Bitno da radi...☺ ili bar ublazi. Lakse ih tako nosati umirene nego kad i dalje vriste...😳
Spremni smo...da nam bar nezatreba. 😵
Evo cijelo poslijepodne mirno...😊. Vidjet cemo kakva nas noc ceka.
Zelim svim bebicama i mamicama mirnu noc.
R. 3/2010. Od kada te znam ja vjerujem u anđele...
Mrkvice, hvala na podrsci. Inace nisam takva ali ono nedobivanje na kilazi pa sporo dobivanje me uplasilo tako da reagiram na sve. Svjesna sam ja da je sve to normalno al tesko mi je. Pregled kod ped.ce me smirit,nadam se. Mi se cijeli dan mucimo i izgleda jos jedna noc....bas kao sto Pepita kaze, samo na cici je mir uz malo meskoljenje....
Kod moje malo pomaze i glasna muzika, okupira je. A najmirnija je kad se zavali negdje na pola na jastuku za dojenje a pola na mom trbuhu i jos cica visi iznad glave...ko u raju...
pozdrav i na ovoj temi
napokon sam imala vremena pročitati zaostatke jer smo u skoku i dan sam provela većinom na kauču uz svoju malenu na cici. samo sam se šaltala s lijevog na desni bok.
kod nas nekako sve udžbenički, imala je onaj s 3 dana, preživjesmo i onaj sa 6 dana, a sad se valjda sprema na onaj sutrašnji s 9. barem se nadam da su to prolazna stanja, pobogu
oplakala sam danas sto puta, pa se naljutim, pa me grize savjest.
muž je divan, predivan, pun podrške, mazi me po glavi, pita kako može pomoći, a ja plačem i suze mi kapaju njoj po glavi baš rollercoaster emocija.
inače, ja sam svoju uspjela danas i večeras uspavati tako da je podojim i ostanem uz nju jer znam da će se probuditi za pet min. pa kad se probudi, odmah cicu ponovno i tako još dva-tri puta, ona izbaci bradavicu, ali ja ostanem kraj nje. imam osjećaj da joj pomognem da dođe do onog dubljeg sna. na kraju zaspe naslonjene glavicu na cicu s rukicom onako prebačenom, ljubica moja mala
htjela sam još pitati kako spavaju bebe hranjene na bočicu kad pojedu?
izbace bočicu i nastave spavati? uvalite im dudu pa je vraćate kroz noć?
pitam jer je moja počela cuclati cicu onako kad pojede. točno skužim kad ne guta.
želim izbjeći da se nauči na to. ako joj u trenucima šize uspijem uvaliti dudu moram je držati svojom rukom jer je ona nekako mahnito duda tj uspije je redovito izbaciti. i onda opet šiza. pa ne vidim smisla ni u dudi.
e ovo povijanje koje spominjete je swaddling, ako netko treba više izvora informacija, ima na engleskom. a metoda umirivanja je dr. harveyja karpa, the 5 Ss. swaddling, side position, shushing, swaying, suckling. ovo šuštanje na uho mora biti brutalno glasno tj glasnije od njihovog plača, da se na to skoncentriraju. nama nekad pomogne white noise na mobitelu, imate bezbroj aplikacija na google storeu.
i buffy (nisam fulala?) što se rane tiče. meni su u bolnici rekli higijena samo vodom i sušiti tapkanjem.
međutim kad sam došla kući patronažna rekla špricaj octeniseptom, frendica patronažna rekla mogu i onim vioplex antibiotikom u spreju. pa sam ja malo jednim, malo drugim i napravila sranje, da izvinete. taj octenisept me toliko iziritirao, imala sam osjećaj kao da mi je koža spržena. jedva sam mogla sjesti, a sjedila sam najnormalnije odmah iza poroda! zadnja dva dana sam se vratila samo vodi i situacija je puno bolja.
jeste vi pogledale svoje šavove i ranu? ja još nisam, a mislim da ni neću još neko vrijeme
muči me što kad se brišem mogu napipati kao neku kvržicu, kao da mi se napravilo divlje meso.
patronažna dolazi u ponedjeljak, reći ću joj da pogleda.
htjela sam još izraziti podršku curama koje se bore s dojenjem i izdajanjem i napretkom na kilaži. držite se, isplatit će se. a i ovima što ih pedijatri šalju po nepostojeća adaptirana
smetnula sam još deset stvari na koje sam se htjela osvrnuti čitajući zadnjih 20ak stranica, razumjet ćete.
vani pada snijeg i nekako je spokojno, svima vam želim jednaku noć ili barem jedan njen dio
If you want something you've never had, you've got to do something you've never done.
https://docs.google.com/document/d/1jDrcvWI8Dx7u9TX6dS7SdxlXXtsNbqakrh7M5-rxlMA/edit?usp=sharing
Lady ma sve mi je jasno, nadam se eto da ce te pedica umiriti
Iillany ajde super, vidis i ja imam sudocrem ali se nisam sjetila opce njime namazati. Ali ajde prosloje i od pavloviceve, cak i ovo iza uha. Nikad nisam mislila da ce mi vise muke kobase na vratu stvarati nego one kod guze koje su stalno u peleni
Shimmer to s dudom je cesto tako. Moja ju nekad duda okej. Nekada izbacuje pa zakmeci pa ja tako vracam dudu dok se ne smiri ili odluci da je vrijeme da prestane mamu zezati Neznam.. njoj duda pomaze da se smiri, a na cici ne visi jer joj smeta sto joj dolazi mlijeko a vise ne zeli papati, to sam skuzila upar navrata. Samo se unervozi i puno tog viska izbljuca. Nama je duda spas cesto, a ti sad vidi s bebicom oces li nastaviti s dudom ili ne.. mozda nije rjesenje ali mislim da ce ti svakako lakse biti dati dudu nego cijeli dan imati bebu na sisi.
Ovo za bocu neznam ali moja dudu kada zaspi sama ispljune ili joj ispadne pa nema potrebe vracati je nazad.
Situaciju dole sam pogledala 5.dan nakon poroda kada me patronazna uvjerila da nije strasno. Pa izgledaloje bolje nego sam ocekivala.. nekako kao ljubicasto, neznam meni je to bilo tamno kao podljev i podosta razvaljeno da se tako izrazim ali kroz tjedan dana se to sve vratilo na svoje mjesto. Savove vanjske nisam imala a unutarnje nisam mogla vidjeti. Octenisept je mene pekao za pop pa sam odustala i nastavila cistom vodom.
Kako se vi inace snalazite s malom?
Moja je unatoc cjelodnevnom nespavanju dosta kasno evo zaspala i toplo se nadam da nas ceka dobar komad spavanja a i svima vama zelim da bebice veceras ipak budu dobre da se mame malo naspavaju
Jutro nakon neprospavane noci!
Moja je plakala cijelu noc i trazila cicu, a kad bi pojela toliko bi ju mucila probava i grcevi da nije mogla zaspati vec se grcila i crvenila i opet trazila cicu, a vec je jela, pa bljucne i tako ukrug... Na kraju smo bile totalno izmucene i ja i ona i uspjela je na ciki zaspati...ne moze podrignuti, a onda ju muci probava dok ne kaka. A jede ko luda...
Naanaa nikad ne znam kako se swaddling kaze na hrvatskom. Ali da povijanje.
Shimmer da 5 Ss. Evo bas citam knjigu i imam film na cekanju. Knjiga ko knjiga. Malo mi je previse senzacionalisticki nastrojena. Ali necu se buniti sve dok je to smiruje.
I hvala sto si me sjetila aplikacija za sum. Do sada smo pustali s youtuba a onda kad snimka stane neugodno te iznenadi reklama.
Mi smo nocas odvalili turu od pet sati i onda nakon hranjenja jos tri tako da se ne mogu zaliti.
i ja potpisujem mijino..samo da mi uopce nismo zaspali.a sad mu ja ne pustim spavati,jer bude prospavao cijeli dan,i onda sam najeb. opet u noći
a jesam bezobrazna mama
Tyna to ti nece bas pomoci sto ga drzis budnim, samo ce ti bit nervozan. To je jos jako mala beba i oni jos ne razlikuju noc i dan i jako puno spavaju.. njega vjerojatno nesto muci pa ti je nervozan, sama si rekla da mozda grcice ima pa ti mozda zato lose spava.
Dobro jutro ☺️❄️ Cim je snijeg vani, tako je nekako ljepse, a i hvala Bogu normalno zimsko vrijeme da ubije malo te viruse, svi su bolezljivi od one magle i toplog vremena
Mi se isto povijamo, nekad u tetru, a imam bas neki kao swaddle iz Bubamare na zip, pa i to posluzi. Cini mi se da mirnije spava, kad su mu rukice vani, svako malo se trzne jadan
Mia i axia zelim vam par dobrih dnevnih spavanja danas ☺️
Slazem se s mrkvicom... mozda ti se jos jace unervozi, dok su tako mali, nemaju zelje, samo potrebe.. Drzi se, proci ce i to 😘
Cure koje dojite/ izdajate, jel jedete sve normalno ili pazite? I gdje vam beba spava po danu, u boravku gdje ste i vi ili u sobi?
Sortiraj odgovore
Najstariji