marijana07, probaj namazat cisti vazelin i na ruke staviti gumene rukavice, po mogucnosti bez pudera i tako drzi kroz noc.
A kaj se tice brijanja, postaje nemoguca misija, bez bar 2 ogledala i sl.. Angazirala bi muza al bojim se da bi bila vise porezana nego da sjednem na zilet zicu. Nokte na nogama nisam namazala vec mjesecima a rezem ih po sat vremena..
Hmhm da gljive, mi smo jeli sad vrganje i suncanice smo brali al mi dragi nije dao jesti. Mislim da su ih ove trudnice bile izbacile zbog nepoznavanja gljiva. Al bukovace ili sampinjone ne mozes fulat, tako da cu ja te jesti sigurno ;) jako volim gljive i ne vidim bas razlog...
Kavu svakodnevno pijem i to tursku s mlijekom. Inace ne podnosim ove buckurise kaj se pomijesaju sa vodom pa ispadne nesto zdravo... ness, herbalife, sumece tablete... tak da je to kod mene sve izbaceno i iz redovne upotrebe a kako nebi sad u trudnoci ;) ne vjerujem da jedna kava ujutro moze nastetit plodu ;) sve od cega se dobro osjecas u ogranicenim kolicinama je zdravo ;) pretjerivanje nikad nije dobro
Brijanje ;( jaooo koji problem, poslikam se jednom pa da vidite kolika mi je busa ;) kao da tri nosim... meni su vec prvi mjesec ljudi cestitali na trudnoci ;) ali kako smo dugo radili i htjeli sad mi je to samo plus ;) veli sestricna da bas ponosno nosim trudnocu ;)
url=https://lilypie.com]
Ja isto volim gljive i jedem ih,al najvise sampinjone,tako da
Frau meni je doktorica rekla sve sto ti tijelo trazi to konzumiraj, nemoj si uskracivati jer postoji razlog zasto ti trazi, pa makar to bilo pivo ili vino. Rekla je cak i casu vina,piva ako mi dodje zelja mogu slobodno (naravno ne svaki dan i postat alkoholicarka,ali razumijete sta mislim 😊). I rekla mi je,da ako je nesto najzdravije,a meni ne pase da ga ne jedem.
I sto se prehrane tice,nisam nista mijenjala, ali mi kuci uvijek zdravo jedemo,tako da.
Dea upravo sam odsjekla nokte na nogama i jako sam ponosna na sebe, to je trajalo cak nekih 2 minute, ali lak staviti, tesko hahahhahahha
Nakon guglanja o fetalnom alkoholnom sindromu nema šanse da bih stavila kap vina u usta. To i činjenica da alkohol u organizmu bebe ide u krug po cijelom organizmu jer nema enzima koji bi ga razgradio kao što ima kod odraslih pa je daleko pogubniji.
Mama Troje ni meni nije palo napamet popiti alkohol niti bi. I citajuci danas mozes doci do svakojakih mogucih problema i slicnog, ja sam to samo napisala kako bi se izvuklo iz konteksta da nema potrebe za ogranicavanjem ukolilo tijelo nesto trazi, a sve je naravno u redu sa bebicom. Nema potrebe pretjerivati sa brigom tipa smijem li salamu,pastetu i neke slicne stvari. Jedite sta vam se jede, seksajte se koliko vam se seksa, itd itd. Treba uzivati u trudnoci, a ne se ogranicavati i opterecivati bespotrebnim stvarima.
Mama Troje ni meni nije palo napamet popiti alkohol niti bi. I citajuci danas mozes doci do svakojakih mogucih problema i slicnog, ja sam to samo napisala kako bi se izvuklo iz konteksta da nema potrebe za ogranicavanjem ukolilo tijelo nesto trazi, a sve je naravno u redu sa bebicom. Nema potrebe pretjerivati sa brigom tipa smijem li salamu,pastetu i neke slicne stvari. Jedite sta vam se jede, seksajte se koliko vam se seksa, itd itd. Treba uzivati u trudnoci, a ne se ogranicavati i opterecivati bespotrebnim stvarima.
@ Dazi
Baš tako
Sortiraj odgovore
Najstariji