Zimske bebe/mame 2015./2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ines24
    14. Ožujak 2016. 18:03

Jel vam rađen papa test kad ste išle na prvu kontrolu?

lillany
    14. Ožujak 2016. 18:16

Razne su skole po pitanju s cim poceti. Mi cemo rizine pahuljice prvo onda batat ili tikvu pa mjesavinu. Zatim jabuka i proso. Planiram uzimati iz bio i bio jer tad jos nece biti nista pogodno. A planiram ubacivati i kupovne da se navikne i na njih. Samo paziti da nema secera i soli. I da jedva cekam da joj pilecu juhicu zblendam. Ali do piletine ima jos mjeseci.

Sto se pape tice meni nisu radili. Rekla doktorica da dodjrm na ljeto.

Malidebeli
    14. Ožujak 2016. 18:38

Ja bih isto počela oko 5 mj.s dohranom, ali malo me frka jer još uvijek imamo probavnih smetnji.imam neku jovancevicevu knjigu, gdje ima nekih recepata i tablica dohrane.
    E sad, ja sam informatički seljo pa ne znam kak to podijeliti s mobitela..

gagicamamica
    14. Ožujak 2016. 18:38

Bufy dobro je da povrati tu slinu.Osluskuj kako dise.ako stenje ili zvizdi onda odi na hitnu. Dat ce mu inekciju ili inhalacije za disanje. Drzi ga na povisenom, digni malo madrac u kreveticu. Cesce nudi cicu i obilno spricaj fiziolosku. A ako si u nedoumici sutra svakako odi kod svoje dr. I drenraj ga tako da ga stavis potrbuske na koljena glavicom malo prema dolje(kao malo naglavacke) i lupkaj ga po ledima. Tako se radi fizikalna drenaza na srebrnjaku. Obicno povrate slajm ili progutaju pa pokakaju. 
    Drzi se nadam se da mam dolaze bolji dani s proljecem. 
    Mi smo u istom sosu. 🙈

R. 3/2010. Od kada te znam ja vjerujem u anđele...

Sonja8
    14. Ožujak 2016. 18:39

Ines, meni isto nije radila papu, rekla da dodjem na ljeto. 
    Alekssandra, si ti napisala da ti je stalno na rukama? Savjetujem ti da si uzmeš maramu. Staviš je unutra i mozes sve. Ja tako danas kuhala, ručala i sad gledam TV. Ona u marami. Prvo gledala pa zaspala 😂

gagicamamica
    14. Ožujak 2016. 18:53

Sto se dobrane tice ja nemam u plani zurit. Prvih 2 do 3 tj privikavaju se na zlicu i uce jesti s nje. Toga bude vise vani nego u ustima. 
    Preporuka je 1 namirnica tjedno zbog mogucih reakcija. Obicno se savjetuje da se krene s povrcem jer ako voce bude prvo fino im je slatko pa povrce odbijaju. Mrkva je prva namirnica. Pa onda lahano uvoditi jabuku,tikvicu,krusku,cvjetacu pa brokulu,marelica,krumpir, korabica, sljiva,banana. Piletina je prvo meso,pa kadnije malo teletina,svinjetina, junetina zadnja. Riba sa oko 10 mj. Bitno je da se kimbiniraju namirnice koje otvaraju s onima koje zatvaraju. I u sve to idu rizine pahuljice il slicno. 
    Hrana koja je poznata kao alergen trena izbjegavat do 1.godine. (jagoda,grožđe,citrusi,kivi,med, jaje,kikiriki) I gluten tek pri kraju prve godine. Kravlje mlijeko takoder. 
    Isto vazno je da se u kadice povrtne doda malo masti(maslac ili ulje maslinovo) zbog vitamona topivih u mastima. Ako nema masti onda se vitamini nece iskoristiti. Postoje razna odstupanja u dohrani ali otprilike ke to ovako. Ne treba sami naglo sokirati organizam sa puno namirnica odjednom. 
    Ja znam puno bebica sta su sa 8mj.skoro vecinu toga mlatile i nije im nista,a iszo tako znam i neke kojima je to opteretilo metabolizam pa imali kojekakve preosjetljivosti na neke namirnice. 

Nadam se da vas nisam sad ugusila. 😁

R. 3/2010. Od kada te znam ja vjerujem u anđele...

• mama@
    14. Ožujak 2016. 18:58

Ines ja sam kupila hranikicu preko neta prosli tjedan. U petak je stigla. Malo je svemirska i ne znam ni kako se zove hahaha ali ima 3 polozaja hranjenja sto.me privuklo

• mama@
    14. Ožujak 2016. 19:01

Evo da ne budem ljena pogledati naziv hranilice brettonne

• mama@
    14. Ožujak 2016. 19:03

Dozvolit cu si da primjetim kako nam nema Tyna24 jako dugo. Zna li tko kako ona... kako bebica?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.