Zimske bebe/mame 2015./2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    lady6
    22. Ožujak 2016. 11:49

Pozz, mamice! Nama nesto stalno net steka i pol sam procitala pol nisam....
    Mrkvice, curka je preslatka. Ti ces imati nocne more od kiselih krastavaca.
    Lillany, trebala bi blog poceti posati koliko si zanimljiva za citanje.
    Nama neka cudna noc, ali jucer je puno po danu spavala i ne znam tko je napisao ali samo joj se spavalo na meni i cicalo. Malo se poigrali i pelene premotavali ali dosta j spavala i negodovala ako se probudila. Zato je slabo ovu noc spavala. Nadam s da nas regresija ne hvata. Isto se mucilo do jutra dok se nije pokakala i sad spava. Inace, mi i dalje imamo 4-6 kakica dnevno.  I dobro spava i po danu i po noci otkako su prestali grcevi (tu i tamo ju copi kakanne i stenjanje). Spava i dalje prek dana na mom jastuku za dojenje na meni i ne da se. To nam je sad prvo da promijenimo posto su se druge stvari poslozile.
    Meni mama dosla na par dana da mi pomogne generalku napraviti.
    Ja bi se rado grupi pridruzila ali nemam face. Pratim vas ovdje
    Pusa

lillany
    22. Ožujak 2016. 12:35

shimmer išla sam googlati "fussy baby at 17 weeks". I cijelo se more postova o tome otvorilo. A simptomi baš odgovaraju, Malo me preplašilo ali i utješilo da je to normalna faza i da će proći. Volila bih da imam knjigu ali dok stigne vjerojatno će nas ovo proći pa nisam sigurna da mi se isplati. Uzela sam applikaciju njihovu za mob.

lady  otvori fake face s nadimkom samo za grupu. Tako te nitko neće naći i gnjaviti a možemo sherati slikice unutar grupe bez da itko može vidjeti.

visnjass ne brini. Sve su nam bebice tu počele to izvoditi u to vrijeme. Nisu zubi. To je jednostavno razvojni stadij. I bit će samo gore ;). Uskoro očekuj da jednom šakom počne gurati drugu, da priča kroz šake i svađa se s njima. Da se bode u nos jer promaši šakom usta pa kmeči i slično. A i slinjenje će se povečati. Moja nekad toliko slini da krene kašljati koliko joj se nakupi. Sve igračke su mokre moram ih prati svaki drugi dan. 

Drago mi je da vas zabavljam dogodovštinama . Bude mi lakše ako sve te nervoze nekako kroz humor raspišem.

Evo ja sam bila promašila onih 3 sekunde da je uspijem uspavati nakon epskog spavanja od 32.5 minuta ali nam je barem bilo veselo. Napokon se naučila okretati.
    Nisam je htjela učiti dok nam na vježbama ne pokažu kako točno. Jer se ispostavilo da smo vježbe radili skroz pogrešno prije nego li su nam pokazali. Zadnja dva dana smo malo vježbali okretanje i eto je.
    U dva sata se okrenula jedno 20 puta. Prvih pet puta sam hvatala mobitelom. Onda mi je već dosadilo. Onda sam je morala zavezati u ljuljačku da mogu na wc.

axia
    22. Ožujak 2016. 13:09

Lillamy, kako ptprilike izgleda to icenje okretanja?

lillany
    22. Ožujak 2016. 13:19

axia Jedna nogica ravna druga preko nje. Okreće se preko te ravne i ako pomažeš pomažeš tako da guraš guzu. Rukica mora pratiti okretanje tako da ako ne prati onda mamiš igračkom. Ako se krene izvijati i zabacivati glavu onda interveniraš jer to ne smije raditi i malo gurneš ramena ili vratiš nazad na leđa. Nikako pustiti da krene u izvijanje. Jednom kada se prebaci bi trebala sama izvući ruku ispod tijela. Naravno ako baš ne može pomogneš malo tako da gurneš to rame dok ne uspije.
    I sve raditi jako jako jako polako i puštati da beba sama odradi najveći dio posla.

axia
    22. Ožujak 2016. 13:22

Thnx

Pitanjce za sve: sto mislite o jantarnim ogrlicama??

tweety91
    22. Ožujak 2016. 14:05

Hello :)

Evo i nas. Imamo 5210g i 57,5cm i odradili prvo cijepljenje. Ajme uzas, siroto dijete. Sva sreca pa imaju prostor za dojenje pa sam ga uspjela utjesiti... Sad vrebam temperaturu. Nakon koliko se vama pojavila temp?

[/u

• buffy
    22. Ožujak 2016. 14:41

Evo nas iz setnje..i malac je prvi put bio budan cijelo vrijeme😀
    Tweety veliki ste..😍 mi temp nismo imali...samo hladi mjesto uboda😀
    Lillany vi se ko veliki vrtite... moj bas trbuh ne voli.par minuta gleda okolo pa onda par minuta ili saku u usta ili kakvu igracku i onda vriska da ga se vrati na ledja😁😁😁

LinaKarolina
    22. Ožujak 2016. 15:03

Ojla mamike 

Citala sam ali slabo pamtim 

Spominjalo se cijepljenje.
    Mi tek iduci mjesec idemo na prvo.
    S prethodnim malcem nije bilo problema..nije ni osjetio bocu,cak je i pohvalnicu bio dobio za hrabrost. Mis moj!
    A sada cemo vidjeti.
    Dosao nam novi medicinski braco koji i nije bas "bebonjeznik".
    Jedino kod ovog najmanjeg jos nema reakcije na prvo cjepivo.
    Znam da na rucici nakon mjesec dana pocne se gnojiti.
    Ne vidi se apsolutno nista a u knjizici pise da je cijepljen. Neznam!

Puzzle su kod mene umjesto tepiha..tko ce tolike klince smjestiti 
    I sve su iz Konzuma.
    Njih barem obrisem ali tepihu ni Bog vise ne moze pomoci.
    Rekli smo da nista u kuci ne mjenjamo dok klinci ne porastu..ne isplati se.

Visnja & Mali bas ste me nasmijale s ovim gledanjem slikice bebaca.
    Ja kada spavaju ne zelim ih cuti niti vidjeti 
    U nedjelju smo dragi i ja isli na rucak i ostavila sam mobitel kod kuce..rekla sam svima neka se snalaze s njima. Ne zelim nista znati. Mami treba predah!

Zubici; vjerujte mi kada zaista krenu zubici znati ce te!
    Starijem jos izbijaju i to je show.
    Pozelim s njim lupati glavom o jastuk jer i on to radi od boli.
    Ne veselim se sto moram to prolaziti s jos jednim.
    Gelovi bas ne pomazu ali nama je spas Tantum Verde sprej. Utrne malo celjust od njih pa bude lakse te Nurofen sirup.
    Preporucam u kriznim situacijama.

Idem opet citati da vidim sto sam zaboravila 

Pinkypik
    22. Ožujak 2016. 15:21

Evo mene iz lova na crap nap kako kaže Lillany. Lovila,lovila i ulovila!
    Nakon dva spavanca po 10-ak min rekoh nećeš više! Zaspalo dijete i po treći put i kad evo opet došao Grinch popodnevnog sna, vrti se, otvara okice a ja ga brzinom munje vratila na bok,ruku na rame i dudu u usta i ššš i evo spava već sat i pol.. Ja ne,naravno

• mama@
    22. Ožujak 2016. 15:52

Lina tantum verde je onaj sprej s zelenim gore ako me pamcenje dobro sluzi.
    Sad si me sjetila da smo i mi to koristili. Ali prije ohoho godina hahaha
    Pomogao je...nema dileme

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.