Zimske bebe 2017/2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Mrs. Bešić
    22. Srpanj 2017. 11:46

Dalmatinka ti znaš gdje ćeš za novu godinu 😊 najljepši poklončić ćeš dobit. 
    Nove cure dobro došle, želim vam uredne školske, lijepe trudnoće. Nešto slabo ovdje dolazim kako imamo fb grupu, al iščitala sam vas 😀

• Vitolinka
    22. Srpanj 2017. 12:07

Dalmatinka

Vitolinka

Hvala vam cure 😊Obavijestila ju,poslala mail obzirom je zena radila danas ujutro.ja sam odlucila ne stavit danas macmiror jer ovo je definitivno patnja.mazem canestenom i nadam se da ce se smirit.
    Kad vam stizu bebice?😊Nova sam,tek sam se ukljucila tako da ako ste vec pisale ovo ne zamjerite😀

Drago mi je da si to rijesila ;)
    Moja stize 31.12. Danas smo 17+0tt 😍

Ooo jako smo blizu..mi smo danas 16+0 😍

22. Srpanj 2017. 12:36

Mrs. Bešić

Dalmatinka ti znaš gdje ćeš za novu godinu 😊 najljepši poklončić ćeš dobit.
    Nove cure dobro došle, želim vam uredne školske, lijepe trudnoće. Nešto slabo ovdje dolazim kako imamo fb grupu, al iščitala sam vas 😀

Bar jednu godinu da se ne pitan di cu za novu 😂
    I ja san slabo ovde otkad smo na fb

Vitolinka Da da blizu smo. 🤗

MamaTroje
    22. Srpanj 2017. 12:57

anja_3007

stoga sam odbila ikakve druge postupke prenatalne dijagnostike 

A zašto ne bi neinvazivnu dijagnostiku? Mom sinu su na anomaly scan otkrili nešto s bubregom, što su riješili odmah po porodu, a po priči doktora bez toga moguće bi bilo da odraste, ne zna za stanje sve dok ne postane tako kritično da mora na transplataciju. Ne otkrivaju samo neizlječive sindrome već i na vrijeme izlječive.

• dannii85
    22. Srpanj 2017. 14:18

ja sam u 10 tt.. 1.8 mi je kontrola i tad cu bit 12 tj i mislim da ce mi tad raditi testove.
    Sad.. svakakve testove tu citam ali nista ne kuzim. zasto neke odbijete neke ne?

• Vitolinka
    22. Srpanj 2017. 17:09

dannii85

ja sam u 10 tt.. 1.8 mi je kontrola i tad cu bit 12 tj i mislim da ce mi tad raditi testove.
    Sad.. svakakve testove tu citam ali nista ne kuzim. zasto neke odbijete neke ne?

Pa to je izbor svakog,mozes prihvatit ili ne..nije obavezno pa neke zene jednostavno ne zele znati..ja sam isla .

ikyri
    22. Srpanj 2017. 18:43

dannii85

Pa pitanje je da li bi pobacila dijete da saznaš da ima neki deformitet ili manu. Ako bi prihvatila dijete kakvo god da je onda je češće bolji izbor ne znat i imat bezbrižnu trudnoću. Ako želiš znat onda imaš cijeli niz testova ...od onih skupih koji traže fetalne stanice u majčinoj krvi i koštaju više tisuća kuna, do ranog kombiniranog testa koji se satoji od vađenja majčine krvi te UTZ kojim se utvrđuje veličina nuhalnog nabora, postojanost nosne kosti i još nekih parametara koji svi ulaze u nakakvu formuli i rezultat koji dobiješ je često nejasan kao 1:500 ili više, kad je rezultat ispod 1:250 ginekologica će preporučit amniocintezu. Amniocinteza je invazivna metoda kojom se vadi plodna voda iglom kroz trbuh trudnice te se iz vode analiziraju dijetetove stanice. Amiocinteza može sa 100% sigurnošću reć da li beba genetski bolesna ali u određenom postotku može izazvati spontani pobačaj. Trudnice koje su ranije imale problema s tim testovima i provele cijelu trudnoću u brizi oko ničeg će prezirat od takvih testova.

• inana161
    22. Srpanj 2017. 18:52

Vitolinka

I ja sam danas 16+0 

22. Srpanj 2017. 20:56

dannii85

Ukratko.. ako zelis znat pravo stanje onda iskresiraj cca 4000 kn i napravi neki od ovih testova Harmony Nifty itd (raspitaj se koji je za tebe najbolji).. Kombinirani probir je besplatan, a inf koje dobijes su nikakve tako da je to najbolje odbit. Inace, na te testove ugl salju trudnice od 35 pa na dalje.. ja iman 26 i nisan radila nista. Bit ce sta bude. Nuhalni nabor je radjen negdi oko 12 tj i bilo je sve uredu.
    Mislim da je najbolje da napravis briseve, urinokulturu i te osnovne pretrage koje su prije svega prevencija za spontani. 

• Vitolinka
    22. Srpanj 2017. 21:30

inana161

Vitolinka

I ja sam danas 16+0

Ooo supeer ;) veselim se sto cemo onda tipkajuci razumijeti jedna drugu i cekat svoje bebice 😊

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.