Zimske bebe 2017/2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • elica
    19. Srpanj 2017. 17:11

Pozdrav drage dame,nije me bilo duze vrijeme no vidim da ste vi jaakl aktivne :) 
    Trenutno sam na moru i saljem Vam svima puuno slanih pozdrava s Vira ! 😊
    Proslog tjedna smo bili na pregledu i sve je uredu s bebicom no danas su me prestrasili dosta jaki bolovi.. u 12.sam tjednu trudnoce i boli me trbuh cijeli dan onako bas nisko i jako sam prestrasena da se nije nesto dogodilo s bebicom posto je druga klima,zrak,sunce.. :/ mucnine su se stisale prije tjedan dana i danas cijeli dsn osjecam se kao da cu se ispovracat no ne ide,trcim svakih 10minuta na wc ( velika nuzda ) nisam sigurna gdje je ovdje ambulanta ili nesto slicno, imate li vi kakav savijet/prijedlog? 

LittleOne
    19. Srpanj 2017. 17:22

Vjerojatno je nista ali ja bi otisla gin.. Neces imat mira. Sigurno postoji neka ambulanta

LittleOne
    19. Srpanj 2017. 17:25

Vidim da Vir ima dva doma zdravlja, jedan sigurno ima gin ambulantu. Imas na netu brojeve. A ni zadar nije daleko ako si autom

ikyri
    19. Srpanj 2017. 20:00

Ljubicica9

Ma imam +15kg……a u trudnoci sam bila dobila +30 😁
    Vise mi je radi gesta.secera nego radi kg…
    Jedem zdravo fala bogu litnja je sezona dosta sezonskog voca i povrca…
    A i dojim jos pa moram i zbog toga.

Bit ce to baš jako mala razlika. A ja se bojim što ću rodit kad mi curka bude imala dvije godine i mj.dana.  Ja nosim od prošle trudnoće isto oko 10 kg a u trudnoći sam dobila blizu 30, cura je imala 4100g. Taman sam prestala dojit i kilaža se malo smanjila i sad sam trudna ponovno. Još nisam bila na nijednom pregledu meni je prvi pregled tek 03.08. a termin 22.03. ali držim ti fige da dobiješ što manje u trudnoći jer ću i ja to probat. Meni ja apetit u drugom trimestru ludio... ali ludio... mogla sam pojest šta god sam htjela i sve mi je bilo fino, stenjala sam dok sam jela..to je bilo nešto ludo. I nebi ja baš pustila kile, jedva sam se kretala zadnja 2 mj trudnoće, imala sam jake bolove u preponama i pritisak u zdjelici. Psihički  mi je moža bilo najgore jer sam se željela šetat sa svojom bebom a nisam imala što za obuć, kupila sam si cijelu novu garderobu, jako dugo sam bila u trudničkim hlačama i nsam se osjećala lijepo niti dobro....zavidjela sam trudnicama koje su nakon 2-3 mj ušle u stare traperice i vesele se šetkale skoro ravna trbuha. Mala je dojila do 6mj. isključivo tako da nije bilo puno odvajanja, nisam baš mogla bezbrižno na neke solo aktivnosti, trebalo joj je duuugo da pojede normalno obrok. Taman dok se malo osamostalila evo povratka na posao. Drugih 6mj s bebom proleti, vremenski mi je dulje trajao prvi mj. kad se rodila nego zadnja šest. Mislim sad upisat pilates za trudnice i pokušat glad držat na kontroli. 

ikyri
    19. Srpanj 2017. 20:05

elica

Pozdrav drage dame,nije me bilo duze vrijeme no vidim da ste vi jaakl aktivne :)
    Trenutno sam na moru i saljem Vam svima puuno slanih pozdrava s Vira ! 😊
    Proslog tjedna smo bili na pregledu i sve je uredu s bebicom no danas su me prestrasili dosta jaki bolovi.. u 12.sam tjednu trudnoce i boli me trbuh cijeli dan onako bas nisko i jako sam prestrasena da se nije nesto dogodilo s bebicom posto je druga klima,zrak,sunce.. :/ mucnine su se stisale prije tjedan dana i danas cijeli dsn osjecam se kao da cu se ispovracat no ne ide,trcim svakih 10minuta na wc ( velika nuzda ) nisam sigurna gdje je ovdje ambulanta ili nesto slicno, imate li vi kakav savijet/prijedlog?

Vjerovatno je samo crijevna viroza zbog vode i sl.ali ja bi našla ginekogloga i provjerila da mi srce bude na mjestu. 

Lunale
    19. Srpanj 2017. 22:31

Ljubicica, dobrodosla. 
    posavjetuj se sa svojim ginekologom oko dojenja, ja (a i dvije moje prijateljice koje su zatrudnile dok su jos dojile), smo po nalogu svojih ginekologa morale prestat dojit "sada i odmah, kako znamo i umijemo". To sam ti citirala mog ginica. Navodno nesto sto je bebi unutra potrebno se ne proizvodi dok dojis ili tako neka prica, nisam ga razumila vec samo poslusala. Na netu sam tada citala razna iskustva (i da se normalno doji u trudnoci a i da se prekida dojenje) al ja sam odlucila poslusat svog ginica i ne izazivat biko ikakvu mogucu komplikaciju 

MamaTroje
    20. Srpanj 2017. 09:14

Ja sam dojila normalno svoje dijete do poroda i poslije poroda. Nije se ništa dogodilo. Beba rođen u terminu.

Lunale
    20. Srpanj 2017. 13:27

Bas si Mi supač, svaka cast 

Ljubicica9
    20. Srpanj 2017. 20:57

Moja pedica kaze jos mjesec mjesec ipo da dojimo...dok ne napuni 5ipo 6mj on pa cemo prestat... tj vidit cemo mislim da ce mu se polako zgadit mliko jer vise nije ko prije...a opet mislim da ce nastavit jer mu krecu zubici ajme je nervozan uff

Mada bi ja dojila to mi je lakse 😁
    Ima li koja od vas pupcanu kilu/bruh? Ja dobila u prosloj trudnoci i sad mi postaje sve teze malog nosit a ima 8ipo kg.... nezz ni kako cu to... 

"https://lbdf.lilypie.com/32fNp2.png"

"https://lb1m.lilypie.com/hI3vp2.png"

"https://davf.daisypath.com/Trnxp2.png"

MamaTroje
    21. Srpanj 2017. 04:12

Nema mu se što zgaditi. Ono malo promijeni sastav kako dijete raste, i možda promijeni okus, ali djeca imaju uredno potrebu dojiti. Pedica ne bi trebala davati savjete o prestanku dojenja. To može samo ginekolog.
    Bit će ti dvaput lakše kada je dijete prehlađeno ako doji. To skrati vrijeme prehlade sa kojih sedam dana na dva dana. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.